4-та тема на чакащите

• 115 536
  • 1 485
  •   1
Отговори
# 465
  • Пловдив
Мелинда,прекрасна новина  newsm10 Дано срещата премине спокойно и наистина да откриеш твоето прекрасно съкровище !!! За съжаление не бих могла да ти помогна със съвети ,защото и аз все още не съм се сблъсквала със подобна ситуация.Надявам се да споделиш как е преминала срещата с бебчо .....Желая ти успех !

# 466
  • Някъде в България
Мелинда, дано това е твоето детенце! Да ти предложат дете на тая възраст е истински шанс! Сега тепърва ще се осъзнава и дано е в семейна среда/т.е. при теб/. Децата на тази възраст са много различни в зависимост колко кг са родени, затова не чети и не очаквай много. Едни си държат главичките изправени, други още не могат. Виж го и не се притеснявай щом имаш човек до себе си. Вземи майка си на всяка цена. Питай социалните освен за болести на детето и дали има отказ от БМ и за наследствени/ ако имат информация/. Някои казват, други са уклончиви, но ти си питай/ най-много да не ти кажат Wink/. Желая ти успех и ако нещо те интересува питай! Hug

# 467
Много Ви благодаря за съветите и подкрепата. Днес разговарях с моя братовчедка която е от Добрич и тя ще дойде с мен. Незнам дали ще я пуснат, но поне ще ме заведе сутринта в РДСП-то. Честно казано майка ми е много критична и е много веротно да ми повлияе затова реших че е по-добре да не идва. Хора които не са имали подобни проблеми не могат да вникнат и разберат за какво става въпрос. Тя например все ми повтаря че ако е рекъл господ ще стане. Вероятно е точно така но точно това изречение ама никак не ме успокоява, даже напротив - кара ме да се чувствам по-безсилна, обезкуражена и всичко започва да ми изглежда още по - безнадеждно. Стига съм се оплаквала и дано наистина това да е моето детенце и чакането ми да се увенчае с успех.
Относно чакането - в регистъра съм вписана 13.01.2010 г.

# 468
  • Варна/UK
Melinda_gb, днес е срещата с детенце и чакам с нетърпение да кажеш как мина Simple Smile
Няма да забравя нашата първа среща с Алекс. Бях кълбо от нерви и не спах предната нощ. Хайде, стискам ти палци. Peace

# 469
Срещата мина чудесно. Прочетоха ми доклад с информация за детето и отодохме в детския дом. Бебето е много хубаво, мърда с ръчички и крачета, даже се усмихна няколко пъти. Служителите в този дом са чудесни, мисля че много добре се грихат за децата поне от това което видях. Аз обаче бях много стресирана и притеснена. Когато го показаха не го познах, защото беше облечено в жълто и помислих че е момиченце. Днес си дойдох за да извадя някой документи и другия понеделник право в РДСП-то за да ги занеса. Незнам как да постъпя с адвоката, дали да ми подготви нещата адвокат от тук или направо да взема адвокат от там. Ще се налага ли да идва с мен адвоката на заседаниео в съда? Моля дайте ми съвет?

# 470
  • Варна/UK
 Melinda_gb, радвам се, че срещата е минала  Simple Smile Относно, дали ти е необходим адвокат, моя съвет е да си наемеш такъв. Не е задължително, но е желателно, защото има не малко случаи с нередовни документи и си е друго, когато професионалист се запознае с тях. Аз лично бях с адвокат на самото дело. Ти сама си реши, ако ще наемаш такъв дали да е от града където ще се води делото. Детето има ли подписана декларация от биологичната майка за отказ? Това е много важен документ.
Това, че си била стресирана е напълно нормално. Ще си така още време, пък после като се нагодите всичко ще е наред. Ще се сещаш за тези моменти с усмивка Simple Smile Пожелавам ти сега да нямаш спънки с документи и да ти насрочат делото по-бързо! Тук сме за каквото и да е Peace

# 471
Срещата мина чудесно. 

Честито!  bouquet
Това е голям шанс, да ти предложат бебче на няколко месеца.
В Добрич има добри адвокати, попитай в РДСП ще те ориентират.По-добре е да си с адвокат, ако има нещо непредвидено по делото, ще ти е по-спокойно.

# 472
  Чудесен момент изживяваш сега.  Изпълнен е с много и силни емоции, страхове и надежди. Бъдете щастливи заедно.

# 473
Melinda_gb , честито! Голяма радост е това! Hug

# 474
Здравейте момичета,

Какви чудесни новини има в този форум. От едно известно време не ми излиза от главата да си осиновим детенце /или даже две/. Ние вече имаме 2 наши малки - на 3 и 6 г. Мислите ли, че е възможно при това положение да ни приемат? И аз предпочитам да е около 1 г  или съвсем бебе и най-искрено се радвам за Мелинда - очаквам и повече новини от нея за това, което е станало.

Моля, помогнете с информация

# 475
  • Пловдив
Мелинда, честито и от мен  Hug Бъдете много здрави и щастливи с бебчо !

# 476
Мелинда, едно голямо честито и от мене! Simple Smile Предстоят ви много вълнуващи и щастливи моменти...   Heart Eyes
Доколкото знам, в това ДМСГД не се допускат на посещение външни хора до момента, в който е подадена исковата молба с аргумента, че бъдещите родители трябва сами да направят своя избор, без да са повлияни от роднини и приятели...  Но сега, след като вече си взела решение, ще можеш да посещаваш детето и с придружител...

Аз на твое място бих предпочела да се обърна към адвокат от града, в който е детето. Те си познават процедурата (която в различните градове има различия), наясно са с особеностите на съдиите, техните изисквания и подобни... а и няма да се налага да пътуват за делото... Социалните биха могли да ти предложат, при кого да отидеш... Лично аз съм чувала за адвокат Далакманска, която се занимава с осиновителни дела... Хонорарите звучаха поносимо... В Добрич поне не се плаща такса за особен представител на детето (каквото е изискването в други градове) и така човек би могъл да реши да си позволи разход за адвокат...

Още веднъж - честито и скорошно пристигане на вашето детенце у дома! Simple Smile

Atitedi, страхотно решение сте взели... Simple Smile Доколкото знам, няма никакво ограничение за брой деца, които бъдещите осиновители могат да имат... Стига само да сте сигурни, че искате да тръгнете по този път, няма пречка да не го сторите... Ако имате конкретни въпроси, тук бихте могли да получите много ценни съвети... Поздрави и хубава съботна вечер на всички Simple Smile

# 477
  Мелинда -  Честитоооооооооо Мамче Hug Hug Hug!!!Голямото чакане приключи - Радвай се !!!От тук - нататък - вече само събирай положителните емоции  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes! А ще има и притеснения  , но без тях не може Peace - Важното е , че сте се намерили с Детенце , останалото е МНОГО ЛЮБОВ и Търпение -   bouquet

# 478
Melinda, честито! Бъдете много щастливи заедно!!!

Atitedi, отидете в Отдел "Закрила на детето" във вашия град и там разговаряйте със социален работник. Според мен това че имате две деца не е пречка. Успех!

# 479
Благодаря Ви за отговорите момичета!

Общи условия

Активация на акаунт