Фотография - 51

• 32 134
  • 737
  •   1
Отговори
# 630
Ели,страхотия!
Наистина така стават белите,без никой да подозира!
Това с изплувалото цвете си го представих,като кадър,а след това и лицето на дъщеря ти в тъмната вода!!!Направо като сюрреалистична фотография! Wink

*newborn* виж това:
http://4coolpics.com/article.php?id=9

Последна редакция: чт, 19 авг 2010, 16:21 от Bagira

# 631
Ели,страхотия!
Наистина така стават белите,без никой да подозира!
Това с изплувалото цвете си го представих,като кадър,а след това и лицето на дъщеря ти в тъмната вода!!!Направо като сюрреалистична фотография! Wink
Ей това си помислих малко по късно през ноща, като се успокоих;)Аз от доста отдавна бях запланувала нещо такова, но във езеро;)а то взе че се случи Confused

# 632
  • София/Осло
Eли, Ели ,Ели...потръпвам просто..Очите на 16 с децата  Hug

# 633
Привет!
Бях на море за седмица и вчера се върнахме. И съвсем тематично с настроението ми 1 откраднат момент:
...
Засилих контраста и яснотата. Др не съм пипала.

Последна редакция: пт, 20 авг 2010, 14:42 от Шушулче

# 634
  • Варна
ох Ели ужасТ Sad това е един от големите ми кошмари  ooooh!
както се казва - дано да не ти се случва това което ти мисли майка ти  Rolling Eyes

# 635
Олеле Ели, да не се случват такива неща  baby_neutral
Момичета, благодаря на всички, коите се включиха по моя проблем  Hug
Тази снимка беше правена към 11-12 на обяд, в най-силното слънце и кожата беше силно оранжева от отражението. Отне ми много време да я приведа в що годе нормален вид и като я видях в сивата гама, направо подивях...Отново брагодаря на всички  Hug

# 636
  • на брега на Дунав
Мале Ели само докато четях и се разтреперих, а аз какъв ужас изпитвам от водя че не мога да плувам  ... изобщо не мога да си представя какво ти е било в главата ... Бог да пази децата ни  Praynig.
Муцуна за съжаление нямам някой кадър дето ми грабва окото затова сложих този. Много са ми кът хубавите кадри , даже липса ги е хванала  здраво ... направо не е за вярване, но вече всичко ми е криво и фотоапарата и обектива  Mr. Green аз сега се сдобих с апаратчето а вече се чудя какъв друг да си избирам, не че имам пари де ама то човек в такива моменти какви мисли в главата му минават  Joy. То ясно че повредата е в мен не в него, ама е много обезсърчаващо  Cry.
mini 79 `миличка изобщо не съм ти се засегнала или обидила, много ама много съжалявам ако така съм прозвучала, просто ми се щеше да можех да направя повече от това което съм направила, но то сякъш всичко ми е на криво, не че не ме дразни отрязаното уше на бебока, ама като гледам фокуса и се успокоявам с него   Joy правя се че не забелязвам останалото защото и освен всичко друго наистина ми е супер трудно да избегна тия рязаници в случая. Абе оправдах си се като добър човек, ама то наистина не е много за оправдание , като не го мога не значи, че не става ... ама за сега толкова ми стигат силичките. А то колкото и да му става криво на човек понякога по-градивно е да има критика, че ако няма и се казват само хубавите неща човек ще почне много нависоко да хвърчи и после като падне доста ще го заболи. Уф спирам, че пак го ударих на философия  Hug

# 637
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно
Корнишонка, познато ми е това, през което минаваш Peace Не се получават нещата, а уж трябваше да станат с новата камера... нали? Снимай, снимай и пак снимай... гледай снимки и се опитвай да си отговориш на въпроси от къде идва светлината, каква е (по залез, по изгрев, облачно време), от какъв ъгъл снима фотографа, как е кадрирал, какъв е фона и на какво разстояние е от обекта. С много гледане на снимки ще изградиш една представа какъв тип фотография и техника на снимане ти харесва и съответно без да усетиш и без да го искаш ще почнеш да се стремиш към нея. Съвсем постепенно нещата ще започнат да ти се получават, стига да си постоянна.
И в крайна сметка - снимките ти и самото снимане трябва да носи удовлетворение и кеф за самата теб, а не за нас. Всичко, което се изписва тук като критика е с цел да се помогне, а не да обезкуражи - не го забравяй Peace

# 638
Ели, защо не мога да оставям коментари под твоите снимки? Поздравления за последната серия! Hug
За шока който си изживяла съжалявам. Наскоро Малена беше пуснала видео от бурята във Варна. Все ми е пред очите басейна ( от вилата й) и първото , което си помислих като го видях беше "как се пази детето" Embarassed

Имам едно питане, но не знам как да го формулирам точно. По краищата на обектите (особено  в контражур) се образуват едни цветни линии ( ей не мога се сетя името им Embarassed). Дайте насоки как се избягват (ако може) при снимане и как обработвате за да се намали този дефект? Hug

# 639
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно
Хроматични аберации са това, но с друго не мога да помогна. Мисля, че в лайтрум имаше специално за тях разни джажи, за да се коригират, но може и да се бъркам. От много време не отварям друго освен ФШ. Мисля, че ако затваряш повечко диафрагмата ще помогне.
п.п. Всико написано по- горе е само предположение и няма да е зле и някой друг по- знаещ да се изкаже.

Последна редакция: чт, 19 авг 2010, 22:59 от Муцуна

# 640
  • Пловдив
Ели, ужасно изживяване сте имали, прегръщам те, миличка  Hug и ти благодаря за милите думи, че съм тук при вас, макар че не допринасям кой знае с какво Simple Smile
Муцуна, много благодаря и на теб, дано наистина съм се справила със снимките на бебка, само че липсата на интерес е показателна...
Въпреки това съм радостна, че точно ти ме спомена в поста си))) ще се надявам и Калина да каже, защото и тя тогава ми помогна в началото.  Hug

# 641
  • Анкх-Морпорк
Ели, УЖАС! Представям си какво ти е... Добре, че се е разминало!!!   Hug Hug Hug

Имам едно питане, но не знам как да го формулирам точно. По краищата на обектите (особено  в контражур) се образуват едни цветни линии ( ей не мога се сетя името им Embarassed). Дайте насоки как се избягват (ако може) при снимане и как обработвате за да се намали този дефект? Hug

Покажи на снимка.  Ако е в краищата на кадъра - тези проблеми обикновено са свързани с качеството на обектива и ги има при по-широките обективи... с какво снимаш?

# 642
Точно за хроматичните аберации питам!

firebird , ето снимката:
http://www.flickr.com/photos/49704985@N07/4908513120/
(най-много си личат по коремчето на детето и около горната ръчичка)

Снимано е с 35мм/1.8, при бленда 2.2.
(Никон Д90)

# 643
  • Анкх-Морпорк
Ами... оправяй с фотошопа... ако затвориш блендата би трябвало да намалеят... но идеята на снимки като тази е да са на по-отворена бленда.
Също гледай да няма нещо, дето да дава цветни отражения. Хроматичните аберации са повече по тънки неща - клонки, жици, и в края на кадъра.

# 644
Да допълня, че в камера роу имаш опции да променяш цвета специално на тях.

Общи условия

Активация на акаунт