Отговори
# 570
Добър ден, мами!

Ние преди час и половина се върнахме от плажа.Направихме си семейна закуска на...пясъка.Водата е страхотна, направо не ми се излизаше, на Лекси и на баща и също.
Сега ще почиваме, а следобяд на Рожден Ден.В четвъртък пък заминаваме на почивка на балкан за няколко дена.
Да ви се похваля, купих си колана за бременни за шофиране на BeSafe и е много удобен, въобще не притиска корема и вече не се налага да придърпвам колана си постоянно.Използвам го дори когато съм пасажер. Laughing

# 571
Не ме разбирайте погрешно, аз не се притеснявам за външния си вид, а за здравето на бебето. Имах позната, която качи 30 кг и се тъпчеше с всичко, което е вредно и мазно. Към 7 месец беше в болница с много високо кръвно, заради килограмите. Бяха я сложили на диета, която тя не спазваше и накрая роди преждевременно в 8 месец (не знам каква е причината). Бебчето и беше едва 2кг., беше под наблюдение една седмица и слава богу се оправи и сега е една страхотна принцеса. За това така се притеснявам за килограмите, не е от суета Wink

# 572
Nadejdata, мила, не се притеснявай толкова за БХС. 1:220 наистина не е нисък, но но е и чак толкова висок риск. Ако не си чела, погледни тази темичка за риска от синдром на Даун:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=385079.60

ще видиш, че дори при мами с риск 1:6 след амниото всичко се е оказало наред.

Спокойно, всичко ще бъде ОК! Мисли позитивно!   bouquet

Между другото не разбрах само това ранен или късен БХС ти беше? Аз си правех ранния (11-13г.с.) и докторката ми каза, че тъй резултатите са ми са добри втори тест не се налага. Предполагам, че е така, и все пак се чудех дали не трябва да си направя още един тест? newsm78

# 573
  • София
Привет, момичета. Ей, не мога да ви изчета. Събота и неделя "избягах" при родителите ми на хлад, но днес уви няма спасение - на работа съм. Надула съм климатика, но слънцето пече от тази страна на сградата и пак е жега.
NADEJDATA, според моя лекар дори и първият скрининг да даде по-лош резултат, той не е показателен за нищо - задължително се прави втория и едва след него може да се прецени има ли нещо тревожно или не и дали е необходима амниоцентеза. Той и затова ме съветваше първия да не го правя, според него само може да прекарам един месец в тревоги, ако нещо не е наред и после да се окаже, че е напразно.
За килограмите - аз едва от седмица започнах да огладнявам и ми се струва, че съм мръднала с 1 кг нагоре. Но пък и ям много "лоши" храни - дай ми сладко, хляб, картофи и пр. Все неща, които очаквам да ми забранят официално след няколко седмици (слава богу, засега няма показатели за това). Поне мазнотии не ме блазнят, ама никак. Засега съм решила да не се тормозя много за килограмите, каквото стане, стане, после ще смъквам. Важното е бебето да е добре.

# 574
Привет, коремчета!

На всички пожелавам много хубава и позитивна седмица!
Видях, че имам и нови в отбора - на всички новодошли  Hug и леко бременеене!

Надеждата, мисли позитивно и не се плаши от амниоцентезата. Сигурна съм, че всичко е наред при твоето бебенце.
Барбароска, жалко, че си попаднала на такъв лекар, не си утежнявай деня да мислиш за това, тази жена е достатъчно наказана , за да се държи така с бременна жена. Ако мислиш, че това ще те удовлетвори, пусни едно оплакване до клиниката или до Етична комисия по професионална етика към Варненска лекарска колегия. Едва ли ще накажат тази жена, но поне ще я видят какво представлява и ще и потърсят обяснения.

За килограмите - в началото на темичката има линкове, в това число и за изчисление на килограми. Видях, че между 14-16 седмица е нормално да се качат около 4-5 килограма и се успокоих. Надявам се да не съм качила повече от това, въпреки, че последната седмица коремчето ми "хвръкна" напред и сега вече с просто око и отдалече ми личи, че съм бременна.

# 575
Привет и от мен днес в поредния горещ ден Twisted Evil
Добре дошли на новите бременелки HugХубаво е,че отбора ни расте!Да си пожелаем лека бременност и здрави и хубави бебоци февруари! Grinning
Дойде време най-накрая и аз да кача снимкчици на моя тумбак,макар,че са направени преди седмица Embarassed.Сега коремчето ми още малко по-големичко,но така ще е,да са ни живи и здрави бебоците, ще растат! Grinning
Аз откакто съм в БГ съм се теглила само веднъж и се оказа,че съм качила около килограм,но като гледам колко е нормално да се качи в тези седмици гледам да се подготвя за следващото ми стъпване върху кантара Laughing Вкъщи поне имаме кантар и се тегля всяка сутрин.
Относно болките- да си кажа и аз съм така.Продължават и при мен през ден.Да се оплача и за кръвното си.Понеже тук имаме апарат за кръвно и от 3 дни насам си го меря  доста се изплаших.Първия път беше 102/62 и пулс 94 и падаше постепенно,докато вчера,преди да си легна беше стигнало до 78/52,при пулс 74,а през деня изпих 2 кафета с мляко,една кофичка кисело мляко,направена на айрян със сол и около 2,5 литра вода!Слава Богу тази сутрин кръвното ми беше 102/65,с пулс 102,което малко ме поуспокои.Всъщност ще се радвам,ако някоя мама сподели какъв трябва да ни е нормалния пулс сега?При мен така рязко варира и нямам никаква идея какъв е нормалния пулс при бременност?
Хайде стига толкова съм писала,че станах досадна вече.Пазете се в тия жеги момичета,че е страшно!
Лек и спокоен ден!  bouquet

# 576
Момичета искам да помола за паролата на албума  PraynigБлагодаря!

# 577
Totoni,

нормално е да ти е ускорен пулса. Нормалният пулс на жената е около 70 удара в минута, но когато забременееш сърцето ти започва да изпомпва 20-30% повече кръв, която преминава през плацентата и доставя кислород и хранителни вещества на бебето. Така пулсът на бременната се ускорява до 85-90 удара в минута. Аз лично се мерих вчера и ми беше 83.

Но все пак най-добре се консултирай с твоята лекарка, за да си спокойна.   bouquet

# 578
  • София
Знам че е рано, но имам един въпрос за количките най-вече към мамите, кото вече са имали бебе родено в подобни месеци:

При положение, че бебоците ще дойдат февруари, първите 6 месеца ще се ползва зимен кош (т.е. - февруари - юли) - ще ни трябва и летен кош за един-два-три месеца, а после първата зима какво ще ни трябва? Искам да се ориентирам колко-в-едно трябва да търся:дали ще е
- зимен кош (0-6 месеца)
- зимен кош голям (зима 2012/2013)
- летен кош

# 579
Знам че е рано, но имам един въпрос за количките най-вече към мамите, кото вече са имали бебе родено в подобни месеци:

При положение, че бебоците ще дойдат февруари, първите 6 месеца ще се ползва зимен кош (т.е. - февруари - юли) - ще ни трябва и летен кош за един-два-три месеца, а после първата зима какво ще ни трябва? Искам да се ориентирам колко-в-едно трябва да търся:дали ще е
- зимен кош (0-6 месеца)
- летен кош
И на мен ще ми е първо дете, но според мен една комбинирана количка си е съвсем подходяща, после може да се ползва доста дълго време, ако не си решила да си купуваш лятна отделно де. Аз лятна вече имам, мама ми предложи да ми даде моята/т.е. тази в която аз съм се возила като бебе/  Joy

# 580

- зимен кош (0-6 месеца)
- летен кош
Не знам на какво му викаш зимен летен кош.Значи от 0-6м ти трябва на 100% легнало положение на коша и от 6м. докато детето ти се вози в количка ти трябва седнало положение с обция и да ляга,така че ти сама си прецени.Моето дете в къщи много ревеше и постоянно съм го извеждала на вън имах си зимен човал и като е добре облено няма проблем да излиза,ако има магла слагах дъждобрана на количката и така хайде на вън.Аз съм много ЗА разхождането на вън.

# 581
За зимата се продават едни казват им "космонавт" за бебета, обличаш го в космонавта, в количката и хайде на разходка. Доста топлят Peace

# 582
  • София
Разбрах ви и се ориентирах, отивам да чета за второ висше  Laughing

# 583
Totoni,

нормално е да ти е ускорен пулса. Нормалният пулс на жената е около 70 удара в минута, но когато забременееш сърцето ти започва да изпомпва 20-30% повече кръв, която преминава през плацентата и доставя кислород и хранителни вещества на бебето. Така пулсът на бременната се ускорява до 85-90 удара в минута. Аз лично се мерих вчера и ми беше 83.

Но все пак най-добре се консултирай с твоята лекарка, за да си спокойна.   bouquet
Благодаря ти за отговора Лили.Това и аз го знам,че се увеличава пулса.Въпросът ми е колко трябва да бъде нормалния пулс при бременност?Понеже моя варира доста според мен (74 - 102),ако нормално трябва да е 85-90,значи моя е извън нормите тия дни   Confused
Хубав ден!

# 584
Мамчета от тая жега ще се повредите  Joy,т.е. много в дълбоки размисли се забъркахте  newsm78.А до края на бремеността не ми се мисли  Crazy!

За зимата се продават едни казват им "космонавт" за бебета, обличаш го в космонавта, в количката и хайде на разходка. Доста топлят Peace

Като в допълнение,когато е било най-студено слагах и дъждобрана  newsm10!

Общи условия

Активация на акаунт