? към младите шофьори(КИ) - 6

• 40 612
  • 715
  •   1
Отговори
# 600
Еее, добре. Но на мое място и ти би се ядосала, защото виждаш как овцата блее, докато количката е на платното. И това е на завой, където постоянно идват коли и най-малкото можеше да си дръпне количката към себе си, а не да очаква всички най-културно да я заобикалят, все едно платното е нейно. Като иска да се съобразят с нея, и тя трябва да положи усилия, а не да се изтипоса на улицата и да очаква по магически начин колите да изчезнат и да се телепортира отсреща. Много ме е яд така. Предимство, предимство, ама се оливат. За свиркането съм съгласна, че сигурно се е наслушала. Ама какво, да я хвана за ръчичката и да я преведа ли?

Ти прочете ли ме въобще?Или просто сте си нервни винаги? GrinningОт къде си сигурна, че блее, че не е погледнала.Питам, защото съм написала ясно-и аз гледам, гледам с 5 чифта очи гледам да гледам обаче е Факт, че Не Винаги Виждаш, Кооолкото и да гледаш, често няма видимост, често друго е попречило и като си на платното поради хиляди причини-не е за удоволствие и от безотговорност.Аз ти казвам, че се е случвало да Положа Усилия, и въпреки това да застана по начин, който е в разрез, по принуда, ако щеш и в разрез с моите разбирания.И някоя подобна да ме псува, защото според нея блея.Разберете, че не е до блеене и безотговорност-рядкост е това, по-скоро хората са притиснати вече достатъчно дълго години между колите и са закърняли.Няма такова нещо като-искате да спазват правилата, това означава да си отрежат краката и да спрат да ходят.Прост пример-аз, за да стигна до градината с две деца във всяка ръка вървя само и единствено по платното, почти спирка и половина разстояние, като от това разстояние само 100 метра са тротоар.Няма друг път.Какво предлагате да се случи точно, за да не съм на платното-да премествам като Батман колите?Защо мислите, че хората от безотговорност се врат между колите-на всеки живота му е мил.Просто Малко сте Ходили явно в подобни условия.Именно поради това нямате право да имате хипер-очаквания.
Относно коментарите за псувните-пак да кажа-аз не оправдавам, но-ако прочетеш колко от тук списващите също псуват и крещят-коя майка, коя друго-ще ти стане ясно, че процеса е двустранен. Mr. Green
Аз не се ядосвам на подобни неща, не ми пречат.Спирам, изчаквам спокойно, дори да бързам, това са често 30 секунди, които така или иначе нищо не ми спестяват.Това да спирате, да се репчите, да си налитате на бой-много ниско падате, много е елементарно.Затова ви казвам-процеса е двустранен.Същото е и с мъжете-само се палите някой мъж какво ще каже за жена зад волана, но не сте по-различни.
Та-на ваше място аз не се ядосвам, напротив, става ми добре, че пред мен се случва, а не пред друг, който ще напсува.Ще спестя на поне един човек пороя от гнусотии за деня.Ако си спестявате тези неща ви гарантирам много по-прекрасни мигове и зад волана. Peace

# 601
treisy защото съм с предно и с "ръчна" на педал отляво на съединителя (Ситроен ХМ). Иначе съм успявала да я завъртя на малко пространство с мощност и полусъединител. Понеже спирачките ми действат 80 % на предните колела задницата се завърта при почти спряла на място предница, ама незнам това смята ли се за дрифт. Знам, че в английския форум на Ситроен, на Ксантия мисля, че са правили проект - бутон които ти блокира задните колела и действа като ръчна, но не знам подробности. Мъжо ги чете тея работи, аз само попивам каквото ми кажат.
Иначе съм почти от Варна, строя къща в едно село на 16 км, абе с колата съм за 15 мин. в центъра на града.

Сетих се аз после, че ръчната може и на педал да е  Peace Ако беше някъде около мен щяхме да излезем заедно някои път, да си направим кефа и без това 2 коли са за тая цел. Макар че към настоящия момент нито една не е в ред  Mr. Green

Иначе за перпендикулярното - с няколко коли паркирам по различен начин именно заради радиуса на завиване. С една мога да застана и на метър, с Опелчето ми трябват малко повече аххахах

Последна редакция: сб, 25 сеп 2010, 18:29 от treisy

# 602
Jizzlobber , аз пък никога не съм виждала псувни в тая тема. Не знам пък ти къде ги видя.
В теми от този род, винаги си скачала срещу шофьорите, защото гледаш само от собствената си камбанария - ти винаги се оглеждаш. Но малко са такива като теб. Повечето са като коне с капаци и си мислят, че са единствени по пътищата, и че щом са с колички, трябва движението да спре, докато си свършат там каквото имат да си вършат на пътя. Всеки ден се чудя на такива идиотки, които пресичат по диагонал разхождайки се на непозволено място за пресичане и забележи!!! с гръб към движението. Това са хора без акъл!!! Защо аз трябва да спазвам правила, а те -не? Това е равносилно на карането по тротоара - да разбирам ли, че мога да се кача там и да си карам, защото по-ми харесва от платното с многото дупки?
И това със закърняването.....- ако закърнеят и шофьорите по същите причини, к'во правим тогава? Айде, моля без да се оправдават такива своеволия, че ми е писнало всеки ден вместо да си гледам пътя и знаците, да се взирам за ненормални пешеходци, изникващи от най-невероятни места и пресичащи по абсурден начин.

Сега да споделя преди две сутрини как щеше да ме отнесе една шоферка, ама запазих самообладание, че детето беше в колата. Та тръгваме сутринта за училище и от един паркинг излита една госпожа с луда скорост като въобще (по действията й) нямаше намерение да спре и да се огледа, за да излезе на пътя. В колата имаше и две деца  ooooh!. Излизаше ми точно от дясната страна-откъм детето, видя ме в последния момент, вече предницата й беше в моето платно ( добре, че карах бавно и успях да я заобиколя, докато й свиреха спирачките.
Значи казвам ви - ако не беше успяла да спре и съответно аз да я заобиколя и ме беше ударила, и беше претрепала детето ми ( щото точно във врата му отиваше), щях да я пребия. Съвсем сериозно ви го казвам - когато става въпрос за детето ми-направо изтрещявам.

# 603
Ти прочете ли ме въобще?Или просто сте си нервни винаги? GrinningОт къде си сигурна, че блее, че не е погледнала.Питам, защото съм написала ясно-и аз гледам, гледам с 5 чифта очи гледам да гледам обаче е Факт, че Не Винаги Виждаш...
Много внимателно те прочетох, но ми се струва, че ти не си представяш ситуацията. Няма и как, не си била там. За да кажа, че блее и говори по телефона, значи наистина съм отделила време да я огледам и да съм сигурна в това. Ти може и да се оглеждаш, но създанието, за което говоря, не го правеше.
Както и да е, много задълбахме. Идеята ми беше, че дори и да си толерантен, попадаш на рядко агресивни екземпляри, в следствие на което и граматиката може да си глътнеш. Няма шофьор, който да тръгне срещу майка с количка, ама пък да правиш рискови маневри, понеже на платното е най-добре да си на раздумка.. айде, няма нужда Stop

# 604
  • Sofia
Шърли, мисля че си била права в тази ситуация. аз винаги спирам на пешеходна пътека, давам и път на пешеходците по разни малки улички, където няма тротоари или са заети, но очаквам същата толерантност и от тях - като си тръгнал да пресичаш - първо се оглеждаш внимателно и след това го правиш по най-бързия начин. На такива отчайващи случки с майки с колички съм се нагледала, че с чиста съвест бих ги напсумала, колкото и да не ми е в стила. Не може да пресичаш на червено, на голямо кръстовище и дори да не се оглеждаш, или да тръгваш да пресичаш с количката в момента в който светва зелено на колите и всички се набират да тръгват. Ужасно безотговорно от тяхна страна, как да ги толерирам в такъв случай? Вероятноста да я блъснеш е толкова голяма, че благодаря на господ че досега съм ги опазила.

# 605
Опааа, стига сте псували, че ми се зачервиха ушите  Mr. Green
Я да ви питам, на кръговото на Сточна гара /за Сф иде реч/, идвам от Лъвов мост и искам да ида в посока Орландовци и т.н. В коя лента трябва да застана преди кръговото, така че след това спокойна да си вия по него и да си завия към Орландовци..защото днес застанах по-външната и един в мое ляво искаше да ходи към Подуене и ме засече, така че аз бях принудена да тръгна в неговата посока и после да вия по малките улички, че да се върна отново в кръговото newsm78 а си мисля, че той дето беше застанал, трябваше да продължи да вие по кръговото...дали го обясних ясно?

Трейси, ти какви зимни гуми ми беше препоръчала? Казаха ми, че било добре сега да си купя, но сега ли да си ги слагам? Че то като ги купя, после да си ги прибирам, че после да ходя да ми ги слагат..много сложна става newsm78

Я дайте някой практичен съвет как да си изчисля колко ми харчи колата? ooooh! уж почнах по тази схема - светва ми лампата за бензин, сипвам аз за еди колко си лв /демек еди-кви си литри/, записвам на какви километри съм, след това като ми светне пак лампичката, виждам какви километри съм изминала от последното зареждане и смятам - напр. ако съм заредила 9 литра и съм изминала 110 км с тях, значи ми харчи 8 цяло и нещо си ... в права посока ли ми е логиката, защото по нея излиза, че колата ми харчи 9-10 на 100, а е с малък двигател - 1,2 и повече от 2000 оборота рядко вдигам Naughty да не се окаже, че е трябвало да си взема дизел 1,3 за който ми казаха, че харче 3,5 на 100 #Crazy

Хайде стига толкова задачки-закачки, че ще ме баннете от темата  Mr. Green

# 606
От евтини гуми категорично препоръчвам Тигър-ките  Mr. Green Иначе за скъпи имам няколко предложения, но след като миналата година ми се наложи да карам с евтини направо останах очарована от тези, а бях с такива предубеждения, че като излязох за първи път с тях, в сняг, все едно протокола за ПТП си бях подписала, обаче нищо подобно. И тази година ще съм с тях, даже и милото на едната кола ще слага Тигър, а той пари за гуми не жали.
А къде сега ще ги слагаш зимните гуми - ти на тоя топъл асфалт направо ще ги "убиеш", за зимата нищо няма да остане  Mr. Green Летни, ако се карат зимата - няма проблем (за гумата говоря),  но зимни в топло време си е пагубно за каучука  Peace Много е рано още.

А за кръговото, най-лесно ще излезеш от външната страна за към Орландовци, по принцип този от ляво е трябвало да те пропусне щом иска да ходи към Подуене. Аз също съм в ролята на левия, когато свивам към Подуене и само веднъж май ми се е случвало да трябва да изчакам някой от външната страна, а минавам от там ежедневно почти, ако щеш ми вярвай  Mr. Green А за Орландовци гледам да вляза от външната лента, но често влизам и от вътрешна. Огледам се, внимавам и така. До сега не съм засичала някой там, доста хора влизат и от двете ленти  Peace

Иначе за двигателя най-добре е оборотите да се държат между 2000 и 2500 оборота  Peace

# 607
Шанс, и ние и баща ми сме с гуми Lassa, доволни сме.

За засичането на горивото и ние така правихме. Зареждаме пълно, пълно и смятаме съответно колко км сме минали с колко гориво.

# 608
Jizzlobber , аз пък никога не съм виждала псувни в тая тема. Не знам пък ти къде ги видя.
В теми от този род, винаги си скачала срещу шофьорите, защото гледаш само от собствената си камбанария - ти винаги се оглеждаш. Но малко са такива като теб. Повечето са като коне с капаци и си мислят, че са единствени по пътищата, и че щом са с колички, трябва движението да спре, докато си свършат там каквото имат да си вършат на пътя.
..И това със закърняването.....- ако закърнеят и шофьорите по същите причини, к'во правим тогава?

Сега да споделя преди две сутрини как щеше да ме отнесе една шоферка,...

e, пак не четете.Писала съм ясно-ако, дори да се огледаш, не значи, юе си видял всичко.Аз се оглеждам, да-но не винаги виждам всичко и съм попадала в подобна ситуация, в която ми е бибкано до сърдечен удар.Въпреки оглеждането и вниманието.Та-предполагам, не всички са коне с капаци, а просто не са видели, въпреки, че са се огледали.И просто го отнасят.На идиот.Или на друго.Четох достатъчно подпалени реплики от сорта-така я насолих и прочее, че ми е ясно каква реч се е ляла. Wink
Не на последно място-аз съм шофьор и след като аз мога, съм на мнение, че повечето могат-да са търпими и толерантни.
Последните ти изречения от цитата, който давам доказват как шофьорите закърняват славно по посока идиотизъм, който си дала като квалификация за пешеходка. Wink
Както казах-процеса е двустранен.
И както винаги тук в темите-ние сме прави, ония, другите не са.Тук всеки спира на пешеходна, не паркира на тротоар, пуска аварийки, кара с 50, събира си лайната на кучето, възпитава си детето, не тъпа килим през балкона и прочее.За разлика  всички останали около него. Mr. Green
Е, аз просто не вярвам, и имам това право.Потупване по рамото колко правилно постъпвате всички тук събрали се-не винаги е печелившия модел просто.
Навремето писах за мой случай-трима казаха, как съм нямала вина, ама Имах. WinkМоже вината да ни е била 50/50, може да е било заради некоректност и на принципа-тая е жена, сега ще я чакам нея ли аз, може да е всичко.Факт е, че се оглеждах, гледах, чаках и прецених, че мога да направя маневрата.Е, оказа се, че съм сгрешила.И Вина нося.Но тук -тук нямах вина аз. WinkТака че, приемайте критика от време на време, особено в посока-овладяване на нервите.Съвсем приятелски. Peace
Идиотка...не е точната дума...помисли пак.

# 609
  • област Варна
Аз вече две зими карам с Матадор Силика http://www.primex-bg.com/site/?page=matador_MP%2058%20-%20Silika. Мисля, че бяха около 90 лв. Много съм доволна - на лед, на сняг, на киша - супер се държат. Жалко, че и за лятото не си намерих такива, та ми препоръчаха Pirelli P6000. Еми не съм доволна, уж за дъжд ги купувах, уж с водоотливни канали, ама се хлъзгат на дъжда. Ама те се изтъркаша, та догодина други.
А я аз да питам какви мултисезонни ще ми препоръчате за задните, че още са с тези от Италия и са на поне три години. Да не са много скъпи, даже се чудя и за регенерат, че то моето задно почти не се ползва и не му трябват супер-мега-хипер стабилни гуми.

# 610
Искам да попитам имам ли право да си сложа второ огледало, да виждам малкия на задната седалка?
В детските магазини виждам едни огледала за тази цел....но не съм убедена до колко в Бг има право да се сложи второ огледало. Rolling Eyes

# 611
  • sf
Аз на старата коли си имах такова огледалце, никога не са ми правили проблем и не мисля,че би имало. Освен ако ти самата не се заплесваш.
За жалост ми изгоря с колата и не съм си търсела ново. Ама ще взема да си потърся,като се почне сега с возенето по градина и училище, а го преместих на Плиска,та съвсем повече каране ще имам. МЪж ми квичи,че му било далече и трафика ужасен,та аз поемам возененто.

# 612
Последните ти изречения от цитата, който давам доказват как шофьорите закърняват славно по посока идиотизъм, който си дала като квалификация за пешеходка. Wink
Както казах-процеса е двустранен.

С тази разлика, че такива инциденти с шофьори ми се случват най-много два пъти годишно, а от пешеходци изтръпвам всеки божи ден, а най-много от майки с деца.
Ама то с радиоточка не ми се спори   Stop

# 613
Здравейте на всички.
Понеже гледам се коментират зимните гуми, да си кажа и аз Mr. Green. Карала съм с
1. летни;
2. отпред с зимни, отзад с всесезонки;
3. зимни карани не знам колко преди мен, нископрофилен Гудиър, който изглеждаше напълно запазен, но беше по-зле от летни. С него карах няколко месеца миналат зима(взех колата с тях) и след като оревах орталъка, че е ужасно с тях, с мъжът ми си ги разменихме. След една седмица,   като преди това порядъчно беше ми натяквал, че се глезя и той ги разкара и си сложи летните;
4. зимни Сава, нови и на два сезона. Еднакви бяха, но едните ги карах на другата си кола чисто нови, вторите ги взех след две зими карани от мъжът ми.
и категорично за мен зимната гума трябва да е нова. Супер харектеристики да има, след няколко години е заминала. Иначе колкото хора толкова и препоръки каква да бъде Hug

# 614
Добре, че заговорихте за гуми, та да погледна моите зимни какви са и видях един дебел пирон в едната  Shocked забил се, закривил се и седи кротко там. Кой знае откога съм го търкаляла без да разбера, щото не ми изпуска гумата.
Та моите са "Клебер" - от две години ги ползвам през зимата и нямам никакви грижи. Похвалвам ги.
На старата кола имах "Гудиър"-всесезонки, ама хич не бях доволна. После ми казаха, че няма такова нещо като всесезонни гуми ( не в буквалния смисъл, а че не могат да вършат работа за всички наши сезони).

Общи условия

Активация на акаунт