4-та тема на чакащите

• 115 246
  • 1 485
  •   1
Отговори
# 1 470
Цвети честито, на нас тепърва ни предстои ,още седмица до делото .
Сега да се запиша и аз въпреки че вече сме почти на финала , все още чакаме . След около година от вписването в регистъра получихме  писмо и въпреки че бяхме писали до 2 години ,ни предложиха детенце (малчуган) на 2,8г . Не можахме да откажем ,само на снимката беше достатъчно да го видя за да знам че това е детето ни (а каква химия имат с таткото няма как да я обясня). Сега чакаме делото и благополучно да се приберем.
  Искам да попитам ако има майчета с опит при осиновяване на по-големи деца как протичаха първите ви срещи , нашето все още плаче в началото като ни види ,после се успокоява и се заиграваме , но първите 5-10 минути ми се къса сърцето
   Нямам търпение да пиша и в статистиката ,тема която ако беше на хартия щях да съм протрила страниците (голямо изчисляване съм изчислявала там , докато чакахме )
Поздрави на всички   bouquet

# 1 471
  • София
SherbetLemon
Честито! Не се притеснявай за делото, то е около 5 минути!Ох какво се опитвам да те успокоя като аз и кръвно вдигнах преди делото  Crazy . Сега се сетих, след делото отиди веднага в деловодство на съда и подай молба за препис от съдебното решение, за да не те мотаят после.
Наспете се хубаво, че после нямааа  Laughing

# 1 472
Здравейте SherbetLemon , Радвам се за Вас. Дано да  сте предвидили период на адаптация поне 6 месеца. Предвид хубавите топли дни, които предстоят е добре да сте по-често навън! Пожелавам Ви късмет и търпение!

# 1 473
Четири месеца от както ни вкараха в регистъра и ни вест ни кост
Чудя се дали да не променим нещо в изискванията възраст ли що ли

# 1 474
  • София и там където не се пуши
Като че с по-малки е по-лесно като възраст, това ли имаш предвид DJOI_34.

Аз влязох в темата заради моя близка, ама си треперя с вас и стискам палци.

# 1 475
SherbetLemon , от кой град сте вие? Ние живеем в Пловдив и от няколко месеца имаме група за подкрепа към социалните. Един път е месеца се събираме и обсъждаме проблемите с нашите деца. В тази група има жена осиновила детенце на 3г и няколко месеца, но няма как да ви свържа, за да говориш лично с нея. Ако искаш пиши на лични конкретни въпроси и аз ще се опитам да ти помогна..
Поздрави

# 1 476
Като че с по-малки е по-лесно като възраст, това ли имаш предвид DJOI_34.

Аз влязох в темата заради моя близка, ама си треперя с вас и стискам палци.
Имам в предвид да качим още възрастта

# 1 477
  • v. turnovo
Не е минало много време ,повече търпение ще ви трябва.Ако разбира се искате, увеличете възрастта,но си мисля,че и така ще ви се обадят скоро,имайте вяра

# 1 478
  • В градината...
Aз ли нещо не схващам или... Вписана съм в регистъра през август 2012. След това получих няколко писма от различни дирекции. През януари минах през обучение. Кога най-рано би следвало да очаквм новини?

# 1 479
perunika , никой не може да ти отговори на този въпрос. Тук няма рано или късно, всеки дочаква своя най-мечтан миг надявам се. Аз самата чакам от 1 година и 3 месеца вече и ми се струва адски много време, но освен да си повтарям търпение, търпение, друго не мога да направя.

DJOI_34 , промяната на възрастта или нещо друго трябва сериозно да се обмисли. По-голяма възраст на детенцето за мен е и по-голямо предизвикателство, но вие сте двама и ако мислите че ще се справите действайте. Минали са само 4 месеца, колкото и банално да звучи, една бременност е 9 месеца, спокойно, ще се обадят. Има наистина случаи на много бързи обаждания в рамките на месец-два-три, но те според мен са по-скоро изключения.

Силно се надявам и вярвам, че моето детенце най-после ще ме намери. На себе си и на всички очакващи още пожелавам скорошно обаждане.

# 1 480
Напълно съм съгласна със z.2012. Ако може човек да не го мисли толкова, ще е най-добре. Не знам дали защото ние сме вписани само от месец  ми е лесно с чакането. Може и аз да стана нетърпелива след време, не знам. За сега съм ок  Simple Smile

# 1 481
perunika , никой не може да ти отговори на този въпрос. Тук няма рано или късно, всеки дочаква своя най-мечтан миг надявам се. Аз самата чакам от 1 година и 3 месеца вече и ми се струва адски много време, но освен да си повтарям търпение, търпение, друго не мога да направя.

DJOI_34 , промяната на възрастта или нещо друго трябва сериозно да се обмисли. По-голяма възраст на детенцето за мен е и по-голямо предизвикателство, но вие сте двама и ако мислите че ще се справите действайте. Минали са само 4 месеца, колкото и банално да звучи, една бременност е 9 месеца, спокойно, ще се обадят. Има наистина случаи на много бързи обаждания в рамките на месец-два-три, но те според мен са по-скоро изключения.

Силно се надявам и вярвам, че моето детенце най-после ще ме намери. На себе си и на всички очакващи още пожелавам скорошно обаждане.
Претърпяхме поредното разочарование с неуспешна бременност
Нещата са ми още по-болезнени сега
За това и съм се насочил да мисля за нещата около осиновяването
Да мисля за него и се чудя дали мога с нещо да улесня нещата
Да мисля дали не пропускам нещо

# 1 482
DJOI_34, така само се натоварвате и ти и половинката ти. Имате нужното време сега, докато чакате вашето детенце да споделите времето сами, двамата.
Порадвайте се на хубавото време, отидете на почивка заедно, дори било само за два дни. Кажете си, че се обичате и че сте заедно във всичко.
Защото после време за това няма Simple Smile.
Ние чакахме малко повече от година, уж достатъчно да се настроя и пак не бях готова, не цених времето, което съм имала правилно. Hug

# 1 483

Претърпяхме поредното разочарование с неуспешна бременност
Нещата са ми още по-болезнени сега
За това и съм се насочил да мисля за нещата около осиновяването
Да мисля за него и се чудя дали мога с нещо да улесня нещата
Да мисля дали не пропускам нещо

Толкова съжалявам... Sad Като човек, който заедно с осиновяването, продължава опитите за бебе, знам колко е ужасно, това което ви се е случило! Наистина съжалявам да го прочета. И не знам какво да кажа. Аз вярвам, че всеки човек има някакъв начертан път, който трябва да извърви и неща, които трябва да му се случат. Вярвам и в това, че когато губим, не знаем какво печелим. Вярвам в силата на човешкия дух и в мечтите. Не че не си поплаквам от време на време.  Embarassed Но после пак мечтая... Затова и на теб казвам - мечтай и вярвай!  Wink

# 1 484
  • София и там където не се пуши
DJOI_34 много съжалявам.

Бебето заради което съм в тази тема, тези дни имаше РД (2 годинки) , да ви кажа седях и гледах колко обич раздава това дете и как всички и се радваха и в колко голяма рода дойде и колко я обичат. Ама то песнички, то танцува, то се весели - виждам я като човек на изкуството.

Общи условия

Активация на акаунт