Малко трудна тема...за болестта - РАК!!!

• 916 273
  • 3 925
  •   1
Отговори
# 75
besraboten,
Ако някой открие начин в Интернет, или където и да било другаде, как се лекува това коварно заболяване, то той ще е Нобелов лауреат. Нито ти нито ние сме способни да го направим.

Как да ти отговори човек, като от написаното от теб почти нищо не се разбира?
Но ще се опитам все пак.
1. Обещавам като усетя, че ми остава 1 месец време да те уведомя лично за състоянието си.
2. Когато видя по коя клинична пътека ме изпратят към отвъдното също ще ти дам знак.
3. За официалните документи порови в официалните сайтове, вместо да ни заливаш с безумните си питания.

И, за да видиш колко съм бяла и добра, ще ти кажа да напишеш в Гугъл Dr. Rath и да почетеш малко в сайта му. Има доста неща, които биха отговорили на някои от въпросите ти.
Не мисли, че го правя само от добро сърце. Истината е, че се надявам да се задълбочиш в четенето и да не ни досаждаш с умотворенията и правописа си.

# 76
Хули, единственото което ме изненадва в цялата история е не маниакалното същество, (което вече е било изгонено от друг форум заради подобни писания), а факта че хората, които в други случаи са така бдителни и раздават банове, продължават да го търпят.
Но като се замисля и това не ме изненадва.

# 77
L 0 V E,Desss Hug Hug
Стискам ви палци,момичета,до посиняване!
SunnYtooo ,на баща ти правена ли му е операция?
А химиотерапия?
Krasimira.1976 ,какво стана с баща ти,в смисъл какво лечение предложиха и как се чувства (надявам се добре)?

Нито операция нито химеотерапия-само лъчетерапия и лекарства

На 31 август татко ни напусна Sad(((
Ако нещо ме успокоява то,е че все пак нямаше онези ужасни болки за които всички говорят-не че мъките му бяха малко,не

Почивай в мир,татко!всеки ден лягам и ставам с мисълта за теб!

На всички ви желая повече късмет в битката с рака!

# 78
  • София
Хули, единственото което ме изненадва в цялата история е не маниакалното същество, (което вече е било изгонено от друг форум заради подобни писания), а факта че хората, които в други случаи са така бдителни и раздават банове, продължават да го търпят.
Но като се замисля и това не ме изненадва.
И мен ме изненадва, имайки предвид, че съобразено с правилата на форума информирах  newsm78

# 79
Здравейте,
тази тема я следя ,винаги мълчаливо.
Преди месец,свекърва ми, загуби битката с рака.
Не ми се говори,през какво и как сме минали...
Повечето от вас,за съжаление,знаят и са почувствали болката,страха,гнева,отчаянието и примирението с болестта....

Сега мога да разсъждавам само  практично...
Държавата,не ни осигури,лекарството "Авастин".
В продължение на 8 месеца,сме си го купували,за сметка на кредитите ни,но да спасим или удължим един живот,на  любим човек,който десетилетия на ред си е плащал съвестно осигуровките,данъците и е работил за пенсия,от която почти неможа да се възползва...
....На финала,ни остана непокътната доза,защитена със сумати фактури и правилна съхраняемост,но  категоричен отказ,да се върне във фармацефти4ното депо.Знам,че лекарства не се връщат,но тук става въпрос за 3800лв..които стоят в хладилника ни с поне още две години годност.Парите биха ни помогнали,да посрещнем доста от нуждите си,особенно,закъснелите вноски по кредити,но това не е толкова важно,пак ще се оправим...Неразбирам,как да действаме в тази ситуация-мъжът ми смята да подари,тези лекарства на онкологично отделение(но,каква е гаранцията,че правилно ще бъдат употребени или няма да се завърти незаконна ,вътрешна търговия) или да потърсим болен,който се нуждае от тях.
Защо неможе толкова "специални "лекарства да се връщат и да възтановят поне част от парите на хората- не4овешко  е,да си купуваме подобни лекарства и държавата да неиска да  съдейства...
(зная,че не сме изолиран случай..зная,колко банкови сметки набират парички за животоспасяващи лекарства за млади хора...но,когато станеш част от това недоразумение,няма как да не вземеш лично отношение)

# 80
  • София
Единствения съвет, който бих дала е - ако ще  подарявате скъпоструващи лекарства, то подарете персонално, а не чрез лекар или сестра.

# 81

Снощи си отиде бащата на кумата ми. Прекрасен човек..едва на 49. Откриха тумора през май, прекалено късно. Много ми е мъчно!  Cry

# 82
  • Точно където трябва
За последните 10-ина дни изчетох какво ли не. Къде по-надъхващи писания, къде такива жестоки истини! Къде е истината, има ли наистина спасение?Защо се рекламират техники и билки и какво ли още не, а всеки ден незнайно колко хора си отиват от тая болест!
какалинка, съжалявам!

# 83
3800 са повече от достатъчно за четвърто поколение лекарство. Когато някой рекламира билки - той рекламира първо поколение - така наречените емпирични лекарства които са базирани на непосредствен опит тоест някои някъде се е излекувал и рецептата се предава през следващите сто години. Други такива примири има много в форума в дир например къртица печена на жар или пиене на гас - не се майтапя - темата не е от майтапчииските. Модераторката в дира е спец по гаста. Второто поколение лекарства са химиотерапиите - разработвали са ги през четирситте до седемдесетти години и лъчите. Третото поколение са генетичните терапии с стволови клетки и подобни опити да се повлияе на генетичния апарат на клеткете. Четвъртото поколение най-после възприема рака като информационна болест и не се опитва да атакува енергиино тоест силово туморните клетки. С силово атакуване на сто процента се лекува първа степен. При четвърта степен или фаза лекарите атакуват тумора и метите като че ли са първа степен но овеличават количеството на препаратите и лъчите икогато ако човек не може да понесе такава токсичност или радиация- казват че е вече късно да се помогне 

# 84
Съжалявам, че ще го кажа, но ми е трудно да повярвам в доводите на неграмотен човек.

# 85
на гас - не се майтапя - темата не е от майтапчииските. Модераторката в дира е спец по гаста. Второто поколение лекарства са 

безработен, благодаря ти, че ми разведни и ме разсмя....
в натоварения работен петъчен ден.... Joy Joy Joy Joy Joy Joy

пак добре, че е написал гас, че ако беше сбъркал а-то с ъ

Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green hahaha hahaha hahaha Joy Joy Joy Joy

престани, моля те да пишеш глупости.

Модове, къде сте бе... я го озаптете тоз... Twisted Evil безработен

# 86
А, не се сърди на модовете, озаптяват го и то как!
Да беше видяла какви ги беше натворил снощи! ooooh!

# 87
  • Ловеч
Здравейте, майка ми е на 56 години с диагноза - Рак на маточната шийка. Лекува се вече 2 години, а сега е на химиотерапия.
Първо беше на лъчетерапия в Търново, а сега химиотерапията е в Плевен.
Долу-горе е добре за сега....

# 88
  • София
Баба почина от рак на панкреаса.
Ден преди да почине ходеше дори сама до тоалетна, но беше вече с адските болки.
Накрая и намериха разсейки в черния дроб и за един ден почина от това.Много повръщаше горката.
Така и не успях да и кажа, че я обичам.  bouquet

# 89
Първо искам да се извиня ако въпроса ми е неправилно зададен или не на място, но имам нужда от отговора, а не знам къде да го търся. Знам, че за да има надежда в борбата с рака е от особено значение той да бъде открит навреме, но как. Кои са симптомите които човек не трябва да подминава и какви са прегледите и изследванията които се правят ако има съмнения и притеснения за такова заболяване. И ако някой близък е диагностиран с онкологично заболяване как хората около него могат да му бъдат от полза, без да досаждат на болния със загрижеността и притесненията си.

Желая на всички кураж в борбата с това заболяване и в крайна сметка победа над него! Поднасям моите съболезнования към всички загубили близък и любим човек.

Общи условия

Активация на акаунт