Мартенчета 2009

• 27 871
  • 745
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте,

Тери- честито ви християнче и на вас. На прекрасен ден сте я кръстили. Аз все го отлагам нашето, ама не зависи от мен.

Аз съм на ръба на нервна криза, така мразя някой външен да ми е вкъщи, че ми иде  #2gunfire Обаче съм решила да не предавам фронта, а да мина в атака вече, че все отбрана го играя.

Навън е страшнажега, направо ми иде да се пльосна в коритото на дребната.

Хайде  Hug

# 226
  • Варна
Ехе, не съм чела от 1 седмица, а съм пропуснала само 2-3 странички. Докато спи Монката набързо ще разкажа за нас. Изкарахме много добре, макар и изморително. Почти непрекъснато бяхме в движение, а последните 2 дни направо избихме рибата -  в събота тръгнахме да се прибираме към Варна, но решихме да видим едни приятели в Пазарджик, оттам ни хрумна да се спуснем до Чудните мостове, но пътьом се сетих, че ми е по-важно да се качим на Кръстова гора. Там присъствахме на 2-часова литургия и ни осени идеята, че можем да кръстим Симона, но беше вече късно (20:30), а и предстоеше голям празник и решихме да се върне на следващия ден. Отидохме да нощуваме в Гранд Хотел Чепеларе (апартамент за 49 лв. Shocked), на сутринта пак до Кръстова гора, после до Чудните мостове, до Асеновата крепост...и т.н. Няма да ви казвам за какви завои става въпрос. Децата излязоха герои и почти не мрънкаха в колата. Гледките си заслужаваха, само ни трябваше още малко време за да обикаляме на спокойствие, а не да бързаме да видим всичко наведнъж. Ще кача снимки във Фейса.
Благодаря ви за загрижеността за Монката. Hug Всъщност няма нищо ново при нея и това е добрата новина - показателите са й в норма (за нейното състояние), развива се добре и трябва да продължава в същия дух. Риск от усложнения продължава да съществува, затова трябва да се наблюдава редовно. Лекарят обясни, че с времето и с нарастването на размера на сърцето, дефектът намалява като относителна стойност (дори да спре да се затваря) и това само по себе си също е благоприятно. Изписа ни един имуностимулатор Рибумонил, който се пие по схема заради честото боледуване и ще го почваме през септември....Макар да не се случи чудото, за което се моля, останах спокойна и доволна от прегледа.
Шу, пожелавам ти от сърце само хубави новини и щастлив финал при Яна!
Есме, Бухта дайте да се съберем някой ден да ги обсъдим хубаво тия пусти мъже  Grinning
Срещата в София беше страхотна, радвам се че се видях с толкова мами и ми беше ужасно приятно. Накрая малко набързо си тръгнахме, но графикът ни беше разчетен до минута Crazy Няма да изброявам наред, но искам да кажа, че всички ви чувствах много близки и всички малки буболечки са ми скъпи на сърцето Heart Eyes
Айде спирам, че да не ви досадя...
А, СЗА, отскоро ли си консултант по кърмене или аз нещо съм пропуснала newsm78 Много се радвам, че си решила да споделиш опита си и да се занимаваш с нещо толкова полезно и приятно Grinning

# 227
Гери Мур, много хубаво, че всичко се развива в норма при вас, това само по себе си също е хубава новина Simple Smile

Консултант съм от скоро, да! Благодаря ти за хубавите думи!  Hug Всъщност взех си изпита в началото на юли, но дипломата и картата - сега на 6 август. Иначе карам обучението още от февруари Simple Smile Ще издам, че имаме още една мама от отчетната, която също вече е консултант, но ще я оставя тя да си каже Simple Smile

# 228

Консултант съм от скоро, да! Благодаря ти за хубавите думи!  Hug Всъщност взех си изпита в началото на юли, но дипломата и картата - сега на 6 август. Иначе карам обучението още от февруари Simple Smile Ще издам, че имаме още една мама от отчетната, която също вече е консултант, но ще я оставя тя да си каже Simple Smile

Аааа, знаем коя е, нали се беше похвалила във фейсбук! Simple Smile
SZA, честито! Сигурна съм, че ще помогнеш на много майки да кърмят децата си!

# 229
  • София
 Честито на двете християнчета! - Радо и Монката!!
 Честито на патерици, на всички с поводи, които съм пропуснала, много ми беше натоварено преди заминаването - направихме прощъпулник и др.
 Да се похваля, че кумицата ми роди момиченце в четвъртък Simple Smile, та малко преди да заминем ходихме до МД да носим дрешките за изписването, което не е сигурно кога ще бъде, защото се роди мъчника.., но здравичка и тя като моя Влади.
 На него много му хареса морето, след първоначалното дърпане и недоверие, някак го убедихме да влезем и последния ден дори не искаше да излиза, затова е и с хрема от снощи и се прибрахме 1 ден по-рано в София, че  да не се окаже по-сериозно..засега само киха и текат сополки..
 Стаси, да - похвалих се във фейса и тук благодаря на всички вас, които ме поздравихте! Може би трябваше и тук, ала новият ми подпис сам ще ме издаде, както стана и със СЗА Simple Smile

# 230
  • София
Благодаря на всички за поздравите тук и навсякъде, всички именички от вчера най-сърдечно поздравявам! Мойто диване пак направи същото както при избиването на първото зъбче, та вчера сутрин се бяхме видели в чудо. По този повод да споделя колко съм доволна, че го застраховахме в Закрила. Да, оказа се, че нямат постоянен педиатър, но за няколко минути ни предложиха алтернатива и после се обадиха допълнително да проверят как сме. В крайна сметка тотално разместихме плановете и днес скокнахме до София на преглед при нговата си педиатърка - ларингит, но стиснете палци да се оправи, че ще се гръмна, ако изтървем срещата. Затуй и не се обадих на никого, ако някой ни е мернал да трамбоваме из Люлин, да не ни се сърди...

Но всъщност влязох да кажа, че получих СМС от Тони_ст, че имат проблеми с комп. и са без нет, но са добре.

# 231
  • София - Рим и обратно
Хайде и ние с температури до небесата Rolling Eyes. От снощи взе да я вдига без абсолютно никакви други симптоми. Днес следобед като стана беше 39.5  Shocked Лекарката ми каза, че било нов вирус и само Хексалгин и Панадол да редувам. Е писна ми, честно, откакто сме си дошли само дебнем кой вирус е на мода и да го лепнем моментално ooooh!

# 232
Elle, много си скромна, мила! Само банерът не те издава, е си консултант, сложи си някъде и тази титла, че да е ясно. Банерът може да си го сложи всеки, който реши, че иска да популяризира асоциацията Simple Smile Радвам се, че Влади е прекарал добре на морето (и вие също), кофти за хремата само, дано мине бързо.

Стаси, благодаря!  Hug

Зеленко, дано мине бързо ларингита. Я да те питам как става индивидуално застраховане към Закрила? И какви са условията? (може и на ЛС да ми пишеш). Аз преди време бях проверявала и някой м ибеше казал, че индивидуално май вече не приемали...

Аз за среща на 23-ти не знам как ще се класирам. Въпреки, че съм на половин работен ден, става ми все по-трудно да се организирам за среща през седмицата (просто трябва да се върна до нас, да приготвя и натоваря Ники, да съм се сетила преди това да му взема столчето от колата на мъжа ми  Embarassed, да обяснявам на Гого защо няма да дойде или ако реша да го взема - да го приготвям и него... и става дълга и широка, ние като затръгваме за пред блока и те се подмотват по половин час). Но се надявам да успея де, иска ми се да видя Тони. Ще направя всичко възможно да дойдем де.

Кафе с мед, дано е от еднодневните вируси и мине бързо!

Да ви дам няколко интересни линка, които ми попаднаха днес (е, някои от тях преди доста време, но пък днес се сетих отново за тях):
Сър Кен Робинсън говори за училищата
Sugar: The bitter truth
Story of stuff projects
Jamie Oliver: Teach every child about food (TED prize winner)

# 233
  • София
Честити християнчета на Нинчето и на Гери!
Гери и аз се развълнувах от вашето инцидентно кръщене и другите странични разходки!
Нинче, на добър час на Радо в яслата! Бързо да свикне и да го оставяш без проблем по цял ден!

Ел, честито и успех във консултирането! Във ФБ съм го подминала явно!
Честит прощапулник също!
Зеленко и  на мен ми е интересно за Закрила.
Бързо да се оправя Калин!
Кафе с мед, на Софи също бързо да й минава!

А аз винаги се чудя за температурата. Бих й я измерила на Мария ако е много отпаднала или сутрин, ако спи повече от обикновено, или ако ми се стори много, много гореща. Да чукна на дърво, до сега никога не съм хващала да е вдигала.

Сега ще гледам линковете на СЗА и ще оправям снимки от срещата на Света Троица. После ще разпращам.

# 234
Ами....ревахме.. Confused Оставих го в 9:30, но понеже снощи отново си легна в 12 часа, сутринта трябваше да го вдигна, хапна малко и тръгнахме.Общо взето беше кисел.Взех го точно след 2 часа, като преди да тръгна педагожката ми каза че не реве, но ме съмнява че ме излъга. Rolling EyesКато ходих да го взимам, още от далече чух че плаче.А като ме видя, още по-голям рев нададе, чак се захълца.Казаха че ме търсил, не давал ръчичка, не искал да излиза навън....но да съм била спокойна, така било винаги първия ден.Като цяло ситуацията и на мен ми се струва нормална, само дето незнам утре как ще го оставя... ConfusedТака е като е свикнал само с мен.Имаше и още едно детенце, на 2 год., а то пък какъв рев му удари... ooooh!, не ми се мисли, и ако Радо е ревал като него.Ох, къса ми се сърцето, ама няма друг начин.Иначе съм много доволна от персонала, директорката и педагожката са много готини, а и храната е супер, засега ще си я взимаме за вкъщи.Казаха до края на седмицата по 2 часа, а от другата май ще е по цял ден.. Rolling Eyes
Сега заспа пред 20 мин., нищо че му е рано(ляга по прицип към 13:30), но беше много изнемощял от сълзите, горкия... Cry

# 235
  • Стара Загора

Няма дете което да не реве, свиквай с това. Митко ми рева зверски 3 месеца подред докато свикне, но всяко нещо с времето си. После ми викаше, защо съм идвала толкова рано да го вземам!

# 236
Привет и от нас Hug

Моля ви, някоя мама да ми пише подробности за срещата на 23-ти август, ако се организираме и решим да я направим, по кое време и къде ще се видим, че аз вече съм на работа и не чета много реводно Embarassed
Ще се опитаме и ние да дойдем по семейно му да се видим Hug Peace

Целувки от нас  bouquet

# 237
  • под кривата круша
Гери, радвам се, че прегледа те е поуспокоил Hug Да, трябва да се съберем скоро, а и сте обиколили нашия вилает, ще споделяш впечатления;-)
СЗА, Ел, поздравления за благородната кауза  bouquet Вярвам, че ще бъдете много полезни консултанти.
Стаси, пак си качила страхотни снимки във ФБ. Не знам доколко знаеш кой кой е там и затова избягвам да коментирам снимките да не се чудиш кой пък ти гледа профила, ама просто ми радват душата.
Нинче, и двамата ли ревахте? Hug Дано бързо свикне милото.
'Кафе с мед' , и такоз ли имало?! Само температура казваш...
Зеленко, стискам палци. Закрила Generali ли бяха? Обмислям и аз да се осигуряваме при тях семейно, май са им по-добри условията от Доверие.

# 238
НинчеHugаз точно тези дни съм се замислила живот и здраве като тръгнем на ясла, как ще се държи малката. Ревът е неизбежен в началото, дано Радо бързо свикне и му хареса там Simple Smile. Спомням си баткото като тръгна първата седмица рева и после свикна, но са много важни госпожите да подходят внимателно с ревящите деца, да ги гушнат и успокоят, заиграят. А трябваше и доста да успокояват и родителите Simple Smile. Бяха ни казали да се скрием да не ни виждат децата. Надничахме през прозорците и след малко децата се успокояваха и започваха да играят... Когато се преместихме от София в Несебър баткото ми беше на 4г и половина, и изобщо не искаше да стъпи в новата градина, ревеше и бягаше на улицата, госпожите нищо не правиха, влизаха в групата и не ги интересуваше Wink

Аз се чудя как да постъпвам с малката. Сега лятото съм страшно заета и я виждам много за малко сутрин и вечер. И тя разбира, че няма да съм с нея и постоянно е залепена за мен, особено като види баба си, всяка раздяла е придружена с ревове, дъги и прочие красоти. Напоследък се усещам, че постоянно се чудя как да я разсея, давам нещо за ядене, пиене, крия се и бягам, за да не се разреве отново...Как се справяте вие работещите с малчовците?

# 239
  • София - Рим и обратно

'Кафе с мед' , и такоз ли имало?! Само температура казваш...

И такова има, да... Питай ме за най-новите вируси, подробно ще ти разкажа, ловим всякакви Tired И това е откакто сме си дошли тук, какво им стана на тия деца, незнам. Днес в 16.30 сме при доктора, защото температурата не спада 3ти ден вече  Rolling Eyes.

Честито на малките християнчета Мони и Радо    bouquet
Нинче, и аз да те успокоя (или напротив), че ревовете на път за детската градина продължават поне 2-3 месеца. В началото са по-искрени, а после само за пред теб (щом се затвори вратата след тебе, млъкват като с копче Mr. Green), докато накрая секнат съвсем. Е, то зависи и от учителките, ако са готини, по-лесно ще свикне.

Общи условия

Активация на акаунт