АВГУСТинската дружинка вече става на годинка!-тема № 21

• 26 987
  • 730
  •   1
Отговори
# 480
  • В друго измерение
Привет, момичета и дечица!

Вчера завършиха стаята на малката, ето една снимка на фреската, на стаята по-натам, че ще сменяме мокета другата седмица и тогава ще редя официално.

Фликс
- дано избива това зъбче по-скоро и да не се мъчи детенце, а и ти!

Ссилвии - аз бих се обадила, не обичам недоизказани неща и да правя догадки. А и вие сте много близки.

Лиде - почини си, скоро ще почне у-щето!  Hug

Захира - купувам ленено семе и меля в кафемелачката, но преди да го дам, че не било хубаво да седи смляно, губели му се свойствата. Аз не ползвам кафемелачка за нищо друго, освен за това Simple Smile. Давам от близо 2 месеца, никаква реакция не е имало. Смлените тиквени семки давам от по-отдавна и с тях не съм имала проблеми. Мисля да въведа и други семена лека-полека. Кълнове също давам, но съм въвела малък брой все още.

Като казвах, че ще се върнем в Бг, съм имала предвид лятото, като планирах първоначално. Ние вече повече от 6 години сме тук, за момента не мислим да се връщаме, но пък и мразя да мисля, че тук ще си прекарам живота Simple Smile. Къща и др подробности се продават, това не ме притеснява особено. Всичко зависи от това къде има работа за нас, много ми се иска да е някъде по Европа или в южна страна, но кой знае дали ще стане. Тинейджърите и тук са безобразни, образованието до гимназия е на много ниско ниво, после университет високо, малцина успяват да влязат. Незнам дали е по-добре за Савана, дори и да не сме тук, тя има паспорт и винаги може да се върне, ако поиска. Има доста преимущества, но и недостатъци - като навсякъде.

Аси
- всеки ден може да се кръсти дете, а кръстника е само един, да.

Рене
-  Hug тръгвате ли?   bouquet

Момичета, кога направихте прощъпулник? Когато детето направи първите стъпки или след почна свободно да ходи? Савана прави по няколко стъпки сама вече, но още не се разтърчала Simple Smile...Кога да правя прощъпулник?

Последна редакция: пт, 20 авг 2010, 06:59 от -‘•̬●’- Ambitious -‘•̬●’-

# 481
Аси, аз и преди бях писала. На нас свещеникът ни каза, че кръщене се прави по ВСЯКО време на денонощието и на всякакви дни/празници! Нямали право да ти откажат кръщене, защото ако нещо се случело с човека... нямало да могат да го погребат по християнски обреди.  Peace По принцип кръстникът е един, но незнайно защо на нас ни искаха именаТА на кръстнициТЕ  Shocked А като чета тук все се говори за кръстниЦИ, но явно все пак основният си е един.  Hug

Ночко, не се притеснявай за ходенето. Няма такова нещо като трябва да проходи до годинката примерно  Simple Smile Андреа също все още е само за ръчички, при това само за двете, хич не иска да се пусне и от едната все още, ходи малко напред и все бърза. Но аз не се притеснявам и не я насилвам. Когато детето е готово то само ще си покаже. А ти защо не пишеш?  Hug

Хариелка хаха и Анди е така. И тя току ми се скара, много е смешна. А недай си боже някой да се кара пред нея или просто да говори на по-висок тон (вкъщи все сме гръмогласни) и нашата започва да се напъва и да вика  hahaha Все едно казва 'не се карайтеее' или пък 'ааа искам АЗ вниманието ви'  Joy

# 482
Амбишъс на нас ни казаха при първите самостоятелни стъпки - ние и затова го направихме малко импровизирано на вилата, които бяхме там, наредихме каквото имаше под ръка. Ама то не е и задължително да се прави тържество с гости или нещо подобно, понеже четох по напред някой беше писал и за  това. Една питка само сложихме да се пече и това е.

# 483
Амбишъс, май традицията навсякъде е различна около прохождането. Аз тук из софийско знам, че си се прави прощъпулник като проходи стабилно детето само. На морето кат бяхме ни казаха, че като направи дори 1 крачка само се прави питка, майката хуква да я раздаде на бегом, но внимава да не се спъне да не останело спънато детето. Това с цел да проходи само по-бързо. После прощъпулника като си проходи самичко, за да си тръгне след питката и да си хване каквото си хареса. Peace

Ночко, моята Преслава е силно непроходила, не мисля да се притеснявам още.  Hug Ходи хваната за 2 ръце, ако я пусна се обляга назад върху мен, вдига ръка и чака да я хвана. Като тръгне/хукне да ходи се изпъчва напред както описваш и бърза напръсти. Преди година и половина май няма да правя нищо специално освен да си я водя за ръчички и да ходи както си иска. Peace

# 484
Честит рожден ден на Татяна.Честит празник и на мама и тате.

Аз от месец някъде пера на малкият дрехите с нашият Аче прах.Пъро почнах само връхните,за да видя да не се обрине случайно.Но после всичко.За сега ги пера отделно от нашите дрехи.

Някой беше писал за леща.Аз чак днес я въведох ама дадох само водичката от лещата.Не знаех,че може и нея,а и хич не му хареса на Алекс.

Мъжо ми готви изненада  newsm44 newsm44  Идва за РД-ТО на Алекс от Благоевград. Звъня му аз и той вика,че отива в тоалетната.След 5 минути пак звъня и пак същото вика,а аз чувам вятър.Е не му казах,че разбрах.Пък и свеки го издаде  Laughing

Хайде до после,че имам да пребирам пране  ooooh!

# 485
Имам въпрос вашите деца на каква температура спят - ние сме без климатик и е ад. Тези дни се пооправи, като че ли, но тя къщата си е нагрята. Сега проблема е, че Ники адски много се поти по главата и тялото чаршафите му са мокри от сега, а до утре сутрин не знам как ще е.

# 486
  • Ах, морето
Честит първи рожден ден на Татяна! Да е жива и здрава и да има много късмет в живота!

newsm59 nbirthday  ura

# 487

Честит празник и на вас, мили мами Танче и Ани

П.П. Извинявам се, 4е няколко минути по-рано ви 4еститя,ама ве4е нямам сили да гледам...и отивам да спя

# 488
Мила Ани, честит рожден ден на най-сладкото и очарователно момченце Александър! Да ти е жив и здрав! Все така да лудува, да е все така усмихнат и душата на компанията! Да има много късмет в живота! Да те слуша, уважава и обича безкрайно! И всичко всичко най-най!! Обичкаме ви и ви целуваме!   bouquet

Трейси, чесит рожден ден на сладкия Дани! Да е жив, здрав, все така добричък, спокойничък, послушен и МНОГО да радва цялото ви семейство!

Честит празник, мили майчета! Да сте живи и здрави, че сте родили такива прекрасни деца!  newsm51

# 489
Здревейте!

Четит рожден ден на Макси, Амелия и Танчето! Да са живи и здрави, другото Бубича хубаво го е казала!

Пробих ушите на Соня днес  Simple Smile. Исках да питам (понеже в калинета забравих) с какво да ги промивам, колко и кога? Много ми е сладичка със тия звездички на ушичките.

Рождения ден ще го празнуваме в едно детско клубче, поръчали сме 2 торти, една за Соня и една за Емо – пчеличката мая (за Соня) и кораб (за Емо)  Laughing.

Амбишъс, много ми хареса рисунката на стаята!

Трейс, страшна си! Знам колко ти е гадно за рождения ден на Дани, странни хора вярно, внук им е все пак, за другите хайде, иди, дойди, ама бабата и дятото!?

Захира, ти направо си имаш детегледачка, голяма душица ти е папагала  Simple Smile.

Хариела, ти за един размахан пръст се чудиш, Соня освен, че крещи като каруцар, ми се и бие маймуната. Горкия Дани, майка му къде го нахендри  Laughing!

Ох, на другите, дето исках да пиша, май утре, че ми се спи.

Лека!

Ооо, ма то станало вече 19ти докато си напиша!

Честит рожден ден на моето сладко зетче Дани! Да е жив и здрав, работлив и талантлив като мама, да е винаги така чаровен, да порасне весел и забавен, да е смел в стремежите си и доволен от постиженията си!

Честит рожден ден и на Санди! Да е жив и здрав, да изкачи много планини, да покори много върхове, да налови много риба, да обиколи света и да се радва много на живота!

# 490
  • София

Честит рожден ден на Алекс и Дани! Да растат здрави, весели, усмихнати и щастливи деца!

Честит празник и на вас, момичета! Бъдете щастливи и се радвайте на всеки миг с вашите пораснали момченца!

# 491
ЧЕСТИТИ РОЖДЕННИЦИ ДАНИ И АЛЕКС  Hug ДА СА ЗДРАВИ НАЙ-ВЕ4Е, ПАЛАВИ, УМНИ И ВСЕ ТАКА КРАСИВИ КАТО СВОИТЕ МАЙКИ  Heart Eyes ВЕСЕЛ ПРАЗНИК МАМ4ЕТА   bouquet МНОГО ДА СЕ ГОРДЕЕТЕ С МЪЖКИТЕ СИ РОЖБИ  Hug

Аз да се опла4а, 4е днес ми разболяха рожденника в детската градина  #Cussing out Отивам аз и на 2 пъти нослето му поте4е и аз се усетих, ама викам си айде няма да се втилявам (те на тукашните деца като нашите циган4ета все им висят сополите ). Но като излзиаме навън пак нещо, абе не ми харесва това дете, но все още незнам какво му е - инстинкт. На няколко пъти кихна и като отворих дневника му - ми 4е те били в двора на пързалката днес, а аз да го издокарам и го пратих с ризка супер тъни4ка и те не са ми го облекли явно, нито якенце, нито шапка...а нямате си на идея какъв вятър брулеше днес и беше въз хладни4ко на моменти, щом аз предпо4итах да пуша в кухнята, а не навън на маси4ката в градината...  Тъкмо заспа (3ч по-късно), повърна млякото беше на фонтани като кисело мляко  Sick и спи сега за първи път на възглавница  ooooh!
 Ще е дълга нощ  Tired
Сори, 4е се оплаках, ама досега не сме имали нито сополи, нито нищо и ми е сефтето -  гадни4ко е  Rolling Eyes
П.С. - забравих да кажа, 4е дадох осцилококцинум и вит Ц една ампула, ама утре ако не е добре ще има и 4ай от малинови листа и още една доза от предните. За друго да се сещате???
Амбишъс - няма такава красота, страхотно е станало и наиситна са като на килим4ето. Да са ви 4естити новите декорации, а друго ще има ли или само този ъгъл си си набелязала?
ссииллввии - на твое място щях да и кажа каквото сама си написала тук, ама аз съм въз рязка и пряма и затова малко хора ме траят мене (4е нямам онова зеленото и зъбатото 4ове4е)
Рене - забравила си да добавиш само 4астта с прямотата инъ4е вси4ко останало си е вярно. Само ме е страх каква снаха ще търпя като се знам каква съм перфекционистка все най-доброто на всяка цена, ами ако не ми е по вкуса...??? Но от сега се самотреирам - детето да си избира само и никакви лигавщини и глезотии или привързаности...мъж да е, а не ... да не казвам Simple Smile
Дани - без бой нищо не казвам Simple Smile
Поли - страхотни пожелания си написала Simple Smile
ох има още, но ще дремна, 4е после Т ще ставам да следя. Сладки сънища

Последна редакция: чт, 19 авг 2010, 01:08 от Lidiya_81

# 492
Честит Рожден Ден на малките филета Дани и Алекс! Да растат здрави, умни и добри и да изкарват множество пари, за да може старите им майки да си купят скъпи ланци и коли Wink

Ани, Танче - честит празник! Желая ви още 15 дечица и наздраве!

Интересни работи пишете, но нямам време... Embarassed

Не казвам майко на свеки, гостите ми дойдоха без двама, филиите ги правя цели и му давам залъчета, всичко съм въвела като храна...

Трейси, тортата е ТОП! Ти нямаш грешка и не се ядосвай за маловажни неща..Знам, че имаш енергия и способност да посрещнеш 85789353 гости, но и това ще стане...може би по-нататък, но пък ще се получи купона! Приятно изкарване!

Алегория, честит ви двоен празник.Прекрасни сте, радвам се че сте си зкарали добре!

Дундла, честито християнче...Ще стане инжинер по Радио или Телекомуникации....като леля си Ивуша  Embarassed Wink

Последна редакция: чт, 19 авг 2010, 07:31 от ivu6a

# 493
  • София
Дани сладък малък, честит рожден ден, бонбоне! Да си здрав, щастлив, да пораснеш добро и умно момче, да правиш много белички и да си най-голямото щастие за мама и тати!

Таничка, честит празник и на теб, мила мамо! Желая ти във всеки един миг да си огряна от усмивката на твоето слънчице!

Много благодаря на всички, които рано-рано са ни честитили прекрасния празник! Разплакахте ме, толкова красиви пожелания! HugМили момичета, преди точно, ама точно една година (без няколко минути) се напъвах като грешен дявол, а сега имам най-прекрасното дете! Едно малко слънчице, в което е събрана цялата любов на света, една топка любов, която придаде смисъл на всичко! Никога не съм си мислила, че ставам за майка, че мога да обичам някого толкова безрезервно и отдадено, а ето,че вече цяла година всеки миг е такъв!  Heart Eyes  Да ми е живо и здраво ангелчето малко, а вие се почерпете леееко за негово и наше здраве!
По-късно днес ще го снимам и ще кача снимки от раждането и от днес! Да видите на какво се казва разлика  Laughing

Целувки на всички и се радвам,че ви познавам, макар и повечето само виртуално  Hug

# 494
Добро Утро!Оххххх,нашия РД мина СУПЕР!Обаче имам снимка само на тортата,че другите на са ми ги пратили още,Ето я   Признавам,че ви прочетох много отгоре,ама ми стана ясно едно-Хората много са си променили мисленето в тази КРИЗА!Около нас,почти всички са така,озлобяха,завиждат,абе УЖАС!То верно,че всички се мъчим с Кризата,ама сме се примирили,то дупе знае и 2 и 200!Ох,спирам дотук,че иначе и роман мога да напиша  ooooh! И сега на Дани и Алекс,нека да растат здрави и усмихнати деца!И на мамите Честито,много да ги радват малките слънца!

Последна редакция: чт, 19 авг 2010, 09:38 от Liliq Zlatna

Общи условия

Активация на акаунт