Компании даряват адаптирани млека. Майки не кърмят........!

• 5 307
  • 111
  •   1
Отговори
# 105
Не мога да разбера, защо майките смятат, че са отговорни за боледуването на децата си само докато са 'деца'?!!! Всички "ТЕ -любителите на АМ"говорят как децата хранени с АМ не боледували повече от кърмените. А някой пита ли какво се случва с тези деца като пораснат....боледуват ли....алергии имат ли....диабет...наднормено тегло...и т.н.?!!

Статиите, които съм чела, засягат деца до 7 години някъде. И това е нормално, защото с трупането на годините, се трупат и вредните фактори, всеки от които е отговорен за откючването на редица заболявания. Не че съм любителка на АМ, но такива обвинителни изказвания са доста глуповати и неверни Wink
Аз лично не отговарям за здравето на децата си след като почнат сами да се грижат за себе си. Здравето е лична отговорност и не може да се обвиняват родителите за всяка болест (или несполука в живота). Това е една много грешна постановка.
Ако някой от синовете ми пропуши или заживее близо до циментов завод, какво значение ще има кърменето и това, че съм непушач за здравето на белите му дробове? Или ако започне да закусва всяка сутрин с дюнер и чипс в голямото междучасие, аз ли ще съм виновна за наднорменто му тегло?
Баба ми заболя от диабет преди няколко години, сигурно майка й не я е кърмила  Tired

# 106
Това което си написала е тъпо, тъпо Tired
Хайде не с лошо  Peace
Не е лошо, просто изразих позиция, както ти си изразила, твоята саркастична и неразбираща, моята също.Просто преди да иронизираш, си помисли малко.
аннаанна, като порастнат бебетата и започнат умишлено да си съсипват здравето, сигурно пак майка им е виновна. И за какви изледвания говориш, как едно изследване може да е обективно след като децата макар и кърмени са гледани в коренно различни среда едно от друго,а. На всички им влияят различни фактори, едни ядат едно, други друго, дишат различен въдух, каляват се по различен начин, да не говорим, че носят коренно различен генетичен материал. И всички да ги сложиш в една рамка на изследване, без да отчиташ хилядите други фактори,  и да обявиш гръмко, че  - тц, те боледуват по - малко, при това категорично е несериозно.
Значи, тези които кърмят се грижат добре за децата си, а другите които не кърмят какво? Не се грижат добре ли? Ето отново това отношение, за което говоря. Този стремеж за самоизтъкване, този опит да се съди този и оня, този опит да се изкарат на площадата неуспелите, да се сочат с пръст, да носят подигравки и да слушат тънки коментарченца  как са станали жертва на компаниите, правещи АМ, как децата им ще са болни и слаби и прочее.
А всъщност лошия опит също е опит, при това много полезен, но  вместо да бъде използван, той бива охулван и подиграван, и потъва в непрекъснати демонстрации на превъзходтсво и говорене за лошото бъдеще на децата.
Янечек, много рядко срещам хора като теб - мислещи обективно  bouquet

# 107
Виждам,че се е зародил някакъв спор..ама аз точно по въпроса Rolling EyesРодих през 2009 в частна болница-МД-Варна.Първото кърмене на Натали беше 15 мин след като я родих, в родилната зала.От тогава детето нон стоп беше с мен и никой не ми е предлагал да му давам АМ или добавки.Аз не мога да разбера друго...защо ще ти хранят детето с АМ без твое позволение,без дори да обеснят защо...имат ли право да го правят без да питат,ако няма специфични нужди детето от това?

# 108
По въпроса - не ми е оказвано влияние за дохранване и пр. нито в болницата, нито от педиатъра на детето, дори напротив.Пълна подкрепа за кърмене, обяснения и насоки Peace

# 109
Виждам,че се е зародил някакъв спор..ама аз точно по въпроса Rolling EyesРодих през 2009 в частна болница-МД-Варна.Първото кърмене на Натали беше 15 мин след като я родих, в родилната зала.От тогава детето нон стоп беше с мен и никой не ми е предлагал да му давам АМ или добавки.Аз не мога да разбера друго...защо ще ти хранят детето с АМ без твое позволение,без дори да обеснят защо...имат ли право да го правят без да питат,ако няма специфични нужди детето от това?

В държавните болници след като подпишеш "Информирано съгласие" в приемно отделение за себе си и бебето, вече могат да правят кактовото сметнат за добре без да питат. Това, разбира се противоречи на Закона за зравето в частта му "Информирано съгласие", но такава е практика тук и няма изгледи за скорошна промяна. АМ се предписва от педиатъра, НО заради вътрешните правила на повечето болници, където бебета и майките са отделени, а след раждането (в зависимост в кой час на деня е станало и по какъв начин) бебето си виждаш поне 2 часа по-късно, ако не и 6-8-10-24 часа. Ако бебето не получи храна до 12-тия час от раждането си, много бързо му пада кръвната захар, което никой не би допуснал и понеже по-лесно да се предпише шише АМ вместо да се организира среща с майка му (отново поради вътрешни правила и особености), ето как с твое "Информирано съгласие" без друго позволение бебето получава АМ...

# 110
Двете ми раждания са секцио. И двата пъти децата ми са захранени с АМ и са закърмени от 3-4 ден.  Успешно кърмих първото дете. То се роди голямо, сучеше добре и не понасяше каквито и да било шишета и биберони, наддаваше стабилно и се гледаше лесно. В момента кърмя второто си дете. То се роди мъничко - 2,800 и спадна в родилния дом до 2,660.  Давах на бебето да суче и след това добавката от АМ. За да стимулирам производството на мляко слагах бебето на гърдата непрекъснато, а даваното под час АМ престояваше дълго време, поради което ме беше страх да го давам на бебето. Същевременно ме беше страх, че и теглото на бебето спада. Всички акушерки ме съветваха различни неща, което допълнително ме стресира. За щастие ни изписаха. Педиатърът ни посети вкъщи още в деня на изписването и ме окуражи само да кърмя без да се притеснявам от ниското тегло на бебето и да не си въобразявам че имам малко кърма. Сама си се чудя колко лесно се справих при първото дете и колко объркана бях при второто  Sad

# 111
  • софия
Натиск в болницата,не ми е оказван.Синът ми е бил на АМ само в първите часове след
раждането.След,което ми го донесоха и започнах да си го кърмя.

Общи условия

Активация на акаунт