"АВГУСТ месец тук е вече,хайде всяка със човече!" 17

• 25 344
  • 751
  •   1
Отговори
# 90
Добре дошли на Михаил, Каролина и Мария!
Момичета, аз не знам защо толкова се шашкате от това пренасяне? Нали все пак следят как е бебето? Все пак термина е нещо относително, бебето може да се роди по-рано, а може и да не му се излиза  Mr. Green В България е прието, ако няма някакви медицински причини да се изчака една седмица след Вероятния Термин на Раждане (ВТР, както е написано по документите  Wink) А в повечето страни се чака 2 седмици... когато тогава  Hug Не е много гот да се чака (знам от опит), но едно предизвикано раждане обикновено не носи най-приятни спомени  Peace С две думи - наслаждавайте се доколкото можете на сегашното си състояние, а бебето само знае кога да дойде!

# 91
Честити бебета на Моли,Съни и Петя!Да са им живи,здрави и много послушни.На мамчетата бързо възстановяване!

# 92
  • София
Честити бебета - много здраве, щастие и късмет !   bouquet

Някой от вас мисли ли да ходи на лекцията по кърмене днес в МД?

# 93
Аз малко извън всички хубави емоции ,но да попитам и тук, ако има някой запознат.Значи,от първи януари 2009година бащата има право на платен отпуск в размер на 15 календарни дни ,считано от датата на изписване на детето от лечебното заведение, ако бащата има брак с майката или живеят в едно домакинство.Видях, че обезщетението се определя по същия начин както болничния за майката-т.е 90% от брутния дневен,но не по-високо от нетния дневен.Интересува ме правилно ли съм разбрала това за обезщетението?Молбата за отпуск +копие от акта за брак+документ, че детето е изписано от болницата се носят на работодателя? Други документи искат ли се? Как се изплаща обезщетението-по дебитна карта, както при майките?
Ако някой е проучил по-обстойно въпроса или има инфо, да помага, че изчетох сума ти точки и алинеи и вече се омотах, а този въпрос май не е от най-дискутираните.

# 94
  • София
Честито бебе Мария!  bouquet  bouquet  bouquet
Ади, аз мислех да ходя днес на лекцията в МД, ама в тая жега май ще се откажа.

# 95
  • София
Това за някакъв специален отпуск ли става въпрос? Защото ако става въпрос за част от годишния полагаем отпуск не разбирам защо се плаща на 90%. Моя мъж до момента има натрупани 20 дена от годишния си отпуск и мисли да си вземе тях, и не мисля че ще му го платят на 90%.
Но може би Золка говори за нещо друго, някой ако може да разясни и мен ме интересува.

# 96
  • София
Честито бебе Мария!  bouquet  bouquet  bouquet
Ади, аз мислех да ходя днес на лекцията в МД, ама в тая жега май ще се откажа.
Оф и на мен това ми е проблем, как може да го направят в 14.30  #Cussing out

# 97
  • София
Това за някакъв специален отпуск ли става въпрос? Защото ако става въпрос за част от годишния полагаем отпуск не разбирам защо се плаща на 90%. Моя мъж до момента има натрупани 20 дена от годишния си отпуск и мисли да си вземе тях, и не мисля че ще му го платят на 90%.
Но може би Золка говори за нещо друго, някой ако може да разясни и мен ме интересува.

Отделно от годишния отпуск,се полагат на бащата 15 дни след изписването на детето и майката.Мисля,че тези 15 дни са календарни,а не работни.

# 98
  • София
Честити нови бебчета, много много здрави и щастливи да са!  

Red shoe, Bibi, Didd - стискам ви палци да идват бебоците бързо и леко Hug  

Момичета, има ли някой с малък корем - моя е 100 см, и напоследък на ЖК ми казват, че бебето е мъничко и съвсем съм откачила:(

# 99
adelina_bg,този болничен е различен.Полага се на всички бащи,нещо като майчинството само че е 15-дневен.Доколкото знам трябва да се поиска  само служебна бележка от болницата където е родено бебето с датата на изписване.Мисля че е само това,но трябва вие да си го поискате,че много често там се правят на ударени.Важно е и това дали бащата работи на 2 места.Тогава се издават 2 бележки.

Последна редакция: вт, 03 авг 2010, 13:41 от Mat

# 100
  • София
Честити нови бебчета, много много здрави и щастливи да са!  

Момичета, има ли някой с малък корем - моя е 100 см, и напоследък на ЖК ми казват, че бебето е мъничко и съвсем съм откачила:(

Моя е 96см.
Тия доктори освен да психясават,май в друго не са чак толкова добри. Мен още ми държи влага от прегледа вчера,гледам да не го мисля,че направо  #Cussing out

# 101
  • По широкия бял свят
Peace

# 102
Здравейте момичета, относно 15 дневния отпуск за бащата, един мой приятел работи в НОИ и ми каза, че не е отпуска, а болничен за бащата. Така че, си го проверете и вие. Относно раждането аз съм с термин 31.08. Twisted Evil и сега тепърва съм в 36 г.с. и имам доста време.

# 103
  • София
Misleto, много благодаря, в последните ЖК всеки път с нещо ме стряскат и наистина сърцето ми е постоянно свито, вместо да чакам спокойно бебето, направо не ми издържат нервите вече:(

# 104
Illit - моя корем е 97 см. и също ми казват докторите че ще имам малко бебе, но изобщо не се притеснявам, защото не вярвам, че зависи само от големината на корема. Майка ми е била същата, а със сестра ми сме се родили по 3800 кг.  Изобщо не им се връзвай, хич да не ти пука.

Общи условия

Активация на акаунт