Августовското дете става на две и торта ще яде!

• 45 659
  • 698
  •   1
Отговори
# 570
  • Все на втория етаж
mama galka23 , впускайте се за трето Изабелче  Grinning И много си права - името не прави човека!

А за кръстено дете на някой разбирам най- вече, ако носи цялото му име. Иначе с буквичките е много относително  Rolling Eyes

# 571
Здравейте, момичета!
Влизам с нетърпение д асподеля как се развиват нещата при нас. Имам малко свободно време и веднага сядам да го споделя с вас:) Жалко само, че ми е свършило 3в1то, иначе щях да  го споделя с вас:)

Веси, благодаря че попита, сега ще разкажа как съм, с надежда да не ме осъдите за дъългия пост, който ви очаква:)но каквод а се прави, като не се вклчвам често, а те събитията се натрупват:)

Ще започна с ателиетоSimple Smile да споделя,че съм страшно доволна как се развиват нещата, от курсовете, които предлагаме, от огромния интерес, които има от страна на родителите и най-вече от резултата.
Заниманията се отразяват страшно добре на Габи, много е щастлива, когато ходим в центъра - ние сме всеки ден там, както съм споделяла,аз водя три дена, два води другото момиче. Та Габи се чувства много добре в обстановката, със страхотно желание ходи там, казва ми радостна "Чао, мамо, обичам те, до после" и се втурва стремглаво в заличката. Много е дръпнала във всяко едно отношение. Снощи намери ключовете от вратата и ми каза: "Мамо, тръгвам си." Питам я:"Къде отиваш, мамо?" А тя "Отивам в центъра, при Ясмина (така се казва детенцето на другото момиче). Чао и ме целува" След което се разиграва същата сцена с татко й:) Много беше сладко.
Когато я взимам във вторник и четвъртък ме посреща мнго радостна, търчи към мен, прегръща ме и ме пита "Мамооо, добре ли си?", защото напоследък не съм добре и тя знае, но за това след малко ще ви пиша. Започнала е страшно много да си съюинява истории, пее песнички много , понеже всеки ден имаме музика и тя започна да си съчинява песнички, взима мелодията на една и напасва нов текст.
Обича много да учим. Вади си разни занимания и казва "Мамо, хайде да учим" и се занимава самичка с логически игри, обожава да се грижи за бебетата, да ги лекува, храни, приспива. Вади си дисковете с немския или англисйкия и си ги пуска и казва "Хайде учим немски/английски". Учим и за буквичките, разбира се под формата на игра, и ги разпознава, брои. Въобще много много съм доволна и щастлива от развитието й и горда:)

Отностно Габито и Мишето: Габи е доста осъзната отностно същетсвуването на Миша в корема ми. Сутринта се събуди и каза"Къде е Миша?" заголи корема ми, погали я, цунка я и каза "Добро утро, Миша". Едните й баба и дядо й купиха бебе пони, което се храни и издава разни звуци като подарък за нея, когато се появи Мишето. Ето го:

Отностно Мишето: Готови сме вече за появата й, имаме си легълце, спални комплектчета, дрешки, столче за кола о всичко останало, което ни е останало от Габито. Наскоро ходихме на пазар за дрешки и козметика за Миша, и Габи ни помагаше интензивно, взимаше дрешки от закачалките и ги налагаше на корема ми като питаше "Това за Миша ли е?", "Много хубаво".  Не помня дали ви разказвах в предишния пост, как приспива бебенцата в леглото на Миша.

Отностно бременността: Вече съм в 8ми месец, но тези дни не се чувставм добре, имам силни вагинални  болки при ходене и стоеж, ходихме по спешност в болницата, правиха ми запис на тоновет еи се оказа,ч е имам много силни контракции, биха ми инжекция за успокояването им и сега пия доста лекарства за да забавим започващия процес, тъй като имам и чести позиви за ходене по малак нужда, което е признак за наближаваща родова дейност, а Мишето още не е досттатъчно зряла да излиза и трябвда устискам поне до началото на декември (терминът ми е на 28.12). Сега си почивам в къщи, пия си лекарстават, ще трябва да преустанпвя за ниманията и курсовете ми в центърза, защото до вчера водих заниманията с децата, което включва старшно много движение, което именно сега ми е много противопоказно. Също ще трябва да преустановя консултациите, а за лекциите не съм решила какво да правя (сега съм последен семстър на магистратурата).
Радвам се,ч еименно в този момент нещата с ателието се развиха, за да може Габи да има разнообразно и пълноценно ежедневие. Сега ще търсим по-рано от предвиденото заместник за известно време.

Виждам,че сте повдигнали темата за имената: Включвам се и аз, макар да съм споделяла: И Габриела и Михаела са кръстени на двамата описани в Библията архангели - Гаврайл и Михайл. Когато избирахме имена, искахме да са със значие, свързано с Бога (тъй като сме християни). Гаврайл означава "Крепост Божия", а Михайл - "Бог е силен или кой е като Бог".

И темите за болестите сте повдигнали:); поболедувахме и ние с Габито - от началото на октомври - два пъти. Габи направи един по-сериозен ларингитен пристъп преди две седмици и се налагаше по спешност да ходим в болницата, но се оправи бързо и сега всичко е наред.

Как са другите мами-конгурчета, очакващи появата на втодите и третите си рожби: Ани, Брит, Веси?

# 572
  • Все на втория етаж
Анастасия_Morskafeia , винаги те чета с удоволствие. Много ти се радвам. Почивай си и устискай поне още две седмици. Желая ти леко раждане и една прекрасна и най- вече здрава Миша. Hug

# 573
Привет момичета!  Hug
Нещо взе да се разваля времето, та в тоя ред на мисли, дано се оживи темичката, че поне от август да минеме на Коледа!!!  Wink
Как са мамите с коремчета? Да ги погалите от мен!  preggo
При нас нищо интересно  Tired Все още не е започнала зимата, а взе нещо да ми писва  Sad Дечица поне засега ги крепя и са здравички, но аз нещо май издавам фронта. Боли ме гърло и ми е едно такова лошичко  Tired дано не се тръшна  Rolling Eyes
Иначе нашите подвизи с памперса продължават, ноооо вече имаме напредък ака и пика на плочките в тоалетната, което си е постижение  #Crazy Crazy Sick Хайде казвайте за подаръците вече, че тя Коледа си дойде  Mr. Green
Оооо и да се похваля, че постя  newsm22 Хубав уикенд от мен!  Hug

# 574
  • Бургас/Пз
Ще си имаме момчеееенцееее!

# 575
Ще си имаме момчеееенцееее!
Ихааааааа, че се радвааааааааааааам ЧЕСТИТООООО  stork-boy Казвай бързо между кои имена се колебаеш?  newsm78 Разбрах за Явор и Ясен, а мъжа ти кои харесва  Mr. Green

# 576
Ани, Честито stork-boy! Сподели наистина между кои имена се колебаете.

Днес Алекс доста се измори на спорта и сега спи. Беше голямо тичане и катерене и искрено се забавлява там. Вече пее по малко от песничките и ги свързва с пасващите движения. Когато го приготвям да излизаме, все ме пита дали отиваме да спортуваме и е много разочарован, ако отиваме другаде.  Wink

# 577
  • Все на втория етаж
mamadona  , ще си правим компания в постите  Wink

Да похваля Максим, че само се оплаквам иначе от него. Днес сам седна на гърнето и после ми го донесе да ми покаже, че се е изпишкал  Heart Eyes

# 578
Ани,честито ви момченце stork-boy

# 579
Анастасия,стискам палци Миши да излезе,когато е напълно готова,ти си почивай повече!   Hug
Ани,много се радвам за теб,въпреки че съм сигурна,че не сте имали претенции за пола(все пак си имате и от двата  Grinning )

Браво на тези,които жънат успехи с гърнето,при нас се получи точно обратното(не помня дали ви писах)-цяло лято Дара беше без памперс  и като тръгна на градина не само спря да си казва,ами и аз като я поканя не иска да сяда на гърне или тоалетна-може би там са я травмирали нещо или това е нейният начин да протестира с/у яслата......в новата група се чувства малко по-добре,пак плаче сутрин,но поне спря да изпада в истерии,а като я взимам е в много добре настроение.Още не съм я оставяла за цял ден,щях тази седмица,но предпочетох да я оставя у дома,защото пак тръгна нослето и кашлицата от поглъщането на секретите  Sad  всъщност си е много повече в нас,отколкото в яслата... newsm78 водих я и на частен лекар и ми каза,че така е първата година в яслите и дори 1 месец да я държа у дома,на третиям ден като я пусна пак ще е същото,предписа ми само имуностимуланти и Куикс за прочистване на носа. Иначе е много жизнена,храни се чудесно,говори все повече(нали не беше от най-приказливите  Laughing ),много танцува и пее(нейни си неща).Следващата седмица ще идем за последно до Белград,защото мъжът ми вече се прибира окончателно в БГ  Simple Smile

За Коледа ще купуваме играчки,защото тя на това се радва-всичко свързано с Малкото пони,Барби,сервизчета и т.н. момически играчки.
Споделете кой къде ще ходи за Нова година?Ние може би ще сме в Петрич с още едно семейство с дете

# 580
АнастасияHug дано Миши се застой повечко в коремчето,за да узрее съвсем за бял свят  Hug Много ви се радвам,Габи е цяло съкровище  Hug
Ани,и тука поздравления,само всичко да е наред и се роди жив и здрав мъж  Hug
Дони,ние преди да започнем да посещаваме WC чишкахме и акахме в банята
СМГ,видя ли,че Алекс ще напредне с приказките,било в въпрос на време
Стели,радвам се,че Дара се чувства малко по добре в по горна група,вече ще се цялото семейство  Laughing

Ние сме добре,мен всеки ден ме боли глава и от време на време получавам контракции. Ремонта си върви,стаята на бебо и дрешника за ламинат,щори,осветителни тела и мебели
Алекс винаги говори на бебче "Виж,бебе батко..." когато го питат винаги казва,че иска сестричка,а неговата приятелка щяла да си има братче Simple Smile
Сега в сряда сме на преглед и нямаме търпение Simple Smile
Хубава вечер и приятни почивни дни.Бъдете здрави

# 581
Момичета, влизам да ви споделя как минаха днес нещата при мен на консултациите.
Мишето е пораснала - 2700гр. е.
Днес много ошашавих лекарите, защото се оказа,че цикатриксът от предишното секцио е толкова истанен,че се крепи на един пласт, тънък колкото хартия и има огромна опасностн от руптура на матката. От друга страна тъканите ми са много тънки (това го остановиха с първата бременност) и това усложнява положението. Което означава със сигурност,ч е няма да успея да стигна до термин или около термин.

Утре ме приемат по спешност в болницата. Заради контракциите, които имам положението с цикатрикса е много опасно и поради тази причина трябва да съм под лекарско наблюдение, да съм на системи с магнезии и кортикостероиди, които да подпомогнат по-бързото узряване на белите дробчета на Мишето. Целта е да се стабилизира положението до началото ан декември, когато Мишето ще е вън от опастност и ще може да се справи по-добре с външния свят. Сега влизам за около 4тири дена, нататък ще видим как ще се развият нещата.

Сега пия Магнезии 3пъти по две, Нош-па - 3пъти по две, Генепрал (който ми действа ужасно) два пъти по една таблетка и инжекции с кортикостероиди.

Много ми е тъжно,че ще съм далеч от Пепито и Габито. С Габи не съм се разделяла за повече от два дена, но ми обещаха да я водят на свиждане:) Притеснено ми е за нея как ще приеме липсата ми и как ще й се отрази. Подготвих я, доколкото можах днес за това, че отивам да преглеждат коремчето и няма да ме има малко.
Вълнувам се много от това как ще идва да вижда Мишето като се роди, как ще реагира. Утре ще ми дойдат на свиждане:)

От друга страна имам спокойствито, че всичко ще бъде наред и увереността, че ще се развие по възможно най-добрия начин. Ще използвам максимално времето в болницата да си почина, защото до сега не съм се спряла и определено имам нужда от лежане.

Ани,честито за пола! Прекрасно, много се радвам за теб!

# 582
Анастасия,пази се мила,предполагам колко ще ти е мъчно,но е за ваше добро да сте под лекарско наблюдение

# 583
Благодаря ти Веси за куража!

# 584
Анастасия, дано наистина лекарите успеят да задържат раждането още малко. А Габи ще се справи, ще идват да те вижда и да се разтъжи. С Алекс прекарах доста време по болниците като бременна и знам как се чувстваш.  Hug Всичко ще е наред!

Веси, наистина от около 10 дена Алекс има много голям напредък с говора. Започна да повтаря думички след нас, интересно му е как звучат и се радва, когато го разбираме. Аз вече му свикнах, защото използва доста свои думи за нещата. Днес дори проведе разговор с леля си по телефона: Hallo, леля! / Здравей, лельо/; Але, гол / Алекс играе с топката/; Бебе / Как е бебето?/; Чао . И беше много щастлив и горд. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт