АВГУСТинската дружинка вече става на годинка!-тема № 21

• 26 929
  • 730
  •   1
Отговори
# 105
Нямам време да чета и пиша, че цял ден бяхме по магазини за гранитогрес, а сега отиваме на р.д. на Митко. Ч.р.д на порасващите дечица днес!! Да са живи и здрави и честити празник и на майките им!!!   bouquet  Hug

Хари, само видях, че си питала къде спираме - ами на стадиона  Grinning има огромен (безплатен!) паркинг откъм канала и преди централния вход и след него, тоест паркингът е в 2 части. Ако случайно нещо е затворен спирам след Орлов мост първата вдясно - май беше Иван Асен.  Peace

Жули, ч.р.д. мила и на теб! Много здраве, щастие и всичко най-най!  bouquet

Между другото тя е Жулиета (Жули) а не Джулиета (Джули)  Mr. Green

Ще опитам довечера да се включа по-нормално.  Hug

# 106
Честит рожден ден на славната чета! Да са здравички и послушни!
Е, не мога да ви изчета и това си е...гледам припомняте си ражданки разни...аз на 15 - хоп в луксозната клиника и 6 дни като на хотел...Дълбок поклон на моята клиника..беше наистина много приятно изживяване...
Днес Дари направи сефтето на голям басейн...бяхме на гости в леля му и се поразхладихме всички..

Последна редакция: нд, 08 авг 2010, 16:46 от ivu6a

# 107
здравейте момичета
благодарим за прекрасните пожелания Hug  bouquet
рожденния ден мина чудесно,Тонката получи много подаръци и беше голям кеф,ето и малко снимки

# 108
  • София
Първо Честит първи рожден ден на най-малките,най-сладките и безценни съкровища Тони, Венци и Марти! Да са здрави и весели деца и големи,големи да пораснат!
Благодаря за пожеланията и за моя ЧРД! Да ви се връщат стократно!
Много,много не го празнувахме,че до 19 ч ламинат се купуваше,но това е друга тема! Важното е че най-ценните за мен хора ме уважиха!
Ставам,че мъжо ще си гледа наряда,пък аз му преча Sad
Утре ще седна да ви попрочета,че татито е на работа и да споделя с вас това-онова.
Лека ви вечер!

# 109
Хайде и от мен честит рожден ден на Жулиета! Желая ти много семейно щастие, лични и професионални успехи и най-доброто дете на света!  Heart Eyes
Честито и на малките Антонио, Венцислава и Мартин! Да пораснат големи и стойностни хора, за да се гордеят с тях родителите им! И честито на гордите мами!
Аз лично имам чувството, че този ден е мой празник точно толкова, колкото на детето ми. Даже може би малко повече, защото то и без това не разбира  Twisted Evil , а за мен този ден е наситен с мноооооого емоции.
Ох, колко ми е мило, като ви чета разказитеееее...... Магаре, пък за твойта снимка думи нямам, страхотно е, е заради тези моменти бих се навила за второ... /между другото, много ми е неудобно като се обръщам към теб с магаре  Embarassed /
Лиде, много интересен разказ... Леле, а аз си мислех, че съм зле с 13-тина часа раждане, ама то и по-зле имало...
Подсетихте ме за някои неща - усещането, когато бебето излезе... Кой каза, все едно се родих аз, не може да се опише, такова невероятно облекчение за миг, не съм изпитвала никога. И вида на бебока - моето се появи с отворени очи, аз мислех, че е невъзможно, а то ги кокореше насреща и на малката му главичка изглеждаха огромни. И вълната от емоции, която те залива, когато поставят бебчето на корема ти... Радост, облекчение, страх, гордост, радост... Сълзите ми текнаха като река, а не знаех защо плача... И кротичките звуци, които издаваше, като котенце. Даже от напъните ли, от напрежение ли, но не го чух отначало и се развиках плаче ли бебето   Joy  И гадното - шевовете. Честно казано, за раждането вече лошите спомени са ми избледнели, ама шевовете никога няма да ги забравя - два месеца не можех да седна като хората, какво беше това чудо, не знам. Мъкнех една дунапренена възглавница от стая в стая да сядам на нея.  ooooh!   Но, разбира се, резултатът си струва всички жертви!
Е голям съм шемет, значи, включих се нещо да пиша, ама какво бешеееееее
А, да! Смених млякото на Мими от Нан3 на Фризо3 /то е за след година/ и днес се изака 5-6 пъти  Shocked Дали е възможно да е от смяната на млякото. И по принцип какво се дава при разстройство?
Чао от мен засега, отивам да си хапна супичка и се опъвам пред ТВ-то.

# 110
Такааа, сега вече мога да попиша след като ви прочетох!

Първо днес прекарахме суперски на рождения ден на Митко на мама Мо72! Беше първият път на Анди в детско клубче и си личеше  Laughing Направо се разби това дете. Всички други едни такива кротки и спокойно занимаващи се, а нашата точно като невидяла обезумя - специално в басейна от пластмасови топки и една пластмасова къшичка  Joy Шоу направи на мама гордостта  Joy А Митко беше най-сладкото момченце. Видяхме и Ема на мама Любопитка - страшна сладурана и с Ели си коментирахме, че на моменти двете много си приличат  Heart Eyes

Сега за историите:

Магаре, направо ми се насълзиха очите като прочетох за баткото и табелката - не я бях виждала или пък съм я забравила.. И преди съм ти казвала - просто от всичко видяно и чуто от теб за тях досега си личи колко баткото обожава сестричката си и това за мен е най-спрекрасното нещо на света! Дано винаги бъдат все така близки!!!   bouquet

Яна Вд, а защо те караха да напъваш върху тоалетната???????  #Crazy Направо ме разби тази част от разказа!! Какви са тези акушерки и лекари там бе???  ooooh! Добре че всичко е било наред накрая!  Hug

Рени, мила първо да ти е живо и здраво момиченцето!! И второ леле, ужасна история Sad Зелени води не е на добре, а и седалищно разположение не помага! Ти значи си била с пълна упойка? А след това сигурно идва още по-гадна история щом не искаш да си спомняш. Страшно се радвам, че всичко в крайна сметка се е наредило и малката днес празнува първия си рожден ден!!  Hug  bouquet Hug

Терпсихора: хаха хем се смях за книжката, хем за 'ходи ми се по голяма нужда' скица такава!  Joy Hug

Жижин, а ти пък гледаш филм с 5-6 см разкритие, ще ме убиеш женооо  hahaha Joy

Дани, еха и ти си родила хипер бързо, браво! Много смешно това с висенето на дръжката на вратата - познато ми е  Joy А това с ножицата не го разбрах??  newsm78

Ганушке, хаха и мен от клизмата ме беше страх, но се оказа някакво никакво нещо  Joy  Веселбата идва после, ама пусто като не са ти правили, па и раждаш за севте и от клизмата те е страх...  hahaha

Кобрети, за съжаление (или за радост) не успях да усетя като повечето от вас момента на излиза на детето, но се опитам да си го представя точно като огромно облекчение. Може би не случайно старите хора (баба ми лека й пръст ми го пожела преди да родя) казват нещо от сорта на 'леко освобождаване' - демек от бремето (то от там идва и самата дума бременност - всичко се навръзва  Grinning )

Знаете ли, каквито и да са ви историите едно ме карате да мисля - че ми се иска живот и здраве да родя второто си дете по естествен път - въпреки, че имам вече едно секцио и може би ще ми кажат пак секцио, въпреки, че секциото за мен лично е хиляда пъти по-лесният вариант и т.н... Искам да усетя това нещо, колкото и трудно и болезнено да е (е с епидурална упойка де, чак таква мазохиста с абсолютно естестено раждане не съм  Joy Мариелка ли беше писала, че така е родила?  #Crazy )

Сега се обръщам към всички, които имат желание да дойдат на срещата в София - Поли Зо особено теб моля те, ако четеш потвърди ще дойдеш ли, че нали за теб най-вече я правим  Hug (ако нещо не можеш да пишеш, можеш да ми звъннеш, имаш ми тел. Simple Smile ) Моля и другите да кажат кой със сигурност ще дойде. Аз така или иначе ще съм там с Мо72, Любопитка, предполагам и Ани и Мариелка ще дойдат?? Хари ти какво реши? и т.н. и т.н... Засега никой не е казал нищо за друг ден, час или място, та предполагам остава понеделник 10.30 в Борисовата до мястото, където дават лодките на езерцето.  Peace

# 111
  • На плажа

Дани, еха и ти си родила хипер бързо, браво! Много смешно това с висенето на дръжката на вратата - познато ми е  Joy А това с ножицата не го разбрах??  newsm78

Янче ами нали трябваше да среже пъпната връв,а ножицата беше надалече....
Много ви завиждам за срещичката,ще се набърборите едно хубаво,да наснимате сладкишите и да ни ги покажете Hug
Амбишъс,не съм аз на снимката,това е моята приятелка от детските години.Познаваме се от времето,когато ходехме без горнища на морето  Mr. Green.Приятелски семейства Wink
Утре по-обстойно ще пиша,че Нико нещо е неспокоен.Лека и мека Mr. Green

# 112
  • Варна
Янче, аз също раждах напълно естествено и то не защото много го исках Mr. Green, просто в АГ-то не правят епидурални упойки. Rolling Eyes Пожелавам ти второто да го родиш нормално, щом това е желанието ти. Hug Аз да ти кажа съм много горда от това, че не виках, мислех че ще опищя цялата болница, но само най-накрая като зверски ме болеше удрях с юмрук по стената, незнам дали не е останала някоя дупка от мен. Blush

Да ви кажа баба какво ми разказваше лека и пръст, та тя ми каза, че родилни болки е нямала Shocked, отишла е до тоалетна по голяма нужда(явно това са били напъни, но как преди това нищо не е усетила идея си нямам) и главата на бебето се е показала, тя си сложила ръката да не падне бебето и толкоз. Лекарят и е казал ако реши да има второ накрая на бременността да лежи, да не го загуби някъде. Joy Ех, казвам ви тайничко се надявах и при мен да е така. Laughing

# 113
и аз ще дойда на срещичката
хайде и аз да разкажа на бързо за мойто раждане:първо ми бяха определили термин на 04.08.09г,после ми казват термин 27.07.09г.,та последно го оставиха за юли месец Crazy и тъй като не родих тогава ме приеха в болницата на 04.08. и започнаха едни изследвания на кръв и урина,слагаха ми някви хапчета за предизвикване на контракции, но и те не помогнаха и така на 6-ти ми падна тапата и в 3:00ч. сутринта ми изтекоха водите,почнаха и контракциите.и така ме свалиха в родилното,сложиха ми система за разкрите но уви повече от 4см.не стана,и др,Ковачева ме видя жената и вика:''няма какво да я мъчим,няма да може нормално да роди,вкарвайте я в операционната'',и така в 11:15ч. Тони се появи на бял свят newsm44,няма да обяснявам как се чуствах,защото и вие сте го изпитали вече и знаете,и с малко проблеми от моя страна,благополучно ни изписаха на 14-ти.
та това е моята история на кратко Peace

# 114
Ехааа вярно, че вече мога да честитя! Честит рожден ден на слааааадката Еванджи и кавалера Теодор! Да растат здрави, весели и безгрижни слънчица за радост на мама и тати!!! Майчета, честит ви празник и на вас! Страхотен, прекрасен, незабравим ден желая!   bouquet Hug

Дани, да де не разбрах какво точно се е случило - не са ти срязали пъпната връв ли като й е била далче ножицата???  newsm78 #Crazy

Последна редакция: нд, 08 авг 2010, 00:13 от Бърборанка

# 115

Бъдете живи и здрави и винаги усмихнати....

Честит празник на мамите Петра и Рене...

# 116
честит рожден ден на Еванджи и Теди,да са живи и здрави и много игриви

# 117
Честито на всички пораснали деца! Да растат здрави, усмихнати и щастливи!   bouquet

Благодаря ви мили момичета за пожеланията!  Hug

Успях да ви прочета, много се развълнувах на разказите ви, и мен ме хваща носталгията за последните бременни дни и раждането на нашия син. Наистина много бързо мина тази 1 година.  Heart Eyes

Ние почти не се задържаме в Смолян, миналата седмица бяхме в Гела, имаше гайдарско надсвирване, беше много хубаво и хладно.  Laughing Утре ще ходим до Гърция на плаж, нали пътя вече ни около 2 часа до Бяло море.

Лека нощ.  Hug

# 118
  • В друго измерение
ЧЕСТИТО НА НАШАТА ПРИЯТЕЛКА ЕВАНДЖИ И НА ТЕДИ, ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ, ВЕСЕЛИ И ЩАСТЛИВИ. РЕНКА, РА_ИВ ПОЖЕЛАВАМ ВИ ВСИЧКО НАЙ-НАЙ, ДА СТЕ ВСЕ ТАКА ВСЕОТДАЙНИ МАЙКИ И ДА ВИ РАДВАТ ДЕЦАТА! newsm51 happy bd hbday bdbaloni baloni

Румик - мнооого сте сладки и големи! Да ти е живо и здраво момченцето!  Hug

Г-ца Кобрети - много интересно беше това за излизането на бебето, аз не разбрах, защото раждах с епидурална, въпреки че цяла бременност си мислех как ще родя напълно естествено... Laughing е, може би щях, ако не бяха тези дълги часове контракции. Laughing Родих се с тази упойка,  Laughing макар, че далеч не е напълно безобидна, както всяко нещо, де. Мисля, че е възможно от смяната на млякото да е акала повече Мимето.

Лиде - ще питам за капките, те бяха дадени на мъжа ми от един очен лекар, обаче той не ги ползваше и една приятелка, която имаше подобен на твоя проблем, дойде, хареса ги и ги отнесе. После ми спомена, че добре и действали, но пак ще питам какъв точно беше проблема при нея и т.н. Макси е невероятен, много се радвам, че се адаптира и слушка така в градината.  Hug

Ганушке - ех, какво раждане е имала баба ти...искам и аз такова! Пожелавам ти следващото да е по-лесно от първото!

Момичета, да попитам как се хранят вашите деца. Моята калпазанка изобщо не иска да седи на стола за хранене....иска да обикаля, а аз да търча след нея с лъжицата. Аз обаче съм непреклонна, искам да се учи, че като се яде се седи на масата, а не се играе, обаче имаме големи проблеми, ревове, стиска устата, не иска да яде, докато не стане нейното... Shocked Shocked Shocked Аз също не остъпвам докато не стане моето и така деня ми минава от хранене до хранене и се побърквам...има ли други такива непослушковци???? Laughing

# 119
Честит празник на днешните рожденници Еванджи и Теодор! Да растат весели и безгрижни!
Честит празник на техните майки   bouquet

ЯнчеHug Като си се зачудила за второ раждане да ти споделя моя опит: аз съм раждала два пъти в една и съща мизерна болница (Благоевград), при един и същи некадърен и отвратителен персонал - веднъж нормално и веднъж секцио. Няма друг период в живота ми, който да ми се иска да изтрия, освен втория престой в болницата. А първия път беше екстра: събудих се с контранции, засекох ги на 6 минути, събудих и мъжо да засича, пуснах една пералния и прахосмукачка около 3 -4 часа нощеска, обадих се на докторката с болки на 2 минути, приеха ме към 6, в 9 родих и след 3 дни си бяхме вкъщи Simple Smile

Амбишъс, Венцислава не понася да е вързана - нито в стола за хранене, нито в столчето за кола, нито в количката. Яде с нас на масата. Имаме кухненски ъгъл - ние седим, тя стои права и се подпира на масата, рови на всички чинии като сврака и така ядем.

Общи условия

Активация на акаунт