Отговори
# 150
  • София
Оле честита рожденничка, много да ти помага.

ann_timon@yahoo.com с предната бременност почнах около месец преди термина и нямах проблеми

за киселините на мен ми помага газирана вода

Последна редакция: ср, 28 юли 2010, 14:56 от евето

# 151
  • На село (близо до Лондон)
ann_timon два пъти съм кърмила досега- по 7 месеца и второто бебе 1г. 2 месеца, НЕ СЪМ подготвяла зърната на гърдите си. Разранени зърна се получават от неправилно слагане на бебето на гърдата.

Pozitive за киселини тук пия Гавискон, сигурно има нещо същото в бг.
Zarat честита рожденничка  bouquet

# 152
  Аз с риск да се повторя, но моя доктор ми изписа Иберогаст за киселините.Билкови капки са и наистина действат, много съм доволна.Ям си домати без проблеми,единствено гледам докъм 8 вечерта да приключа с хапването,та да мога да спя.
 То и Весето ми беше кротко бебе, първите 3 месеца само спеше и ядеше.Ама не е в това въпроса, аз просто си седя и се чуда как ще ги приспивам  newsm78.А ако Весела се събуди и има нужда да отида при нея за малко как ще оставя бебето самичко и без надзор.Страх си ме е. И ей такива разни дребни детайли, ама ме притесняват много.

# 153
Аз не съм се мазала предварително с нищо, само като се къпех се обтривах с "тривка", "спарче" или там с каквото всеки му казва, по-грубичко да е. Впоследствие се мазах с гармастан, но само едната и то защото имах плоско зърно и Мила си направи такова където тя си реши Simple Smile С другото не съм имала проблеми....

Олето, да те радва днешната рожденничка и да ви слуша много   bouquet

Мен също ме изгарят от два дни ужасни киселини и пия сода във вода, успокоява определено, стига да се докопам до нас Rolling Eyes

# 154
Благодаря на всички за пожеланията  Hug
За сега деня ни минава страхотно и много се гушкахме цяла сутрин и получавахме честитки и подаръци. Развалнуваната рожденничка сега спи, за да е бодра и засмяна за партито с децата.

Позитив, содата едно на ръка не е полезна, а другото е, че облекчава на момента, но после се връща трикратно. Поне при мен е така. Аз пия едни хамерикански, ТУМС се казват, които ми помагат и са на основа калций, но тъй като ги няма тука в БГ, като закъсам или ги забравя, като ходим някъде, пия талцид - може за бременни.

Съни, и Симона сме я записали за ясла от септември. Ще има един два месеца да видим дали ще и хареса и дали няма да носи само болести вкъщи. Ако се адаптира добре, ще я оставим. Ако се връща болна постоянно, мисля, че се обезсмисля ходенето на ясла и да тръпна дали няма да зарази бебето, че и тя милата да страда. Ние с мъжа ми сме и двамата вкъщи, така, че си разпределяме работата и се надявам да не ни е толкова тежко. Имаме и баба пенсионер да се притичва на помощ при нужда.

Зарат, честито! Много хубави моменти на новото ви семейство пожелавам и само поводи за празнуване! Надявам се да си харесала поне прическата, въпреки че съм сигурна, че си била прекрасна булка, дори с килцата. Чакаме снимки...  Hug

За течението знам, че ако не е силно течението и не емиризливо с цвят и сърбежи е нормално дори за НЕ бремени жени. Бях чела статистика, че едно 80% от жените го имат и беше обяснено с различните фази на цикъла. Общо взето след менструация се изчиства, след овулация се показва, преди менструация се засилва и така. При бременни жени обикновено се засилва и това според някои лекари продължава да е нормално, но се следи да не предизвика гъби, тоест пуска се микробиология и ако е само течение, лечение не се изисква. Тоест наличие на течение, не означава задължително наличие на гъби. При наличие на гъби, се третира или не в зависимост от напредналостта на бременността. Другото, което знам е, че при лечение от страна на жената е нужно и лечение на партньора, който ако не го тртира, остава като преносител и лечението на жената се обезсмисля. Според мен не е хубаво самолечение на база на това какво други съфорумки са пили и мазали. Консултация с лекар е задължителна, особено при нормално/вагинално раждане, което може да доведе до лоши последствия за бебето, ако не се е третирало правилно.

Смехи, (мисля че беше, ако бъркам простете) относно велязото и магнезия. Според мен лекарката ти е казала, че си натрупала достатъчно, не с идеята, че ако продължиш, ще пренатрупаш организма, защото както споделиха наскоро при Гала в "на кафе" мисля че беше, не може да стане пренатрупване на магнезий в организма, тъй като той лесно и бързо се изчерпва. Аз по-скоро разбирам думите и, че е добър момент да спреш магнезия за малко за да дадеш шанс на желязото за подейства, тъй като двете си пречат едно друго. Дано ме разбра, че някой път сама се оплитам, в това което искам да кажа.

ann_timon два пъти съм кърмила досега- по 7 месеца и второто бебе 1г. 2 месеца, НЕ СЪМ подготвяла зърната на гърдите си. Разранени зърна се получават от неправилно слагане на бебето на гърдата.

newsm10 Много съм съгласна!

Извинете за дългия пост, но ме нямаше все пак 5 дни  Laughing

Последна редакция: ср, 28 юли 2010, 15:07 от Oleto

# 155
Момичета много благодаря за топлото посрещане! Много сте мили!  Hug

Димяни, прочетох за бебечетата ти - да са ти живи и здрави и много радост ви желая!  

Честито и на Ади да й е живо и здраво бебчето! Честито на Зарат за сватбата! Честито на рожденичката!

Пишете ме и мене в отбора - обаче ешехирия коли ми откриха, та сега ъм с Полижинакс. Заради това ми пускаха и урина и там няма нищо, та си мисля че може и грешка да е някаква, но ще си го взимам. След Полижинакса обаче е хубаво да се вземе нещо за възстановяване на флората, после ще ви кажа какво, но май последния път ми дадоха Флоражин.

За кремовете за разранени зърна - Авент и Лансинох, защото не нужно да се измиват след това. Гермастана трябва да се мие, което не е много добре особено пък при разранени зърна. Но за подготовка честно казано не знам.

И от мене добре дошла на pressita!

Candygirl аз имам желание за отворените врати на Тината, дай инфо кога са и дано не пропусна.

А среща в Люлин правихте ли вече, ако още се планира в кой Люлин е ако може да дойда?

А ще ходи ли някой на лекцията на 9 месеца в петък?

Аз май няма да смогвам толкова бързо да пиша...

# 156
  • София
Оле,честит рожден ден на малката вече голяма принцеска!  bouquet
Да  ви е жива и здрава и много щастливо детство и пожелавам!  Heart Eyes Hug  bouquet Party

От днес новинките за бебки са:
Вече не сме в интензивно,а след интензивно където има и много по голями бебчета даже в нашия бокс има и в креватчета! Heart Eyes
Успях и се вмъкнах дори макар и за 1 минутка и ги видях Heart Eyes Heart Eyes   
Няма антибиотик, системите не са ги свалили но ще ги махнат днес или утре стига вс да е наред! Praynig
Дишат самички и папкат по 17 мл. Вал е 960 гр.,а Вики 1050! Heart Eyes Heart Eyes

Аз зърната и преди и сега не съм подготвяла!

# 157
Димяни, браво на малките сладурки. А ти вече звучиш доста по-добре. Хайде другата седмица да направим люлинска среща. Аз мога във вторник и четвъртък.
Олето, честита рожденичка. Да те радва и слушка и да бъде добра кака.
Аз още чакам моето диваненце да заспи. Те нормалните деца вече стават от сън, мойто тепърва се гласи да заспива.  Heart Eyes

# 158
  • Варна,морето,сините вълни...
Димяни,много се радвам за чудесните новини за сладките ти бебки!!! Hug
Oleto,честит рожден ден на малката ти красавица!!!Да расте жива и здрава и да има незабравимо детство!!!
Zarat, честито и на теб!!!Много щастие,любов и сладкооо бебче на финала!!!Чакаме да ни покажеш снимки  Wink
Утре с няколко мами имаме среща за отворените врати в ОБ и с нетърпение чакам пак да се видим и да пием по кафенце  Grinning И моите резултати като на Цвети са извън нормите и утре ще мина да ги види доки,май ще се наложи да мятам и аз желязото Thinking
На мен напоследък много добре ми действа против киселините вечер газ.вода с малко ментичка за цвят и резенче лимон.Хем разхлаждащо,хем правя компания на мъжо на масата hahaha
Хайде мами,хубав следобед и прохладна вечер ви пожелавам!!! Hug Heart Eyes

# 159
Отново съм изостанала с четенето, стигнах до някъде, но реших да пиша преди да съм си забравила мисълта (което става доста лесно напоследък...) и после ще донаваксам  Simple Smile
Ради И мене доста ме наболява "междукрачието"  Laughing особено като съм легнала и тръгвам да се обръщам от една страна на друга... мисля си, че няй-вероятно е от разширяването на таза, защото усещам болката в костта и мускулите. Ама е доста неприятно и все по-често я усещам тази болка, чак се чудя дали да чакам до прегледа ми на 9-ти...
Арим и още една мама споменаха за количките на Hauk. На мен една позната, която работи в магазин за бебешки истории пък ми каза, че на тази марка са едни най-издръжливите като конструкция  newsm78 каза ми да обърна внимание на майките из Морската, че едни от най-старите, следователно най-дълго ползваните колички са на Hauk, минават през 2-3-4 бебета, захабени са и позакъсани тук таме, обаче не са мръднали от към конструкция...

Аз в понеделник бях в командировка в София. Пристигнах на летището във Варна в 6:30 сутринта при 23 градуса и в 8:30 кацнах в София на 15 градуса #Crazy Умрях от студ цял ден с една рокличка и тъй като съм за няколко часа само не носих никакъв друг багаж, хората ме гледаха като луда  ooooh! Имаше някой друг заблуден като мен с късо ръкавче, обаче по голи кълки бях единственото куку  hahahaТака че мили софиянки, ако някоя от вас понеделник сутринта е обикаляла около Шератон, ЦУМ и Министерствата и е засякла едно настръхнало, къдрево с къса бяло и черно рокля, е това съм била аз   bouquet  rotfImbo

Доста дълъг ми стана поста, обаче няма как да не се оплача от отношението на Варненското летище и да похваля Софийското...На варненското помолих много учтиво да ме сложат където е по-свободно, т.е. двама човека на 3 седалки, мацката на чек-ин-а каза, че е доста пълен полета, но средното мясно до мен ще го пази до последно празно. Влизаме вече в самолета, и аз виждам че съм до прозореца до най-огромният възможно мъж в самолета, ама викам си сега няма места, какво е виновна жената. И по едно време в средата на полета, аз смачкана и залепена на прозореца като скарида (човечеца наистина се стараеше да не ме притиска, ама като е голям...) и понеже съм нисичка и не виждам над седалката пред мен, като се надигам за малко и поглеждам напред и щях да падна - първите 2-3 реда от нашата класа са абсолютно празни или с по 1 човек на тях!!!!! Тази патка имам чувството, че се беше постарала да ме прецака... Е много тъпо ми стана и докато раздигна хората да се местя и съобщиха че кацаме... #2gunfire
Докато на връщане, без абсолютно нищо да кажа, беше пълен до дупка самолета и единствено между мен и един господин имаше оставено празно място  newsm10
Това е май засега от мен, надявам се да не съм ви отегчила
 Hug

# 160
Oleto, честит рожден ден на малката ти сладуранка   bouquet! Да ти е жива и здрава и скоро да се радва на братче или сестриче! Аз бях тази с желязото и магнезия. Аз пия магнезий от 4-ти месец и тя ми пусна изследване, което показа 1,77 при референтни стойности 0,7- 1,05, но разговаряхме само по телефона и не съм я разпитвала кое и защо. Просто ми назначи още едно желязо и ми спря магнезия, но мисля да я посетя тази седмица, защото това желязо Тотема е супер силно и така ме запече, че няма разхлабително което да помогне.

Димяни, браво на куклите ти  Hug. Да продължават така, че да си ходят у дома скоро  Grinning.

Zarat, честито   bouquet! Дълъг и щастлив семеен живот   bouquet!

Тази нощ сънувах, че съм родила и доктора ме пита как се казва беболина и аз се чудя... и не знам какво да му кажа. Дори видях личицето й на сън  Heart Eyes, но приличаше на 5-6 месечно бебе  Laughing. Трябва да реша в крайна сметка, кое от трите да избера Рая, Ева или Лора. Таткото напоследък най-много харесва Ева, но ме е оставил аз да реша  hug.

vesinka86, ужасни хора има, сякаш им доставя удоволствие да дразнят останалите.

Последна редакция: ср, 28 юли 2010, 16:21 от Анонимен

# 161
Зарат, пожелавам ви много семейно щастие, здраве, разбирателство и чудесно октомврийско бебче!   bouquet  bouquet  bouquet

Димяни, браво на смелите малки човечета!  Hug

Аз поспах и ще поизляза малко ... На обед съм като замаяна и не мога без да поспя. Като заспя, едвам се събуждам.  Confused А вечер като се ококоря...  Cry

# 162
  • У дома
Димяни, супер новини  Hug

Ето и нещо интересно:

Бременните, страдащи от киселини, наистина раждат деца с повече коса
Абсурдното на пръв поглед твърдение вече има научно обяснение.

Ако майката страда от киселини по време на бременността, детето ще се роди в дълга коса. Това популярно мнение вече има научно потвърждение. Дълго време специалистите отричаха подобна зависимост, защото науката не бе в състояние да даде обяснение дали това е така или.
Учени от университета “Джон Хопкинс” (Johns Hopkins University) са провели изследване, в което 78% от жените по време на своята бременност са страдали от киселини в различна степен.
Публикуваните в Journal of the American Board of Family Medicine резултати показват, че над 85% от жените, оплаквали се от киселини в силна и средна степен, са родили деца със средна и висока степен на окосмяване и обратно – повече от 78% от бременните, които не са страдали от киселини, са родили деца без коса или с много ниска степен на окосмяване.
Научното обяснение на този факт според учените е, че при повишаване на нивото на естроген, което по сложна химична схема предизвиква усещането за киселини, като приблизително по същия начин това влияе върху по-голямото количество коса при новородените.
Ръководителят на изследването Катлийн Костигън (Kathleen Costigan) признава, че полученият резултата е шокиращ и че самата тя много пъти е разубеждавала бременните за съществуването на връзка между киселините и растежа на косата при бебетата.

Макар че не съм много съгласна, предната бременност не съм имала изобщо проблем с киселините, а Карина се роди с косичка  #Crazy

# 163
Имаше някъде из форума такава анкета за зависимостта между киселините по време на бременност и окосмяването на бебето. Аз съм съгласна с тези изводи - Дара се роди с доста гъста и дълга коса. А освен това имаше почти навсякъде тъмни косми вкл. по гръбчето. Беше като малка маймунка. Е, сега се поразредиха тези по тялото, но косата й продължава да е много по-гъста от моята.

# 164
  • В сърцето на моите съкровища...:)
Здравейте,

Zarat ЧЕСТИТО!!! Пожелавам ти много щастие и сбъднати мечти!  Hug

Днес ходих на отворените врати в Шейново. И ако досега имах колебания в избора, то днес категорично реших дилемата си!  Peace Допадна ми всичко, което видях и чух.  smile3521

♥Димяни ♥, браво на малките кукли!  Heart Eyes Днес, като ги видях бебоците в отделението беше невероятно.....представям си каква е твоята емоция в този момент......скоро да гушнеш малките принцески.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт