По градинки и поляни пишкат юлски калпазани(тема 142)

• 33 298
  • 740
  •   1
Отговори
# 705
Широко ти е на тебе около врата, Оле, явно още не са ти назначили датата за секциото  smile3534

Имам, имам ама е далече още. И бебето е едно  Laughing

Мая дано бързо се оправи Мати.

Кети, честито, ако искаш да ти дам мойта шапка да я мяташ. и без туй от нея файдЪ нема.  Mr. Green

Бело, махай работата като не ти харесва. И без това липсваш на чата  Hug

Роси, Джули, дано е период, който да мине бързо. И при нас се случват такива, ама само когато нещо не й е наред на пиклата. Ако не е болна и е наспана и всичко и е ОК, си е добро дете.

# 706
  • София
Ехо ! Simple Smile Аз днес в почивния си ден станах в 6.30. Умница съм голяма, ама като се разбудих и не ми се лягаше пак ... та сега си пия кафето на спокойствие Simple Smile

Относно Драганов - не знам на колко време се ходи за профилактика, но ние последния път като бяхме на такава, той ни обърна внимание, че на Билянка стъпалцето е плоско и каза, че ако до след 1 година не се оправи, ще слагаме стелки.
Та така, като отидохме сега каза, че трябват стелки, защото на нея и с просто око се вижда, че почти няма свод на стъпалото. По принцип аз знам, че плоскостъпието е "нормално" за всички малки деца, НО до определена възраст. След 4-5 годишна възраст ако самО не се е оправило, трябва да се взимат мерки за корекцията му. Стелките, които ни даде са почти обикновенни, но са твърди и от коркова материя, като не обхващат пръстчетата и на свода са с по-голяма "бубунка". И на опаковката е дадена картинка с демонстрация за какво служат и нагледно са показали как крачето се коригира от тях, та се надявам и при нас да повлияят.
Засега обясненията на Драганов ми звучат резонно и затова ще му се доверим. Пък ако решим ще отидем по-нататък и за второ мнение.
Оле, и аз съм чувала "дюстабан", ама нещо не ми харесва тая дума и ми звучи пО като диагноза, та затова "плоскостъпие", че подлежи на корекция Simple Smile

БЪрзо оздравяване на всички болни !  Hug Ние сме сополиви и четиримата  Crazy
БЪрза адаптация на всички в градините !  Hug

# 707
Да ви се похваля, най-накрая намерих на Дени хубав анцунг за 30лв  Grinning Бреййй, какви грозни долнища ми предлагаха за по 19лв  ooooh! А този е и красив и от хубава материя.
И съвсем случайно му купихме пантофи за детската който все едно за анцуга са правени, същите разцветки за 10лв  Mr. Green

На маги красива пижамка за 12лв и пантофи за 10лв и съм много доволна, всичко ми е по вкуса и не е скъпо  Mr. Green
Oстава да кажеш и от къде. Ние сме започнали шопинга за градината и допълваме гардероба с по-топли дрехи.

Честит празник на всички!!!

# 708
И мен днес ме вдигнаха в ранни зори по случай почивния ден. А обикновено ги събуждам по половин час за градина.
Гледам, че всички отново сме пак на една вълна с детскоградинските тревоги. Много се радвам за бързо адаптиралите се дечица и се надявам скоро всички да се похвалим със спокойни и здрави ясленчета. Джиджи, Кети, Елика, разбирам ви добре и се надявам скоро нещата да се успокоят Hug
Илия вчера също е бил нервен и неспокоен на яслата, за разлика от предишния ден, когато летеше от щастие. Вече подозирам каква е причината за рязката смяна на настроението му там. Той е много чувствителен и всяка по-рязка забележка го разстройва за дълго, не му минава изобщо, ако не го гушна и успокоя. А вчера си е опикал панталона докато е седял на гърнето. Това ми го сподели лелката и то с доста нервен тон. Явно са му се скарали и той цял ден е плакал за мен. Вечерта госпожата каза, че са се чудили дали да не ме извикат да си го прибера, предположили че се разболява и затова е толкова ревлив. Той като ме видя се разплака неутешимо, но за 15 минути се успокои и се разигра. Вечерта обаче не ме пускаше и до тоалетната и всеки път, когато му изчезвах от погледа, следваше едно много тъжно: "мамоооооооо" Tired. Знам, че децата са различни и се адаптират различно, но се чудя защо лелките сами си усложняват живота като ги разстройват. Като знам предишния ден колко беше щастлив Thinking
Мая, бързо оздравяване на Мати и дано изгради имунитет, защото много му се насъбра Hug
Ние изкарахме един ужасен вирус с хрема, кашлица и главоболие. Единствено Алекс го подмина, предполагам заради рейсъла, който пие от Стоименова (лекарството му се оказа прословутия рейсъл, за който толкова ви разпитвах). Сега се надявам скоро да имам пари, за да заведа и Илия при нея и да борим вирусите и при него по този начин Simple Smile

# 709
  • София
Oстава да кажеш и от къде. Ние сме започнали шопинга за градината и допълваме гардероба с по-топли дрехи.

Честит празник на всички!!!

Анцуга и пижамката от магазина на Чиполино в Базар ФРЕНДС , пантофите са от тези които се водят плажни обувки, обувки за вода...много са удобни от Комсед  Peace
като тези са
http://www.sportsdirect.com/op-splasher-childs-00-225140?colcode=22514022

Последна редакция: ср, 22 сеп 2010, 14:02 от ketito

# 710
На Мартина кривият период мина, не смеех да се похваля, ама като виждам , че има и други, които се оплакват, да кажа че има светлина в тунела.  Grinning
При нас беше около 2-3 месеца, като кулминацията беше месец някъде. Сега е добра и послушна. Зъби така и не поникнаха, така че не е било от тях.

Иначе ние бяхме една седмица на село, батко и беше също там, за пръв път той я прие и си играха много хубаво , но аз си бях поставила за цел да се държа много внимателно с него, по всички правила и това май даде резултат. Сега ни се обажда по телефона да ни каже че му липсваме Heart Eyes.
Но ако изчезнех от погледа на Мартина докато бяхме там почваше да ме търси и пита баба си Бабо, къде ми отиде майката, къде ми е майката? Laughing

Пантовки взех от Некст, много са сладки.И тези на Кетито много ми харесват обаче.
Кети, честита диплома, какво завърши?

# 711
  • София
Танита аз отдавна завърших, ама нямаше кой да си попаде документите за диплома  Blush
Даскал по физическо съм  Mr. Green  Но не е моята страст, сега ми предстои държавен по втората специалност и магистратура по нея -Спортен мениджмънт  Wink Там съм в стихията си  Mr. Green  Mr. Green

П.п. Може ли да те питам нещо на ЛС  Embarassed трябва ми съвет ...

# 712
Честита бебка на Е.Л.     bouquet

Мики от снощи почна да покашля  #Cussing out , точно се канех днес да го водя да му сложат ваксината, че от два месеца все докато оздравее и пак му текне носа. Сега пък докато беше здрав  лекувахме раната на главата. Офф.

Моята Дарина е ужасно кисела последните дни, все се тръшка за нещо, сърди се (тази сутрин дори без конкретна причина), пищи. В момента хич не ми е жал, че се връщам на работа, на маймуна ме направи това дете  Crossing Arms
Ох, това аз ли съм го писала?  Tired Самуил е нетърпим, с голямо Н! Побърква ни.  smile3511Не знам някаква фаза от растежа ли е, зъбите ли са, адаптацията към детската градина ли, що ли? Но точно за 10 минути ме изкарва от равновесие, хем цял ден не съм го виждала, считайте какво чудо е. Двамата с баща му ходим наоколо с ей такъв вид  smile3515 и само гледаме как да го сложим да спи, та да се освестим.

Присъединявам се с 2 ръце, дано да се 2-3 месеца както казва Танита, защото ако е така, то значи вече ще е към края си тоя гаден период. Ей цял ден не съм го виждала и ми внига кръвното на 5-тата мин.

Blush пак да питам, че предния път само един отговор имах  Blush има ли някоя мама, на която да не са й превели последното майчинство?

# 713
Кети, разбира се , че може.
iucka , моето го преведоха на 2 септември.

# 714
Юцка аз вземам половинка майчинство, последно имах за юни  ooooh! оттогава  smile3505

# 715
Аз го взех преди седмица мисля, 100 лв. Tired

Снощи изживях голямо притеснение с мойта хубавица, в 12 се събуди с такъв тежък ларингиален пристъп, едва дишаше, гласът й беше спаднал и голям рев му дръпна. Дадох й хом. лекарство и нещата взеха да си идват на мястото, но вече обмислях да хукваме към Педиатрията.

Пепи пък беше на зъболекар с баща си, извадиха му двата долни предни зъба, първо са му сложили детска упойка с вкус на малина Crazy, която не го е хванала и после са му сложили по-силна. Сега трябва да яде по-течни храни. Преди време му бях купила едно крокодилче, в което се слагат първите зъбки и днес му го дадох, много е щастлив. Питах го феята на зъбките какво ще му донесе, а той каза, че тя не съществувала Mr. Green Направо сме на далавера.

Астарта, рейсъл не е лекарство всъщност, а рейки енергия, като за всеки е различна. Тя кара организмът сам да се бори, така че Алекс е преодолял сам проблема Grinning

# 716
  • София
Сакси, сподели какво ви е казал зъболекарят. А Яна с обратна захапка ли си е, че не съм разбрала. В смисъл от раждането или в последствие я получи. Дея от време на време има нещо като маниер да прави "обратна захапка" /като прави някаква конкретна беля и има публика или се е заиграла нещо/и мен също ме притеснява да не зачестят тези "маниери" и да й стане траен навик, та затова се чудех при вас как стоят нещата и какво е казал лекарят. Обаче имам спомен, че и Билянка го имаше този "маниер", пък сега го няма  няма ...

Е, Дуци аз мисля, че 120 лева взех  newsm78 Иначе аз до колкото си спомням отговорих при първото питане на Юцка и съм забравила кога точно ги получих - май август беше.
А на Пепи зъбките се клатеха и отидохте само да ги извади зъболекарят ли. Не се бях замисляла за тази процедура - аз като малка все ми беше ръката в устата, като имах клатещ се зъб и до колкото си спомням като поотраснах и сама си ги вадех  Shocked А имам и спомен за това как дядо ми връзваше единия край на конеца за зъба, а другия за прозореца  Joy Ама не си спомням дали аз бях "потърпеваша" или някоя от другите му внучки  Joy Но това със зъболекаря ми се вижда най-цивилизованото решение Simple Smile

Последна редакция: ср, 22 сеп 2010, 15:37 от Ninche

# 717
На Алекс пък първото зъбче падна в парче диня лятото. Много ме изненада, защото изобщо не бях разбрала, че се клати. Второто си го извади сам месец по-късно. Аз ви се похвалих с добри резултати от лечението му, но откакто тръгна на градина, пак започна с напикаването Rolling Eyes. Ще го водя пак при Стоименова, да видим какво ще правим.

# 718
Астарта, жалко, че така се е случило. Ще чакаме да поотраснат. Момо засега е добре, да чукам на дърво. Нали и аз чаках училището...

# 719
На Пепи нищо не му се клатеше, вчера като му давах л-вото видях, че има два реда зъби долу Shocked Стари и нови, новите отвътре, а старите неклатещи се. Звъннах на нашия зъболекар и той каза, че ако не пречат, няма да ги вади, но да отидем да го види. Явно са пречели, а и единият е с много дълъг корен, казал е, че трудно е щял да падне.
Иначе много хубаво бяха започнали да му се разреждат зъбките и да правят място за новите, тези защо са толкова назад нямам идея Rolling Eyes Дано с времето застанат на място, ако не - брекети. Хич не ми се искаше, не знам казвала ли съм ви как ме спукваха от бъзик в даскало - хем очила, кем шини, грозната Бети Joy

Астарта, дано е временно влошаване някакво и скоро пак спре Praynig

Общи условия

Активация на акаунт