4-та тема на чакащите

• 115 566
  • 1 485
  •   1
Отговори
# 435
На всички чакащи: търпение и бързо излизане от тази тема. Всяка секунда чакане си заслужава. Сега е момента да се възползвате от времето без дете. Спете и глезете себе си и мъжете си / ако заслужават  Laughing/, че после няма. Ама наистина няма време за нищо друго освен за малкото човече, което ще се появи  Hug И да знаете, че през юли щъркелите се размърдват.

# 436
Здравей, cat29,

Граждански статус  значи - омъжена, неомъжена, разведена, вдовица (май друго няма като варианти  Wink

Успех и от мен на всички чакащи!

# 437
mama-Ira-Благодаря ти!И аз това си мислех,че  е,но не ми се  рискуваше предварително!!!! Two Hearts

# 438
  • София
Здравей cat 29, по въпроса за гражданското състояние Мама Ира ти е отговорила съвсем изчерпателно. Ако те притеснява нещо при попълването на заявлението просто го остави - при подаване на документите социалната ще те посъветва къде какво да попълниш. За курсовете - обикновено са съботни, за да не карат кандидат-осиновителите да отсъстват от работа. Бих те посъветвала предварително да прегледаш темите от подфорума на осиновителите, а не да чакаш важната информация да я получиш на курса. Времето за обучение е определено недостатъчно и е по-добре да имаш предварителна подготовка, за да можеш да зададеш там конкретните си въпроси.
Курсът се води от психолог и социален работник и първият ден минава основно в опознаване посредством интерактивни игри. Вторият ден е недостатъчен за обсъждането на 8-10 теми - затова се учи тука - мамите са с богат и ценен опит  Simple Smile
Желая ти хубав и успешен ден  Hug

# 439
Здравей cat 29, по въпроса за гражданското състояние Мама Ира ти е отговорила съвсем изчерпателно. Ако те притеснява нещо при попълването на заявлението просто го остави - при подаване на документите социалната ще те посъветва къде какво да попълниш. За курсовете - обикновено са съботни, за да не карат кандидат-осиновителите да отсъстват от работа. Бих те посъветвала предварително да прегледаш темите от подфорума на осиновителите, а не да чакаш важната информация да я получиш на курса. Времето за обучение е определено недостатъчно и е по-добре да имаш предварителна подготовка, за да можеш да зададеш там конкретните си въпроси.
Курсът се води от психолог и социален работник и първият ден минава основно в опознаване посредством интерактивни игри. Вторият ден е недостатъчен за обсъждането на 8-10 теми - затова се учи тука - мамите са с богат и ценен опит  Simple Smile

bouquet  bouquet  bouquet Благодаря ти от сърце!!!!!!!!!!

# 440
  • София
За курсовете - обикновено са съботни, за да не карат кандидат-осиновителите да отсъстват от работа. Бих те посъветвала предварително да прегледаш темите от подфорума на осиновителите, а не да чакаш важната информация да я получиш на курса. Времето за обучение е определено недостатъчно и е по-добре да имаш предварителна подготовка, за да можеш да зададеш там конкретните си въпроси.

Според новата програма за обучение на кандидат осиновители /влезе в сила в края на март/ препоръчителните часове са 40. Не би трябвало да трае по малко от четири дни.

Иначе абсолютно подкрепям идеята за предварителна подготовка и да форума е изключително ценне източник за това.

# 441
  • София
Здравей Lindt, минах обучителния курс в края на май - беше само 12 часа и тъй като всички от групата коментирахме, че времето е крайно недостатъчно ни зарадваха с новината, че е влязла в сила нова наредба за 40 часово обучение. Е, наредба имаше, но новата програма за провеждане на курсовете не беше готова. Дано през юни да са започнали вече по новата програма, защото тогава курсовете наистина ще са много полезни за кандидат-осиновителите  Simple Smile Особено като се има предвид, че всички кандидат-осиновители са много ентусиазирани на тема осиновяване, но много малко от тях ( имам наблюдения само върху групата, в която участвах) си бяха направили труда да се разровят из интернет и малко повече да се ограмотят за процедурите, за евентуалните трудности, за особеностите при отглеждане на дете, расло в институция ...  Така че, увеличаването на часовете е наистина много добро решение.
Хубав и успешен ден на всички  Hug

# 442
  • София и там където не се пуши
.

А докато чакаш е много разумно да си намериш книжката на Фани Давидова, сигурна съм, че би ти дала доста отговори.
 Peace

За съжаление е изчерпана.

Да се корегирам  - книгата я има http://www.books.bg/books/229/151335.html

# 443
Здравейте мили Мами и бъдещи такива!!!Аз не съм нова в този форум, но не съм писала от много време. Преди да си задам въпроса ще разкажа историята си с няколко думи: на 29 години съм, кандидат осиновител (самичка, прекъснах връзката си защото моят приятел искаше да има биологични деца, а аз не мога... Cry) и ме приеха в регистъра на кандидат осиновителите през юли 2010. От тогава никой не ме е потърсил...а вече измина една година, което малко или много ме притеснява! По тази причина реших да сменя изискванията и най- вече тези за произхода на детенцето. Та исках да попитам някои  знае ли каква е процедурата, трябва ли да напиша някаква декларация със свободен текст или само да се обадя на социалната и да и кажа? newsm78
Благодаря ви предварително!!!!!!

# 444
 Отиваш при твоята социална и заявяваш какви промени правиш в писмен вид. Там ще ти кажат как да го формулираш. От мен един съвет ако може, не се страхувай от по-голямо дете и произхода може да е смесен или неизвестен, афро или азиатски черти. Не се притеснявай децата са прекрасни, ще го приемаш и ще си го обичаш както и да изглежда. Моята госпожица я взех  близо 6 годишна и е мулатка, но тя е моето дете от пръв поглед. Вчера имахме 1 година от запознанството ни. Успех и късмет.

# 445
Peny, благодаря много за отговора!!!!
Аз съм писала до 2 годинки, не знам защо....може би защото съм егоистична ... но ми се иска по-малко детенце, или защото съм сама и не знам дали бих се справила с трудностите които носи отглеждането и възпитанието на по-голямо детенце.  Naughty a пък за произхода реших да не ограничавам !!!!

# 446
Аз мисля, че е нормално по-младите хора да поискат по-малки деца  newsm78 . Някакси 29 годишна мама с 7 годишно дете например  newsm78   .   

Успех на всички  Hug

# 447
Според мен правилно си решила. Ако си сама, а и без баби и дядовци, ще видиш голям зор, колкото е по-голямо детенцето. Да ти кажа честно, аз дори бих снижила възрастта при положение, че махаш изискването за произход. Съобрази го и с евентуални ясли, детски градини  и пр.. Сметни си и колко ще можеш да останеш в отпуск - ей такива работи.
Успех

Всички сме егоистични и в това няма нищо лошо  Wink

# 448
 Аз също бях на 29 когато осинових. Всеки преценява за себе си. Болно ми е за по-големите деца, които чакат своето семейство. Приела съм го като кауза да говоря, че не е страшно да вземеш голямо дете. Моята дъщеря се приспособи бързо и навакса пропуските. Пак бих взела това решение и при следващото осиновяване. Успех на всички.

# 449
Аз имам две познати, които искаха по-големички дечица и доста чакаха, от миналата година имат 7 годишни, но са над 40. Мисля, че са чакали две години.

Е сега скоро пак друга позната пусна за по-големичко. Търсят се, искат се, но май нещо става бавно. 

Общи условия

Активация на акаунт