4-та тема на чакащите

• 116 599
  • 1 485
  •   1
Отговори
# 675
Скъпи мами! Наистина едва ли някой би могъл да си представи цялата емоция и палитра от чувства, през които минавате. За съжаление много има още да се работи в държавната администрация на всяко ниво, по повод отношението към гражданите, които са "опрели" до нея. Аз също го изживявам когато отида в институция извън моята област и се сблъсквам понякога с  много незнание, а понякога и с лошо отношение.
Розмариня. Мисля, че съветът, който искаш от мен е чисто житейски и най-добре могат да ти отговорят майките, които вече са го преживели. Аз мисля вече писах - вие сами решавате какво и доколко искате да знаете и както вече се установи, ако съдът ви разреши, в зависимост от явно различната практика по места.
Всичко, което прочетох в този форум ми е много полезно и обещавам доколкото мога да проуча каква е практиката в различните съдилища и на първо място в нашия апелативен район. Ако ми отговорят, ще потърся и помощ от специалистите по семейно право от СУ, някои от които са готвили и новия СК. Нищо не обещавам обаче като резултат, но ще положа усилия. Laughing

# 676
  • Колибите
Мина посещението в дома ми Hug.
Ех, доволна съм, всичките ми притеснения отпаднаха.
Социалната е премерен и добронамерен човек Hug.

Важното е, че има достатъчно място за още един човек вкъщи, а не какъв цвят точно са пердетата и че телевизорът ми примерно не е с плосък екран.

# 677
  • София и там където не се пуши

Важното е, че има достатъчно място за още един човек вкъщи, а не какъв цвят точно са пердетата и че телевизорът ми примерно не е с плосък екран.

Така моите близки, заради които пиша тук и нет нямат и компютър нямат, но са страхотно семейство и те това гледат.
 Бебето е страхотно. Много живичко и личи си, че ще оправно.

# 678
момичета здравейте, аз малко съм се притеснила защото 14 дневният срок за получаване на призовката мина, и незнам какво да правя обаждах се на социалните но нищо конкретно не ми казаха,какво да правя незнам

# 679
  • у дома
Kaзвах ти аз да си намериш адвокат...
Искай от социалните вхд.номер на молбата и питай в съда.
Понякога мислейки,че спестяваме,си се набутваме.
Кой е юриста в РДСПто?

# 680
момичета преди малко звъннах първо на РДСП отам взех номера на преписката,отам намерих тел на окръжен съд Велико Търново звънах тама казах номера,и името си и ми казаха че се извиняват за забавянето,но съдийката е в отпуска затова нямам призовка,но другата седмица ще е на работа и да се обадя вторник да разбера за кога е насрочено делото,така че както винаги с моя късмет това е,

# 681
  • у дома
Ако не си взела тел.на юриста,го вземи и като ти дойде призовката,веднага му звънни и кажи кога ще е делото.
Споко,съдийката е готина.
Пожелавам ти скорошна дата-как е детенце?

# 682
благодаря ти за отговора,писах ти на лични

# 683
Здравейте.Според мен не ви трябва адвокат.На делото Ви питат само дали все още подържате молбата си и толкова,защо е адвоката.Поне при нас беше тъка.

# 684
 anito_p благодаря ти много за отговора,но незнам какво да правя детето е в велико търново ,а аз в плавдив и как ще стане това с адвоката незнам.

# 685
Те социалните каквото трябва ще ти кажат. Нали разчиташ на тях и им вярваш.

# 686
  • у дома
Здравейте.Според мен не ви трябва адвокат.На делото Ви питат само дали все още подържате молбата си и толкова,защо е адвоката.Поне при нас беше тъка.
Лични наблюдения от В.Търновският съд ли имаш,че си така каегорична.
Айде ако не можем да помогнем да не пречим,а?
Аз се отказвам повече по никакъв повод да не помагам....

# 687
Трайкова, радвам се, че молбата ви вече е постъпила в съда и не мога да престана да се учудвам на безхаберието на някои колеги. В съда трябва да има такава организация при разпределението на делата, че на тези, които са или ще излизат в отпуск, да не се разпределят дела с кратки срокове за насрочване. Като знам какъв е съставът на съда в Търново мисля, че има достатъчно съдии и това не трябва да е проблем. Само мога да кажа, че при нас тези срокове се спазват абсолютно стриктно, но за съжаление не сте в нашия съд. Въпреки забавянето не виждам с какво можеше да помогне адвокат. Той няма как да се намеси точно във връзка с правилното разпределение на делата. В момента вече не ви трябва адвокат.
Отново желая успех и не се съмнявам, че съдът ще уважи молбата ви.

# 688
  • у дома
temida,нямах предвид адв.за внасянето на молбата,а личен адв.за самото дело.

# 689
благодаря ви момичета,но така или иначе съм чакала 9г. за това дете не е проблем да изчакам още 1-2 седмици,само един въпрос след като мине делото социалните ми казаха че ще чакам 7 дена за обжалване,но някъде съм чула че е 14 дена

Общи условия

Активация на акаунт