Мацерация 2 степен

• 5 614
  • 17
  •   1
Отговори
Някой знае ли какво значи:Мацерация на плод 2 степен-това е от аутопсията на моето бебче,което се роди мъртво с увита пъпна връв,в 37г.с

# 1
и при мен го пишеше в листа от аутопсията,но при мен беше без степен,та се бях разровила,накратко размекване на тъканите при продължително излагане на течности.ето тук може да разровиш http://arsmedica.bg/bg/mdictionary/c_id/1702/alpha/204.htmlаз от тук горе долу си разчетох кое какво значи,но специално това не е някакъв проблем,нормално,все пак бебоците стоят толкова месеца във вода.Арезултата от аутопсията май е много думи,коя от коя по сложна и плашеща,а всъщност никакъв конкретен отговор,защо се е случило,поне при мен няма конкретно обяснение....

# 2
Благодаря ти мила за отговора.И на мен ми казаха,че това не е нищо смущаващо,но аз като нямам вече на никой вяра,взех да се ровя сама.Смятам да направя една консултация с патолог,за да видим той какво ще каже.Като единствена причина казват ,че е увиването на пъпната връв-просто лош късмет.Бясна съм срещу съдбата,защото 8 години се борим със стерилитета и когато накрая забременях ,ново пет.А всичко УЖ беше нормално през бременността.Вече незнам какво да си мисля,защо все на нас се случват такива неща.Ще полудея накрая вече.Май трябва да посетя психолог,няма да е зле,вече тъй си мисля. smile3511 smile3515 smile3515

# 3
Да,много е тежко,така е,но при теб раната е много прясна,все пак няма и два месеца........не искам да те заблуждавам,че с времето е по леко,болката си е тук,но някак стискаме зъби и живеем ден за ден.
Но искам да ти кажа колкото и ужасно да звучи-трябва да съхраниш психиката си,защото в почечето случаи има лек за останалите физически препятствия,но никой не може да ти помогне за психиката,така както ти сама...ето,че и при теб макар след толкова години борба е станало чудото,значи е възможно,не се предавай,заради самата теб,заради мъжа ти,заради най прекрасното чувство на света-да станеш майка! Пиши,споделяй, и знай,че не си сама в болката и кошмара,през който преминаваш!Заедно ще си даваме сили и ще се борим за най скъпото ни,защото най важното е че щом веднъж сме забременели,значи е постижимо,само е въпрос на време,сигурна съм,че втория път няма да чакаш толкова дълго!Не губи вярата си  Hug

# 4
  • София
Някой знае ли какво значи:Мацерация на плод 2 степен-това е от аутопсията на моето бебче,което се роди мъртво с увита пъпна връв,в 37г.с

Означава разпадане на тъканите при продължителен досег с течност.
При бебетата това се предотвратява от верникса.

Много съжалявам за това, което те е сполетяло  Hug

# 5
Да разбирам ли,че това е било някакъв сериозен проблем.Никой (лекари)нищо не ти обеснява. #2gunfireНяма как да разбера това някакъв проблем ли е.Трябва да разбера преди да забременея пак,за да съм по.спокойна,но уви, като няма кой да ми каже.И да отида при патолога,той едва ли ще ми каже нещо.Все пак са минали 2 месеца .Пък и не съм сигурна дали въобще са правили аутопсия.Объркана съм много. newsm78

# 6
  • София
Да разбирам ли,че това е било някакъв сериозен проблем.Никой (лекари)нищо не ти обеснява. #2gunfireНяма как да разбера това някакъв проблем ли е.Трябва да разбера преди да забременея пак,за да съм по.спокойна,но уви, като няма кой да ми каже.И да отида при патолога,той едва ли ще ми каже нещо.Все пак са минали 2 месеца .Пък и не съм сигурна дали въобще са правили аутопсия.Объркана съм много. newsm78

Според мен това не е причина за смъртта на бебето ти, а вследствие на нея.

# 7
Напълно съм съгласна с nana77,това не е причина

# 8
И аз така мисля,че това не е проблем.Правила съм какви ли не изследвания-генетични ,имунологични и още куп други -няма проблем.При феталната морфология ,в 5 и 7 месец,също не се видя проблем.Ще спра да се навивам за лоши неща и накрая ще взема да приема,че е било лош късмет.Благодаря ви момичета за отговорите.

# 9
zdavei donica79.az sa6to zagubix bebeto si po tozi na4in.v 38sedm.se ydo6i v pap.vrav,a mi be6e vtora brem.parvata prikly4i v 5 mes.gadost sled gadost.ve4e si mislia 4e gospod me mrazi.pove4eto xora kazvat 4e e izpitanie i triabva da se boria no ot strani e mn.lesno.a az ae 4uvstvam ograbena i izkam da izkre6tia 4e ve4e ne izdarjam.dano da imame uspex.a ina4e moeto bebe si be6e vs. nared,xodix 2pati na
.fetalna morf.pri Markov.posle aytops.ne pokaza ni6to osobenno.LO6 KASMET.i tovae

# 10
  • София
И аз така мисля,че това не е проблем.Правила съм какви ли не изследвания-генетични ,имунологични и още куп други -няма проблем.При феталната морфология ,в 5 и 7 месец,също не се видя проблем.Ще спра да се навивам за лоши неща и накрая ще взема да приема,че е било лош късмет.Благодаря ви момичета за отговорите.

Миличка, исках да ти го спестя, но явно трябва да ти го обясня, като предварително се извинявам.

Мацерацията означава, че след като бебето ти е починало в теб и преди да го родиш, от това че стои във водата тъканите му са започнали да се разпадат. Което е обичаен биологичен процес.
Това обаче не е причина за смъртта му.

# 11
Да,разбрах.Благодаря ти за разяснението.Просто съм много объркана и не мога да се примиря,защо стана така.Колкото повече се търся и искам да разбера причината(защото няма кой да ми я каже),толкова повече психически пропадам.Казаха ми,че и за увиването на пъпната връв трябва да има причина.Не може да е безпричинно.Но кой да ми каже,като всички нищо не знаят и като все питам казват:просто лош късмет.Може и така да е било ,може и да има причина.И аз вече незнам в какво да вярвам.Извинявам се,че ви натоварвам с моя проблем,но искам при следващата бременност всичко да е наред.Явно няма да намеря отговор на някои въпроси.Повечето лекари даже гледат да потулят нещата.
Здравей Соня.На мен също ми е втора бременност.Първата беше преди 5 години,беше кухо яйце.Повярвай ми знам какво ти е.Бясна съм срущу съдбата.Защо все на нас се случват такива неща.Това нещо не се забравя НИКОГА,но ако искаме някой ден да станем майки,трябва да намерим сили и да продължим напред.Няма да е лесно,но с подкрепата на близките, ще успеем.Аз вярвам,че един ден ще гушкам нашето детенце.и се надявам да е скоро.Прегръщам те.Не мога да опиша с думи как се чувствам,но хора ,които са на нашия хал,знаят как.Много е тежко.Какво пише в документа при аутопсията при твоя случай.

# 12
Господи къде си . Може ли да се случват таКива лоши неща. Това не е болка , .която можеш да преглътнеш дано никой повече да не е получава.За лоша участ много често дечицата се задушават от увиване на пъпната връв и здраво дете си отива ей така заради лоша съдба.Незнам какво да ви кажа за кураж.Дано поне да е скоро момента  в  .който ще гушкате живи и здрави бебенца.

# 13
zravei otnovo donika.v aytopsiata na moeto bebe ni6to ne pi6e osven 4e be6e zapo4nalo da se razlaga.az 7 dni nemojex da otkly4a rajdane poneje biax sas serklaj,za po sigyrno.i slava bogy pone rodix normalno,ta ne me riazaxa.za6toto az imam operacia na matkata vednaj.s parvata si bremennost zagybix bliznaci v 5 mes.za6toto se okaza 4e imam dvyroga matka(septym)i triabva6e da si naprava xisteroskopia predi da bremeneia vtori pat.i kogato se sly4i vsi4ko be6e nared do posledno i xop v 9 mes.deteto se ydo6i.kolko sam treperila za kyp drygi ne6ta a to kade go 4yka6,kade se pyka.znam 4e edna ot pri4inite za yvivane s pap.vrav e Visoko kravno.zatova e mn. vajno ako ka4va6 kilogrami da pazi6 dieti.az li4no mn. kila ka4ix i kravnoto mi be6e mn.visoko,a i moiata pap vrav be6e mn.dalga.Markov mi go kaza 2 pati pri fetalnata morf.no 4e niamalo stra6no.da xodia na zapis po 4esto,a az xodex 2 v sadm.i vs.mi zapisi biaxa perfektni.znam 4e mn.boli,no Gospod pra6da nai golemite izpitania na nai golemite si lybimci,viarvai v tova,i 4e kogato iska6 mnogo da poly4i6 triabva mnogo da dade6.celyvam te i te pregra6tam.badi silna.s obi4 Sonia

# 14
  • Бургас
Мацерацията означава, че след като бебето ти е починало в теб и преди да го родиш, от това че стои във водата тъканите му са започнали да се разпадат. Което е обичаен биологичен процес.
Това обаче не е причина за смъртта му.

На моята епикриза пишеше "Мацерация 3-та степен". Моето бебе беше починало отдавна и доста беше престояло в мен.

Да,разбрах.Благодаря ти за разяснението.Просто съм много объркана и не мога да се примиря,защо стана така.Колкото повече се търся и искам да разбера причината(защото няма кой да ми я каже),толкова повече психически пропадам.Казаха ми,че и за увиването на пъпната връв трябва да има причина.Не може да е безпричинно.Но кой да ми каже,като всички нищо не знаят и като все питам казват:просто лош късмет.Може и така да е било ,може и да има причина.И аз вече незнам в какво да вярвам.Извинявам се,че ви натоварвам с моя проблем,но искам при следващата бременност всичко да е наред.Явно няма да намеря отговор на някои въпроси.Повечето лекари даже гледат да потулят нещата.
Здравей Соня.На мен също ми е втора бременност.Първата беше преди 5 години,беше кухо яйце.Повярвай ми знам какво ти е.Бясна съм срущу съдбата.Защо все на нас се случват такива неща.Това нещо не се забравя НИКОГА,но ако искаме някой ден да станем майки,трябва да намерим сили и да продължим напред.Няма да е лесно,но с подкрепата на близките, ще успеем.Аз вярвам,че един ден ще гушкам нашето детенце.и се надявам да е скоро.Прегръщам те.Не мога да опиша с думи как се чувствам,но хора ,които са на нашия хал,знаят как.Много е тежко.Какво пише в документа при аутопсията при твоя случай.

Разбирам те много добре . И при мен никой не каза защо  се е случило. Аз си знам как изкарах следващите си бременности . Пожелавам ти скоро да си бременна и да родиш здраво детенце.

Общи условия

Активация на акаунт