? към младите шофьори(КИ) - 6

• 40 574
  • 715
  •   1
Отговори
# 690
МиУото щеше да ми провежда инструктаж, ама така и не се състоя... Simple Smile
Мойто миУо така зимата ми показва как се слагат вериги - аз стоя отстрани и само гледам, и кимам разбиращо.
Сложил той веригата, ама се заприказва там с един и аз се опитвам да я закопчая, но не успявам. Решавам, че трябва да дръпна малко напред колата и ще успея. Качих се, запалих, но имаше много сняг и гумите превъртяха и така намотах веригата на оста ( не знам дали така се казва) на колелото  ooooh! Мале после к'ъв зор беше докато я махне оттам - легнал в снега и без ръкавици.
Аз виновно стоях отстрани и наблюдавах без да обеля и дума. Дотук с опита ми да слагам вериги за миналата зима. Добре че гуминетките се държаха добре, та не опрях до тях. Но сигурно ако ми се беше наложило някъде на път, щях да успея  Laughing
Та някой ако има идея как се слагат лесно вериги, да сподели, за да не опирам пак до него, че ще го изкарам от нерви сигурно.

# 691
  • при него
На_га искрено ме развесели!  hahaha
Вие във Варна, май зимата задължително ви трябват едни вериги в багажника? Заради вятъра и заледяването, или?
Иначе аз онзи ден загледах в Билла един 2кг-пакет морска сол и мисля след 2-3 седмици да мятам в багажника един.

# 692
  • област Варна
А такива зими като последната тук се срещат веднъж на пет години, тая я дават топла. Аз не, че миналата съм слагала вериги, ама има едни в багажника - даже май не са и отваряни. Иначе гуми знам как се сменят, ама нямам толкова сила да им развия болтовете, така че все тая. Ще вдигам ризката на пътя като се наложи  Joy Не, че единствения път, в който съм пукала гума разбрах де. Чак като спрях пред нас нещо подозрително ми съскаше отзад и си викам: "Абе тая хидравлика чак пък толкова дълго да изпуска налягане след спиране?" Пък то един пирон се забил в задната гума и си изпуска въздух на спокойствие  hahaha
То сега има ли бензиностанция в която ти си слагаш бензин, аз поне не съм попадала на такава до сега? А гумите ми ги помпа милото. Аз само карам... е и гориво си купувам, `щото касичката е обща.

# 693
На всяка една бензиностанция. GrinningПонякога ме питат, или стоят очаквателно-възползвам се тогава евентуално.Друг път няма никой-не стоя да чакам, а си сипвам.Сипвам само от ОМВ аз.

# 694
  • област Варна
Аз пък зареждам от Shell и винаги когато спра изприпква някой и ме пита какво и за колко. А на газта даже зареждат с очила. То и на компресора трябва да има човек, ама него са го оставили на самотек.

# 695
Аз зареждам на ЛукОйл и ОМВ и се е случвало да няма кой да изприпка, аз обаче най-нагло се оглеждам, махам повиквателно и те идват да ми заредят  Mr. Green
Иначе съм виждала клиенти сами да си наливат, това за бензина и дизела. На газта само и задължително служител, винаги. Не съм видяла до сега клиент сам да зарежда газ.

# 696
Е, то като кажеш, че искаш сама да си налееш, никъде няма да ти откажат. Аз обаче не смятам за необходимо да се занимавам с колонки и маркучи  Whistling

# 697
До сега винаги като съм зареждала някой е идвал, или направо си е стоял на колонката.
Не ми се е налагало сама да зареждам, пък и не бих го направила. )

# 698
А  мене отскоро освен колко и какъв бензин да сипят ме питат да проверят ли гумите,маслото...
(не е,щот съм станала  по-красива Laughing,явно имат някакви нови разпоредби).

# 699
  • София
Аз, ако няма никой, постоявам малко, оглеждам се и отивам да ги извикам, като ги помолвам, разбира се.

# 700
  • област Варна
Бенджи, ти в кои райони на Варната караш - да се оглеждам  hahaha Пък мен няма как да ме объркаш - едно дълго сиво, различаващо се от тълпата Ситроенище с една луда мадама вътре (дето псува постоянно  Joy) и обикновено е надула Радио 1 Рок до дупка  PeaceМаслото не се ли проверява на студен двигател и ако ми е ниско нивото - какво? Едва ли знаят какво масло си наливам. А до колкото знам марките не трябва да се смесват.
На мен единствено са се пробвали да ми "пробутват" течност за чистачки, ама готова, а концентрат по ми изнася да си купувам. Или антифриз... сетих се за една случка и пак ми е смешно.
Миналата зима паркирала съм си аз в Чайка и се прибирам след работа и гледам до задната дясна гума локва зелено. Бре, викам си, аз там хидравлични маркучи нямам, от къде се взе това. Звъня паникьосана на мъжО и той вика пали и виж нивото на хидравличното масло. Паля, всичко шест - нивото добре и лампа не свети. Вика той - качвай се на колата и си идвай, пък ще му мислим. Спирам пред нас, отваряме багажника и ха цяла туба 5 литра концентриран антифриз се разляла. Направо ме заболя сърцето. После цяла година не може да се оттече, че беше се промъкнала и пред задните седалки и кавото сложиш долу - мазно. За багажника няма да говоря - то се подразбира.

Последна редакция: чт, 30 сеп 2010, 16:57 от espinoza

# 701
На_га искрено ме развесели!  hahaha
Вие във Варна, май зимата задължително ви трябват едни вериги в багажника? Заради вятъра и заледяването, или?

То за лед вериги не се слагат. Вятъра прави много гадни преспи....
При нас или въобще няма сняг, или ако рече да вали ни затрупа, та сме в бедствено положение най-малко седмица. То снега все ни изненадва, ама Варна винаги е най-изненаданата. А после като се стопи снега, водим класацията по най-дълбоки, широки и квито щеш дупки. При нас са най- Убавите  bowuu

# 702
  • област Варна
Оф, дупките, които запълниха пролетта от сега почнали да се отварят, пък незнам зимата. Аз минах само с едни биалетки, ама два пъти  Joy и с окривени джанти.
Ама джантите пак трябва май да ги водя на тест, че имам някакви съмнения. Все пак не успяха да запълнят всички пукнатини, нали са под 8 см. дълбочина.

# 703
На мен снега във Варна никога не ми е бил проблем - и 2-3 дни да не мога да изпълзя от къщи, не е проблем. Обаче ледовете ми разказват играта.

ПП - о, каква дупка има пред Полиграфията (от моста към центъра) - касичка за гумаджиите. Сега се влиза само с едната гума, но напролет със сигурност ще се влиза и с двете.

# 704
  • област Варна
Аз за централната ни улица - Мария Луиза с продължение 8-ми Приморски полк имам много негативно мнение. Егати европейския център, то всичко на дупки, бабунки и вълнички. Човек и камъни в бъбреците да има - ще си ги разбие с едно минаване. Щом аз ги усещам представям си какво им е на тея дето се движат с грАДСКИЯ транспорт.

Общи условия

Активация на акаунт