Получихте ли семейни добавки за деца/детски/този месец?-18

• 54 683
  • 744
  •   1
Отговори
# 360
  • вкъщи
Абе нали разликата е пак цял месец?! Какво значение има дали преди е било на 15 или сега е 30?! Не свикнахте ли вече? Сумата все си е 35 лв.на дете!
Брейййй голям проблем за датата! По-добре за сумата спорете! Peace

Да голям проблем е .. ако ние закъснеем с някоя сметка веднага спират всичко нали.А  за сумата да не говорим подиграват се с нас..преди  какви бяха дестките когато ние бяхме малки.Някои наистина разчитат на тях  а и да не говорим  че 15 09 наближава и трябва да стегнем децата за училище.

# 361
Дразни не факта че ,парите ще се вземат вместо на 15 на 30 дата.Аз и преди съм вземала около 20 дата парите си.Дразни, и повечето майки са гневни на това че, няма дата.Точна фиксирана.На 30 или 31 започват да ги превеждат но доста майки чакат още седмица след това.Аз например взех в един от месеците на 29.а следващия го прескочих защото взех пари на 7.дата.Както и да броя са месец и почти 10 дни като се има предвид че, тогава превода беше след 19 часа.
Колкото до сумата, за един тя може да е смешна но, за друг да е крещящо необходима.
Моля ви майки спазвайте добрия тон.Тук сме за да обменим инфо, а не  да се караме.
Нека не забравяме че, положението на всяка от нас може да се промени за миг.

# 362
  • София-Велинград
Любе,права си,ниетук всеки месец по едно и също време ,изнервени влизаме,просто споделяме,търсим подкрепа една в друга,и най-малката дума,дори невинно казана,е като искра в купа сено...

# 363
Никой не го е.е за наще пари, за парите на децата ни...даже нас самите...Да прависте всички че 35 лв са малко, прави сте че е крайно неприятно да чакаш пари на една дата а да ги вземаш на друга, принципно в закона си е написано че парите се превеждат до края на съответния мецец, конкретна дата не е определена и именно това е проблема...Но случва се така че пари няма и до последната дата на месеца...Спомнете си 1 юни, денят на детето, преведоха част от парите...аз успях да си ги взема вечерта и да заведа детето си да празнува, но имаше хора които не успяха да ги вземат...Мърморихме, мърморихме ден два след товеа....и толкова....Мърморим, мърморим в края на всеки месец, но докато си получим парите...Ами с такова мърморене ни парите ще са ни повече, ни конкретната дата ще бъде определена....И протест беше организиран, и датата и часа му бяха определени, имаше и потвърдили присъствие, но присъстващи нямаше пред нито една община.....Протеста обаче се отложи...решихме да се съберем достатъчно хора и в бъдеще да си потърсим правата....желаещите могат да се включат тук: http://www.facebook.com/group.php?gid=131022283598553&ref=ts  в описанието на страницата я сно са написани целите и идеята...

# 364
Малко отклонение от темата :За всички горди майки,който ще имат първокласник в социалните приемат декларации за първокласници помощта е 150 лв ,нее много ,но пак е нещо, трябва да си осигурите  доходни бележки , удостоверение от училището където е прието детенцето, и акт за раждане .

# 365
До кога е срока за подаване на молби и колко трябва да сме бедни за да ни дадат помощ? Peace

# 366
Мисля, че изискванията за дохода са като при детските надбавки, за краиния срок не мога да кажа, но документи се приемат от 15 август.

# 367
До кога е срока за подаване на молби и колко трябва да сме бедни за да ни дадат помощ? Peace
За срокът не съм сигурна,но дохода не трябва да надвишава 350лв на член от семейството.Изисква се уверение от училището,че детето е записано за първи път в първи клас.След 15-ти септември до 28-ми трябва да се приложи и уверение,че детето е записано и посещава първи клас. Peace

# 368
Последно по тази тема да питам,но за доход дали взимат детските и парите за интеграция?Иначе на нас на човек ни се пада много по-малко пари.Детето ми ще бьде 1 клас кьм 1-во помощтно училище,но ще посещава дневен центьр ,кьдето ще идват да го обучават .Няма той да ходи в училището.Дали ще ми признаят това нещо се чудя?Май е най-добре да ги питам лично,но ако някой знае нещо ще бьда благодарна да сподели.Може и на лични за да не пьлним темата .

# 369
Последно по тази тема да питам,но за доход дали взимат детските и парите за интеграция......

То е срамота ако и това го взимат за доход....става тогава "даваме ви, ама си и взимаме" или по точно "ние искаме да даваме ама все измисляме закони които не ни го позволяват"....има семейства дето с по 4-5 лева надвишават дохода, което по законите на страната ни явно ги прави богати....

# 370
Еми аз исках да кандидатствам за отопление и ми отказаха .Били сме богати.Вземат парите на мьжа ми ,детските на детето и тези ,които получавам за личен асистент и интеграция.Направо е срамота ,но така правят.

# 371
Подадох си документите да детските надбавки миналия месец, подавала съм и за еднократната помощ за първокласник - детските надбавки не се смятат с доходите на семейството за тези две неща за това съм сигурна. За интеграционните не знам, казвам само за това, за което знам от собствен опит.

# 372
  • София
...има семейства дето с по 4-5 лева надвишават дохода, което по законите на страната ни явно ги прави богати....

То   дори  има  и  случай  на  абсурди  ,че   и  с   4-5  стотинки  надвишаваш ли  дохода,  пак нямаш право   на  детски ????  ooooh! Naughty

# 373
...има семейства дето с по 4-5 лева надвишават дохода, което по законите на страната ни явно ги прави богати....

То   дори  има  и  случай  на  абсурди  ,че   и  с   4-5  стотинки  надвишаваш ли  дохода,  пак нямаш право   на  детски ????  ooooh! Naughty
Ми то като се замислиш реално 4-5 стотинки не са малко, точно стигат за един лист от трипластова тоалетна хартия ... който, предлагам, да бъде използван многократно от уважаемите управляващи - нека да пестят от бюджета...Лично аз ще им скъсам листче от тази в къщи

# 374
  • София
 Joy Joy hahaha hahaha    Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт