Лятна жега е навън, но на малкото дете му е добре на море

• 29 093
  • 760
  •   1
Отговори
# 645
  • Варна
Вики заспа и мога да си довърша поста (грешките в предния са по негова вина - бърза да публикува човека,едва си довърших мисълта).
Вчера бяхме в Карин дом. И понеже беше за първи ден след ваканцията, бяхме взели букет. Психоложката и специалната педагожка, с които работихме напуснаха и букета беше предназначен за какичката от група монтесори. Вики влиза горд с букета, ама какичката я нямаше. Малко сконфузно се получи. Даде го на "наличните" каки.
Притесни ме, че не е имало занимание със специалист. Утре трябва да платя таксата за следващия месец,а реално не зная с какви специалисти ще се работи. Според мен вече е за логопед.
Хелче, стискам палци да им е харесало в градината и да ходят с желание. А сега как ще комбинирате със заниманията в Пумпелина? Или приключихте там?
Дани, а снимки от вчера ще има ли?
Ива дали заминаха вече на почивка? Времето се очертава да е хубаво.
АнМари, как е Алекс?

# 646
  • София
Вики, добре е днес.
Явно ще трябва да се карам за пръстите в устата. Не, че го прави често. Възможно е да е имал храна на небцето и да се е опитвал да я махне. Обикновено ако си залепи нещо на небцето, тича с отворена уста при мен и сочи.

Днес времето при нас е доста горещо. Направихме си хубава разходка. Бях им взела и на двамата пиле с картофи, но дребният наблегнал на картофите. Няма проблем с яденето. Това снощи е било инцидент. Или пък просто е "прелял" Simple Smile

Хелче, браво на децата. Свършихте предполагам с Пумпелина?!
Ние другата седмица сме в понеделник и сряда, от 14:00. Но Дияна ще е при Жени.
Дияна в понеделник има 6 часа, но последният свършва в 12:30, така, че ще имам време да стигна до Гео Милев.

# 647
  • София
Вики, а там няма ли нещо като офис, да говориш какви занимания ще се провеждат, с кой? Или може би тамкъдето плащаш таксата...
Ние иначе пак ще си ходим в Пумпелина, но само на индивидуални часове, сряда и петък от 16:00. Предупредих в градината че в тези дни ще ги взимам малко преди 16.

АнМари, явно е било случайно, може нещо храната да не му е понесла или пък му е дошла повечко Simple Smile

Иначе днес са били много добре, нито са плакали, нито са създавали някакви проблеми. Яли са си, спали са, играли си - основно двамата, но явно още не са се опознали с дечицата. Много бяха смешни като отидох да ги взема и Лора ми се хвърли и вика "Мамо, аз спах" Много им е харесало, бяха много щастливи и даже по пътя към вкъщи не спряха да подскачат. Учителките са очаровани от тях, да видим за напред дали ще сме такива Simple Smile После доста ми разказваха за там. Лора й е направило впечатление за едно момиченце, че е имало обици и днес поиска и на нея да й сложим. Ще видим, може сега като се захлади времето да й продупчим ушите. Много добро впечатление ми направи че днес е имало някакво детенце, на което са му били почнали сополи, като дошла майката да си го вземе й казали утре да не го води, ако дойде ще го върнат. По принцип от племенника знам, че сестрата седяла сутрин долу и като идват децата с някаква жаба фенер им светела и им гледала гърлото на всички деца, което е добре, поне се опитват по някакъв начин да ограничат да не водят болни деца.

# 648
Честит празник на всички носещи имена на Вяра, Надежда, Любов и майка им София. smile3525

# 649
  • София,
Добро утро

Ето една скромна почерпка от нас, днес имаме празник Hug
Хелче а аз снощи чаках да ми пишеш на скайпа и да кажеш как е минало всичко, много се радвам, че им е харесало, днес сигурно са нямали търпение да тръгнат Hug.
А пък на мен ми е свито сърцето за понеделник, цяла нощ сънувам едни кошмари Embarassed

Честит празник и от нас на всички именнички днес! Да са много щастливи и усмихнати!

# 650
  • София
Дани, весел празник   bouquet

Честито и на останалите празнуващи Simple Smile

Да ти кажа и на мен като ми предстои нещо голямо, винаги сънувам странни сънища.

Хелче, зарових се в сайта на Пумпелина и се омотах. Къде има инфо за занималните? Т.е. мога ли да запиша Алекс на такава?

# 651
  • София
Честит празник на всички, които имат повод да празнуват днес   bouquet

Аз да ви кажа си е нормално чеовек да се притеснява. Мен вчера така ме тресеше и се притеснявах, обаче като ги взех и като ги видях колко са щастливи и днес вече съм ок. А дет се вика наистина не ги оставям за първи път някъде.
Дани и да ти кажа да не се притесняваш, ти пак ще си се притесняваш. Обаче ще видиш че ще свикне, тя вече е по-голяма, ще си намери приятелчета, ще й е интересно, нови играчки. А пък те ще я научат госпожите каквото не може.  Hug

АнМари, като влечеш на сайта, отиваш на ценоразпис и там има цени за целодневен, полудневен и почасов престой. Обаче това е информация само за цените. Най-добре като отидете следващия път да питаш Нина, аз така направих и те ми дадоха варянтите. Аз избрах да е до обяд, за да могат да си спят следобед, защото там нямат много възможност да ги слагат. Имат няколко сгъваеми кошари и евентуално слагат по-малките или ако някой нещо се измори. Сега от 15ти им е по-различна програмата, знам само че следобед имат различни ателиета, танци, онзи ден са имали някакво ателие и са им показвали жестове, но това не го пише никъде. Иди на място и разпитай, съответно те и други цени могат да ти дадът. Simple Smile

# 652
Дани честит празинк.  bouquet

# 653
Да ви почерпя по случай първият празник на нашата прекрасна малка героиня.
Днес сме именници цялото семейство - мама, тати и малката маймунка.  Heart Eyes

Честито и на всички останали празнуващи!
Много здраве, късмет и любов!

# 654
  • панагюрище
Честит имен ден на Вероника!Много здраве и весели игри и бързо да свикне в градината!

Либи, честит празник на цялото ви семейство!Много здраве на малката София и само радост да ви носи!

Честит празник на всички, който празнуват днес!

Честита нова учебна година на всички ученици и учители на патерица! Да е много спорна!

Ние вчера бяхме на преглед при кардиолог.Слава богу всичко е наред със сърцето, но каза лекарката да ходим веднъж годишно на контролен преглед.От сутринта обаче сме с разтройство и повръщане.Дадох й Вомитусхил и Ентеросан и сега спи пък да видим после каква ще е ситуацията.

# 655
  • Варна
Дани, Либи, честит празник!   bouquet
Дани, сигурна съм, че на Вероничка ще й хареса да ходи на градина. Още повече сега, когато баткото го няма по половин ден и ще скучае без него в къщи.
Хелче, бях уверена, че Лорчето и Дани лесно ще се адаптират - все пак имат "школовка" - свикнали са, че мама ги оставя за малко и после ги взема. Въпросът е да се харесат с учителките.
А за Вики, днес говорих за притесненията ми и по-късно е имал час с логопед. Радва ме, че са взели предвид нещата, които споделих. Надявам се, че нещата пак ще потръгнат.
Силванка, радвам се, че прегледа е минал добре. Оправяйте се бързо - явно сте лепнали вирус.

П.С.(ау, добре, че е Силванка, за София се сетих, че има имен ден, но за Вероничка не бях  Embarassed  - вярно, че идва от Вяра; помислих, че Дани имат семеен празник  Embarassed).
Дани, да ти е много здрава и все така чаровна именничката! Hug

# 656
  • София,
Хихи Вики нищо не се притеснявай, вярно е, кръстена е точно с тази умисъл -  ВЯРА даже сега ме е яд, че не оставих точно това име , а го поукрасих ама пък това ми харесваше много Peace, а и нали баткото така искаше Wink. А на Цветница ни се обаждат много хора да ни честитят и ние пак приемаме поздравления, то няма лоше де, но по принцип идеята ми за името беше точно, че е Вероника от Вяра, а за цвете Вероника, че има научих миналия април по цветница  Mr. Green.
Днес е много щастлива - странно е и е една, незнам как да го обясня ГОЛЯМА - сутринта се събужда и вика на баща си "тате няма ли да ме целунеш и да ми честитиш именния ден Shocked" Той горкия я спука от целувки.  Blush В последно време ги реди едни бисери, думи нямам, а как говори по телефона, страшна е. Днес като ходихме пак за баткото и понеже беше рано, срещу училището има едно детско клубче, седнахме там да чакаме, и вчера пак бяхме там, много и харесва влиза вътре и веднага си намира някое момиченце около нейната възраст и веднага се заиграва с него Laughing. Все едно че е в градинката, дано и там да е така, взех днес изследванията, и в неделя ще приготвим "бохчата" -  Winkпижамка, пантофки, хавлиена кърпа и естествено резервни дрехи Blush, тя каза че ще ходи в понеделник пък да видим.

Либи ЧЕстит празник на цялото Ви семейство, и най вече на малката принцеска, страхотна е, да те радва много и да расте здрава и послушна Hug, а ако можеше и да си е в къщи днес, просто съм сигурна че щеше да си най щастлива, но и това ще стане - ти не се притеснявай. Hug
Аз исках да кажа, че днешния ден за мене е един много специален ден именно защото и за нас преди три години това беше първият празник на малката кукла и точно ни бяха изписали от болницата в къщи, спомням си че бях много щастлива и че цял ден се гушкахме, помня че много сълзи пролях на този ден, но това бяха различни сълзи, това бяха сълзи на щастие, на радост, на умиление. Силно се надявам и ти в най скоро време да проливаш точно такива сълзи, знам какво ти е в момента Hug

Последна редакция: пт, 17 сеп 2010, 16:02 от Семирамида

# 657
Честит имен ден на Вероничка. Да расте здрава и щастлива!

Либи, честит празник на цялото ви семейство и по-специално на малката София.

Хелче, браво на Дани и Лора за бързата адаптация. Наистина с тези посещения в Пумпелина са свикнали да са далеч от мама за известно време.

Днес следобед водих Ели в Центъра, който си посещаваме, и най-после минахме през психолог и логопед. Пуснаха Ели да щъка на шареното килимче, дадоха й играчки, като и психоложката и логопедката я наблюдаваха. И така... започваме системни посещения при психолог от вторник за по половин час, на които аз няма да присъствам, но за логопеда ще поизчакаме да ни вместят в графика, надявам се скоро. Нещата не са толкова отчайващи, колкото си ги представях. Наистина, Ели е с огроооомно изоставане, но по техните думи, като се има предвид всички перипетии, през които Ели мина, а и прикачените куп диагнози, това било нормално....
Дани, ще можеш ли да ми пратиш хранителната терапия? Ели има проблем с приемането на твърдата храна, всъщност въобще не яде твърда, а само пасирана.

Момичета, благодаря за пожеланията към моя първокласник.   bouquet

# 658
Семирамида, честит празник, да расте здрава Вероничка и само щастие да ви носи  bouquet

Честит имен ден и на София на Либи Hug

Танита, ще видиш колко бързо ще дръпне Ели сега Hug Стискам палци скоро да започнете посещения и при логопед.

Хелче, браво на Лорка и Дани Heart Eyes

И ние днес бяхме в Пумпелина, на Чефо определено му харесва там. Най-много колелата отпред, разбира се Simple Smile

# 659
  • София
Танита, много се радвам за Ели. Наистина сега ще видиш как ще започне да дърпа напред. А и там със сигурност много ще й харесва. А в този център провеждат ли хранителна терапия? Може да питаш логопеда.
Ние днес също ходихме в Пумпелина на индивидуални занимания и като пътувахме натам и Дани ме пита: "Мамо, ама сега само при Ани ли ще ходим?" Ани се казва неговата какичка. А му викам - Да, а той разочарован "Ееее, защо?" Искаше му се да ходи при децата, още говорят за децата от там, от детската или не искат да ми кажат, или още не са запомнили нито едно детенце. Днес само Лора ми разказа как едно момиченце искало да й пие от млякото, защото не видяло че това не е нейното. А преди това някакво друго момиченце било взело някаква кукла и Лора я помолила да й я даде, но то не я дало. Обаче не можа да ми каже имена.

Общи условия

Активация на акаунт