Бъдеща самотна майка и презимето на бебето

• 38 831
  • 117
  •   1
Отговори
# 60
Едно такова дете, с женско презиме като отиде на детска градина ще го спукат от подигравки и ще го съсипят психически. Малките деца са неосъзнато злобни. Защото например Деницов/а, Герганов/а, Анастасиев/а звучи меко казано абсурдно. Ами като го попитат детето "Баща ти Герган ли се казва?"? А на Вас, уважаеми съфорумци как Ви звучат дадените примери?

# 61
Ами dansguardian, дай сега жените да си убият децата, че видиш ли бащите им са меко казано мухльовци. А и колко от 4-5 годишните деца в детската градина си знаят презимената или фамилиите? Лично аз познавам няколко такива дечица и не съм чула да са обект на подигравки. Ами децата винаги могат да намерят за какво да се подиграват на едно дете, стига да поискат - я има голям нос, я носи очила, я пък е по - пълничко или пък кльощаво. Всяка майка има право да реши дали детето и ще носи името на БНД или пък не. Това на теб не ти влиза в работата. Кръщаваи си твоите деца както ти желаеш и дано те да не са подигравка на околните. Аман от простаци...

Последна редакция: чт, 16 дек 2010, 17:35 от Roscoe

# 62
Едно такова дете, с женско презиме като отиде на детска градина ще го спукат от подигравки и ще го съсипят психически. Малките деца са неосъзнато злобни.
     Много ограничено мислене. Има достатъчно горди жени, които не желаят да преследват безотговорни мъже по съдилищата заради едно име.
     На тях законът дава възможност да избегнат "срама", като запишат детето с името на дядо му по майчина линия.

# 63
Аз познавам дете/вече голям мъж/ което се казва Галин. Неговите родители са му дали това име и ...
Има толкова абсурдни имена, така, че не виждам защо на децата ще им прави впечатление. По-скоро мисля, че ние им натрапваме "правила".

# 64
Е, то има доста странни имена - и мъжки, и женски.
А не може ли да запишеш детето с имената на баща си? Това в какви отношения сте какво общо има? Поне ще е с мъжки презиме и фамилия. Или то се иска разрешение от баща ти, примерно, а той няма да е съгласен??
Ако бях в твоята ситуация, определено бих избрала имената на баща ми (макар че не съм в контакт от години с него). В случая трябва да се ръководиш от това кое ще е най-добро за детето и "Надеждин" или "Надеждов" не е най-добрия вариант Confused В детската градина може би не, но в училище като започнат да им четат имената и фамилиите, твоят син ще е най-лесната мишена за подигравки Confused По принцип на мен хич, ама хич не ми пука какво ще кажат хората и т.н. простотии, обаче 7-годишното си дете не бих подложила на изпитание, пък след това да му обяснявам, че другарчетата му са тъпи и ограничени и да не им обръща внимание когато му се подиграват Confused

Последна редакция: пт, 17 дек 2010, 11:46 от Tanya

# 65
За второто име се иска разрешение от бащата на момичето и ако той не го даде, няма как да го запише.
Аз също не съм съгласна много с това, но при нас такъв е закона.
Не зная,защо като се четат списъци, не се чете ими и фамилия, а име и второ.
Децата сега бързо свикват, че може да имаш един родител и ако няма възрастни, които да им "напомнят", няма да им направи впечатление.

# 66
Каквото и да ми говорите абсурда си е абсурд. Анастасиев звучи абсурдно, няма какво да коментирам. Приемам всякакво име за презиме или фаминлия, но да не е формирано от женско такова. И като чуя коментари от рода на това, че бащата бил мухльо... се чудя да се смея ли или да си запаля цигара и тогава да се изсмея. Ами мили дами, вие къде гледахте, докато избирахте мъж, който да Ви дари с дете? Или може би детето се е появило след неконтролируем полов нагон в тоалетната на някоя дискотека, след обилно количество Тиа Мария? А също така много се кефя на изказвания от сорта на "след раждането на детето той много се промени". Ами помислете каква е причината Той да се промени. Дали пък не е във вас? Само ще допълня, че всеки мъж приема новината, че ще става баща по различен начин.

# 67
dansguardian, аз по-горе дадох пример с момче чието име е Галин. Как ти звучи на теб през име Галинов или Галинова.
На теб ти звучат така нещата, защото си преднамерен.
На едно дете на 7 години, въобще няма да му звучи Анастасиов/не звая дали фамилиите в България, още са задължително на ов/.
Що се отнася за бащите не коментираме, тъй като не е темата. Иначе всички се променят. Въпросът е в каква посока.
П.П. Потърсих в Googl името Снежан/виж калко мъже излезоха с това име/.

Последна редакция: пт, 17 дек 2010, 15:22 от Снежа63

# 68
dansguardian, когато се формира бащино име, винаги се взема корена, с наставка -ов/а; -ев/а. В даденият от теб пример, коренът е Анастас. Така, че при майка Анастасия, детето винаги ще е Анастасов/а. Имаме и много известен актьор с такава фамилия, нелепо ли ти звучи?

# 69
.
Не зная,защо като се четат списъци, не се чете ими и фамилия, а име и второ.

Снежи, не навсякъде е така . В северна България да , баща ми е от Ловешко .
В Пловдив второто име не се споменава , само име и фамилия.

# 70
  • София
Едно такова дете, с женско презиме като отиде на детска градина ще го спукат от подигравки и ще го съсипят психически. Малките деца са неосъзнато злобни. Защото например Деницов/а, Герганов/а, Анастасиев/а звучи меко казано абсурдно. Ами като го попитат детето "Баща ти Герган ли се казва?"? А на Вас, уважаеми съфорумци как Ви звучат дадените примери?
С Анастасиев се изказа не на място! Името е Анастас - мъжкия вариант..и има и женски такъв....Гергана може да се преобразува в Гергов/а....не познаваш такива фамилии?!
Абе, изобщо тебе кво те бърка какво правят точно самотните майки?! newsm78 Имаш личен проблем с баща или майка?! Парадираш нещо с психологията...я иди да почетеш добрия , стар чичко Фройд - имаш задачка за уикенда...а после идвай тук да се заяждаш!(
Аре, carpe diem и Весели празници!

# 71
Dansguardian, много ми е интересно какво правиш точно в този форум и почти във всяка тема? Явно имаш прекалено много свободно време, което е много кофти за теб! Или може би около вас кръчмите са в отпуск.......

Моят постинг пак е за името, но по-скоро като любопитен факт, който осъзнах наскоро - всъщност става въпрос за потенциален факт. Дотогава не се бях замисляла по въпроса. Ако моето бъдещо дете е момче, ще носи моята фамилия, която е типично българска и завършва на -ова. И тъй като, живот и здраве, ще раждам в чужбина, защото живея там, се съмнявам, че някой ще ме пита каква точно да бъде фамилията на детето, просто ще му лепнат моята. Да не говорим, че тук няма мъжки и женски фамилни имена, всички са еднакви. Тъй като съм с особен статут, местното министерство на външните работи ще изпрати данните на българската държава, т.е. съвсем официално моето дете момче ще бъде български гражданин с фамилия -ова. Теоритично това не ме притеснява особено, то ще прекарва само ваканциите в България. И все пак, много би ми се искало да се избегне подобна ситуация. Всъщност още не съм стигнала до там, ама миналия месец изведнъж ми светна таз подробност.
Въпросът за презимето не ме вълнува особено - то ще съществува единствено в българското удостоверение за раждане.

# 72
Нединка, много зависи в коя чужбина си дали ще "лепнат" твоята фамилия на детето. Провери предварително как стоят нещата, може би ще ти трябва твоят акт за раждане и твърде вероятно да сложат имената на баща ти ако бащата на детето е неизвестен. Също така е вероятно изобщо да не се пише презиме (поне моят син няма презиме в акта му за раждане от чужбина, а само в бг-акта му е вписано презиме - името на бащата).

# 73
Нединка, много зависи в коя чужбина си дали ще "лепнат" твоята фамилия на детето. Провери предварително как стоят нещата, може би ще ти трябва твоят акт за раждане и твърде вероятно да сложат имената на баща ти ако бащата на детето е неизвестен. Също така е вероятно изобщо да не се пише презиме (поне моят син няма презиме в акта му за раждане от чужбина, а само в бг-акта му е вписано презиме - името на бащата).
На моят син пък въобще не фигурира презимето в българския му акт за раждане. Има си първо, второ име и фамилия, както е в страната, в която е роден. В България не са правили спънки да му слагат презиме - името на бащата. В графата презиме са сложили второто му име.

# 74
Аз нещо не разбрах това.
Децата не се ли записват по българските закони?
Моят син е с презиме на баща ми и нашата фамилия т.е. ние сме с еднакви /второ и трето/ имена.

Общи условия

Активация на акаунт