Събирам забравени спомени 1

• 47 423
  • 746
  •   1
Отговори
# 210
Това ми напомни моя първи букет за мама. От гробищата, от гробовете.
Shocked
В детството ти къщите в Дряновец са били пълни и по дворовете е имало цветя.
Много нестандартно решение.
Като прочетох се замислих , че аз не помня кога за първи път подарих цветя на моята.

На някой осми март е било....

Последна редакция: сб, 02 окт 2010, 19:37 от Аз съм ваш'та леля

# 211
Това ми напомни моя първи букет за мама. От гробищата, от гробовете.

hahaha

# 212
Еййй, тоя нашия кмет "голяма работа" - взел че издирил ей тия снимки от града ни и си ги качил във фейсбука! Те са от времето, когато не сме били даже идея! Аз съм живял първата си година в блока срещу този със скелето... http://www.lostbulgaria.com/?s=%D0%94%D0%98%D0%9C%D0%98%D0%A2%D0 … D0%A0%D0%90%D0%94

# 213
http://www.lostbulgaria.com/pic/423.jpg
Парадът в Разград по случай раждането на престолонаследника Симеон II.
Сега за тия каски рокерите дават луди пари.

# 214
http://retrobulgaria.com/varna/katedr.html

А това е пъпа на Варна- катедралата..Гледам кажи-речи полето около нея и си мисля за фотошоп, ама къде ти такова нещо..

# 215
Я да ви побутна! Къде са ви спомените?? Последно на 2.октомври сте си спомняли, бива ли такова нещо  Mr. Green
Поздрави на всички и най-много на Дедо  Wink

# 216
Охооо, Олди се появи!!!!! Ха, има спомен, да - след два дни си спомних къде съм си забравил документите и пачките с парите на тръгване за Германия - представяте ли си - и за нелегален емигрант не ставах! Mr. Green Но имало добри хора, намери се всичко! Сега се сетих как пътувах три дни с "Влака на дружбата" до Украйна и после 10 дни лагер - колко безгрижно беше всичко...

# 217
http://retrobulgaria.com/varna/katedr.html

А това е пъпа на Варна- катедралата..Гледам кажи-речи полето около нея и си мисля за фотошоп, ама къде ти такова нещо..

Във клиника Санита по стените има купища снимки на стара Варна. Снимката на катедралата е много стара от тази на линка и е сепия, а полето наоколо е огромно, всеки път като минавам я гледам и не мога да схвана отпред ли е снемана катедрала или отзад и това на заден фон морето ли е или нещо друго.

# 218
  • София и там където не се пуши
_re_ge за тази на линка ли става дума. Тя е снимана с гръб (фотографа е с гръб) към морето, ако питаш за тази, която виждаш в клиниката - снимай и пусни и ще кажем от къде е снимана.

# 219
Имам си една папка с около стотина снимки на стар Пловдив. Не е моят роден град, но е сниман много навремето и материал страшен има за сравнение със сегашните улици.
А спомен скоро ме връхлетя по случай една дискусия за Хелоуин. Критикувах празнуването му в България от моя си гледна точка и си спомних ках издълбавахме малки карпузи. Връзвахме ги с дръжка и със зпалената свещ вътре изпъкваха изрязаните лица, звезди и всички магически знаци. А свтлините и сенките от тези фенери бяха страхотни. Бе точно по това време на годината.

# 220
И аз имам спомен за дините, мдааа..
Ама по туй време, Дедо... newsm78

# 221
Краят на лятото ли бе? Аз, щото си искам сиромашкото лято, ама таз година без него.

# 222
Мнооого го обичам, както много образно се изразява един наш виден синоптик-мургавото.

# 223
И аз имам спомен за дините, мдааа..
Ама по туй време, Дедо... newsm78

Да бе. Ето и моя спомен-края на август баща ми купуваше една каручка дини и в мазето. Хапвахме си до края на октомври поне. А рязането на дините като фенери ми беше любимо детско забавление, особено преварителното й излапване с лъжица  Laughing
Липсва ми Куркума. И други хора ми липсват. И изобщо ще свиря сбор в скоро време. Искам ви тук, наблизо.

# 224
Наистина беше точно по това време още бяхме по бригади,какви лета имаше когато бяхме млади а?

Общи условия

Активация на акаунт