Отговори
# 555
Добро утро и от мен Hug
Благодаря за хубавото кафенце Peace
Да попитам запознатите мами, че съвсем се обърках с тези резултати от БХС.
Занчи, кое по-точно се гледа :
Резултати за бременната жена , което при мен е 1 от 2300, или
Допълнителна информация за лекуващият лекар, където пише:

Биохимичен риск от болест на Даун е 1 от 220 бременни  Н

Възрастовият риск от за болест на Даун 1 от 660 бременни

Бях изпратила резултатите на една докторка, която прави онлайн косулт. и ето отговора й.

По принцип при резултати по ниски от 1:256 се препоръчва аминоцинтеза или косултация със добър специалист по ФМ.
От което си вадя извода, че риск имам Confused, а поне за това не се притеснявах до сега Crossing Arms
Моля споделете Praynig, че пак се шашнах Sad

# 556
Добро утро!
nadejdata и аз се чудих кое е точно резултата. По принцип знам, че при риск по-висок от 1:150 се прави амниоцентеза. При теб най-вероятно ще трябва ФМ и втория БХС. Не се притеснявай излишно. Какво казва наблюдаващия лекар?
Не збравяй че БХС дава и доста неточни резултати. Дори и да ти препоръчат амниоцентеза-направи я, по-добре да си сигурна, от колкото да изкараш бременността притеснена. Всичко ще бъде наред Hug

# 557
Здравейте и от мен мили бъдещи февруарски мамчета,

бързам и аз да се присъединя към вас, макар и с малко закъснение. Нашият термин се очаква да е на 22.02.2011. От Варна съм. Нямам други дечица. На 16 Юни разбрахме хубавата вест.

Вече ходихме на БХС и засега резултатите са добри./Искам да успокоя nadejdata за резултатите. Чух лекарката, кято ми гледа резултатите да казава на друга мама- в никакъв случай резултатите да не се приемат като диагноза-това са само някакви вероятности. И много често след амиоцинтезата се оказва, че всичко е наред. Но трябва по-често да те наблюдават/. Тая много надежда всичко да е наред с всички ни! Пишете какво ви казват на прегледите. На мен например ми казаха, че не е хубаво да пътувам...макар и аз да си направих една хубава почивчица на Китен и работата ми е свързана с пътуване.

А относно болките ниско долу на мен един лекар ми каза, че е нормално да имам болки, тк матката започва да се уголемява и да си прави място. Аз често имам болки и пия от но-шпа, макар и не много редовно.

Целувки от мен..един спокоен ден на всички и тези които са на преглед...само хубави новини!

# 558
Здравейте коремчета  Hug!
На всички,които имат нужда днес  fingerscrossed!

На АНДЖИ  welcome и лека бременност!

Като гледам още от сега се очертава жега,така че днес съм го намислила да се отдам на мързелуване!
Мамите,които днес са на преглед да кажат как е минало  Peace

МАРИЯ М,направо ни събуди апетита с тази торта  newsm22

Последна редакция: пн, 16 авг 2010, 10:48 от Стани_1987

# 559
  • област Варна
Добър ден мили мами!
Аз пътувах прекрасно. Тук където съм няма кирилизатор и добре, че има в нета.
Надявам се всички именници да са изкарали страхотно вчера.
Добре дошли на новите мами!
nadejdata и аз искам да ти кажа да не се шашкаш много. Нали знаете какво е статистиката - ако богатите ядат свинско, а бедните зеле, значи целия народ яде свинско със зеле и всичко е наред.

# 560
anji_86 - добре дошла  Hug Хубаво е, че се множим  Grinning

Аз мисля да започна да пазарувам от другия месец живи здрави -едно по едно, малко по малко, да си набележа количка и креватче и към декември да дадем капаро, но да я вземем като се роди бебо, ние за съжаление нямаме баби, а таткото милия в тая област хич го няма...не мога да оставя на него пазаруването в никакъв случай  Joy

Мен през нощта ме е ухапало нещо по крака, най-вероятно бълха/при нас тази година са ужасна напаст, пръскаме през ден , ама -никакъв резултат  ooooh!/ ,а оята кожа по принцип си е алергична към ухапвания и сега съм на едни "плочки" направо...взех си от аптеката някакво билково мехлемче, без химии , и се мажа, ама няма особен ефект...

Жегата е вече нетърпима, в 9.30 ходих до лекаря за болничния и не се дишаше , преставям си към обяд какво ще е... Whistling Пазете се и стойте вътре ако е възможно, хубав и спокоен ден на всички   bouquet

# 561
anji_86 добре дошла! Hug
Някоя мама да има проблем с килограмите като мен Embarassed Не изглеждам да съм качила много, но вече съм 67кг, а почнах от 61кг. Това са 6 кг #Crazy Много се притеснявам, знам че не е хубаво за бебето Confused За себе си знам че после ще ги сваля и не ми пука, ама дали е опасно за бебето? Ще съм на преглед в края на другата седмица и тогава ще видим какво ще каже моя лекар. А пък аз не ям много Sad

# 562
Evridika , и аз съм от твоя отбор - стартирах към 63, сега съм 68 - цели 5 кила... #Crazy Ама сега от месец и нещо не качвам, което мъничко ме успокоява, дано стабилизирам...Мен килограмите много не ме оритесняват, стремя се да не си ги поставям за фикс идея, аз също не ям много, незнам защо качих отначало, после ще ги сваляме, това да е проблема

# 563
Evridika,

не се шашкай толкова, чела съм, че някои мами качват и по 20-25кг за цялата бременност.

На мен моята докторка ми изстреля: "и повече от 11кг да не си качила", при което аз се опулих  Shocked Винаги съм си мислела, че като забременея един ден ще си ям, ям, ям на воля и поне веднъж няма да мисля за килограми. Уви, каква заблуда! :–)

Щом не ядеш много, да не би проблема да е в състава на това, което ядеш? Моята доки ме изкомандори по следния начин:
- сутрин закуска сандвич с шунка/ кашкавал и пълнозърнест хляб;
 - на обяд салата
- за вечеря риба (поне 3 пъти седмично) или пилешко със зеленчуци

Абсолютно ми се забрани всичко тестено, пържено и газирано. А и без никакъв сладолед, че бил мазен. Абе какво да ви разправям мъка, мъка. Гледам горе-долу да спазвам препоръките и досега съм качила 3кг в 15 г.с., въпреки, че се чувствам подута като балон.

Хайде споко и хубав ден от мен   bouquet

Последна редакция: пн, 16 авг 2010, 11:35 от Lily_G

# 564
Момичета да ви кажа тия кила са ми болна тема  #Cussing out

# 565
Привет момичета,сега се връщам от Бхс а преди него от Уз/за снимка/.Там се случи лют скандал от страна на докторката,която ме наблюдава,защо съм избрала да правя скрининга някъде другаде,а не при нея на частно в МД.След много грубо и нагло държание и обяснения как съм длъжна за всичко да ходя в частния и к-т ми направи въпросната снимка на по-висока цена и искаше парите "на ръка"а не на каса на болницата,защото почти никакви пари нямало да получи.Както се досещате ми беше  второто и последно посещение при нея/както на държавно,така и в Мд/а се замислях дали при нея да раждам #Crazy З а съжаление това е ситуацията.....сега търся друг АГ по каса,който не е така груб и меркантилен,въпреки че за второто не смея да си го помисля.
Иначе сега чакаме резултати от Бхс  newsm10

Последна редакция: пн, 16 авг 2010, 11:51 от barbaroska

# 566
  • област Варна
barbaroska кажи коя е тая патка, ако не е тайна. Майчин дом колкото и да го харесвам и там си има черни овце. А ти оплака ли се на Яков, аз ако бях сигурно щях да я побъркам - много мразя такива хора.

# 567
barbaroska - представям си колко гадно си се почувствала Confused, дано да попаднеш на свестен лекар и да си по-спокойна Peace
Благодаря на всички ,които се вкл. по моя проблем Hug, ама много ще ми дойде и серклаж да ми правят и амниоцинтеза (ако се наложи), но каквото е писано и трябва да се прави ще го направя Peace
А сега за КГ, веднъж за винаги да спрете Naughty, като ви кажа аз от колко съм тръгнала 86 кг ooooh!, сега спете спокойно дами Mr. Green Peace, до тук съм +2 кг Shocked и незнам до края каква слоница ще съм станала, но впредвид всички тревоги и притеснения, кг са ми малко на заден план (но само малко, защото хич не е добре ooooh!)
За сега никой доктор нищо не ми е казал за кг, но смеят ли Mr. Green, най- много да ми кажат че до края на бременноста, трябва на "празни ясли" да го карам Laughing
Обожавам плодове и ям в огромни количества, сега когато им е сезона и имаме в изоблие домашни такива и собствено прозводство зеленчуци bowuu, гледам да наблягам на тях Peace
Пазете се днес от жегите, до колкото ви е възможно Peace
Лек ден от мен  bouquet

# 568
  • София
Момичета, включвам се и аз при вас - термин 22 февруари 2011, години 30, първи бебок, от София  Peace
Следя се в Токуда, при Лазарова, доволна съм досега, мисля и там (и при нея) да раждам.
На последния преглед в 12 седмица уж почнахме женска консултация, която си е като предишните прегледи, ултразвук и консултация, не ме теглиха, но то няма и нужда - аз си имам електронен кантар вкъщи.

Досега съм свалила един килограм, като се има предвид че нито веднъж не ми е ставало лошо през бремеността досега и не се ограничавам в храната - но и не ми се прияжда неистово нищо. Все едно не съм бременна - единственият ми признак е, че доскоро се уморявах повече - пожелавам на всеки такава лека бременност като моята  Heart Eyes

Относно пазаруването - ще се оглеждаме заедно за това-онова, аз ще понапазарувам и онлайн, но съм решила да направя един експеримент: от четвърди до девети месец ще заделям по 50 лв на месец и смятам това да ми е сумата за купуване за началните необходимости за бебето - 300 лв може и да ви се виждат малко, но според мен са напълно достатъчни да се купят легълце, шезлонг, коритце, малко дрешки и пелени и основна козметика. Ще пазарувам предимно от Продавалника и промоции от онлайн магазини. Количката мисля пак от Продавалника да я взема, като съм си определила сумата от 250 лв за комбинирана количка с кош за кола - парите които ще взема за първо дете от социалните. Мога да си позволя и повече пари, но съм привърженик на разумното пазаруване и смятам, че ще се вместя в този сума.

# 569
Не е тайна,но няма да и падна на нивото/само ще вметна,че не е тази при която си ти,слава богу/и имам доволни познати от нея.Явно все пак си зависи колко тъпо и наивно гледаш и изпълняваш препоръките и,защото искаше да ме убеди,че разлика в изследванети в МД и терапия,няма разлика.А тя е най-малкото в цената ,която е двойна.Аз по принцип необичам да ме правят на глупак/както всеки де/и не си мълча,та с това обикновено си навличам негативи,но нрав.....

NADEJDATA с кг и аз съм зле,единствено се надявам на поверието,че пълните хора при бременноста качват малко  Laughing и наистина най-важното е всичко друго да е наред

Общи условия

Активация на акаунт