Трябва ли майка му да научи?

• 23 177
  • 610
  •   1
Отговори
# 120
То ясно, че не й е зор запознанството, а някак си да утвърди позицията си. Но няма да стане. Само ще преживее още болка.  

# 121
Да ,той не се оплаква. Затова Деси е трябвало да помисли,преди да ражда. А след като е преценила,че ще роди, да си гледа детенцето и да не си трови живота. И аз мисля,че грешката си е нейна-знаела е,че таткото е женен. А сега ако си запълва живота с това да мисли как да каже на майка му,какво може да направи-нищо добро не я чака. И аз като някои други си мисля,че въобще не я притеснява толкова познанството на внук и баба. Но както ще да е-Деси,гледай си детето и потърси човекът,който ще те обикне истински.

# 122
: Още купища гнусотии ще родят главата ми така че да не мигнат спокойно и една нощ. Laughing

пс. Какво ли скорпионско има в мен...  newsm78
Казах ти аз да си преизчислиш асцедента, майка ти може да се е объркала за часа в който си се родила  Simple Smile

# 123
Аз не бих предприела подобна стъпка. Ако съм обичала някого толкова, че да искам да родя дете от него в това положение, значи имам най хубавото вече. Дали ще познава баба си, дядо си и цялата останала рода по кръвна бащина линия, нека си реши бащата. И последното, с което бих искала да си тровя живота е отмъщение.

# 124
Деси, изобщо не ти се възхищавам, независимо, че имаш някакви проблясъци на гордост и здрав разум. Добре, "сгазила си лука" от любов, от наивност и т. н. Родила си дете, което много обичаш и заради което правиш някои жертви /защото други от същия характер правиш заради себе си/. До тук - хубаво, има грешки, но не е ли вече време да пробваш да подредиш по някакъв по-добър начин живота си? И да се разделиш с този мъж, той не престава да бъде баща на детето ти. Не си толкова престаряла, че да ти хрумнат глупости от типа "кой ще ме погледне с едно дете". В настоящата ситуация най-голямото ти желание този човек да се раздели с жена си, да дойде при вас и да станете едно щастливо семейство. Обаче най-вероятно бившата му жена ще си остане най-добрата му приятелка, защото ще се надява да го дръпне обратно. И при тази 'най-чудесна' ситуация ти пак ще страдаш. Най-добрата му приятелка винаги ще трови живота ти, той винаги ще скача, когато тя има нужда /най-малко от чувство за вина/. Ще си живееш 'чудно', повярвай, а тя все ще има нужда от помощ, когато най-малко на теб ти се иска той да тича при нея. Възможно е друг мъж да постави по друг начин нещата между себе си и бившата, но от 'твоя' очаквам точно това. Започни 'на чисто' и не се занимавай с бабата /ако се разболее или се влоши текущото й състояние - ти ще си виновна или 'виновна' и никой няма да пропусне да ти го натяква/, с жена му, с него. Млада жена си, не си съсипвай живота, защото вероятно не ти ще остарееш до този мъж.

# 125
Ами те всички знаят.Той от никого не крие освен от семейството си.Иначе приятели,колеги-голяма гордост-"аз,със двете жени,които умират за мен.Едната ми гледа детето,с другата живея,кой като мен...."Ама аз съм си виновна,че не намирам сили да го зарежа ами се крия зад детето ...

и 10 теми да пуснеш щом това ти е основният рефрен нищо няма да се промени

# 126
Както вече една потребителка по-напред писа - обади й се по телефона, или й напиши писмо на бабата на детето ти. И аз съм на мнение, че е добре да знае, че има внуче и вече тя да си решава иска ли да му бъде баба и де факто, не само де юре.
И аз бих те посъветвала да го осъдиш за издръжка и то солидна. Дали ще я плаща съпругата му, или той - техен си проблем. Очевидно въпроснят мъж е с тотално сбъркан мироглед (не че нещо, и аз искам да спя с повече от един мъж и те всички да ми тичат по гъ.з, ама нямам деца и мога да си позволя подобно нещо), законната му съпруга също има странно поведение, разбирам да има деца от него да драпа да си държи, ама така newsm78. Не би ме учудило, ако господинът топи чушката и на друго/други места, не бих се учудила, ако му се нароят и още деца. А от това, което пишеш поне аз разбрах, че не е особено финансово стабилен, така че възбуди дело за издръжка и направи всичко възможно да се споразумеете за висока такава в съда. На обещанията и уверенията му, надявам се си разбрала, че не можеш да разчиташ. И ограничи контактите си с него единствено до споделяне на родителската роля към Вашето дете, а за партньор в живота си - най-добре търси друг мъж, този няма да го бъде.

# 127
  • София
Деси, хем те разбирам, хем не... Всичко, което правиш не е заради детето, а заради себе си. Детето ще бъде много, ама много по-добре ако просто зарежеш този мъж и намериш друг, който да иска да се грижи за теб и за него. Това, че му е биологичен баща не значи нищо. Разбирам те, че го обичаш и затова се бориш за него, но признай, че не го правиш заради детето. На едно дете не му трябва подобно семейство и подобен баща. Единствената роля, която заслужава такъв "родител" е да плаща издръжка и да го вижда отвреме на време и толкова. Ако наистина обичаш детето и ти пука за него повече отколкото за теб самата ще осъдиш мухльото да плаща и ще продължиш живота си. Едно дете може да е много по-щастливо отглеждано от самотен родител отколкото поставено в подобна ситуация. Рано или късно ще се намери някой "доброжелател" да му каже "Майка ти искаше да разбие семейството на баща ти и затова те използва за да го върже за себе си"... а дори и да не му го каже никой в един момент като порасне достатъчно ще си го помисли само. Откакто се помня не поддържам контакти с биологичния си баща, нито със семейството му и мога да ти кажа, че ни най-малко не чувствам липса, нито се смятам за по-малко щастлива от липсата ми на връзка с баби, лели и шуролинки...

И още нещо не разбрах. Този мъж финансово зависим от жена си ли е? Има заеми, тя ще плаща издръжката вместо него, тя докато ходи на работа той е при вас... Той не работи ли? Ако има жена, която да си го гледа и издържа и да не й пука, че е кръшкач трябва да е абсолютно малоумен, че да я зареже за да ходи да живее с друга и да трябва да издържа семейство  Rolling Eyes

Ако те е грижа за детето ще го зарежеш този идиот и ще се опиташ да му подсигуриш баща на място или поне майка, която не е емоционално ангажирана с подобен боклук... а ако не ти пука  обикаляй по баби, вуйни и си проси внимание

# 128
Благодаря на всички за изказаните мнения.Разбирам тези,които ме подкрепят,както и тези,които ме осъждат.Аз самата не се гордея кой знае колко с постъпката си,но съм обичала този мъж и съм вярвала,че и той ме обича.Не съм искала насилствено да проваля брака му.Просто той ме е карал да мисля,че там нещата не вървят и е въпрос на време да сложи ред в живота си.Нямам користна цел с това запознанство защото не съм толкова наивна да смятам,че майка му ще е човекът,който ще го накара да преосмисли начина си на мислене и действие.Просто ми е трудно в момента и знам,че малко или много се оправдавам с детето си.

# 129
*Dessy, забрави кой те съди и кой те подкрепя, гледай теб и детето. То вече е факт и едва ли ще има нещо по-хубаво в живота ти. За негово и за твое добро е да го преживееш този най-накрая и да намериш човек в живота, който да те направи щастлива. Това обаче няма да стане, докато припадаш още по бащата. Толкова години те лъжа, дори да каже сега - разведох се, идвам при вас, имаш ли доверие на подобен лъжец, за да седнеш да градиш семейство с него? Вярно, че никога не можем да сме сигурни в хората до нас, но пък, когато ясно са ни показали какви са, има ли смисъл да задълбаваме още повече? Ако все пак го искаш, постави му ултиматум, или тя или ти, имал е доста време да избира мисля, не се познавате от вчера. Но за доброто на всички е хубаво да имаш ясна представа за нещата, а не само да чакаш, защото годините си минават ...

П.П. Правите ли секс?

# 130
Секса сигурно и той е в работно време, преди да се прибере при жена си. Деси, нямаш ли баща, брат, приятел, който накрая поне един път да отупа този т.нар мъж??

# 131
Разбира се,че и секса е тогава.Преди имаше много време за мен.Можеше да не се прибира с дни и нощи,но вече не е така.Знае,че малко или ме "върза" с това дете и няма защо да влага старание.Чувствам се меко казано отвъртително,като просякиня за малко внимание.Не знам дали се дължи на факта,че сега съм сама с малкия по цял ден.Искрено се надявам когато започна работа нещата да се променят към добро.В смисъл-ще съм сред хора и няма да се чувствам толкова болезно самотна.

# 132
Цитат
И още нещо не разбрах. Този мъж финансово зависим от жена си ли е? Има заеми, тя ще плаща издръжката вместо него, тя докато ходи на работа той е при вас... Той не работи ли? Ако има жена, която да си го гледа и издържа и да не й пука, че е кръшкач трябва да е абсолютно малоумен, че да я зареже за да ходи да живее с друга и да трябва да издържа семейство 

А то изобщо има ли везни финансово независими? Аз тут наскоро четох за финансовия аспект на зодиите и везните са най-големите използвачи и търтеи живеещи на чужд гръб в целия зодиак. newsm78

Изпотрябвал ти е Деси. Ще си сложиш само таралеж в гащите.

# 133
А опитвала ли си да му кажеш, че не искаш повече да го виждаш?

# 134
Боже, защо позволяваш това положение? Самата ти осъзнаваш,че вече те е вързал и това му изнася. Та той си живее живота , а твоят живот се съсипва. Слез на земята и се осъзнай.

Общи условия

Активация на акаунт