The Manhattan Project и други БГ бомби на Американска почва - 122 тема!

• 26 417
  • 735
  •   1
Отговори
# 495
  • WA, USA
Аз захраних малкия на около 8 месеца с кисело мляко, разбивах му банан вътре и това му беше основното ядене, другите храни ги отказваше, но той си е прословуто злоядо дете. Кърменията продължиха докъм 18 месечен като можеше и още, но послушах "умните глави" и спрях. Според мен няма смисъл да се хабиш с тази формула ами смело си минавай на мляко.

# 496
Божеее какво ми се стовари на главата току що,обадиха ми се от пъблик училището че Елла е приета (освободило се място) -училището е пъблик но е трепач и 100 пъти по-добро от прайвът и специално от това в което е сега...става въпрос по-добро за учебен процес.
Вече се набутахме яко със фиис и месечна такса  за прайвът у-щето ,сега ще трябва да ходя и да видя дали ще ни върнат нещо защото от утре си почва в пъблик.  ooooh!
Стискайте палци!

бенс..сега разглеждам сайта..мерсаж  Peace

# 497
Биз, в един от последните броеве на Parents, беше обърнато внимание, че козето мляко, макар и най- близко по състав до човешкото не съдържа всички необходими вещества за децата. (Новост за мен също, макар, че все още кърмя успешно).

Мислех, че разликата в теглото м/у кърмените и хранените с АМ деца се изравнява към 2 година.

# 498
  • САЩ
Вики стискам палци да ви върнат парите или поне по голямата част, че като ги знам какви са свидливииии  ooooh!

Вчера ми връчиха писмо с новата такса за прискула на Алекс. Той си ходи в една и съща градина от бебе и само минава в следващия клас и уж трябва да става по ефтино, но не, таксата от как е почнал все си е същата. Той минава по нагоре, те вдигат таксата и така.  Tired Ама да е жив и здрав, ще плащаме понеже пък съм доволна от училището и още 2 години ще е там, а после в пъблик.

# 499
В смисъл на каква разлика Ники? АМ ядящите по-леки/дребни или обратно? Аз лично не смятам, че има връзка. До дете си е. Джоджо на формула, а винаги е бил на 95% по чарта за тегло (и ръст).

# 500
АМ ядящите водят по тегло кърмените. След втората година се изравняват. Поне това съм чела.
.....
Черпя информация от ЛЛЛ. До година 600-800 мл мляко, след 1 - 400-600мл, ако добре си спомням. Който има сили за такова кърмене - адмирации. На мен килограми не ми останаха. Химия (АМ) след тази възраст пред мляко не стои пред мен като въпрос.

Последна редакция: вт, 10 авг 2010, 20:12 от Niki1

# 501
Вики, успех, дано ви върнат поне част от парите.

Последна редакция: ср, 11 авг 2010, 02:59 от benson10

# 502
Да, статистички някакви... пълно е с опровергаващи примери, убедена съм...
  Тихата война формула вс. кърма е вечна.  Laughing

# 503
Ники, разтърсих се като каза за козето, и разликите не са огромни. А и според мен, това би било проблем за деца, които са изключително само на мляко/формула. Много деца са така, което аз лично не одобрявам и успешно избегнах - заспиване без бутилка и хранене под час например макар, че ако го оставих, можеш да свикне и това само да пие. Ако се яде разнообразна храна, не би следвало да е проблем и да се пие козе мляко. Но това си е чисто фантазиране, тъй като така или иначе го няма по магазините.  Simple Smile
Идеята ми е, че ние пием да речем по 1 чаша мляко на ден на човек и ядем повече сирене и кисело. И тъй като не пием много прясно, мога да си позволя да купувам по-свястно мляко (което се разваля след 5 дена в хладилник) в стъклена бутилка, която връщам после Simple Smile.

# 504
АМ ядящите водят по тегло кърмените. След втората година се изравняват. Поне това съм чела.
.....
Черпя информация от ЛЛЛ. До година 600-800 мл мляко, след 1 - 400-600мл, ако добре си спомням. Който има сили за такова кърмене - адмирации. На мен килограми не ми останаха. Химия (АМ) след тази възраст пред мляко не стои пред мен като въпрос.

Подкрепям!!!

Браво Ники, гледах те, колко си слаба и хубава, а аз  Twisted Evil все още влача бременните кг., аман. Кърмя доста интензивно, малкия се буди поне 3 пъти на  нощ и на всяко ядене през деня, но съм се закотвила и не мърдам, срам ме е Embarassed
Единствената ми надежда е да съм като Тандури, гледах нейни снимки и тя се хвалеше, колко е отслабнала след като е спряла да кърми.
Няма да спра да кърмя заради това разбира се, но трябва да намеря време за спорт, това може да ме спаси само...

===============================

Вики стискам палци, дано ви ги върнат!!! Зависи, какво сте подписали.

Последна редакция: вт, 10 авг 2010, 20:28 от vanhorne

# 505
Ванх аз даже по време на кърмаческия период наддадох, но след това с диетка посвалих Peace
Така и така говорим за прясното мляко, аз давам на Диди органик има ли класация кое е по-добро, тъй като ние мляко не пием и общо взето не купувам само за нея Peace а и тя пие вечер по 200мл и  може по някой път сутрин по 150мл, кисело много обича Peace както сирене и кашкавал Peace

# 506
Съвсем не е само до консистенция на формулата вс кърма. Навици се градят основно околото 12м-18м,за родителите най=паче-че трябва да се готви,мисли,разнообразно,витаминно и пр и пр. Редица предпочитат сигурността на формулата к е много засищаща и калорична и не е биги ако не яде инак,нали пие полезен и шоколадов АМ. Сетне настава изненада че това дете отказва да се храни на маса и с храна к се дъвче и има вкус и оттам пороя по злоядост,драма че видиш ли то само чикън нъгетс и ябълков сос ядяло и така до К когато според ей сега получена статистика от навиканото школо на щерка ни- 38%от децата завършват К с наднормено тегло. Природата така си го е направила че и Крали Маркова майка да си не мож' отчува 2г дете само на кърма та ще не ще-яде и друго. Аз лично познавам обаче 2 деца к на 26м са само на АМ, портокалов сок и сух бял хляб,здрави-прави и чудесни,само дето шансът да ядат мусака и супа от спанак на 3год ми е много минимален..

# 507
Тина, това беше в +  за АМ пиещите бебета. Не е имало връзка м/у наднорменото тегло и начина на хранене.
Война не водя. Аз поне. Могла съм - кърмила съм. Вариант Б съм го имала също.

Напоследък подочух (имаше и статия и в яху) обаче, че последните години се вдига % на децата навлизащи в пубертата по- рано. Причната е точно в храненето. (Джънк и фет храни).

Ванх, сега ме засрами  Embarassed

Биз, подробности каква е разликата не съм запомнила, но си права, че става въпрос за деца до 1 година, които с др. вид мляко не могат да си наваксат нуждата. Тази година, докато бях в Бг усетих разликата м/у органик пр. мляко в САЩ и от съседката на баба ми. Ей, това не мога да си го обясня. Ама никак.

# 508
Не ти, Ники, по принцип си пиша.
Днес статия в Парентс проив формулата, утре бенефишъл такава...
Исках да кажа, колко ми писна от тези щуротии.
Яжте тва, ама не не го яжте.. не само за формула и кърма. За всичко! И не че някой тук в темата го е казал. По принцип!

# 509
Ох Анет  Joy чудех се кое да цитирам, че повече ме разсмя, за полезния и шоколадов АМ или за апъл соса и чикън нъгетс  Laughing

Ники, да, колко вярно за млякото, в България купувахме козе от съседката... което е вариант и тук - имам приятелка с ферма и кози, но логистично е супер сложно  Confused

Тина, аз затова в един момент реших, че няма да чета парентинг списанията, защото ми вдигаха силно нивото на родителска параноя и сега съм блисфули ингнорант по много въпроси. Чета си за триезичието и това е  Laughing

Мимето, аз това мляко купувам - http://www.cedarsummit.com/product/dairy/. Местно производство е и това че е в стъклена бутилка ми е основната причина за купуване и че се разваля бързо Simple Smile, иначе органични има 1000, със съмнителни качества за мен...

Последна редакция: вт, 10 авг 2010, 20:55 от Biz

Общи условия

Активация на акаунт