Отговори
# 630
  • София
Привет!
Да се включа набързо с отчет от днешната консултация - бебко е решил да послуша мама и отново се е завъртял с главичката надолу!!! newsm44 Тежи около 1700 гр, водите и плацентата са в норма. Слушахме и тонове и макар апаратът трудно да ги засече, те също са ок. Направление и обменна карта ще получа чак след месец на следващата консултация.
Сега съм в чуденка дали да продължавам да си правя упражненията за обръщане?  newsm78 Да не вземе да се врътне пак. При всяко по-силно разместване вече ми се струва, че пак се завърта както не трябва. Явно хич не му е тясно на младежа. Мислех си че поне по ритниците познавам къде са му крачетата, ама явно и с ръчички яко бута.
И да се похваля най-сетне с първата покупка - 3 бр. чорапчета от Вис Виталис (да не сме капо  Mr. Green). Не че съм претенциозна, ама докато се замъкнем до там в тия задръствания и то останали 30 мин. до края на работното им време. А на любимия следващите 2 уикенда са заети, така че явно ще трябва да обикалям кварталните магазинчета, че нали съм пешеходка.

По темите за кърменето, водичката, изплакването на устата и захранването само ще споделя че до 6 мес. Ивана е изключително кърмена, без водичка, захранена бавно и постепенно, като до 1 год. основната й храна продължи да бъде кърмата, а храната бе по-скоро за опитване и опознаване на нови вкусове. Вода пропи на 1,5 г. в по-нормални количества, когато понамалихме кърменията. И още веднъж ще посъветвам начинаещите мами да намерят време и да попрочетат малко Библиотеката на подфорум Кърмене и захранване. Толкова хубава и актуална информация е събрана там, че направо е грехота да не се възползвате от този ресурс. За съжаление често съветите от педиатрите не са най-верния ориентир в областта и се налага сами да се образоваме.

# 631
Дана много благодаря за отговора. Като се прибера ще поразгледам.

# 632
RYBI, толкова мило, и същевременно тъжничко ми става като те чета... но ето я светлинката в тунела, вижда му се края вече  Hug.

Danna_2010, v_spasova, благодаря за информацията за помпите и нуждата от изцеждане, а и на останалите, които дадоха мнение. Аз днес четох отзиви за ръчните помпи на най-ползваните марки - Авент, Лансинох, Медела. Ами те все са с хубави отзиви - 4-5 звезди, та бих се зачудила коя да си взема.

Ivelina_Sh, добре де, да не мирише потта било наистина. Ама аз си знам как мирише (като на всеки потен човек), потта на мъжа ми като не си сложи някой път случайно стикче под мищниците.

geryaleksandrova, първите няколко седмици не е хубаво да се дава от шише, защото бебето трябва да си свикне хубаво да си суче от гърдата, и после вече може, ако се налага.

Melani34, не се препоръчва изобщо да се чистят ушите на бебето. Те си се самопочиствали. Не трябвало въобще да се бърка в каналчето с нищо, само отвън с водичка. Това смятам да го спазвам, въпреки че аз самата не мога и ден без да си почистя ушите с клечка. Но то при мен щото ми е мазна кожата и сутрин някак си ме дразни. А ако толкова се получи нещо запушване, се отпушват от лекар.

А Flash Dance къде изчезна? Да не бяха на почивка? А и пак се сещам за тези мами - Alexa Smile и Anixi, дано се появят, бяха редовни.

Оо, аз трябва за лягам. Утре ще дочитам и дописвам.

# 633
Добро утро,

аз се събудих към 6 часа с контракции, ама доста силнички бяха  newsm78 Преди това сънувах, че с мъжа ми сме в една стая на болница и чакаме да ме извикат за раждането. Обаче идват да снимат някакъв филм, всички сестри и лекари искат да са в кадър и не им се занимава с мен  Mr. Green Та дори и насън не можах да родя.

# 634
  • София
Добро утро,

Danna_2010 , рано е още.... Hug

хайде на кафенцето и закуската, мале зверски съм гладна.....

# 635
Добро утро,
Люляче Hug,вижда му се края и аз нямам вече търпение
След малко отивам да го храня,вчера са казали на таткото да ходя да си го храня,слагам маска и така.Подмотавал се младежа-цоквал цоквал и си поспивал после пак така.Сега като отида ще видя каква ще я свършим,хем нямам търпение да се гушнем хем ме е страааах.Вече е 2310 Hug
справил се е с кислорода за сега PraynigДано  всичко е наред Praynig
Често влизам и ви чета,но като съм се смачкала и Cry няма смисъл да пиша и да ви натоварвам
Благодаря ви за подкрепата,става ми толкова приятно от хубавите думи  bouquet
Хубав ден Hug

# 636
  • София
RYBI , че той малкият човек станал много голям вече 2350 кг.  Hug отивай да си го нахраниш и дано ви изпишат, нали след 2300 кг. вече ги пускат бебчовците във вкъщи....хайде  горе главата  Hug и повечко оптимизъм  Praynig
  bouquet на малкото мишленце.... Laughing

# 637
RYBI, хайде хубава среща с малкия и дано все по-добре да се развива и да дойде скоро момента да го изпишат  Hug

# 638
Дана подготвят го за другата седмица Praynig
Тръгвам,после ще пиша Praynig

# 639
  • София
RYBI, гушни бебока и от нас - а, живот и здраве, другата седмица, когато се приберете заедно в  къщи, ще забравиш за всичко това. Не унивай, не трябва да си "смачкана", а горда - толкова е борбен сина ти, браво на него! Hug

# 640
  • София
RYBI, ех, то не останало вече! Толкова се вълнувам за вас! Най-сетне ще се прибере вкъщи малкия юнак! И горе главата! Hug

# 641
  • у нас
Рубииии, страхотни новини Hug Hug Hug
аз да се отчета от консултацията- кръвно до небесата 150 на 100 Shocked на кг - не съм мръднала
ясни и ритмични ДСТ и на 17.08 тамън като влизам в 9-я щ се гледаме как вървим и как ще излизаме Joy
копирам линк към въпрос от друга тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=450711.915 ако някой знае  Praynig

# 642
  • София
Момичета да ви питам какво ви е мнението за кошчетата за употребявани пелени, гледах на Томи Типи и се замислих....по указания пише, че събират 28- 30 бр., което си е доста....

# 643
  • София
Добро утро, момичета!

# 644
добро утро на всички май е вече добър ден... като гледам колко сте ранобуднички...... аз също станах рано с болки в корема, какво чета тук  Rybi  и синчето са истински герои възхищавам ви се чак аз нямам търпение да се приберат вкъщи тази болнична обстановка като се замисля от сега ме плаши   никак не ми с евлиза да равдам , ако може някой вместо мен Sad  трябва ми стабилна психическа нагласа иначе не ми се мисли

Общи условия

Активация на акаунт