4-та тема на чакащите

• 115 587
  • 1 485
  •   1
Отговори
# 375
  • Вън от пространство и време
То в очите на всяка майка нейното гардже си е най-хубаво, но ако някой пристъпва към осиновяване с мисълта, че "децата в домовете не са това което искаме" по-добре е сериозно да помисли преди да преобърне живота си и живота на едно дете на 180 градуса. Нямам предвид как изглежда едно дете в дома.

# 376
  • Варна/UK
То в очите на всяка майка нейното гардже си е най-хубаво, но ако някой пристъпва към осиновяване с мисълта, че "децата в домовете не са това което искаме" по-добре е сериозно да помисли преди да преобърне живота си и живота на едно дете на 180 градуса. Нямам предвид как изглежда едно дете в дома.

Това е така и съм съгласна с теб. Преди да осиновя Алекс, си мислех, че като си видя детето и ще го позная, и ще знам, че това е детето ми. Да, ама не стана така. И друг път съм го писала, а и не само с мен е било така, че при първите срещи не изпитах нищо по-специално. Но това е напълно нормално и с времето всичко се преобръща. Това искам да кажа и на чакащите, че всичко идва с времето си. Усетих майчините чувства след месеци, а преди това просто се грижех за него. И идва момента, когато се чудиш как си живял без това човече. И има моменти когато си  smile3514, защото ти къса нервите.  Joy

# 377
  Много се пише за това, което трябва да се изпита на първа среща. При нас беше толкова спокойно и без излишни вълнения, въпреки че и двете сме емоционални. Приехме че аз ще съм нейна майка, а тя наша дъщеря и нямаше дилеми. Обичаме се от първия момент и си се чувстваме близки. Вярно, е че аз бях с настройката да приема всяко предложено дете и това ми помогна. Големите изисквания и представи само вредят. Сега имам прекрасна дъщеря и не ме интересува произход, години и подобни неща.  Децата търсят семейство, а ние дете. Нека всеки намери това което търси.

# 378
...Също и към произхода ще добавя неизвестен, пък дано ........ Praynig

Винаги ми е било чудно, какъв точно е смисълът, към изискванията за произход да се добавя неизвестен такъв? Това са случаите, в които майката просто не е посочила етническото си самоопределение... Какво е предимството на жена, която не е упоменала етническата си принадлежност пред тази, която го е сторила?...

Що се отнася до първата среща и до децата в институциите - темата наистина е интересна и е изключително полезна... Много е важно да имаме предварителна информация по тези въпроси... Не, че има как да сме подготвени за предстоящото, но така поне можем да си спестим много проблеми, притеснения и неудобства...

Когато ни се обадиха за дъщеря ни, знаехме че ще е тя, още преди да отидем на информационната среща, преди да сме видели детето... Затова и имаше тръпка, нямаше колебания, беше много вълнуващо... Не крия обаче, че преди това сме правили няколко отказа... и минахме през трудни моменти...

Желая скорошна среща на всички чакащи! Simple Smile

# 379
нямах предвид в буквалният смисъл да премете това,просто това дете независи ккаво е то за мене ще си е малко сладко момиченце,т

Трайкова,

Между теб и жените, които се опитват да ти помагат тук, има драстична разлика.
Тя е в следното:
Ти мислиш за абстрактно дете, а те абстрактни деца нямат, те си имат конкретно дете/деца.

А на чисто техническо ниво е важно не само вие какво сте посочили, а и как се класифицират децата с неустановен произход поне от едната страна, как децата, за които произход не е посочен и пр. Това математически намалява шансовете.

А докато чакаш е много разумно да си намериш книжката на Фани Давидова, сигурна съм, че би ти дала доста отговори.
 Peace

# 380
  • София и там където не се пуши
.

А докато чакаш е много разумно да си намериш книжката на Фани Давидова, сигурна съм, че би ти дала доста отговори.
 Peace

За съжаление е изчерпана.

Chandra_Den може ли да попитам, отказът като ги видя ли  newsm78

# 381
Chandra_Den може ли да попитам, отказът като ги видя ли  newsm78

Да, два отказа имахме след осъществени срещи... Ние бяхме поставили изискване единствено за здраве, а и в двата случая имаше проблеми в това отношение... Във втория дори се споменаваше за много сериозни заболявания; по усмотрение и настояване на директора удължихме срока за вземане на решение с 2 месеца, с цел да направел необходимите изследвания... и накрая в прав текст ни каза да не подаваме исковата молба... Не беше леко и съм сигурна, че ако бяхме по-подготвени, щяхме да спестим доста... През цялото време обаче си казвах, че може би така е трябвало да се случи... и сега се радваме на нашата дъщеричка - най-страхотното и невероятно съкровище... Simple Smile

# 382
  • София и там където не се пуши
Явно някой в чужбина е искал да осинови и им е трябвало откази. Късмет и за детето, защото там правят чудеса.

Последна редакция: нд, 26 юни 2011, 18:52 от Dorothy

# 383
...Също и към произхода ще добавя неизвестен, пък дано ........ Praynig

Винаги ми е било чудно, какъв точно е смисълът, към изискванията за произход да се добавя неизвестен такъв? Това са случаите, в които майката просто не е посочила етническото си самоопределение... Какво е предимството на жена, която не е упоменала етническата си принадлежност пред тази, която го е сторила?...

Смисъл има, и то съществен. И не е свързан толкова с невписалите етническото си самоопределяне майки. Много от децата оставени за осиновяване са плод на случайни или извънбрачни връзки. БМ в такива случаи не е сигурна за етническия произход на бащата на детето и го вписва като "неизвестен". Такива деца никога няма да се предложат на хора, които са предявили претенции за категорично изключване на някои етноси.

# 384
знам за книгата дори съм я засичала в книжарниците скоро,ще си я купя благодаря ви

# 385
Смисъл има, и то съществен. И не е свързан толкова с невписалите етническото си самоопределяне майки. Много от децата оставени за осиновяване са плод на случайни или извънбрачни връзки. БМ в такива случаи не е сигурна за етническия произход на бащата на детето и го вписва като "неизвестен". Такива деца никога няма да се предложат на хора, които са предявили претенции за категорично изключване на някои етноси.

Не знаех, че е така... Досега си мислех, че БМ задава /или не/ произхода си (независимо от обстоятелствата),... а ако бащата е неизвестен, детето се води с произхода на майката (и с неизвестен баща)... Предполагах, че "неизвестен произход" означава или, че никой от двамата БР не е упоменал принадлежността си или, че биологичните родители на детето изобщо не са известни и няма как да бъдат записани в акта за раждане...   Но не съм много "навътре" в материята...

# 386
Наистина интересно. Добре е да има повече яснота по тези въпроси. Означава ли това, че ако БМ се е определила като българка, а бащата е с неизвестен произход, това дете няма да се предлага на кандидат-осиновители с критерии бълг.произход или неизвестен произход? Защото щом няма да се предлага на тези, които са отказали дадени етноси, то невписването на тези етноси изрично, означава, че кандидатите не желаят предложения за деца от такъв произход. Или греша? На кого всъщност се предлагат децата с неизвестен произход?? Като изключим кандидатите без претенции за етнос.

# 387

Не знаех, че е така... Досега си мислех, че БМ задава /или не/ произхода си (независимо от обстоятелствата),... а ако бащата е неизвестен, детето се води с произхода на майката (и с неизвестен баща)... Предполагах, че "неизвестен произход" означава или, че никой от двамата БР не е упоменал принадлежността си или, че биологичните родители на детето изобщо не са известни и няма как да бъдат записани в акта за раждане...   Но не съм много "навътре" в материята...

и аз не знаех, че е така. нямам ни най-малка идея как класифицират всъщност социалните, но логиката ми винаги е била като на Чандра ... при неизвестен баща кой въобще обсъжда произхода му?! или може би това е в случаите на "чистокръвни" БМ, сигнал, че водата е размътена ... излиза, че са двойни стандартите пак, щото при майка ромка не знам някой да пише друг произход, ако ще бащата да е скандинавец ... което за мен означава, че пак е абсурдно разграничението неизвестен/ромски, щото излиза, че сме против, ако майката е ромка, но възприемаме положително, ако бащата е, стига майката да не е.

Последна редакция: нд, 26 юни 2011, 23:32 от Vella M.

# 388
А, не нещо не съм се изразила добре, май. И аз не знам каква точно е системата сега, но навремето, като получихме няколко писма накуп за две седмици, имаше и детенце, на което майката и бащата бяха с различен деклариран етнос.

А по принцип аз така си я обяснявам дългото чакане на хора, които предявяват изрично изискване за български произход или изрично изключване на някой етнос - предлагат им се деца, за които се знае със сигурност произходът и от двамата родители. А ако в графата "баща" е вписан "неизвестен" - то той може да е всякакъв, включително и от етносите, които кандидат-родителите не желаят. В края на краищата биологичният произход се определя и от двамата родители и ако не се знае какъв е единият, логично е да не се предлага на хора, които категорично са заявили нежелание да имат дете, което генетично е свързано с даден етнос.
Уфф, дано сега съм по-ясна какво искам да кажа.

# 389
бе, само социален би могъл да ни светне как определят произхода, ако и те са наясно, щото аз се съмнявам, че практиката е единна в страната.

за мен, логически, произход "неизвестен" или трябва да е много масов, т.е. да се пише за всяко дете с неизвестен баща, а случая със сигурност не е такъв, знаем лично, или трябва да е много рядко срещано чудо - пък тогава като разширение на изискванията не носи голяма полза.

ще ми е любопитно, ако някой сподели, как се определя дете на БМ от бг произход с баща неизвестен. за ромчетата, както казах, знам, щом майката е ромка, детето е ромче, без значение бащата Wink няма неизвестно там, според социалните.

а дългото чакане за бг произход аз си обяснявам и с това, че много малко такива деца въобще влизат в системата на регистрите и т.н., освен това, което казваш, де.

Общи условия

Активация на акаунт