На уилище от 6 -по желание-има ли и други?

• 4 209
  • 49
  •   1
Отговори
# 45
  • дълбоката провинция
Bili, точно стреса в детската градина ме накара да си пусна детето по-рано на училище. Така и не свикна с градината, не се вписа в групата и мн други негативи, които не се пренесоха в училище, напротив - изчезнаха.

# 46
  • морето, сините вълни...
Че то и мойто диване не застава 10 мин на едно място, освен ако не си е решило само да майстори нещо. Всъщност мисля че това е единственото нещо което би могло да му е трудно в училище. Не че може да чете, дори мислех и да не го карам, ама като наблюдавам как всички бъдещи първокласници можели да четат - и аз натискам от време на време.....  
Мотива ми /ама аз май го казах и по напред в темата/ за да го запиша почти на 7, ама с предния набор, е че мисля че трябва да държа интереса му жив - да поддържам желанието му да върви напред, да открива нови неща, пък и дори да се състезава с другите. Аз лично вярвам в него че може да се справи, дори гледам да неглижирам тръгването в първи клас /за разлика от бабата, която искаше дори лятото да го записваме в някакъв вид подготвителна занималня/.

# 47
Моето момченце също тръгна на 6 години на училище. Сега ще бъде втори клас. Той също е много палав, голямо диване.
Що се отнася до материала в училище - справи се идеално, по-добре от повечето си 7-годишни съученици. Имахме проблеми с дисциплината, но това си е до дете. Овладяхме положението. Синът ми не можеше да чете, познаваше само буквите и смяташе до 10.  Причина да тръгне по-рано - нашата градина беше смесена - с деца от 2 до 7 годишна възраст. Нямаше много наборчета - 2-3 момиченца само - и той така си и вървеше с по-големия набор. Всичките му приятели са с около половин година по-големи. Заедно с него решихме, че ще ходи с тях на училище. Разбира се, бях сигурна, че детето е готово. Справихме се.
Вероятно пак бих направила същото, само заради приятелите му обаче. Ако детето си вървеше с набора, както е в обикновените градини, нямаше да бързам. Той беше доста натоварен, ходихме и на извънкласни занимания, по-малко време за игра оставаше. Радвам се, че с малката няма да трябва да взимам такова решение. Тя е родена декември и ще си тръгне с набора - ще бъде на 6 и 9 месеца.

# 48
  • Linz
Моята 6-годишна дъщеря сега тръгна на училище. Прецених, че и психически, и физически е готова.
Голямата обаче я пуснах на 7.
Смятам, че си зависи от детето.

# 49
  • София
Моята дъщеря е на 6 години и 8 месеца и е първолаче. Тя е много будна и чакането до 7 години и 8 месеца за нея щеше да е насилствено задържане. С материала в предучилищната /в училище/ се справи чудесно, учителката и в нито един момент не  есподелила, че се затруднява с нещо.

Общи условия

Активация на акаунт