Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 71-ва тема

• 130 239
  • 730
  •   1
Отговори
# 240
Един въпрос към чужбинските кулинарки.Намира ли се в чужбина извара.Ако да под какво име да я търся  newsm78 Дали пък не мога да си направя сама  Embarassed
Такива вкусотии с извара показвате, че направо не е истина.И тортата на Лина каз и разни ушки.......и какво ли още не.
Еси  smile3501

# 241
Един въпрос към чужбинските кулинарки.Намира ли се в чужбина извара.Ако да под какво име да я търся  newsm78 Дали пък не мога да си направя сама  Embarassed
Такива вкусотии с извара показвате, че направо не е истина.И тортата на Лина каз и разни ушки.......и какво ли още не.
Еси  smile3501
Аз използвам Farmer's cheese ,понякога и рикота.

# 242

Аз използвам Farmer's cheese ,понякога и рикота.

Мерси много

# 243
Елица - може и да си направиш сама - прясно мляко пълномаслено, завираш го и го пресичаш с лимонена киселина, прецеждаш , посоляваш и готово. А със суроватката можеш да си замесваш питки.

# 244
Здравейте кулинарки.... Grinning отдавна не съм се включвала с нещо ... да ви покажа нещо на бързо..скромничко но пък вкусно....

Пълнени гъбки....

Цветни палачинки със сладки сини сливи....

Сега се връщам да ви чета.... Peace

# 245
Елица - може и да си направиш сама - прясно мляко пълномаслено, завираш го и го пресичаш с лимонена киселина, прецеждаш , посоляваш и готово. А със суроватката можеш да си замесваш питки.

Какво количество извара става от литър мляко и колко лимонтозу се слага?Благодаря предварително.

Росонера, моля за рецептата на картофените кюфтенца! Simple Smile

# 246
  • София
От мен запечени картофи на фурна с доста неща и най отгоре със сирене и кашкавал  Crazy

# 247
Какво количество извара става от литър мляко и колко лимонтозу се слага?Благодаря предварително.

може да не слагаш лимонтозу, че си е чиста химия, пресечи го с 3-4 лъжици кисело мляко.
На 1л. мляко.

От 1 л. мляко може да изкараш 200 до 300 гр. извара, зависи колко ще я изцеждаш

Меридит, много апетитни гъбки  Peace

при нас вечеря печени пилешки крилца с естрагон; млечно чеснов сос със сусам и домашен хляб  Laughing ама купен, но е много вкусен, наистина, жалко, че ми е много далеч

# 248

Росонера, моля за рецептата на картофените кюфтенца! Simple Smile
Аз слагам на 1 литър мляко 1 пакетче лимонена киселина, всеки път ми излиза различно количество извара - зависи колко ми е маслено млякото - най добре е с домашно мляко, което не са се сетили да разредят с вода Peace

# 249
Rossonera,много добре и вкусничко изглеждат кюфтенцата.
Еси,и аз си копнах рецептата за сладоледената тортичка.
Ренито,страхотно ми се приядоха огретенчета.
Тайна страхотни сладкиши.
Меридит а тея гъбки и палачинки направооо #Crazy
Дидолинаа,подсети ме че скоро не съм правила така картофки.
Венета,Лабрекс както винаги сте супер  bouquet
От мен днес зелева салатка,пържени картофки със сирене,шницел с гарнитура задушен ориз със маслини и гъби и за десерт плодове

# 250
# 251
  • София
   Пепчо и Марабу,  идвам за крилцатаа  eat! Ще си ги гарнирам с гъбките на  merydit  и картофките на ditsan!

# 252
Лабрекс,случайно да имаш някоя щерка за женене,че да се сватосаме Hug Laughing
Като се сварят тия "бабки",как става точно запичането?

Ния, няма.......само мъжища около мен, че и кучето ми мъжко! Joy

Ей, Лабрекс....Аз съм едното ти мъжище...
Не мога да разбера какъв е тоя тон, с който го казваш това "мъжища"... Нещо си недоволна ли?
Я вземи, та направи оная вкуснотия, дето ти мрънкам за нея от 5 години и ме покани на гости...

# 253
Благодаря на всички.Поразрових в нета и открих рецепта.Че даже я пробвах и веднага.
Та 500 мл прясно мляко, сока от половин лимон и половин чашка кисело мляко.Като завря млякото сложих лимона и кис.мляко, разбърках малко (около минута) и прецедих.И стана нещо страхотно.Утре ще направя по-голяма доза.
Ето да ви почерпя с Родопска закуска с домашна извара

# 254
Елица, това яйчица ли има?

Общи условия

Активация на акаунт