Афти

• 32 480
  • 24
  •   1
Отговори
 Моля ви, помогнете ми със съвет-появиха ми се афти , които вече цяла седмица лекувам с Фунгостстин, но няма ефект. Отначало беше само една, отстрани между езика и бузата, много назад , а сега ми е раздразнена лигавицата на цялата уста ooooh! ooooh!.
Личната лекарка ми изписа този Фунгостатин и твърди, че няма друго лекарство за афтите. Помагайте със съвети, защото вече не се търпи.... ooooh!

# 1
Мед и хлебна сода се разбъркват добре и се мажат афтите.Таблетки за смучене Хексоралетен-те са за гърло,но съдържат Хлорхексидин,а той е антисептик и дезинфектант.Може и направо Хлорхексидин- особено препоръчителен:· за подпомагане на ежедневната устна хигиена,при различни възпаления в устата и гърлото,при наличие на кандидоза,за третиране на болезни ранички в устата (афти),за предпазване и лечение на гингивит,за предотвратяване наслагването на зъбна плака,при състояния, последващи оперативна намеса от стоматолог.

# 2
Благодаря :hug Hug Като намажеш с мед и сода трябва да стоиш дълго време  така, в смисъл да не пиеш или ядеш,нали? Колко време се стои с намазаното?

# 3
Колкото издържиш-да има около 10-тина минутки-по важното е да го втриеш добре в афтите.Можеш да мажеш след всяко хранене и пиене-не е лошо на вкус.

# 4
  • В.Търново
По едно време на мен ми излизаха афти в устата почти всяка седмица.И то какви да е....а трудно минаващи и големи афти,много болят.Сега ми излизат много по-рядко.Могат да се появят заради отслабен имунитет,замърсяване.Преди години още моя зъболекар ми каза да се мажа с Ваготил.Задържаш тампончето,по-скоро клечката за уши напоена в лекарството и държиш поне към 2 мин.Първите 2-3 дена се мажеш три пъти на ден,ако е по-сериозна раната,иначе два пъти и след това поне още 2 дена сутрин и вечер или веднъж на ден,в зависимост от големината на афтата.Гарантиран успех и оправяне има!Вече и ако това не помогне,не знам...... Peace

На мен лично сода не ми е помагала никога,пробвала съм.С други лекарства също са ме мазали преди години,също не помага,само Ваготила ми е поматал.

# 5
  • до една звездичка
Упоритата поява на афти е признак на отслабнал имунитет. Помисли върху тази причина.  Peace

# 6
Фунгостатина не е ли за гъбички?Афтите се лекуват от стоматолог.Може да тушираш с неразреден разтвор на Елудрил-вода за уста,или да жабуриш с Корсодил ,който е за всякакви вируси и бактерии в устата.Другото е да смучеш таблети прополис с вит.C и пребиотици за стимулиране на имунитета.Свързана ли е появата им с употреба на антибиотик?

# 7
Взех си Корсодил, но пише само 2 пъти на ден да се ползва, не може ли по-често, защото сутринта като го ползвам, към обяд пак забочва ужасно да боли ooooh!

# 8
Дъщеря ми от малка е със този проблем ooooh! ,опитали сме всичко що има из аптечната мрежа ,гелове за мазане ,вече не се сещам имена ,май имаше нещо като Пантенол ,по едно време имаше таблетки за смучене ,но ги спряха от внос.
Правихме на времето и изследване на кръвта да не би причината да е някакъв вирус ,но слава богу резултата беше отрицателен.
Детската хематоложка тогава ни изписа Геритамин , защото сме имали слаб имунитет и за няколко години забравихме що е афти.
Вече е голяма почти на 21г. ,но тези витамини вече не ни се отразяват добре и афтите периодично се появяват.
Кой както иска да мисли ,но се радвам ,че покрай продуктите ,които представям ,открихме нещо чисто и успокояващо ,туширащо афтите. Това са спрей и гел на основата на алое вера. Flutter

А ти Lirena  ,скоро да си била на антибиотик или някакво друго лекарство!

# 9
 Ами, този път - не. Иначе винаги ми се появяват след АБ.

# 10
За съжаление и при нас се появяват вече и без да сме пили АБ.
Но се сещам,  скоро при Гала беше д-р. Мария Папазова ,която препоръча на хората приемащи редовно медикаменти ,на всеки 3месеца да се прави по един пробиотичен курс. За да се изчисти чревната флора от лошите бактерии ,като със това се подобрява цялостното състояние на организма.
А ние сме от тази група! Confused

# 11

Публикации: 280

Re: Афти
« #7 Неделя, 08 Август 2010, 00:13 »
   Отговори с цитат
Взех си Корсодил, но пише само 2 пъти на ден да се ползва, не може ли по-често, защото сутринта като го ползвам, към обяд пак забочва ужасно да боли ooooh!
Повече от 2 пъти недей,защото ще ти се пресуши лигавицата,а това може да създаде проблеми.Всичко изброено от vanq 66 обаче ще ти помогне без да навреди  Peace

# 12
  • в ябълковата градина
Пробвала съм Дактарин - помага.
Жабурене с Корсодил също.
На мен най-много ми помага
смучене на едни таблетки - Прополки.

# 13
Gulia ,прополките са няколо вида ,от кои по точно.

# 14
  • в ябълковата градина
Не съм съвсем сигурна, но мисля, че всичките съдържат екстракт от прополис.
В добавката е разликата.
Взимам си едни с портокал на опаковката.
Ето тези са:
http://www.lavur.bg/upload/291088-027923.jpg

Общи условия

Активация на акаунт