Болоня и Флоренция- може и още нещо

• 103 549
  • 777
  •   1
Отговори
# 405
  • Варна
Знаех си аз, че като бързам да купувам билети ще сътворя някоя глупост, ама.... Simple Smile
Мислех си, че за да отида до летището в Болоня трябва да отида първо в самия град, а то си имало шатъл от Флоренция. Sad  Сега съм горд собственик на 3 билета за влак. Wink
И аз като се оказвам на гарата в Болоня - от там има ли шатъл до летището или друг транспорт търся?

# 406
Шатъла тръгва точно пред ж.п.гарата в Болоня. Струва 5-6 евра и стига за 20-30 мин. до летището.
Билетите ги продава шофьорът.

# 407
  • Варна
Шатъла тръгва точно пред ж.п.гарата в Болоня. Струва 5-6 евра и стига за 20-30 мин. до летището.

Мерси Zaharinka. A шатъла как да позная? Предполагам, че има много автобуси пред гарата.
Четох във форума, че и такси може да се вземе, ние сме трима, дали наистина ще е на същата цена? След като се пътува 30 минути надали ще е толкова, ама да питам.

# 408
https://www.google.bg/maps/dir/44.5056086,11.3430115/44.5056019, … 3430664,72m/data=!3m1!1e3?hl=bg

това е мястото на шатъла пред гарата

за такситата не мога да кажа нищо

# 409

Мерси Zaharinka. A шатъла как да позная? Предполагам, че има много автобуси пред гарата.
Четох във форума, че и такси може да се вземе, ние сме трима, дали наистина ще е на същата цена? След като се пътува 30 минути надали ще е толкова, ама да питам.
Таксито е на цена между 15 и 17 евро(така пише на табела пред такситата на самото летище). Ако сте трима е по-удобно и бързо с такси.
Нищо не пречи предварително да попитате шофьора на таксито колко ще ви струва.  Laughing

# 410
  • София
Привет от Флоренция! Пристигнахме днес. Ужасно е горещо.
Пиша за да уточня за трансфера от летището в Болоня до Флоренция. Цената на билета от шофьора е 25 Е и на буса пише: Riccibus. На цвят е тъмночервен.
Тръгва от стоянка в ляво от изхода на летището след такситата.

# 411
  • Варна
Пак да благодаря на  Zaharinka и Мимии.
Оказава се, че не сгрешила много, като бързайки купих билети за Болоня, а не директни с шатъла от Флоренция до летището в Болоня. Цената на директния шатъл е 25, т.е. за тримата 75 евро. Аз дадох за бързия влак около 38 евро, ще дам 6 евро за съхранение на багаж и 18 евро до летището. Няма да ми струваа повече, но ще видя Болоня за няколко часа. Само с организацията малко в повече ми идва да чета за Рим, Флоренция, Пиза, Сиена, че сега и Болоня ooooh!
И ако някой е обходил Италия надлъж и шир моля да препоръча коя галерия да си изберем - Уфици, Академията или в Рим да отидем. Искам да не е е само с картини и да е възможно най-впечетляваща за 13 годишна девойка Wink. (немога да обиколя всички, че бюджета ми набъбна много, а и ще ходим на доста места).
magi_todorova, приятно изкарване и ще чакаме отзиви

# 412
Ако искате да посетите галерия, то това е Уфици. Peace Тя е една от водеща в Европа. В Академията има статуи и най-важната от тях - Давид. За Рим има цяла тема, но там има други неща за разглеждане.

# 413
Според мен ако времето ви е ограничено, не ходете до Рим, там поне 2 дена трябват. Ще успеете да добиете някакво впечатление, но няма да е достатъчно.

# 414
  • зад парка
Рим съм разглеждала и за 2 дни, и за седмица. Все е прекрасно!

# 415
  • Варна
Ще сме в края на август във Флоренция и имам няколко въпроса:
1. Има ли билети за катедралата? Четох, че има комбинирани билети  10 евро и важат за катедралата, купола, кулата и баптистерията. Може ли безплатно да влезем само в катедралата?
2. За гробницата на Медичите има ли опашка. Чудя се дали да взема онлайн билети или на място да чакам. Има много сайтове, които предлагат билетите за там на различни цени и освен това се оскъпяват с он лайн таксата за резервация (излязоха ми цени от 25 до 50 евро). Кой сайт е най-надежден?

# 416
1. Има ли билети за катедралата? Четох, че има комбинирани билети  10 евро и важат за катедралата, купола, кулата и баптистерията. Може ли безплатно да влезем само в катедралата?
2. За гробницата на Медичите има ли опашка. Чудя се дали да взема онлайн билети или на място да чакам. Има много сайтове, които предлагат билетите за там на различни цени и освен това се оскъпяват с он лайн таксата за резервация (излязоха ми цени от 25 до 50 евро). Кой сайт е най-надежден?

1. Може
2. няма опашки  Peace

# 417
  • Варна
Скрит текст:

1. Може
2. няма опашки  Peace
Mерси!  bouquet Няма да купувам предварително нищо.
Чудя се само за Уфици - дали след 4 дни в Рим /Ватиканските музеи, галерия Боргезе и др/ няма да ми дойде в повече. Да го оставя ли за друг път? newsm78

# 418
Ако със сигурност ще се върнете и друг път може да го оставиш, но не мисля, че ще ви дойде много в повече.

# 419
Скрит текст:

1. Може
2. няма опашки  Peace
Mерси!  bouquet Няма да купувам предварително нищо.
Чудя се само за Уфици - дали след 4 дни в Рим /Ватиканските музеи, галерия Боргезе и др/ няма да ми дойде в повече. Да го оставя ли за друг път? newsm78

Имам предложение - ако обичаш музеи като този, остави детето и мъжа в хотела, някоя сутрин или следобяд и купи билет само за теб. Разбира се, ако и те не са любители. Аз така успях да се насладя на спокойствие на Уфици.

Общи условия

Активация на акаунт