4-та тема на чакащите

• 115 562
  • 1 485
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте, момичета!

Искам да ви попитам действително ли факта, че осиновяваш второ, а не първо дете не одължава периода на чакането? На ясно съм, че принципно не би трябвало да е така.

Другото което искам да ви попитам е дали възрастовото ограничение за дете до 1 година, също е сериозна  предпоставка за велико чакане?
За етнос и пол на детето нямаме никакви претенции.

Обучителния курс при нас е  1 месец. Два пъти седмично по три часа. Според мен ползата за нас от подобен курс ще е голяма, най-малкото поради факта, че ти дава възможността да се запознаеш с хора, които са със същите възгледи, нагласа, вълнения и страхове като твоите. Останалото може да се прочете, а по-късно и ще го изпитаме.

ХУбава вечер от мен и слънчево очакване Simple Smile

# 451
  • Западен парк
Здравей, Климт.
Ние осиновихме преди точно две години (на днешния ден) детенце на 1г.2м. Изискванията ни бяха за дете до 1 год., но като го видяхме и решихме, че то е нашето. Ние имаме един по-голям батко, рожден, и чакахме само 2 месеца. Другото ограничение в нашите желания, беше твърдото искане на момче. Не мисля, че и двете "претенции" са ни забавили.
А за курса - нашия също беше два пъти седмично. Много съм доволна, от голяма помощ ни беше. Научихме неща, които не сме знаели за дечица от институция и решаването на проблемите им по най-безболезнения начин.
А каквото не разбрахме там, допълнихме опита с помощ от тук.
Желая ти по-бързо излизане от чакащите!

# 452
Климт, накратко вие искате здраво дете до 1 годишна възраст. Независимо, че имате вече едно, шансовете ви според нем са много добри. 90%(е, може и малко по-малко) от здравите деца до 1 година са ромчета, за тях не се натискат много Wink, тъй че ще прередите маса народ! Grinning никой няма да чака семействата вписани преди вас да им мине реда, та чак тогава да предложат на вас. Това не е плод и зеленчук. Според вписаните деца ще търсят и подходящите родители. Това, че имате дете не ви прави неподходящи, напротив! Това за мен би било предимство, защото детето няма да е само в семейството

# 453
Здравейте момичета! Хайде и аз в редиците на чакащите. На 14 юли получих заповедта за вписване, на 19 юли пристигна първото писмо- уведомление за вписване в регистъра воден в РДСП Стара Загора. Надявам се и онова най-важно писмо да дойде бързо и да гушнем нашето щастие. Нашият курс беше 3 дни по 8 часа на ден, психолозите бяха невероятни, накрая на никой от групата не му се тръгваше. Дано тези хора един ден се преборят и бъдат по-нагоре в йерархията на цялата процедура, защото работата им наистина е полезна и има смисъл.

# 454
azul, пожелавам ти да счупиш рекорда по кратко чакане. Мисля, че досегашният беше няколко дни. Ние изчакахме 9 месеца и половина, докато се открием с нашата сладурана Peace

# 455
  • Варна/UK
azul, бързо чакане имаш и от мен Hug Дори и да се забави твоето дългоочаквано писмо, ти не се отчайвай. Сега си само на една ръка разстояние от твоята рожба. Аз чаках 11 месеца, но наистина имаме и рекордьори при нас Simple Smile

# 456
Благодаря ви момичета! Нямате представа от колко време ви чета! Благодарение и на вас научих много за осиновяването, свалих розовите очила и сега тичам напред с всички сили. Кураж и търпение на всички тръгнали по този път.

# 457
Просто за статистиката държа да отбележа, че рекорда го държа АЗ! (ама как обичам себе си).

Азул, ако имаш нещо общо със Стара Загора, освен онова писмо, пиши. Ще ми е приятно да се видим и поразговорим.

# 458
Много рядко пиша,защото до сега нищо по - различно не се случваше при мен, но чета почти всеки ден за радостите и неволите с които се среща всяка от Вас. Днес получих и моето дългоочаквано писмо с което ме канят на среща на 01.08.2011 г. от 10 часа за детенце на 4 м. Много съм развълнувана и ужасно притеснена. Аз съм сама т.е. няма съпруг и ще трябва да отида на срещата само аз. Винаги съм си представяла, че ще бъде възможно да отида с приятелка или с майка ми, но днес когато се обадих да потвърдя деня и час ми казаха че няма да допуснат никой друг освен мен. Този факт ме стресира много. Не съм имала толкова близки отношения с хора които имат малки бебета и не съм запозната в детайли какво трябва де бъде и как трябва да изглежда бебе на такава възраст, какво трябва да прави и въобще незнам нищо. Четох какви трябва да са параметрите на тегло и ръст, но е много трудно да си го представя. Посетих тази вечер дома на майка ми и разгледах мои снимки на тази възраст, добих някаква представа че главичкта трябва да се повдига и че бебето трябва да рита с крачета. Много съм объркана.
Разговарях по телефона с мъж /сощиалния работник/, който ще ме чака в РДСП-то и ще ми отговори на въпросите, които ме вълнуват.Нямам престава какви въпроси трябва да си подготвя.Може ли да попитам за родителите на детето, мога ли да си записвам някаква информация по време на четенето на доклада, мога ли да направя снимка на бебето???
Също така искам да занеса нещо. До сега купих само една дрънкулка, лятна шапцица и чорапки.Дали са подходящи въобще?
Моля дайте ми съвет?Много е вероятно да пропускам нещо, затова ако се сетите пишете ми.

# 459
  • Варна/UK
Melinda_gb, първо честито за хубавата новина.  Hug Аз като ходих на посещение при моя син, съпругът ми беше на път, но всеки път бях там с приятелката си. Странно, че в този дом имат такива правила. Може би се страхуват от зарази и вируси, че все пак ще е отделението за бебета. Още един съвет мога да ти дам. Не отивай с някакви очаквания, били те и за тегло и т.н. Напълно нормално е децата от домовете да не отговарят на приетите стандарти относно физическо и психическо развитие. Не прави грешката като мен да четеш и попиваш много информация, че аз бях станала като д-р Хаус Joy Сега направи първата стъпка и отиди на срещата и питай, питай всичко, което те вълнува. Както нас, така и там в дома. Занеси памперси, поне от това ще имат най-голяма нужда. То е толкова мъничко, че не може много неща да му носиш. Върви там и виж детенце и дано всичко мине наред! Peace После ще носиш много неща Simple Smile

Последна редакция: сб, 30 юли 2011, 09:16 от luska

# 460
Подкрепям съвета на Luska за памперси, това е най-необходимо!

Щом не пускат друг човек, вземи някого, който да те чака пред дома.Има вероятност и много да почакаш, после да се поразвълнуваш, моментът е много емоционален, не мисля че е добре да си сама, нека някой-майка или приятелка, да те чака пред дома.Но да има достатъчно време, че понякога се получава да се чака доста.

Не се шашкай от поднормени ръст и тегло, ако са такива данните, детето е още мъничко и едва ли е поднормено, но ако е така, повечето  наваксват.

Задължително попитай дали има писмен отказ от майката,/родителите- ако е от семейство/ най-общо казано-дали са уредени документите на детето за осиновяване.
Продължава все още порочната практика да се предлагат деца за осиновяване с не особено изяснен статут!

Питай за установени заболявания, ако има до момента, дано да няма, де!Но ако детето е минало някакво заболяване или все още има такова питай каква е прогнозата!

Не се притеснявай, ако детето го водят "здраво", а е прекарало някакво заболяване- в домовете наистина е изключение детето да не е боледувало съвсем от нищо.

Снимки- не бързай от първата среща, дори и да е разрешено, вярно, че детето е мъничко, но може
и да се стресне.

Друго не се сещам- успех и дано това е твоята рожбичка!

Последна редакция: сб, 30 юли 2011, 14:04 от Светкавица

# 461
Melinda_gb, много пъти съм си мислила как ще се чувствам и реагирам когато получа покана за среща с детенце, най- вероятно точно като теб- притеснена, изплашена, но изпълнена с надежда. Не съм точно аз човекът, който да ти даде най- добрия съвет, послушай момичетата тук- те са истински съкровища, исках да ти кажа само спокойно, успех и дано тове твоето детенце!

# 462
  • Варна/UK
Да, наистина вземи някой с теб, нищо, че не пускат вътре други хора. Светкавица е права Hug Хубаво е да има някой за морална подкрепа, особено, ако домът не е в твоя град и ще пътуваш до там. Помня колко бях изнервена и уплашена докато пътувах за първата среща, а и за всяка следваща. Добре, че беше моята приятелка, че ако бях сама щеше да ми е по-трудно. Сигурна съм, че в главата ти се въртят много въпроси и ако искаш си запиши какво точно искаш да знаеш. Аз като отидох там първият път и блокирах тотално. Питах неща, ама не и това което исках да питам.

# 463
Мелинда, искам само да кажа, че информацията, която ще ти дадат може да не е съвсем изчерпателна по отношение на роднините на детето. Ако решиш, че е твоето дете и подадеш исковата молба обаче вече си страна по делото и можеш да видиш цялата документация в деловодството на съда и да си направиш копия.

Мисля си все пак, че майка ти би трябвало да пуснат, все пак и тя е участвала в проучването, срещали са се нея и не е чужд човек. Аз бих я взела.

# 464
Melinda_gb,много хубава новина,дано скоро и при нас  стигне такава;)Искам да  те попитам колко време беше при теб чакането?Благодаря ти предварително!Успех и дано това бебче,бъде твоето слънчице!Хубав уикенд Hug Peace newsm30

Общи условия

Активация на акаунт