Пазаруваме за ОКТОМВРИЙЧЕ всички - дрешки, мебели, колички!

• 24 461
  • 745
  •   1
Отговори
# 555
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Здравейте!  Hug

Димяни, да ти е жив и здрав малкият разбойник! Много щастие и весели игри и разбира се да е най-добрият батко на двете принцеси!   bouquet newsm59  party023  ura

Ние вчера бяхме на доктор, всичко е ок, кръвното ми също си е идеално, та главоболието и замаяността явно са от друго, другата седмица ще правим изследвания да видим, може и от жегата да е. Иначе бебчо е добре, риташе яко по апарата, да покаже, че не му е приятно да го безпокоят, тежи цели 1580гр и си отговаря на седмиците (е, естествено има разминавания в големината на главата, бедърцето и тн, но то си е нормално и няма нищо обезпокоително), освен това се обърнал вече надолу с главата, а пъпната връв му е м/у крачетата, което е много добре, нямало да се обръща вече, каза доктора, няма накъде. И накрая доки каза, че бебчо ще си се роди нормално, около 3 кила, което е чудесно.

Сега вече и ние мислим къде да раждам и май ще се насочим към МД без избор на екип. Искаше ми се таткото да присъства, но май няма да стане и то поради чисто технически причини.

Ноел, стискам палци да нямаш гестационен диабет и всичко да е ок!   bouquet Не се притеснявай излишно, изчакай изследването!  Hug

# 556
Ей сладуркии - нямате изчитане  Laughing

Първо - Честит Рожден Ден на Райчето! Да е здравичък, послушен, да помага на мама за сестричките и да папка   bdbaloni Тони - а на теб много прегръдки  Hug  Hug  Hug Направете си един незабравим празник!

Missеly - сори ако не е правилно написано, но не мога да се върна до твоя пост, че ще изтрия всичко - Евала миличка за майната дето си теглила на кретените  Hug не им се връзвай ама хич  Peace

За кафенцето - аз не съм спирала навика си от преди да забременея - всяка сутрин пия по една голяма чаша мляко с лъжичка нес кафе ( намалила съм малко кафето само) и си "топвам вътре" от обикновените бисквитки на Житен дар - това ми е обичайната закуска от 9 клас насам  Grinning От време на време може да изпия и едно безкофеиново кафенце през деня. Не мисля, че е проблем  Wink

С тези шезлонги и бънджита съвсем ме вкарахте в размисли  Sunglasses Трябва да видя и аз да взема едно шезлонгче по-натам..

Валката сега отиде да вземе количката на Джейн, която шефа му ще ни подари ( нали споделих, че човека много искал, била съвсем малко ползвана и така  Grinning), та чакам да свърши работа, за да я видя  Flutter Знам само, че била триколка ( Джейн имат един модел триколки - Слалом Про) и че била синичко с зеленичко. Ще гледам да я снимам да я покажа  Peace

Еййййй - ама много ми е готинко днес  Party Незнам защо, но ми е страшен кеф  Joy

Смехоранке -  Hug А и кекса беше станал хубав и на вкус - пробвах мъничко, че да не ми стане нещо, иначе не ми се ядеше честно казано...

# 557
Здрасти и от мен   bouquet
Отдавна не съм писала, ама нищo ново около мене нямаше... На преглед бях тази седмица, бебка си е дребничка, отговаря на 27-ма седмица. Доктора не ми казва колко са килограмите, според него било неточно и нямало смисъл. Гледа дали е съразмерна и как е пораснала от предния месец - това е важно според него. Беше обърната с главата надолу, ама каза, че си има достатачно място и най-вероятно още няколко пъти щ се завърти.
Вече съм 60 килограма  ooooh! , плюс 10 на нормалното ми тегло. Много ме хваща яд като вземат да ми чудят всички какво съм се тръшкала, нали после ще ги сваля #Crazy Вече ми писна да обяснявам, че не ме вълнува после как ще изглеждам, а в момента как се чувстваме с бебето, защото повечето килца за мене означават по-високо кръвно, трудно спане, а също и отекли крака, по-трудно понасяне на жегите, по-лесно измаряне, които водят до по-малко движение, а това е страшно важно. Ама не, мислят си хората, че манекенка искам да съм  ooooh!

zarat Аз излизам в 45 дневния болничен на 10-ти Септември и специално питах счетоводителката на фирмата където работя, дали тези 10 дни от септември ще ми влязат при стажа и тя каза "Да, до деня на излизане в болнични, всичко се смята". А от теб разбирам, че даже на 30-ти септември да излезеш в болничен, и имаш платени осигуровки за 29 дни от септември, този месец го отписваш  newsm78 може аз да не съм разбрала правилно, може и счетоводителката да е некомпетентна (за пореден път...), ама много ми се разминават нещата...

Димяни Честит ти рожденник!!!   bouquet Да ти е жив и здрав, да не спира да те радва и да помага за малките си сестрички  Hug

# 558
Не съм, с теб явно сме се насочили към едно и също място. Малко е рисковано така, но лично аз нямам друг избор, а и миналия път раждах там по същия начин и съм доволна   Rolling Eyes

# 559
  • На село (близо до Лондон)
Димяни, честит рожден ден на малкия-голям батко  bouquet. Да ти е здрав и весел!
Като ви слушам какви жеги са в България а тук си е доста хладно даже днес пуснах топлото. Бебето го усещам как се обръща и върти като ме оставят батковците.

Pozitive кураж мила с ремонта! Ние го приключихме и много добре стана.
За кафето аз пия по 2 чаши кафе с мляко на ден и ми е добре защото иначе много ми пада кръвното. Доста почнах да се изморявам вече и да ми тежи корема, но пък не се чувствам още готова да раждам. Тук няма 45 дни болничен и ако всичко е наред планувам да работя до 2 седмици преди термина. Само накрая не знам как ще се събирам в колата с големия корем ooooh!, но и да не работя трябва да шофирам за да мога да карам баткото да училище newsm78

# 560
 newsm59  Честит рожден ден на малкия сладур Райън! Да расте здраво и любознателно дете и да радва мама и тате!!!   bouquet

Ивдраг, страхотна е стаята за бебка, количката също е много красива!

Много ми е жега и ще помоля мъжа ми да ме откара на вилата, която е на 20км от София, че тук просто нямам сила да мърдам.  Tired

# 561
Здравейте момичета,малко късно се записвам ,но все пак по -добре късно отколкото никога.Моят термин е е на 7 октомври,чакаме момченце.Сега с бъдещият татко се чудим кое да купим първо и кое ще ми трябва ,кое ще  е излишно.Утре ще гледаме колички.Много се колебая дали да вземем тройка или само двойка.Всеки ме убеждава ,че от зимният кош няма смъсъл при положение ,че летния ще ми върши същата работа.Аз ще се върна назад за да прочета дали не се разисквали вече този въпрос.Ако е така извинете за off-а.

# 562
Благодаря ви за мненията за кафето!  Hug Явно наистина две чашки няма да навредят. Пък и много обичам кафенце.  Heart EyesИ въпреки сутрешното така много ми се спи по никое време, че ще отида да поспя.

vesinka86, сигурно ти е тежко наистина, като си свикнала да си 50 кг. Ама всъщност 10 кг за седми месец изобщо не са много, съвсем нормално си е. Не може да не се качат кг, да не ни е тежко и дискомфортно в по-напреднала бременност. А пък 60 кг изобщо не са много дори за небременна жена, така че не би трябвало да се отразяват на кръвното.   bouquet

Ноел, както са написали момичетата, всички пишкаме често, уморяваме се лесно. Доколкото е възможно не се тревожи, дано всичко да е наред!    bouquetАз самата съм голяма паника, а ето че давам съвети на другите...  Embarassed

MG18, добре дошла и лека бременност!   bouquet

Не съм, браво за хубавите резултати!   bouquet

# 563
Здравейте момичета,малко късно се записвам ,но все пак по -добре късно отколкото никога.Моят термин е е на 7 октомври,чакаме момченце.Сега с бъдещият татко се чудим кое да купим първо и кое ще ми трябва ,кое ще  е излишно.Утре ще гледаме колички.Много се колебая дали да вземем тройка или само двойка.Всеки ме убеждава ,че от зимният кош няма смъсъл при положение ,че летния ще ми върши същата работа.Аз ще се върна назад за да прочета дали не се разисквали вече този въпрос.Ако е така извинете за off-а.
Добре дошла!По повод количките на всички  ни предстои с бебе целия зимен период .Макар ,че се води "кош за новородено" ,а не зимен кош,аз го намирам за абсолютно задължителен и мн полезен,няма по -удобно нещо като легълце е !Естествено ,че може да се мине и без него ,но това единствено ако е по финансови причини!Това е моето мнение!

# 564
марис, доволна сьм! предишното ми раждане беше при него, тогава работеше в шейново. след мен, всички приятелки, които раждаха, родиха при него  Grinning обаче от понеделник е в отпуск до края на месеца Wink

току що пристигна праха за пране, който порьчах за дрехите на бебето, но още не мисля да ги пера. сьщо порьчах и помпичката за нос, дето се ползва кьм прахосмукачка. сега очаквам вьзглавницата сьс спелта за кьрмене.

димяни, да ти е здраво момчето! щастливо детство и скоро да сте в пьлен сьстав   bouquet

мойте резултати от микробиологията са перфектни, от крьв всичко е на минимум- хемоглобин 111, но аз спрях да пия ферофолгамата  Wink, урината сьщо е ок. крьвно 80/55  Whistling
след като се оплаках, че качвам много, а ям предимно плодове, доки препорьча да изследвам крьвната захар- резултат 3.9 каза, че според него сьм си много добре и изобщо не сьм качила много.

кафе и аз си пия, даже лекаря ми каза, да пия по 2 заради крьвното, или да пийвам винце /алкохол не пия/, или да хапвам шоколад /не обичам  Confused/.

# 565
Здлавейте момичета!
Добре дошла MG18! Grinning
Димяни да ти е жив и здрав баткото рожденник и скоро да гушкате малките сестрички.
Аз днес бях на ЖК, всичко е ОК беборанка си отговаря на седмиците за първи път обикновенно върви напред се една две седмици, но тези мерки както всички знаем не са точни така че важното е , че е съразмерничка само шкембенцето и поизостава малко, явно ще е елегантна  Laughing.Забравих да питам на къде е но май като я усещам не е с главата надолу.Утре ще си пусна и изследвания, дано са добри, че док. ми се накара че съм си спряла желязото, дано не е паднало много.
Едва се прибрах, стана ми лошо бях в е дин магазин, веднага си взех такси и досега реанимирах в леглото, сега чак се надигнах да ви почета малко.
Приятен ден, дано се разхлади малко  и при нас!

# 566
Аз не съм си докарала сама тези притеснения, само бях чувала за гестационния диабет, но изобщо не знаех какво представлява. Вчера лекарката изрази съмнения за наличието на такъв диабет, разбира се, не без основания. Ще направя изследването на 23-ти, пък да видим какво ще стане. Дотогава ми казаха да не ям никакви плодове, сладки неща и тестени изделия заради въглехидратите.  Rolling Eyes
За кафето - аз пия всяка сутрин по едно. Много рядко пия и следобед, само, когато много ми се пие. Довечера ще ми дойдат приятелки на гости и мисля да пия една чаша бяло вино.
Аз до момента съм + 12 кг. и трябва да призная, че доста ми тежат, въпреки, че не ми личат толкова.
vesinka86, и според мен не са много 10 кг. За по-слабите жени е нормално да качат повече /около 12-13 кг./.
GI, наистина ли ще работиш почти до раждането?! Confused
Не съм, браво за хубавите новини от прегледа!  Hug
mama Ma, ти защо избра шишета и залъгалки на Tommee Tippee? Аз се чудя дали пак да взимам на Авент. newsm78

# 567
Честит рожден ден на батко Райън  nbirthday Да ви е много здравичък и да помага на мама Дамяни за бебките  Hug Весело изкарване!

Аз се пробудих и за днес, тука си е студеничко, спя с юрган и пак си е хладно вече  Crazy Иде зима  Laughing Та по тази причина и аз съм за коша за новородено, въпреки, че тука е сравнително топло зимата, но в БГ си е доста студено и с летен кош ми се струва хладно. Но пък има майки, който не излизат, така, че всеки си знае. Аз днес съм на детски рожден ден на шефката на детето. Хич не ми се ходи нещо, но поне си е разнообразие, сега съм в дилема да ида ли на кафе или не  Laughing  Голям проблем, ей  Mr. Green
Ноел спокойно, според мен всичко ще ти е наред. То и околоплодните води я са много, я не. Колко майки от темичката ги ошашкаха и после се оказа, че не е така. Тези признаци всички ги имаме, особедно на жегите аз едвам бях жива. Не го мисли много и да имаш завишена захар не е много опасно. Сега видях, че си писала и преди мен. Та да се допълня, преди теста три дни си яж всичко, защото ти ако си на диета няма да ти покаже нищо теста и както се казва няма смисъл. Също и урина предполагам си пускала до сега, захарта и там се засича, ако е много и ако е имало нещо щяха да го видят. Така че чакай теста спокойно  Hug

# 568
Милички - сега се връщам от апартамента в Банишора ( където живее мама). Отидохме да оставим количката, за която ви казах - ето така изглежда ( цвета е същия):
http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://cn1.kaboodle.com/hi/im … 20%26tbs%3Disch:1

Малко е голямо развирението, но доста си поиграх да я намеря същата  Grinning С кош за новородено е, чадърче, дъждобран, някакви други джаджки, които въобще не са ми ясни и е супер запазена - все едно не е ползвана  Party С помапащи се гуми е и ми се стори леко тежичка, но имаме асансъор и няма да е проблем Wink

Отделно, жената на шефа на Валъо му е дала и  - кошарка за игра ( не е ползвана в синичко), ваничка със стойка ( жълтичка) и електрически стерелизатор на Авент със шишета ( незнам дали мога да ползвам шишетата или да купя нови  newsm78 ) - той е употребяван, но нали не е проблем  Crazy Направо съм много щастливааааа  Party

Дано ви хареса количката - на мен лично - много ми хареса! Най-интересното е, че всичко описано е ползвано от госпожица  Mr. Green
ivdrag  - стаята мнооогооо ми хареса  Hug И количката, абе въобще всичко е яудесно - пу-пу!

Не съм - супер новинки   bouquet

Аз отивам да врътна една салатка за обяд и после ще се мерна  Sunglasses

# 569
MG18, добре дошла и лека бременност. За количката съм абсолютно съгласна с pashic, че е нужен коша за новородено! Тройките и аз ги харесвам ама цените им са еднииии  Laughing
Кафе почти не пия, но имам уверение от лекар, че по чашка на ден не вреди. Братовчедка ми кара рискова бременност, с много високо кръвно и пак сутрин слага по една лъжичка нес в млякото си.
За арниката, нани ,още не е дошла в близката аптека, иначе веднага ще ми се обадят. Аз смятам да приемам арника 9СН по два пъти на ден по 5 зрънца през последните 4 седмици преди термина. Интересното е, че самият д-р Михайлов дава доста различни предписания  newsm78
За магнезиевите препарати и аз знам, че влияят на разкритието по време на раждане и затова задължително се спира в 8 месец. Аз вчера забравих да пия и тази сутрин рано имах контракции няколко пъти на по 10 минути! Явно ще трябва да се пазя повече като го спра.
Димяни, честит ти рожденик! да е жив и здрав и много да ти помага за сестричките   bouquet
tsvelichkova, какъв юрган, какво чудо бе мила, направо ти завидях  за хладинката  Mr. Green Аз тука като се пробудя нощем и само придръпвам крайчеца на чаршафа да се позабърша, че се събуждам обляна в пот  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт