АВГУСТинската дружинка вече става на годинка!-тема № 21

• 26 982
  • 730
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Честит празник на Александър и Даниел! Да радват мама и тати и да пораснат здрави и добри деца!
Амбишъс страхотна е станала стаята!
Захира вила на Марково ли имате?
Лиде дано по-скоро се оправите! А за тукашните ясли съм чувала ,че най-лесният начин лелите да си създадът малка група от деца е като отворят прозорци,направят едно хубаво течение и на другия ден всички са болни и ги няма. Нали са малки ,не говорят още и не могат да кажат в къщи как са се простудили-чиста работа!

Мойто пак нарами чантата,умирам си от смях понякога :

сега са джапанките,утре ще пита за роклите и токчетата ми, а накрая и за съпругът ми ще иска да се жени #Crazy

# 496
Честит рожден ден на Дани и на Алекс! Бъдете здрави, много щастливи и много да слушате своитепрекрасни майки /и татковци/!

Ани, Танче честит празник и на вас! Само положителни емоции да ви носят дечицата!

Guili да имаме вила на Марково, аз някъде из фейса гледах снимка на някоя от вас на площадчето пред параклиса, ама на кой беше не помня. Ние така или иначе я продаваме сега, защото в тази криза имотите в София са зациклили и не можем на този етап да продадем апартамента, а пък в Марково винаги има търсене. Мъчно ще ни не, но няма как иначе да си построим и завършим къщата тук в София. Да не говорим с колко кредити сме.

Снимките са страхотни, като каза утре с токчетата, а един ден и за мъжа ми иска да се жени, такъв смях ме напуши, племенницата е на 4г. и като я питаш за кой ще се ожени - за татко си, баща й отишъл да запазва стаи на морето и тя ми казва: Чакай сега отивам да се обадя на мъжа ми,  звъни по въображаемия телефон и казва: Абе ти какво направи, запази ли стаи за морето?
Така че и нас това ни чака...

# 497
  • Варна
Честит рожден ден на сладките Алекс и Дани!  bouquet Да растат здрави и палави, щури и усмихнати и много да радват прекрасните си майки!  bouquet Ани, Танче, незабравим празник ви пожелавам!  bouquet

# 498
Момичета прекрасни, благодаря ви много за невероятните пожелания, много ме разчуствахте, много се развълнувах. Прекрасен ден е днес.
Дани е много добре, радва се на подаръци. Забравих да ви кажа - 8600 гр, 74 см. Фин момък, не наддава никак ( за последните 4 месеца е наддал 150 гр), но жив и здрав да е, пък колкото толкова.

Мила Ани, честит невероятен празник и на теб. Пожелавам ти Алекс да стане богат и известен мъж, но да остане земен човек. Да бъде добър приятел и син, да печели лесно приятели, да е здрав и усминхат, палав и весел. Да ти носи много радост и много да те уважава. Прожелавам ти приятен ден и прекрасно изкарване на празника.

По-късно и аз ще направя снимки и ще кача да видите моето голямо пораснало момче.

Джема, пита ме за рецепти, пускам няколко, ако има някой заинтересован

Ами има няколко неща, които правя на Дани и са му любими.

Зелен фасул с ориз:
изчиствам фасула и го нарязвам на малки парченца. Нарязвам малко лук и го заварявам леко. Слагам малко чубричка и бульонче, слагам фасула и малко ориз и го оставям да се вари. Добавям и малко доматено пюре.

Тиквички с ориз (това е любимото му).
Нарязвам тиквичките на кубчета, слагам малко бульонче, малко орехово олио, оризчето и го оставям да се вари. След като се свари начупвам сирене и го разбърквам добре. Става много бързо и много вкусно.

Крем супа от карфиол.
Взимате няколко глави карфиол, слагате го да се вари, нарязвате на ситно лук, малко целина, слагате малко доматено пюре, орехово олио и копър. След като се свари пасирате, добавяте малко мляко (или вода, ако не давате още прясно мляко) и воала.

Зеленчуковата супа е ясна.
Слагам картоф, морков, лук, грах, царевица, броколи, орехово олио, бульон, чубрица.

Картофи с броколи и кашкавал.
Сварявам картофите с броколите, добавям малко масълце и малко чубричка. След като са сварени отцеждам водата, настъргвам кашкавал или сирене и леко запичам.

Грах с ориз.
Сварям граха с малко нарязан лучец, доматено пюренце, орехово олио и чубричка. Добавям ориза накрая, понеже използвам ориз на люспи и се сварява доста бързо. Дани много обича и тази манджичка.

Ако има желаещи, кажете и ще напиша още някои от манджичките, които готвя на дани (щото ако никой не го интересува, да не се хабя  hahaha hahaha hahaha hahaha)

Лек и приятен ден желая на всички  Hug Hug Hug Hug

П.П. Поли_зо, благадаря много мила и на теб  Hug Hug Hug Кога ще ни дойдете на гости, да запознаем децата най-сетне  Laughing Laughing Laughing

# 499
  • Бургас
Честит ПЪРВИ РОЖДЕН ДЕН на Дани и Алекс! Растете мили,умни и засмени момченца,обградени от любовта на всички около вас!  newsm38

Честит празник,Трейси и Ани! Нека той да е изпълнен с много радост,любов и безгрижния детски смях на слънцата ви!  smile3525

Благодаря на всички за пожеланията Марти по-бързо да се оправи.Тази сутрин пак имаше лека Т,но преди да легне преди малко,беше я свалил.А иначе сополки и лиги...все едно някой е забравил да затвори кранчетата  ooooh!

Дани,Дю-дано тези пусти зъби по-бързо да пробиват и дечицата ни да се почувстват по-добре.

Трейси,много ти е хубава тортата.Не че сме очаквали нещо различно след всички благинки,които си показвала.Ще се възползвам от рецептите ти за Марти.

Захира,много се забавлявах с Анди и папагала.Като ще се борите за новогодишно бебе-пожелавам ти да се похвалиш с бебе 2011 или бебе 2010.
Ние,когато мислехме за име,гледахме да има вариант за галено обръщение и имен ден-за повече празници.   ura

Силви,много неприятно с вашите „кръстници”.Не знам какво да те посъветвам,защото явно става все по-сложно-от една страна повода и детето ти,а от друга-взаимоотношенията с приятелите  .Важното е накрая да си в мир със себе си,че си постъпила по правилния начин.Успех!  Hug

Ночко25,не се притеснявай за ходенето.Марти трябва да се държи за 1 ръка и сам не застава прав,освен ако няма нещо наблизо,за което да се хване.

Цветче,дано не ти се налага,но за спешен случай отивай в „Дева Мария”-това е новата болниза,която отвориха в Бургас и където отидоха всички добри специалисти.За яденето-и ние сме като вас-5бр.,от които 2 пъти АМ.

Амбишъс,МНОГО ми хареса фреската.Нанасям се да живея в стаята на Савана.  Flutter
Поли Зо,честити обички на Сончето.
Giuli,много сте сладки.

Май стана дългичко ама много сте писали    typeuu

# 500
  • София
Привет на всички Simple Smile

Фликс, бързо да избива зъбчето и да минават сополките  Hug

Амбишъс, много хубави рисунки са направили в стаята на малката сладурка. Сигурно ще изглежда още по- добре, когато всичко стане готово  Hug

Лиде, бързо да се оправя Макси и дано не е нещо сериозно Hug Как може да го изведат така облечен в студено време  Shocked

Ночко, и ние ходим само хванати за ръчичка. Е имаме напредък, защото доскоро плачеше, когато го хванем само за една ръка, а сега чак се опитва да тича Simple Smile. Но и аз не бързам, когато- тогава  Peace

Поли, честити обички на Сончето  Peace

Янче_вд, браво на мъжа ти за изненадата Simple Smile Много е хубаво, че ще бъдете заедно на този прекрасен празник  Hug

Quili, много сладка малка госпожичка си имаш Simple Smile Скоро ще делите дрехи и гримове Simple Smile

Силви, давам на Алекс царевично нишесте с вкус на ванилия или праскова. Правила съм му и пудинга на д-р Йоткер. Правя го само с вода и малко кафява захар. Не слагам АМ, защото ние сме на Фризопеп и става ужасно на вкус. Преди да му дам слагам обикновенни бисквити на Победа и плод- банан, ябълка.

Трейси, пускай рецептите. Аз определено ще си ги сейвна и ще се възползвам, мисля, че и на другите ще бъдат полезни. Забравих да ти кажа- тортата изглежда страхотно. Поздравления  Peace

В тази връзка, вчера се чудех как да сготвя на Алекс едно заешко и докато търсех рецепти попаднах на това: http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=259.15
Има много интересни рецепти за деца  Peace

За прането- мисля засега да продължа да пера дрешките на Алекс отделно с неговия си прах и омекотител. Не знам докога ще го правя, но не ми пречи и както каза и някои друг- обичам да ми мирише на бебе Simple Smile

Искам да попитам всички мами, които са си продавали разни неща в нета: Понеже доколкото разбрах сега в Продавалника не мога да пускам обява, бихте ли ми казали други сайтове, в които мога да го направя  Embarassed

Подариха на Алекс за рд-то едно камионче, но ние го имаме същото. Опитахме да го сменим, но от Хиполенд ни казаха, че нямало как да сторнират поръчката и нямало да стане. Та сега едното ще си седи така в кашона. Криво ми стана, защото е подарък и не ми се иска да го подаряваме на друго детенце. А така, ако успея да го продам с паричките ще вземем на Алекс друго нещо, което ще влезе в употреба  Embarassed

# 501
Честит рожден ден на Дани и Александър! Пожелавам им прекрасно детство
Мили майчета, честит празник и да се забавлявате от сърце Hug!

Дани, тортата е страхотна Hug
Жули, Сиската направо ме разби Joy.Много добре се е ориентирало детето от сега Laughing.

Мариелка, в " На пазар" има тема за алтернативата на продавалника.Мисля, че се казваше домакиня.ком( домакиня е с q накрая).ако искаш, ориентирай се в темата, а Продавалникът би трябвало да стартира от септември.

Амбишъс, стената е станала много красива Hug! Прощъпулник мисля да правя, след като Белослава проходи стабилно, защото детето трябва да стигне до предметите само. А с тези семки ме подсети, че съм купила масло от ленено семе и така си стои newsm78.

Сосми, ние спим на 23-24 градуса, но Белослава е с пижама, защото се отвива постоянно. На по-висока температура става вир вода и се върти цяла нощ.

Хари, много се смях за Софи Joy.Започват да проявяват характер Laughing.Да се чудиш кога ни пораснаха дечицата, няма ги вече кротките бебенца Laughing.

Лилия, много ви е хубава тортата, не се и съмнявам, че е била много вкусна Hug.

Силви, какво стана с кръстниците?Да ти кажа честно, щом хората не си плащат вноските по кредитите, може и да са адски зле Sad.Никой няма да се докара доброволно до разправии с банки, ако не е закъсал ужасно Peace.Може да се чувстват неудобно и от това, че вие сте им поръчители и така ви поставят в неловка ситуация, но все пак ти най-добре си ги познаваш Hug

Бърби, как си днес Hug? Много отдавна не пера дрехите отделно, но все пак се съобразявам какво слагам заедно с нейните.Не виждам смисъл, след като се търкаля в нашето легло Peace.

Цветче, ние сме на 6 хранения Shocked. Белослава като бебетата пие мляко в 15ч hahaha. Имам чувството, че от събуждането си до заспиването това дете само яде Crazy.
сутрин- попара или каша със сирене
обяд- готвено от кухнята
15ч- 200мл АМ
17-18 ч- крем или млечна каша
20ч.- супа от кухнята
21ч.- 100 мл АМ

Джема, въпросната коластра е от хранителните добавки на Аквасорс.това са пречистени имуноглобулини и се използват като имуностимулатор. Тук педиатрите много ги ползват, дори и тези, които не са привърженици на алтернативни методи. На капсули е и се разтваря в млякото или в храната. Аз никога не съм ползвала подобни добавки и много не им вярвам, но реших, че дори да няма полза от тях, поне не вредят.За 13 месеца равносметката е два дена хрема, една ангина, която мина за 2-3 дена и един път температура 39 ,5, която наистина се оказа от зъб, но аз не издържах и си изпросих антобиотик.През останалото време нито веднъж не е имала нито намек за сополки, температура, разтройство или каквото и да е друго неразположение.А Белослава е изцяло на АМ от раждането си, т.е. очаква се да е по-потдатлива на инфекции.
Пак казвам, че за мен това повече се дължи на наследственост и вроден имунитет, но не мога да не отчета , че вероятно има ползи от приема на тези добавки.

# 502
Честит празник Дани и Алекс - да растат здрави и усмихнати, да успяват във всичко и винаги да са заобиколени от истински приятели!  bouquet Heart Eyes

Нашата одисея с кръстниците стана страшна! Crazy Снощи звънях 2 пъти към 17.00 часа на мобилния телефон на приятелката ми и веднъж на домашния стационарен, но тя не го вдигна. И в двата има въведен моя номер и нормално е, ако не го е чула тогава да звънне по късно или днес сутринта - ми нищо такова! Rolling Eyes Още нямам обаждане - явно не смята за необходимо да ми се обажда повече, нито пък да отговаря на мои обаждания. Исках да се чуем и като хора да се разберем - в смисъл не да се караме, а просто да се уточним - дори да не ми казва точно причината - но да ми откаже директно - в очите както се казва! Crossing Arms Все повече си мисля, че няма конкретна причина - просто явно наистина са луднали от проблемите си и вече не са същите хора - май не им се занимава с нас! Изобщо не мога да повярвам, че това се случва - реално сега загубих една от най-добрите си приятелки - незнам защо живота стана такъв!? newsm78

Спирам - повече няма да ви занимавам с моите глупости! Joy
Решихме кръстник да е или брата на мъжа ми или сестра ми! Искам кръстника да дойде с желание, а не насила! Теглихме чоп и се падна брата на мъжа ми! Laughing Сега ще я кръщава чичо й - явно така е най-добре!

Шайн - мерси, че се интересуваш! Писали сме едновременно! Това стана - много ми е криво и тежко обаче! Поне да ме бяха обвинили в нещо - дори да не е заслужено -а така съм в някакво пълно неведение!

Мерси и на другите момичета за съветите! Hug

# 503
Силви на твое място бих прекратила всякакви взаимоотношения бездасетормозя излишно. Това с криенето вече е върхът, ако ти се обади някой ден, а предполагам, че това няма да стане, просто кажи, че след многобройните опити да се свържеш с тях ти е станало ясно, че нямат желание и сте се спряли надруг човек, представи си пък, че с такова негативно отношение наистина станат кръстници на детето ти - по-добре не. Господ си знае работата.

# 504
Я кажете, как правите бисквитена торта за малките?Мляко с ориз или грис?Или някакви подобни десерт4ета...но без прясно мляко

# 505
Силви, при това положение повече не бих звъняла Peace. Загърби ситуацията, не мисли за това, колкото и да е трудно и се забавлявайте на празника. Аз също не бих искала човек с подобно отношение да бъде кръстник на детето ми. Вярвам, че така се създава много важна връзка с детето и не е без значение как е настроен човека, който ще изберем Peace.

# 506
Мале Силви,егати одисеята!Ама както ти е писала Захирка,по-добре така,че кръсника си е много важен човек!Нека всичко да стане с желание,а не насила   bouquet Шайнче,и ние от 6 месеца пием Саностола и досега,да чукам на дърво,не ми се е разболявала,нито хрема е имала,нито нищо,а ние също сме на АМ от началото!Аз обаче,като беше малка,много се занимавах с процедурите за каляване!Много държа детето да не се изнежва,че баща и е един кекав,и много ме е страх,да не се метне на него!Аз пък съм другата крайност,зимата излизам с мокра глава и по къс ръкав под якето,зиме-лете съм все боса вкъщи!Затова Дай Боже,Таня да се е метнала на мен!

# 507
Мам4ета, ние заспахме след големи мъки в коли4ката в полулегнало положение да се сти4ат сополките надолу. Снощи не сме спали и днес го водих на лекар, 4е кихаше страшни зелени и гъсти сополи, а и пак повърна от кашата за закуска  ooooh! Гърдите, ушите са добре, няма обезводняване,температура,кашлица или разтройство - само гадни сополаци и повръщане от хра4ките. Каза, 4е е вирус и ни изписа морска вода на капки и каза, 4е до неделя ще сме по-добре. Само където нашия Р.Д. ще е в събота  ooooh! Аз оба4е дадох пак осцилококцинум, вит.Ц се отказа тотално и кортизалия успях да сма4кам и пробутам с кисело мляко, 4е във вода е абсурд  (сигурно гор4и  Sick ). Успя да хапне много малко. Уфффф, 4е гадно с тия болести ама...  ooooh!
Трейси - супер рецепти4ки, но я ми кажи нещо пове4е за тоя ориз на люспи4ки, 4е моето 4ове4е не ще да ми яде ориза и мисля, 4е заради него ми отказва и цялото готвене в къщи. Аз съм на газ и колкото и леко да го пусна, все неможе да се свари перфектно и има леко твърда сърцевина и само хвърлям.  
Жули - ама тя голяма кокона твоята Силви  ooooh! какво ме направи ти, направо онемях  #Crazy Пази мъжо, 4е до ден-два е готова и затова  hahaha
Ще се опитам да пусна след  малко снимки от детската градина в4ера, ама как ни снимаха...карай, колкото-толкова  Whistling

# 508
Аси, вариш всичко с вода и добавяш по-гъсто АМ накрая. Това, обаче съм го чувала от мами, които ползват АМ. Не съм го правила аз.

Силви, въобще няма да искам да я чуя повече.. Загубих 2 много близки приятелки преди, много кофти беше всичко, тежко го преживях.. НА никого не го пожелавам. И както Захирка каза по-добре такива хора да са далеч от вас, а не да са кръстници на детенцето  Hug

Честито на Дани и Алекс! Живи и здрави да са, много безгрижно детство им желая!   bouquet

Трейси, тортата е страхоооотна!  Hug

# 509
Честит рожден ден на Дани и Алекс! Нека бъдат здрави, щастливи и усмихнати! Весел празник!   bouquet

Трейси, тортата е страхотна, но аз си знам, че ти се справяш повече от добре.  Grinning

Амбишъс, много е красива рисунката, нежна като Савана.  :hug

Силви, наистина много неприятно е това, което преживявате. Но както са казали момичета - забрави за тази случка, просто така е трябвало да стане, сега ще си имате най-добрия кръстник.

Лиде, дано бързо се оправи Макс. И моите двама са с подобен вирус, и аз май прихванах, ама не обръщам внимание. Ще мине. Коци точи такива сополи, че му стигат до брадата чак.  Crazy

Аз май ще правя отново бисквитена торта, защото Гери не яде никаква друга. Но няма значение, важното е да се духне свещичката и тортата да се изяде.  Laughing

Отиваме до съседното село да пазаруваме, дано има всичко, което ми трябва, иначе ще импровизирам.  Crazy

Последна редакция: чт, 19 авг 2010, 21:54 от Дю

Общи условия

Активация на акаунт