Мартенчета 2009

• 27 874
  • 745
  •   1
Отговори
# 240
Честито на новите християнчета Симонка и Радо! Богородица ща бди над тях, на нейния празник са кръстени!

Нинче, и двамата ли ревахте? Hug Дано бързо свикне милото.

Като съдя по себе си, май да! Митко като се разреве, направо ми се къса сърцето! А и той едни такива големи и напоителни сълзи вади... Ама какво да се прави.

Коко, обяснявам, че излизам за малко по работа и той ще си играе с баба и си тръгвам. Естествено, рев има, но преди се измъквах незабелязано, което доведе до нощни кошмари и абсолютно прилепяне за мен. Сега вече май разбира и не е толкова лепнат, ама и аз сравнително рядко излизам (в момента работя в къщи). Всяко излизане задължително се предхожда от рев и молби. Ще видим как ще е от септеври - аз на работа, той на ясла...

СЗА, Ел, поздравления и от мен. Ел, аз също съм пропуснала съобщението във Фейсбук, ама нали бяхме на море, а и не съм сигурна дали съм те включила в списъка си там.

Зеленко, дано да няма повече такива "зъбати" изпълнения! Митко се оправи от ларингита за няколко дни, но доста го мислех. Дано да сте здрави за срещата. Дайте подробности, моля, че май съм пропуснала - място, час. Стига Митко да е здрав, ще дойдем на всяка цена.

'Кафе с мед' , и вие да оздравявате бързо!

Елг, аз на морето един следобед се бях пльоснала в басейна на Митко, ама той е 1.5 м в диаметър, а в коритото със сигурност няма да се побера. Joy

# 241
Леле, като ви слушам за яслите и сърцето ми се свива...направо ми се доплаква, честно.Така ми е жал за дечицата ...а и ми се връщат спомените как Никол тръгна на градина и как съм ревала и аз с нея  Crazy Хем тя тръгна на 3,5г. чак. Ама си спомням как и ние се криехме по храстите да ги чакаме да излезнат навън и да видим дали ще реват.Много ни се караха лелките, че се е случвало някое дете да мерне майка си и тогава вече става наистина страшно  Crazy. Аз май ще си стоя до 3г. вкъщи...просто не мога да я дам на ясли...ама как ще се оправчме финансово изобщо не ми го побира акълът  newsm78 Ще видим.
Иначе ние сме добре( чукам на дърво) и май сме на път да махаме памперса - започна да си казва детето,На мен не ми се занимаваше толкова рано, мислех, че ще е другото лято, ама ще пробвам, ако се получи - ок, ако не, ще чакаме.От вчера сме сменили общо 2 памперса.
А каката ни е в Унгария с майка ми на гости на братовчедка си за 10 дена и много ми липсва. Хем е по-леко с едно дете, хем така ми е мъчно...броя дните вече кога ще си идва.Иначе те страшо се забавляват, ходят по пещери разни, музеи с мумии...а площадката пред блока им била като лунапарк  Grinning.
И да питам - потят ли се много дечицата ви? Знам, че е нормално в тая жега, ама София просто е вир вода, особено, когато спи.Под главата и става локва, тия дни следобяд я слагам само по памперс, спи гола, без чаршаф даже и сега гледам, вадички чак и текат  и то не само по главата, а по цялото тяло  Confused И пъпчиците от жегата и се увеличиха...кисне в легена по 2-3 пъти на ден.Направо е непоносимо топло.
Аз не знам дали ще можем да дойдем на 23-ти, защото точо тогава Никол се връща, ама много се надявам да има още срещи, че и на мен ми се ще да се видим с Тони  HugТо и аз не помня много подробности...къде точно щеше да е...май към 17ч. ли бяхте казали? Ако седите по-до късно, може и да се организираме.
Да се оправят всички болнички, че аман вече от тези вируси, те повече от зимните се навъдиха  Crazy
 Coco M@demoiselle , по-добре не му се измъквай тайно, казвай му довиждане, че отиваш на работа и после ще си дойдеш и се старай да звучиш спокойно.Така ще е по-малък стреса за детето  Peace

Честити християнчета на Гери и Нинчето!!!  Hug Браво на смелия младеж Радо, че се е държал мъжки(и как няма, той си е мъж и половина  Wink ) А на Гери направо им се възхищавам на ентусиазма!!!   bouquet Пълни сте със спонтанни идеи и енергия да ги осъществите! Много ви се радвам, Гери, продължавайте все така  Hug

Последна редакция: вт, 17 авг 2010, 15:18 от *Nikita*

# 242
  • София
Зеленко, дано мине бързо ларингита. Я да те питам как става индивидуално застраховане към Закрила? И какви са условията? (може и на ЛС да ми пишеш). Аз преди време бях проверявала и някой м ибеше казал, че индивидуално май вече не приемали...

Уф, да си призная, аз съм осигурена от работата към Закрила (вече Дженерали Закрила) и имам право да си осигуря член на семейството с малка преференция. Като се изместихме в Козлодуй и попроучихме за детските лекари, общо взето получихме ужасяващи коментари. Масово децата се водят в Плевен или Враца! Аз не шофирам, мъж ми като е на работа, нямам връзка с него - шок и ужас... Все пак се намери една лекарка, добре, че така стана, защото се наложи бързо (и малко притеснено) да я посетим, но за щастие педатърката на Калин одобри лечението. Тази лекарка не работи със здравната каса, но пък медицинският център има договор със Закрила... и така набързо застраховахме Калин.
Напълно е възможно да не правят индивидуални застраховки (нашият случай влиза като част от групова, но плащам аз, а не работодателят), честно казано не знам колко би струвало на "обикновен" индивидуален клиент и дали покритието би било като нашето (прегледи, лекарства...)

Никита, как до 3 г. в къщи? От къде идват последните 6 месеца - живо ме интересува!
Буболецата е вир вода, пък памперсите му са сухи, един ден изкара целия ден (забравихме го  Embarassed ) с един памперс и вечерта - сухо! Но се консултирах - в нашия случай няма от притеснителните признаци за обезводняване, ако някой се интересува, ще споделя. 

Ел, и аз смятам, че трябва да си намериш местенце за "титплата", щото на онзи сайт списъкът с консултанти е по имена и квартали, аз лично трудно бих те "познала"  Hug

За срещата с ТОНИ: 23/08 - понеделник, Борисовата, 17 ч. Това е информацията от преди да им падне нета.

П.С. Буболецата се подобрява, хремата силно намаля и почти спря още вчера, но има ранички по нослето от попиването й (беше като река). Остана кашлицата, много лоша, но сме се разбрали тези дни за телефонна консултация, а ако се наложи, палим колата и се мятаме до София за преглед. Отидоха ни плановете, но поне и без това бяха в стил "ако стане", пък то не стана - еми здраве да е...

# 243
  • Варна
Я да видим ще успея ли да се разпиша при будно дете  Grinning

Коко, знам, че е много трудно, но не се измъквай, казали са ти и преди мен. Колкото и да е мъка - стоя пред нея (клекнала, на нивото на очите й, важно е) и най-спокойно й обяснявам къде отивам и кога ще се върна и какво ще прави тя в това време, с кого. Предпочитам вместо "не трябва да плачеш, да се страхуваш" и т.н. да се опитам да опиша нейните чувства - "Ти се страхуваш, тъжна си ...". И после обяснявам, че мама винаги ще се връща при нея и т.н. Е, накрая вкарваме и залъгване с "я виж ....", но определено не плачеше след втория, третия път. Т.е. започва, но се успокоява.

Моята ученичка ме смая - от понеделник сутринта, още преди да отидем е пълен кошмар, ама пълен  ooooh! Истерии, дъги, посягане да бие, щипе и т.н. И то защото не успяла да си обуе сама сандала, примерно, не че някой я е карал. В неделята бяхме на плаж, тя не спа цял ден и припадна в 18.30, та до другата сутрин. От това ли, от общо четирите кътника ли, от яслата ли, но е ад още отпреди да отидем до яслата.  Там влезе без да заплаче, после проплака, докато се оправяхме. Вчера само 1 час - не била плакала, ориентирала се добре. Днес я оставих за 2,5 часа. Сама поиска да влезе, но вътре се разпищя. Отидох да я взема - гушнала едната лелка и не иска при мен  Shocked Крещи и обратно при нея. Лудница. Накрая й казаха, че мама тогава си отива, та писна още повече. И дойде, но 10 минути съм я успокоявала отвън, а тя огласяше цялата сграда с кански писъци. Ама КАНСКИ. Иначе като излезли навън, лелите се видели в чудо да я гонят по двора, някои от вас знаят за какво става въпрос. Лошото е, че сутрин много й се спи след закуска. Днес като се прибрахме и се тръшна на момента и заспа без никакво участие от моя страна. После дойде и новата изненада - опука си цялата храна от яслата - супа, яхния и хляб. На мен ми хвръкнаха очите #Crazy Че то това дете не е яло на обяд от месеци.    Та така - весело е с ясленче. Аз, да си призная, не можах да се разрева - то не остана кога. Докато го мислех преди това си отревах.  Rolling Eyes Но ми е мъчно за стреса, през който минава сладкишката Sad
Гери, Есме, хайде де Simple Smile Гери, радвам се, че си доволна от прегледа и сте се забавлявали така спонтанно - евалла!

Да, вече съм само с лявата ръка, така че чао от мен.

А, да, Никита, моята девойка е като изкъпана, особено главата - поти се зверски, косата и днес беше като след баня в яслата .....

Последна редакция: вт, 17 авг 2010, 16:12 от Бyxта

# 244
Ами аз ревах след като заспа той. Laughing В интерес на истината бях доста спокойна докато беше там, ходих пих кафе, върнах се да си простра прането и да изхвърля боклука и то станало 11:15.Ходих да заредя на колата гориво и го взех.Въобще не съм надничала из храстите. Laughing И после пак се опитвах да бъда спокойна когато го гушнах, нямаше начин.
Сега в тия жеги е нормално да се потят доста, съответно и да пишкат по-малко. Peace Същите сме и ние.Един ден изкарахме цял ден без памперс, само през нощта сложих.

# 245
Нинче,успех на Радо,дано бързо да свикне и да не боледува.

Боби е по добре,вече невдига темп.,но е много кисел и отпаднал.Давам само панадол който редувам с нурофен и капки за нос.Оказа се ,че е някакъв вирус.Дано скоро отмине,че е много бледичък милия и неиска изобщо да се храни.

# 246
  • София
Честити християнчета - да са живи и здрави и наистина Богородица ще ги закриля - на прекрасен ден са кръстени. Браво на Гери за страхотните местенца, които са посетили и за спонтанните решения - много обичам така.  Heart Eyes
Честито и на СЗА и Елле - браво, милички!!! Сигурна съм, че ще помогнете на много мами, за да кърмят успешно!
Ох, много ми стана мъчно за всички болнички - бързо да се оправят. И ние преди седмица имахме 2-3 дни с Т - от 37.4 до 38.7 - без никакви други признаци. Давах Нурофен над 38,5, мина от само себе си, но се появи кътник, а след 2-3 дни още един. Вече сме с 12 зъбчета - демек и 4те кътника избиха... Идват кучешките - не ми се мисли...
Честито с огромно закъснение на всички Марии и Мимета - да сте живи и здрави и много щастливи. Аз много исках да влезна, че да ви почерпя и аз за здравето на моя племенник, но бяхме много заети поради РДто и така и не успях.
И последно много ми е жал за всички ревящи ясленчета - още малко и на нас това ще ни е на дневен ред, направо не ми се мисли... Бухта, много се посмях на разказа ти - то не е смешно, де, ама така цветущо си го разказала...
От доста време се каня, ама пусто все забравям - миналата седмица се виждах с Айрис и тя ви праща много поздрави на всички. Те са добре, много бачка, а Косьо е на ясла и слушка - папка, спинка и играе - показа ми го на снимка - много е пораснал. От време на време се засичам и с Тедсън и Яни и Инка - и от тях много поздрави.
Айде, цунки и прохладна вечер.

# 247
  • София
Хайде и ние в кюпа с пострадалите: Светланка е с гипс за 20 дена. Стискайте палци да не се дразни много, че незнам какво ще правя

# 248
Хайде и ние в кюпа с пострадалите: Светланка е с гипс за 20 дена. Стискайте палци да не се дразни много, че незнам какво ще правя
Оле милата, дано да свикне бързо Praynig Hug

Много болнички - пожелавам бързо оправяне на всички Hug Praynig
Като ви чета за яслите се чудя и при нас как ще е. Мисля че Алек няма да плаче. Имаше период, в който много беше залепен за мен, но явно заради зъбите е бил - много бързо мина. Сега не ме отразява като съм го оставила да го гледа друг и се прибирам. Иначе и той реве когато някой излиза, но по-скоро го прави защото иска и той, а не заради друго.
За памперсите - от 2 дена не го слагам на гърнето. Реших просто да спра да го мъча за момента и да пробвам по-нататък. Има ли друго детенце, което ака по 3 и повече пъти на ден? Чудя се дали да се притеснявам newsm78

Преди пишехте, че дечицата на някои от вас проявяват агресия към вас или към друго дете. Продължава ли при вас този период? Алек е неконтролируем - когато нещо не му отърва започва да щипе, да хапе. Лошото е че и на дечица налита без видима причина. Обикновено са по-малки от него и не могат да се защитят. Направи ми впечатление, че на такива, които му отговарят не смее нищо да прави. Не знам какво да го правя - нищо не помага - обяснявам, че не трябва така, че мама я боли, че детенцето го боли, питам го защо го е разплакал и понеже не реагира и след малко отива и пак го прави и до плясване по ръцете съм стигала. Вчера коментирах всичко това с една баба, която е била педиатърка в ДГ и тя ми каза, че просто имало такива деца, че това било период и щяло да мине. Но аз все пак продължавам да се чудя от къде е тази агресия newsm78

# 249
Леле, Глафира, какво се е случило? Щом е само за 20 дена, значи не е някакво сериозно счупване или? Каквото и да е - стискам палци много бързо да се оправи  Praynig, а за теб  Hug , че сигурно ти е много тежко...

Вили, София често ака по 2-3 пъти на ден ( от къде го взима, като не яде кой знае колко, не знам  Crazy ), ама не е рядко, та не съм се притеснила.

Иначе за агресията - ние сме от другата страна, та не мога да помогна със съвет. София винаги е потърпевша, все и взимат всичко от ръцете и милото много плаче.Хем ми е жал, хем се ядосвам, че не е по-борбена, но няма какво да направя, това си е до характер и темперамент.Никол беше същата.Ама аз с нея много се занимавах да я уча да не взима на децата нещата, да дава всичко и после донякъде това се обърна срещу нея, защото всеки можеше да и вземе от ръцете играчката, а тя не смее да си я дръпне обратно. Уж се зарекох със София да не съм толкова крайна, ама явно не мога по друг начин, не мога да не реагирам, ако дърпа нещо чуждо, не е редно според мен.Те са малки, може да не разбират, ама нали за това са родителите  newsm78 Не знам, вече си мисля, че аз нещо съм в грешка  newsm78 .

# 250
Здравейте момичета... Hug
Не съм писала последните 3-4 дни, че един ужасен троянец беше съсипал компютъра, а втория не го включваме в интернет, че на тати цялата работа е там...
Та сега ще гледам да наваксам - добре, че тати успя да спаси цялата ни информация от диска, че ако бяхме загубили и нея и вече щях да полудея. badcomp

Честити празници на всички празнуващи от последните дни! Живи, здрави и щастливи...  bouquet

Гери, гледах снимките ви във фейсбук - честито ви християнче! Май с малко плач се е разминало. Да я нацелуваш! Много се радвам на хубавите новини от прегледа. Все така да е и никакви усложнения!

Танче, ми този път програмата ни е още по-натоварена... ама се надявам да се видим поне в седмицата 6-10 септември. До тогава ще сме в Пловдив и на море. За кекса - правих по рецептата на Кафе с мед и стана супер. Peace

Шу, Браво за хубавите новини.  Hug
Иначе Рая обича да се вози... а и ние спираме на 2 часа средно. Тя се занимава и с книжки и пъзели доста. А когато и доскучее просто се гуши и суче...заспива и спи дълго време. Дано и този път успеем да стигнем живи и здрави - само за това се моля. Тръгваме в събота рано сутринта.

Ели, копирах и твоята рецепта - ще я пробвам на Софийска територия! Hug Страшно ще се радвам да се видим.

Есме, ние откакто сме заедно с мъж ми някак си се напаснахме за това. Понякога ме учудва как задълбочено чете етикетите и не купува нещо, което аз съм взела без да догледам... Рядко не носи това, което съм поръчала.... а тук ни е още по-лесно, защото етикетите на био-храните са едни и същи... зелени... и не се обърква изобщо. Mr. Green

SZA, дано успеете за срещата...ако не, като се върнем от морето ще сме почти цяла седмица в София и ще се радвам да направим още една среща, ако има желаещи.

Нинче, дано Радо скоро свикне и не плаче. И аз така си мисля, че няма да мога да оставям Рая, ако плаче. Баща ми като ме е водил на градина като малка всеки път ме връщал в къщи и ме гледал той. hahaha Та няма на кой да приличам...

Диди, Никита, Да - 17 ч в Борисовата градина на 23, понеделник. Дано да можем да се видим. Много ще се радвам. Hug А, тя и Зленкото написала...

Глафира, ама какви сте ги свършили вие?!?! Дано не е сериозно. Бързо да се оправяте. Hug

# 251
  • Варна
Глафира, ужасно! Какво се е случило?

Нинче, моля те споделяй ка върви с Радо, че нали и аз на същия огън се пека тази седмица ..... Sad 
Роска, то как въобще си ме разбрала, сега си прегледах поста без дребка на главата - то аз не мога да се разбера  Mr. Green  Но ми е изморено и няма да редактирам.
Нашата принцеса ни наказва - вечерта ахааа се разсмее нещо на татко си и вземе, че извърне глава - сеща се, че му се сърди ....... На мен колко ми се криви, луда ме направи цял ден..... искам те, не те искам ..... хем се гушва, хем се бие. Кой знае какво й е в главата  ooooh!

Тони, не ви върви напоследък с компютрите  Hug

Ния напоследък сама започна да реагира, когато й вземат играчка, не съм я учила. Преди само ги гледаше безучастно. Ако аз й я взема жива ще ме изяде, но от други деца го приемаше абсолютно безропотно. Но отскоро започна да си я иска обратно или да не пуска.

# 252
  • София
Ами....поредица от неудачни падания, като вчера просто се довършихме....Леко пукната кост на дясната ръка, в Пирогов сложиха гипс....

# 253
Ами....поредица от неудачни падания, като вчера просто се довършихме....Леко пукната кост на дясната ръка, в Пирогов сложиха гипс....
Ох милото Hug Hug Hug Hug

Никита благодаря ти, че си изказала мнение по моите въпроси Hug Peace

Последна редакция: ср, 18 авг 2010, 09:47 от vily_st

# 254
  • под кривата круша
GlafiraHug. Дано милото изтрае по-леко гипса.
'Кафе с мед', свалихте ли температурата? Снощи даваха инфекциозното във Варна, пак препълнено с деца. Ужас просто, дано бързо мине при вас.
*Nikita*, и Теодора е постоянно мокра. Виждам как й се стичат капки по гърба, а като заспи за минути става чаршафа става вир вода. Вече се притеснявам, че нон-стоп спи върху влага. И като се изпоти я засърбяват и пъпките, става красота...
За агресията, казват, че момченцата били по-буйни newsm78. Теди не посяга да удря друг, но ако не стане на нейното пък посяга да хвърля ядно на пода всичко, което е в обсега й. Или се удря сама по главата и лицето, или ляга на пода и си блъска главата в него. Не знам какво е това чудо, надявам се да се израства. Окупира чуждите играчки и се тръшка зверски като й ги взема, но не посяга на друго дете. Засега Rolling Eyes.

Общи условия

Активация на акаунт