Отговори
# 675
  • Пловдив
Здравейте и от мен!Чета Ви от самото начало  Simple Smile .Да Ви се представя - казвам се Петя и съм от Ямбол, но живеем в Пловдив.Моя термин е 06 октомври и чакаме момиченце. Ще се радвам да бъда част от всички Вас!!! Hug

# 676
Добро утро мами Wink Супер снимчици от срещичката.Всички сте много хубавки HugПриятни срещи с бебоците днес и хубав ден! Hug

# 677
Здравейте, мили мамчета!!  Hug

Много се радвам, че пак съм тук. Вчера се прибрахме от селото на леля ми, където бяхме от съботата. Леля ми знае, че мъжа ми остана без работа и тъй като се беше отворила някаква строителна работа за няколко дни в нейното село, ни покани всички. Мъжът ми и дъщеря ми си изкараха страхотно, но не и аз.  Tired Причината е тази - ужасна хигиена в къщата по моите критерии. Две големи кучета, две малки и една котка, които ходят абсолютно навсякъде, едното куче и котката се качваха по масата за хранене. Котката ловяла мишки, гущери, змии  Shocked и птици и ги носила под кревата от леля ми, откъдето тя ги измитала с метлата.  Confused На пода кучетата от самите дъски ядяха сурово месо и кокали ( и съответно котето със същите лапички, дето ходи по пода, ходи и по масата). Не знам, аз направо се скъсах от рев, защото когато съм бременна, ставам изключително подозрителна и изнервена от такива неща. Отделно ме беше страх от моята прословута фобия - токсоплазмозата, но един наш приятел ветеринарен лекар ме увери, че ако нямам контакт с изпражненията на котето и си мия ръцете всичко ще е наред. И аз се успокоих, но това не означава , че престана да ме е гнус и да ми е некомфортно. Аз си миех сама всички прибори, чистих масата.. А, и още нещо. Котето ядеше от една паничка, сложена на една малка маса - за да не й докопат кучетата храната. И съответно на тази масичка винаги имаше изпопадали залъчета и меса от паничката. Е, леля ги бършеше със същата кърпа, с която бършеше масата. И после на същата масичка режеше зеленчуци за готвене.
Според мъжа ми всичко освен яденето на сурово месо от пода не било кой знае колко обезпокоително. Мая се скъса да прегръща и играе с две от кучетата, което не ме безпокоеше обаче, защото преди ядене я карах да си мие ръцете. Обаче тази котка направо ме разби.
И аз съм за критика заради моите фобии, ама не смятам, че тази обстановка беше нормална.

Сега ще се върна да прочета какво е ставало тези дни в темичката. Само прочетох за бебчетата на Димяни - миличка, дано бързо се стабилизират мъничките и съм сигурна, че всичко ще е наред съвсем скоро!   bouquet Hug

# 678
  • София
Облаче, честно казано, не мисля, че фобиите ти са били ненормани, четох, четох и адски гадно ми звучеше и на мен  Sick
Добре, че сте си се прибрали  Hug

# 679
Бърди, направо не мога да повярвам, че вече се прибрахме невредими.  Tired Всъщност там в къщата беше преметено, чиниите измити, много вкусни неща имаше за хапване, не че е имало някаква видима мръсотия, освен космите, макар че леля метеше. Обаче по отношение на животните не бяха взети никакви мерки да е хигиенично. Не  знам, Мая ме навива като се родяло бебчето и пораснело да сме си вземели животинче - не мисля, че бих могла след това, което преживях.

# 680
Нади, Позитив, никак не е проблем. Просто ми стана интересно, затова попитах. Радвам се на всички тука както и вие. Колкото повече, толкова по-весело. В старата ми отчетна, повечето майки тръгнаха на работа и темата опустя.  Tired

Тцвети и всички, вярно е, че не са много тези 35 лв. Но също е и вярно, че майките получават 90% от заплатата си цяла година докато се грижат за бебчетата, което не се среща в много държави. В други държави, майките се връщат на работа след 3ти-4ти месец, което според мен е далеч по-не справедливо. Дайте да не гледаме едностранно. Всяко нещо си има и положително и отрицателно.  Peace

Облаче, не е прекалено, тъй като си бременна. При други обстоятелства, може би е щяло да ти изглежда друго яче. Жалко само, че не си могла да се отпуснеш и починеш.

# 681

За детските и аз доскоро не ги взимах, че по документи доходите ни бяха доста високи, но след няколко месечно пребиваване на борсата на моят мъж реших да се възползвам и сега вече втори месец получавам тези супер много пари, но пък живот и здраве като станат двечки ще са 70 лв., няма да ги оставя на държавата и без това на косъм се вредихме. Сега ще си подам документите и за помощ за първокласничката, там са 150 лв.
Нали знаеш ,че не са в пари ,а в дрехи!Казваш какви номера носи детето и ти дават!И естествено били доста зле нещата и нищо не си отговаряло на размерите !Това ми го каза приятелка ,която се е заинтересувала!Аз никога не съм ползвала нито детски ,нито др!

# 682
Добро утро сладурани Hug!
Много беше приятна срещичката ни Hug!
Сега ще се помъча да си чистя краката, а така не ми се прегъва Simple Smile...
До после бонбонки Simple Smile!

# 683
  • София
Облаче, а аз се чудех къде изчезна... И на мен ми звучи гнусно, даже и за не-бременна жена  Sad
Варненки, не се крийте от нас, ами качете някоя снимчица  Simple Smile И ние искаме да се порадваме заедно с вас  Hug

Аз в тези жеги така съм настинала... нос тече, кихам непрекъснато, други разни екстри в WC-то... В горещината вентилаторът не спира и ето го резултатът  Simple Smile Надявам се, че беборанка си е добре и защитена обаче  Heart Eyes

Приятен ден на всички коремчета!

# 684
petiaaa, marvina, добре дошли при нас!  Hug
Момичета, страхотни сте! Сигурно сте изкарали много добре! Имате много сладки коремчета.  Grinning
Облаче, не мисля, че е някаква параноя. Аз още повече бих се притеснила. Като се познавам... ooooh!
За изместването на термина - сигурно половината от нас ще родят през септември.
За кг. - аз съм вече с около 10-11 кг. отгоре. ooooh!

# 685
  • Стара Загора
Данимира, каналите не са оправдание да не кърмиш - ако имаш време, погледни в библиотеката на кърмаческия форум, има много статии по този въпрос. Иначе да, хапчета има, но да ги пиеш не е никак безвредно и приятно!!
Не съм казала никъде, че няма да кърмя!Даже напротив-надявам се да нямам проблем и да мога да кърмя!Исках да знам евентуално, ако има проблем как се процедира.Сестра ми ме питаше - тя има 2 деца и живее извън България (не че е от значение), но имаше големи проблеми - температура, болки, пълни гърди, тесни канали ... държаха я в болница и след двете раждания и в крайна сметка са и дали някакво хапче.Тя ме попита какво се прави в такива случаи тук, в България и точно това ви попитах.Никъде не съм казвала, че не искам да кърмя и няма да кърмя.
silkisilk Hug

# 686
Мамита, как сте ? Аз дойдох за малко до работа за една бележка и се прибирам у дома после Simple Smile Хубав ден на всички Simple Smile

# 687
  • Sofia
Добро утро на всички!

Добре дошли на новите мами!

Чудесно изглеждате на снимките! Аз си имам проблем с някакъв нерв предполагам и от време на време бебето ми го затиска и ми става лошо. Случи ми се 3 пъти и докато бях сама на улицата и сядах по бордюрите да не припадна. Затова и не се и нагласих за срещата. Но ми е приятно да ви видя  Simple Smile

Дамяни благодаря ти за инфото - ще отложа сигурно с 2 седмици посещението си в Джъмбо.
За бебките се надявам да е нещо леко и безпроблемно. Щом е очаквано от лекарите значи си е в рамките на нормалното и те са наясно как да се справят  Praynig

Orchids Flower не се притеснявай за измерванията. Моето в рамките на няколко минути го видяха с разлика от 5 седмици. Всичко зависи как е застанало и от къде са го прихванали да го мерят. Да не обяснявам как след като вече се беше родила пък дъщеря ми и я занесох на консултация и доктора и измери главичката с 2 см. по-малка от предишния месец. След доста чудене как здраво и добре развиващо се бебе му намалява главичката нагласи резултатите.

По повод изместения термин - мен по всяка вероятност са ме записали за средата на ноември, а не за октомври. Юни месец акушерката реши, че бебето е с малформации явно защото е прекалено голямо за седмиците си и ме прати на видеозон. Само, че аз си знам кога ми е била овулацията /ползвах тестове/ и кога е станало бебето и според тази дата си изчислих термина. На видеозона ме попитаха кога ми е термина и заключиха, че бебето си е наред и си се развива с 10-тина дена напред, но това имайки предвид габаритите и на 3-ма ни си е напълно нормално. И аз си гледам термина според моите си дати, а не според техните мерки и не им се връзвам на изпълнения от рода - олеле какъв голям корем имаш, бебето ще е едва ли не великанче  Laughing

Хубав ден на всички ви!!!

# 688
Бърди, Оле, Арим, Ноел, благодаря за съчувствието!  Hug Ще покажа на мъжа ми какво сме писали, че той беше много учуден, че се притеснявам, и съм била прекалявала.  Confused

Оркид, направи това, което ще те успокои.  Hug Но според мен не е възможно лекарката да си измисля, за да не се безпокоиш!

petiaaa, marvina, добре дошли, лека бременност и здрави бебчета!   bouquet

Аз утре съм на консултация и обмислям да се откажа от ултразвука този път. Малко ме е страх да го направя. Но към средата на месеца ще отида на третата фетална морфология и ще имам едно гледане на ултразвук през август.

# 689
Здравейте!  Hug От няколко дни наваксвам с четенето, но ми останаха все пак няколко странички и сега накрая не съм прочела все още. Реших да се запиша и после се връщам да чета.  Hug

Тези дни никак не ми понася жегата, килограмите също не ми понасят - вече са +13кг, но ще се свалят, само дето едва дишам вече в тази задуха.  Close Снощи съм заспала към 3ч чак, такова въртене беше, на никъде не ми е удобно да спя от коремчето. Накъдето се обърна и бебето откача от ритници вътре.  hahaha Иначе по цял ден си е кротичко, но започна ли да го натискам като легна и не се спира. Краката ми се подуват тези 2 дни доста. Едва дочаквам да свърша работа и после едва си събувам чехли, сандали... ooooh! В десния крак даже усещам и болка, натежаване, но ще се търпи - дето се вика не остана.  Laughing

Изнервено ми е тези дни доста, а и покрай този ремонт, на който краят му никак не се вижда... #2gunfire Няма начин - захванали сме се, хвърлят се луди пари, няма отказване. Но с напредване на бременността все повече се стресирам, че ще сме неподготвени за бебчето.  Crossing Arms Но надеждата умира последна - все пак се надявам, че до края на септември ще се наредят нещата, хич ако не длъжни сме, защото тогава чакаме и обзавеждането вече и така или иначе трябва да е общо-взето готово. Tired

Утре съм на ЖК по ЗК. Там обаче не ме преглеждат на ехограф, а само рутинните измервания. Мисля, че ще ми пуснат и кръв и урина утре, защото скоро не сме следили хемоглобина. На частно съм в понеделник в Ст.Загора, така че тогава ще разбера бебчо как е и ще се отчитам.

На всички мнооого  Hug Hug Hug и да не забравя да похваля коремчетата, които бяхте пуснали - страхотни са, а и вие също!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт