Строеж-къде, как, колко? Тема за взаимопомощ-17

• 57 021
  • 750
  •   1
Отговори
# 90
....  Аз вися в темата от две години, а още не сме започнали. Но пък тук е интересно Wink
ако това ще те успокои, сме 2  #Crazy но пък ти определено си по-напред с материала от мен  Peace ние ни проект още имаме, ни чудо  Mr. Green но пък мечтите ми не свършват  Joy

# 91
Аз, като чета какво ни чака, ми става лошо, но няма отказване... Каквото и да ни коства - вече сме започнали. Пък и пари за мястото сме дали, така че връщане няма.

# 92
Augustaa добре дошла!
И аз съм нова,но момичетата тук са много отзивчиви. Peace
Не се стряскай за добро е Laughing още повече,че място имате.
Ако не е любопитно сподели къде е ,каква къща си представяте?До къде сте с процедурата?
Съгражданки сме ще обменяме инфо и опит Peace
На мен Буболечо и Любознателна са ми  лични съветници  bouquet  bouquet

# 93
Спокойно, момичета, има време, къде е тя още....Ние започнахме 2006 - 4 години сиреч .... Mr. Green
Междувременно и основен ремонт на апартамента правихме.. Laughing Шегувам се - много късмет и здрави нервни системи ви желая!

# 94
  • Пловдив
И аз съм много заинтригувана от детайлите на Гретел /дето ги дава на час по лъжичка - но то е за да ни въведе постепенно  Grinning/ и очаквам най-после снимки на цялата къща  ... Ние предвиждаме да се нанесем следващата година - колкото е завършено - толкова, но нашия жилищен проблем е фундаментален - просто няма къде да живеем, тази ни е третата квартира  Sad и повече не ми се "оправят" чужди жилища ...

При нас от вчера се прави кофража на третата плоча, поръчахме останалата /последна!/ арматура и рекапитулацията е 10700 кг /като за две къщи от нашия калибър  Shocked/, но поне съм сигурна, че ще оцелее след фаталната 2012 година  Laughing

# 95
  • Варна
Днес леем плоча на кенефната. Мъжът ми започна да я прави като упражнителна преди къщата Laughing, докато чакаме окончателното одобрение на документите.

# 96
привет строителки-мечтателки  Hug
Главата ми е гръмнала от камини, котли, слънчеви панели и т.н.
Беше обсъждано, но все пак да попитам - някой правил ле и цялостна отоплителна система с тези елементи и какви горе-долу ценови граници е била?
При нас е много спорен въпроса, защото къщата е в планината, но определено засега няма да се ползва целогодишно и е грехота да се влагат огромни суми за най-доброто отопление, но пък кой знае след време на кой акъл ще сме и дали няма да живеем там ( блажени пенсионери Mr. Green )
Та затова хем искаме да правим добро отопление, че обичаме да ни е уютно и топличко, хем не ми се ще да се влагат средства за най-доброто като система.
Ама как се изказах - и на мен ми е доста объркано, не знам вие какво ще разберете от поста ми  Embarassed Confused

# 97
  • Перник
Асинка, преди 2 години правихме отоплителна инсталация с камина с водна риза. Излезе към 3000 - 3500 лв. Не е най-доброто, по-скоро минимумът  Wink Топличко ни е, като се има предвид старата дограма и липсата на изолация. Говоря за 5 радиатора, къщата е ок 80 кв. м., на един етаж, част от тръбите бяха купени предварително, по погрешка, така че не съм ги включила в цифрата. За работа платихме сравнително малко, дори не помня точно колко, защото ни г прави колега на баща ми. Не съм възхитена от положението на някои тръби - стоят криви, но нали ще преправяме всичко, надявам се скоро, а и те са по пода, така че не ги гледам постоянно и не ме дразнят много.  Mr. Green Като питах майстора тая тръба така ли ще стои, отговора беше "ще ти пречи ли?", казвам - не, но няма ли да е проблем за системата - "не, нали има помпа"  Laughing

Буболечо, много желязо, много нещо  Shocked Дали и при нас няма да има подобна цифра, въпреки,че се отказахме от втори етаж, искаме просто използваема таванска част/мансарда  newsm78

# 98
ехааа, имаме си нова тема, Любознателна   bouquet

При нас от вчера се прави кофража на третата плоча, поръчахме останалата /последна!/ арматура и рекапитулацията е 10700 кг /като за две къщи от нашия калибър  Shocked/, но поне съм сигурна, че ще оцелее след фаталната 2012 година  Laughing
ааа и ние сме така 250РЗП 10214кг желязо  Laughing

ех, Гретел, голяма си интригантка значи  Mr. Green но и от малкото се вижда, че всичко до конец е пипнато, евала  Peace
Иначе 4г ми се виждат реален срок за нанасяне при 100% завършени къща и двор  Wink

Добре дошли на новите ентусиастки  Peace

Jonima, направо нереална цена за тази сладка къщичка ми се вижда, браво на вас  Hug

Любознателна, харесват ми идеите по фасадата. А навес над входната врата си трябва. на нас малък ни се вижда нашия ще допълваме. Другия вход се получи с много стреха.

Ние завършихме Електрото. Контакти на 30см, ключове на 90.

Асинка, ние не сме направили ОВ-то. Но варианта, които сме измислили последно (да не си мисли само galana's, че е така  Mr. Green ) е газов котел, слънчеви колектори и подово отопление на цялата къща. Камина за разкош. Но при варианта, в които няма да се живее целогодишно... не знам. Камина с водна риза сигурно е добре. Но няма ли вариант да се направи инсталацията така, че след време ако решите да се включи и друг енергоизточник  newsm78

# 99
  • Бургас
Асинка, на мен ми направиха оферта за парно с камина с водна риза за РЗП около 250 кв.м. и слънчеви панели с 200 литров бойлер с две сертентини, който да се топли и от панелите и от камината около 12000 лв. Радиаторите са основно на 2 етажа, а в избата има само на една стая, но там ще оставят и възможност след време да се включи котел ако искаме. За сега по финансови причини няма да я правим и няма да мога да дам отзиви дали е ефикасно Hug

# 100
Същото, което е изброила Radinna, с разликата, че имам доста радиатори - и във фойета, антрета, стълбища - около 20000 лв. Има си разлика, хич да не е....Котел може да се сложи какъвто и да е, във всеки един момент. Ние ще изчакаме две-три зими, после ще му мислим. Сложили сме климатици Дайкин навсякъде, студено няма да е със сигурност, но ще видим сметките за ток как ще са....
Благодаря на всички за отзивите. Като ги чета и забравям колко ми писна от всичко ...  Simple Smile
ех, Гретел, голяма си интригантка значи  Mr. Green но и от малкото се вижда, че всичко до конец е пипнато, евала  Peace
Иначе 4г ми се виждат реален срок за нанасяне при 100% завършени къща и двор  Wink
Ами гледам да е пипнато, ама това пипване хем ми влиза яко в джоба, хем ми навлича гнева на цялата фамилия. Днес пак отнесох един панаир - оградата отвън към улицата беше само на шпакловка, с идеята да се лепи с камъни. Но реших, че не мога да гледам още 10 дни майстори и цапане,  и ще я направим с мазилка /имаме доста останала/. Отивам преди малко да видя....Смесили те някакви баки, без мое присъствие, та се получил един много мръсно бял цвят/или светло бежов/ с мнооооого лек розов отенък. Сам по себи си - страхотен нюанс. Обаче на фона на фасадата - тъпо..Не е фатално, но ме дразни. Обявих веднага, че утре ще боядисваме отгоре с фасадна боя, от мен избрана, и всички ме провъзгласиха за луда... Mr. Green Та сега пак ще купувам боя, ще плащам и за боядисване.... Но поне обещаха в събота да е готово. 

# 101
Сега зачетох новата тема и в началните страници много хвалите проектите на mds, обаче аз не знам защо не успявам да ги  видя, в мен ли е проблема newsm78

# 102
Augustaa добре дошла!
И аз съм нова,но момичетата тук са много отзивчиви. Peace
Не се стряскай за добро е Laughing още повече,че място имате.
Ако не е любопитно сподели къде е ,каква къща си представяте?До къде сте с процедурата?
Съгражданки сме ще обменяме инфо и опит Peace
На мен Буболечо и Любознателна са ми  лични съветници  bouquet  bouquet
Здравей и мерси за приветствията. Мястото ни е в Труд. Все още чакаме скицата от кадастъра, та мога да кажа, че сме съвсем в началото.

# 103
Значи сме най-изостанали Mr. Green
Свеки днес е взела скица с варианти за подялба,но част от имота е извън регулация,та ще се наложи и  смяна около 1000лв.....почна се ръсенето Mr. Green
За отопление мнооого ни е рано ама бяхме решили и ние като Rени ,сега оглеждам това:
http://geotok-bg.com/indexFrames.htm    
че има и охлаждане
Но какво ще е накрая не се знае. newsm78
Ще следя отзиви на напредналите.
Буболечо много е гадно по квартири.Не сме били,ама може и да станем.Дано ви върви по план и вода Peace
п.п. С това изселване в покрайнините на града чак се чудя,кой ще ни купи апартамента Crazy

# 104
  • София
Строителки, спешно ми трябва съвет!
Къде мога да проверя законовите разпредби относно шума от строежа?

Става въпрос, че съседите се обаждали в районното, че им вдигаме шум от 2 до 4 ч. следобяд в работните дни   Rolling Eyes
Имаме си разрешение за строеж и строителна табела.
От районното дошли и казали, че следващия път ще ни съставят акт, ако шумим в този период.

Моля да ме ориентирате.

Общи условия

Активация на акаунт