Болестите

• 14 129
  • 135
  •   1
Отговори
# 105
Напротив.
Аз наистина нямам собствено мнение по въпроса ! - за това е и темата.
И напротив - приемам всякакви мнения.Но нека просто да се изказват,а не да се започват пак едни велики спорове,които излизат извън добрия тон.Ясно е,че всеки си има мнения.
И напротив - всички мнения са ми интересни.Просто има хора,които като изказват мнение нападат,възмущават се,едва ли не...как е възможно и т.н. Това е дразнещо.И се получава тук в почти всички теми - прочетох и мнение,което едва ли не ме изкара виновна,че съм пуснала темата- еми пуснала съм я , вълнува ме въпроса.Който не иска да изкаже мнение,не е длъжен.

Пак казвам- аз нямам категорично становище по въпроса !
Нека просто обменяме мнения,а не да спорим и изкарваме някого с различно мнение от нашето някакъв си.Това е.
Естествено това не важи за всички, има и доста интересни мнения  Wink

# 106
Абе,защо всяка тема тук се превръща в помия ?
Айде,моля , хората, които наистина имат какво да кажат по темата да го кажат, спокойно и с малко култура и обноска. Тук да не сме на пазара бе! Егати тона,егати отношението ....  Sick
В крайна сметка,който смята темата за кофти , тъпа или т.н. нека просто я подмине !

Още в първия си пост написах,че нямам изградена теза по въпроса,но ми е интересен въпроса и исках да обменим просто вярванията си относно болестите и това както точно представляват те.
Не съм обиждала никого и не смятам да търпя критика,защото съм пуснала тема !

Аз вече се опитах да те насоча към съответните теми в един друг подфорум. Както са ти казали и други - ако искаш контролирана среда - там е по-подходящо. Разбери, че тук е малко дразнещо да се появиш, да пуснеш тема и после да скачаш срещу мненията, които не ти харесват.

Не скачам срещу мнения,а срещу начина,по който някои хора ги изразяват в стил ,,дъската ви хлопа,,.

# 107
  • la Città Eterna
Norel, мила, ситуацията е такава, колкото и да не ти се вярва. Да зададеш тук философски въпрос, породен в главата ти след прочитането на книга от т.нар. ню ейдж литература е все едно да се изправиш на Герена и да разпитваш хората какво мислят за ЦСКА  Hug

Знам, че не си виновна, вероятно за пръв път чуваш за ню ейдж или поне не си наясно какво означава, но ти препоръчвам да поровиш в Интернет, за да се ориентираш. Погледни например тази тема Религиите и сектите в България (струва си четенето на всичките страници). В общи линии се вкарва вътре всичко, свързано с духовно развитие, самоусъвършенстване, алтернативна медицина, йога и т.н. И аз не знаех, докато една напориста евангелистка не се опита да ме вкара в "правия път" във форума. Доста се порових докато разбера към каква секта ме агитира и покрай нея установих, че книгите за успеха и личностното усъвършенстване, които чета, се вкарват в категорията на ню ейдж (не че е правилно, но такава е нагласата на обществото).

Оказа се, че това е доста разтегливо понянтие и има доста допирни точки със сериозната наука. Просто защото и "сериозната наука" не знае отговорите на всички въпроси. Например, изтегли от колибка трите серии от филма за Елегантната вселена (напиши в полето за търсене The Elegant Universe - от ляво са филмите, от дясно субтитрите им). Представят по невероятен начин най-новите търсения в областта на физиката и астрономията, на границата между науката и философията. Ето една интересна връзка между езотеричното и научно доказаното How to know God/Как да опознаем Бог - филм на Дийпак Чопра   - всички сме учили, че материята е изградена от атоми, те от своя страна от ядро с протони и неутрони, около кито обикалят електроните, които частици (или вълни, защото електроните имат и вълнови свойства) на свой ред са изградени от още по-малки квантови частици със заряд (енергия ?!)... Какво е електричеството? Какво е електро-магнетизма? Какво е фотосинтезата? Как работят слънчевите или ветровите генератори? Или пък хвърли едно око на това The Seven Spiritual Laws of Success/Седемте духовни закона на успеха (2007) - филм на Дийпак Чопра - http://kolibka.com/2.html ... Ако ти се рови, има теми в алтернативния подфорум, има и филми, и книги...

Естествено, може и да не ти харесат тези филми или книги, но мен ме карат да се замисля и да си задавам въпроси... И аз съм атеистично възпитана с респект към православието, както всички българи, родени по време на социализма. Но все пак не мога да не отрека, че има нещо по-могъщо от нас. Колкото и да са напреднали учените в експериментите с клониране и генетични експерименти, за да се роди клонирано животно, използват истинска яйцеклетка, в която преместват истинско ядро от клетка на възрастно животно и всичто това го слагат в утробата на майка, която да го износи и роди. Т.е. използват готови компоненти, включително инкубатора. Не могат да "забъркат" нов жив организъм от неживи съставки, както се забърква кекс, нали? Т.е. не могат да създадат живот, колкото и да са напреднали в ровенето на ДНК, само леко разместват това или онова, но запазват божествени/природно създадения процес.

След като вярвам, че всичко е енергия и че има "божествена искра" в живите създания, защото все още не съм видяла човек да създаде от неживи компоненти нещо живо, вярвам и в алтернативната медицина и лечение с енергии. Отскоро се занимавам с Рейки и виждам резултати (това си е само мое преживяно наблюдение). Факт е, че официалната медицина толерира и признава китайските лечители, иглопетарията и т.н. Наскоро прочетох, че в болница Токуда въвеждат Рейки лечение, което значи, че има нещо вярно, иначе държавата ще ги спре, не е като да няма механизъм за затваряне на болници. Ако сте ползвали услугите на физиотерапевти, със сигурност сте забелязали, че те много високо ценят източните философии и методи за лечение. Вероятно си имат причини (наблюденията ми са още от тоталитарно време).

По въпроса дали си причиняваме болестите, моето вярване е КАТЕГОРИЧНО ДА. Спортните травми ние ли си ги докарваме или Господ, или случайността? Някой да ни кара да практикуваме точно този спорт или е наше решение? Някой да ни кара да пропуснем загряването или да се напънем да правим нещо извън възможностите ни? Хроничните заболявания не са ли вследствие на нашата немарливост по отношение на първите симптоми на дадено заболяване или неправилно лечение? Ако хората отделяха повече време и сили за профилактика (съвсем официално медицинско становище), много от болестите никога няма да ги сполетят. Здравословния начин на живот е обект на официалната медицина и наука или на езотеричните "измишльотини", защото всички те призовават към живот по-близо до природата, съобразен с нея, с душата и тялото ни. Не е ли научно доказано, че стресът (т.е. нашата емоционална подсъзнателна реакция на заобикалящия ни свят) причинява повече заболявания от какъвто и да е друг фактор? Не се ли занимава съвременната психология с емоционалните ни причини да се разболяваме физически? Няма ли хора, които да си внушават симпоми на болести, докато наистина не се разболеят? Ако едно дете тича босо по цимента и по нениска в студа, дали няма да пипне простуда, въпреки че е невинно?

От друга страна, ние не си ли казваме често "Леле, стоя на течение, 100% ще пипна я ангина, я пневмония" или "Тоя грипавия как можа да седне до мен да кашля и да се сополиви?! Сега и на мен ще ми лепне грипа в тоя сезон..." Преди не вярвах на хора, които твърдяха "Аз не се разболявам никога" или "Аз антибиотици от Х години не ползвам", докато не станах и аз като тях. Преди пиех антибиотик средно по 6 пъти на година, от две години насам - нито веднъж (може би и от повече години да съм намалила, защото след като ми смениха три пъти антибиотика на принципа - първа седмица един не действа, да го сменим с втори - не действа, дай още една седмица трети...). Спрямо детето бях по-склонна да се съобразявам с изписаните антибиотици от лекарите и да ги давам. От една година спрях. И тя вече не боледува както преди. Вече ползвам само хомеопатични лекарства и съм възхитена от ефекта им. Не че преди не знаех за съществуването им, просто не вярвах в тях. Откакто видях с очите си промяната в моя приятелка и видях как излекува детето ми точно преди за пореден път да я заведа на доктор, за да й изпишат поредния антибиотик, вече вярвам.

Между другото, това, с вярата в лечението, е доказано от "сериозната" наука. Плацебото не е измислено от вчера. Правени са изследвания с контролни групи пациенти - на едната дават плацебо, на другата истинско лекарство. В някои от случаите докторите знаят, че дават плацебо, в други, дори от докторите е скрита истината. Резултатите недвусмислено показват, че когато пациентите вярват, че вземат лекарство, на голям процент от тях здравето се подобрява подобно на онези, които наистина го вземат. А ако и докторите вярват, резултатите са почти едно към едно с истински лекуваните. В същото време, ако на лекарите кажат, че дават плацебо, дори когато пациентите пият истинско лекарство, резултатите от лечението са много по-слаби. Отделно стои въпросът с квалификацията на лекарите, дето изписват лекарства защото а) са модерни за сезона б) получават комисионни от дистрибуторите в) така са им казали при обучението. Сигурна съм, че всеки си е патил от некадърни доктори и всеки е виждал опашките пред кабинетите на добрите такива. Същото е и с алтернативната медицина - мошеници и некадърници колкото искаш, наистина добрите нямат нужда от реклама, хората сами си ходят при тях с години, защото виждат резултатите.

В общи линии сляпото доверяване на докторите го има само в България. Алтернативната медицина на запад си е доста широко разпространена. Ако за нас се появяват някакви книжки през последните 20 години, тук не са спирали да издават такива. Ако в България алтернативната медицина се практикува предимно от шарлатани "екстрасенси", "баячки" и т.н. то тук си има такива центрове (и в България започнаха да се появяват, бавно но сигурно). В Италия малко се ползват билки, но в Германия видях, че хората се лекуват предимно с това - отиват в супермаркета и си купуват чай за гърло, чай за кашлица, чай за температура... всичко по симптоми. На лекар ходят само в много краен случай. И понеже бях през зимата, и естествено за мен по онова време, се разболях сериозно, т.е. трябваше да отида на лекар и да започна поредния антибиотик. Но германците около мен ме спряха, купиха ми чайчета и след 2-3 дни бях здрава, за мое дълбоко учудване. После си припомних, че баба ми като деца почти не ни даваше лекарства, само билки. Само дето мен винаги ме е мързяло да се занимавам с бране, сушене, съхраняване, запарване и прочие мотаене покрай билките.

Много по-лесно е да си купиш хапчета и сиропчета от аптеката, ако ти ги изпишат, вместо цялата друга хамалогия. Само дето никой не ти казва колко точно ти вредят тези хапчета и сиропчета. Ефекта им е с натрупване, и после, защо старите хора имат разни хронични заболявания - не е само стреса, но и вредните химикали, които са приемали през живота си примерно под формата на лекарства, като "безвредни" хигиенизиращи вещества, в резултат от условията за труд или за живеене.... И това не е езотерика и окултизъм, това са си съвсем научно доказани и изследвани негативни последици. Като изберем да живеем в София, не избираме ли автоматично да дишаме и "полезния" софийски въздух? Избирайки да тичаш "за здраве" или да караш велосипед по най-мръсните и натоварени булеварди, не избираш ли да се надишаш с по-големи дози вредни газове от колите, вместо "нездравословно" да се излежаваш пред телевизора? Избирайки да търпиш скандалите и шамарите на готиния плейбой, вместо да се омъжиш за тихичкия смотаняк, когото познаваш от университета, не избираш ли да си подложена на стрес денонощно - не само в работата, но и в къщи? Избирайки да работиш "престижната" мениджърска работа, вместо да си гледаш добитък на село, не избираш ли да живееш винаги под натиска на срокове, шефове и клиенти, вместо скромния, спокоен, но безличен селски живот? Избирайки да ядем боклуците от супермаркета в София, вместо да се борим да си отглеждаме сами храната на село, не се ли тровим сами с това, което услужливите фабриканти ни пробутват? Можем ли да вярваме на етикетите "еко" и на контрола от съответните институции? От друга страна можем ли всички да изберем да зарежем големия град и да се забием да копаме на село?! Твърдя, че научно доказано и очевидно за всеки е че ние сами си причиняваме голяма част от здравословните проблеми, правейки ежедневно избори къде да живеем, какво да правим, как да се храним, с кого да общуваме...

Езотериката и окултизма само добавят още един по-силен елемент към очевидното - че безсмъртната ни душа, още преди да се роди, е имала избор в кое тяло да се роди. И правейки своя избор, е избрала и всички заобикалящи фактори като вродени заболявания и наследствена генетична обремененост, характер и ценности на родителите, останалите роднини, обкръжението като цяло. Приема се, че някои параметри са заложени предварително, както и че всяка душа си е поставила някакви цели - уроци за усвояване по време на своя живот на земята. Т.е. голяма част от нещата, които в последствие й се случват, са плод от лично взети решения и избори, базирани на предварително избарните първоначални фактори и целящи постигането на първоначално поставените цели.

Естествено, не си задължен да приемеш изцяло всичко, което пише в тези книги. Всеки чете селективно и избира на какво да вярва и на какво не. А да се твърди, че някой е тъп или каквото там твърдят по-нахъсаните съфорумки е просто показател за собствените им качества. Когато някой, който не чете обижда друг защото е чел (в случая единственото "престъпление" на Norel е, че е прочела една книга, без да знае, че е езотерична и пита за още мнения), фактите са без коментар.

Цитат
Попитали Сократ - Сократе, защо си така потен, уморен, ядосан ?
Спорих с прости хора, отвърнал Сократ.
(последното съм го чувала и във версия с братята Кирил и Методий)

Между другото, самата официална "наука" доказва какво ли не - зависи кой плаща. Има достатъчно изследвания за "вредата" или "ползата" от цигарите, виното/алкохола, разни хранителни продукти, козметики, слънчевите бани, минералната вода, хлора, флуора, витамините (синтетичните такива) и какво ли не... На кое да вярваш?!

Извинявам се за дългия пост, трудно се изразявам кратко. Надявам се, че са го подминали тези, на които не им е приятно да четат. Той е предназначен само и единствено за Norel, която е имала неблагоразумието да си зададе съвсем невинно въпроса във форума, за да бъде разнищена и обвинена в какво ли не по-нагоре. Истината, Norel, е, че няма кой да ти създаде мнение. Да нямаш собствено мнение по който и да е въпрос е като да не го задаваш. Винаги ще имаш 50% ДА и 50% НЕ. Твой проблем си е да избереш в коя от двете категории да се сложиш. "Нямам мнение" някакси не предполага някой да ти даде готово такова. Защото няма готови отговори. Всичко е противоречиво, няма абсолютна истина, няма само един отговор, няма само един път. Всичко е въпрос на избор - ти, тук и сега, за себе си. В някакъв бъдещ момент може да мислиш различно - всичко се променя.

Хубаво е да четеш книги, за да намериш своите истини. Но за обсъждането е препоръчително да подбереш хората, които четат същите книги, иначе няма как да са на твоята вълна. А за съжаление, жестокостта е част от човешката природа. Ако отидеш в алтернативния подфорум, както са те посъветвали, вероятно повече хора ще подкрепят тази книга. Но тогава няма да видиш негативните мнения. Това е проблема - с когото споделиш, ще попаднеш или в едната или в другата категория. Няма да те ориентират - ти сама трябва да го направиш. Поне в алтернативния подфорум никой няма да те нападне, да те обижда, да те изкарва ,,дъската ви хлопа,, защото едно от нещата, които дава четенето на философско-религиозна или езотерична литература е толерантност към останалите живи същества и към света като цяло. Дано да съм ти била полезна. И да не съм, няма значение, исках да ти напиша тези неща заради самата мен. В края на краищата всичко, което правим, го правим заради себе си, за да се чувстваме по-добре.

Пожелавам ти прекрасен и спокоен ден! Гледай философски на нещата и се абстрахирай от хорското мнение - това е тяхната реалност, не твоята. Твоята я градиш ти във всеки момент от твоя живот, благодарение на изборите, които правиш. Избери да си щастлива днес и никой няма да може да ти го отнеме. Избери да не влагаш емоции, когато четеш форума или просто не го чети и се посвети на по-приятни за теб занимания, определено ще допринесеш за доброто си здраве много повече. Бъди щастлива днес и винаги, когато поискаш!

# 108
Abies, много ти благодаря за поста !    bouquet

# 109
Abies , както винаги мъдра до болка  Hug

# 110
  • Варна
Abies, постът ти доказва главно, че си добър читател, който се вълнува от такива теми и нищо повече.

Всеки може да напише всичко. Личната истина е тази, която си преживял ти самия. Затова, колкото и да се обсъждат прочетените някъде теории, те ще  си останат теории, докато житейския ви опит не съвпадне с тях.

Аз пък искам да попитам - от какво сте болни вие и каква причина за болестта си намерихте? Истината е във вас, а не в  книгите.

И всичко това го казвам от позицията на човек, който е чел не малко ню-ейдж литература, която обаче не може да обясни случващото се в живота ми.

# 111

Аз пък искам да попитам - от какво сте болни вие и каква причина за болестта си намерихте? Истината е във вас, а не в  книгите.

Лошо ми е и поддържам субфебрилна температура от 9 месеца. Причината - не е изяснена, при все,че обикалям като линейка по кабинети,доктори и лаборатории.

# 112

Лошо ми е и поддържам субфебрилна температура от 9 месеца. Причината - не е изяснена, при все,че обикалям като линейка по кабинети,доктори и лаборатории.
Самотата те мъчи Норел, нали сама каза, че не можеш да живееш сама и без любов. Сигурно е това. Thinking

# 113

Самотата те мъчи Норел, нали сама каза, че не можеш да живееш сама и без любов. Сигурно е това. Thinking

Това е така.
Въпроса е обаче,че вече проблемите са на физическо ниво и трябва да се справям с тях.
Тоест тялото вече боледува.
 Cry

# 114
  • Варна
Значи ако си намериш другарче/та и спреш да си самотна температурата ще спадне?

Само дето ню-ейдж литературата ще ти каже, че самотата е вътрешно изживяване породено от личната ти история - т.е. че ти си свикнала да се чувстваш самотна поради нещо, което ти се е случило в миналото и че можеш да се чувстваш самотна дори и ако си намериш другарче, просто защото чувството ти за самота е вътрешно изживяване, а не е породено от реално случващото се. И че трябва да намериш първото такова изживяване, да го осмислиш, простиш, освободиш (каквото и да значат всичките глаголи), за да се оправиш.

Ето това е един експеримент, който можеш да направиш със себе си и от резултата му да решиш какво са болестите и кое ги предизвиква.

# 115
  • la Città Eterna
Lilibon, не мисля, че темата предполага обсъждане на личните ми здравословни проблеми, но такива не липсват, като на всеки човек. За себе си съм убедена, че третирането с алтернативна медицина ми дава повече, отколкото традиционната (която от години третира безуспешно някои мои хронични проблеми). Някои отпаднаха с кратко хомеопатично лечение, с други продължавам да се боря, но дори да не ги оправя, поне не си вредя. (Бях описала някои лични здравословни проблеми, но предпочитам да се въздържа).

А ако ти наистина си изчела всичко, което твърдиш и съвсем нищо не ти е поне намекнало да има връзка с твоя живот, се питам какво пък точно си чела. И на мен Корана и Библията не ми допадат, но хилядолетия наред хиляди хора ги приемат за най-важните книги на живота си. Може би трябва да подбираш повече това, което четеш или да не го прехвърляш повърхностно по диагоналния метод. Досега не ми се е случвало да прочета книга и в нея да не ми хареса поне една мисъл, която да не провокира по-дълбоки анализи, колкото и кофти да е книгата. А и ако не ти харесва, защо я четеш?! Винаги можеш да разлистиш съдържанието или да прегледаш няколко страници наслуки, преди да се заемеш с подробното изчитане от кора до кора. Дори в интернет има достатъчно сйтове и форуми, където можеш да намериш подбор от наистина полезни цитати и съждения върху книгите, така че да прецениш за себе си дали си струва да четеш даден автор или не. Как може да твърдиш нещо за "всички" такива книги, след като дори не си подбрала какво да прочетеш, още по-малко може да си изчела всичко?!

Всеки намира това, което търси. Явно си търсила какво не ти върши работа, само за да докажеш теорията, че това са абсолютни глупости. Аз търся какво ми върши работа и игнорирам всичко останало. На мен са ми полезни, което не значи, че на всеки друг ще са полезни. Нали всеки сам си носи кръста.... Във всеки случай намирам за безкрайно неетично да се напада човек заради задаване на въпрос във форума - нали затова е форум, за да споделиш и да видиш какво мислят и другите. Има начин да се отговори на въпроса на Norel без да бъде нападана и обиждана какви книги чете. Очевидно не само тя ги чете....

Уау, докато пиша, вие сте си разменили още бисери....  Close Norel, аз спирам да пиша в тази тема. Ако имаш нужда от морална и духовна подкрепа, отиди в алтернативния подфорум. Там ще ти кажат и други неща за самотата и за температурата.... Съжалявам, за които. Приеми, че има начин да се освободиш и от двете - дали с хомеопатия (гласувам с две ръце), рейки, позитивно мислене или някаква друга техника, но не си обречена да го търпиш. И не си длъжна да се изповядваш в точно тази тема на форума... Осъзнай се и спри преди да са те наранили повече.... Каквото и да решиш, живота си е в твоите ръце и винаги имаш избор  Hug

# 116
Това,което вярвам лично за себе си и това,което съм забелязала наблюдавайки себе си и анализирайки това,което ми се случва.... е,че първопричината при мен е на ниво емоции.
От там нататък неовладявайки тези емоции те прерастват в по-сериозни такива,докато остлабват имунитета,а това довежда вече и до физически болести.
Имайки вече проблема на физическо ниво,щем не щем трябва да лекуваме и тялото и духа.
Ако лекуваме само едно от двете - резултат няма да има.
Това е моето мнение.
За да разрешим проблем не можем да използваме същият подход,който сме използвали когато сме създавали проблема. Така,че дори проблемът да е тръгнал от психиката ... не можем да работим само на ниво психика,когато вече има проблем и във физическото тяло.
Моите предположения са бегли и съвсем не съм чела достатъчно. Просто се самоанализирам.

# 117
  • Варна
Не карам никой да описва личните си проблеми - карам ви да се замислите над личните си здравословни проблеми, за да намерите своя отговор. Никой никога не познава така издълбоко чуждите истории, ние виждаме само външната страна на проблемите, а когато въпросът е дали собствените ти мисли или нещо отвън предизвиква проблемите, на него може да му се отговори само изхождайки от лично преживяното.

Понякога е наистина цинично да се правят изводи от чуждите истории, съдейки само по външната страна на нещата.

Не нападам никого, за това, че е задал въпрос, странно, че приемаш думите ми за нападение. Напротив - предлагам й начин да отговори на въпроса си така, че отговорът й да важи лично за нея, а не да е "преписан" отнякъде.

Все пак, хората пишат и вълшебни приказки, но ние не вярваме, че описаното в тях е 100% истина, ако то се различава от нашия житейски опит, нали? В моя живот вълците не говорят и изядените баби не излизат цели от коремите им. Единственият пробен камък за всичко написано е животът. И то личният ти живот, а не животът на другите.

# 118
  • la Città Eterna
Lilibon, съжалявам за личната ти трагедия и ти отговорих в другата тема. Извинявам се, ако с горния си пост съм те наранила!  Embarassed Права си, че всеки сам намира своите отговори. И далеч не всички ги намираме на едно и също място. Важно е да намерим начин да сме в мир със себе си и света. Аз в момента изживявам период на личен огномен спад, но търся път напред и нагоре и един от начините е чрез тези книги и философия. Естествено, не лежа само на тази кълка, а правя и съвсем реални стъпки в търсене на промяната. Моята "трагедия" далеч не е толкова трагична, колкото твоята, но готови решения няма - търся ги и не чакам някой да ми ги "препише" отнякъде...

Но мога да посоча достатъчно примери, когато в моя личен живот са се случили "невъзможни неща" само заради твърдата ми вяра, че няма нищо невъзможно (освен да се върнем от смъртта). Все пак дори и след най-голямата трагедия, животът трябва да продължи, да намерим сили и мотивация, да се примирим с миналото и непроменимите неща и да направим най-доброто за бъдещето си. Успех в търсенето на твоя път напред и нагоре!  Hug

# 119
Това,което вярвам лично за себе си и това,което съм забелязала наблюдавайки себе си и анализирайки това,което ми се случва.... е,че първопричината при мен е на ниво емоции.
От там нататък неовладявайки тези емоции те прерастват в по-сериозни такива,докато остлабват имунитета,а това довежда вече и до физически болести.
Имайки вече проблема на физическо ниво,щем не щем трябва да лекуваме и тялото и духа.
Ако лекуваме само едно от двете - резултат няма да има.
Това е моето мнение.
За да разрешим проблем не можем да използваме същият подход,който сме използвали когато сме създавали проблема. Така,че дори проблемът да е тръгнал от психиката ... не можем да работим само на ниво психика,когато вече има проблем и във физическото тяло.
Моите предположения са бегли и съвсем не съм чела достатъчно. Просто се самоанализирам.

Norel, много правилно разсъждаваш. Може и още неща да се кажат, но на лични. Повишената температура може и сама да изчезне, ако промениш някои условия от ежедневието си. А може и да й се помогне, така че да не се връща повече.

Заставам изцяло зад мненията на Abies. Те съвпадат с моето мнение, с моята опитност, с моя живот и с моята работа през последните години.

Abies, благодаря за отделеното време и точния, премерен изказ.
Аз нямаше да имам търпението, но щях да напиша точно същото!

Последна редакция: пн, 02 авг 2010, 18:58 от white s.

Общи условия

Активация на акаунт