Трябва ли майка му да научи?

• 22 946
  • 610
  •   1
Отговори
# 360
Хората обичат да съдят...да поставят рамки и етикети. Това е проблема.

# 361
Вагабондче, не можеш да бъдеш сигурна, че това е причината да роди детето.
Любовница, която би го използвала само като инструмент, за да задържи мъжа, дори ми се струва, че е рядко явление. Обикновено причините са много по-дълбоки.
Освен това, конкретно в този случай всички други потърпевши са наясно, само не и бабата. Единственият проблем тук ми изглежда, че идва от бащата и неговата слабохарактерност - не иска да разочарова майка си явно.

А дори и Деси да няма право на много неща, невинното дете - има.

# 362
Завела съм делото Ментова.Чакам дата за заседанието.

завела си дело, продължаваш да спиш с него и после се чудиш защото той така, пък тя - иначе, а бабата - трето ...
кой беше писал, че се заслужавате?

# 363
Че детето има всички права - има ги!
Но Деси няма никакви, тя е никоя за семейството им.
Детето, обаче би трябвало да е Някой, само, че за да стане Някой за семейството на плужека, то би трябвало той да не е чак такова мекотело...а дано, ама надали!

Деси, плужека какво мисли по въпроса за баба+внуче?

Някой беше казал, че и бащата е "виновен" за да го има детето. Разбира се, че би трябвало да е отговорен точно колкото и майката. Но да е отговорен той, а не законната му съпруга, майка му, леля му и тн...

В голям филм си се вкарала, и сама си избрала той  да бъде драма. Съжалявам те, но не мога да ти помогна. Никой не може, само ти сама би могла да си помогнеш.

# 364
Е, то това невинно дете не се е пръкнало от непорочно зачатие, нали?!
Не исках да квалифицирам авторката, обаче ме издразни, по принцип избягвам да съдя другите.
Дразни ме с това, че е нагла въобще да си задава такива въпроси. Нали уж била поела цялата отговорност и знаела какво я очаква, когато роди детето? Какво търси под вола теле?!
Ми дразни ме, бе!Няма да я милосвам!Щото не ми е мила и не я съжалявах хич, щото сама си го е направила, но съчувствам на горкото дете, че е попаднало в тази ситуация без да иска, без да е виновно, а дори няма и представа!
Какво да я жаля!?Тя да не е пожалила някого?!Че и на майката на човека ще казва!Ми ако не знае жената и получи удар, или пък нещо се случи? Ами, ако пък знае и наистина не иска да има общо с това дете? Е, какво?!А?
Мъжът пък въобще няма да го квалифицирам!
Тъй, че можете да определяте като груба и каквато си искате, но следя темата от самото начало и все повече ми се затвърждава мнението за задните помисли на авторката.
Тя си противиречи. Какво по- ясно от това?
Но животът си е нейн, тъй че да се оправя, както знае. Ако й е хубаво да си стои тука и да благодари на онези, които я съжаляват и да се сърди и фръцка на такива като мен. Слабо ме вълнува, аз нямам деца от чужди мъже, че и умишлено създадени!И да, сигурна съм, че и моят мъж, колкото и да е смотан на моменти, няма да ме изостави, ако някоя реши да му ражда деца. И аз бих му помогнала да издържа детето си. Въпрос н авъзпитание и отговорност. Като не си е държал човечетата, където трябва, ще си носи отговорност. Няма даже д аму се разсърдя и няма да имам нищо против детето. И само защото аз не съм му родила дете, не значи че ще ме остави заради някоя, която ме е изпреварила, че и ще я запознава с родата хахахахаха!!!!!

# 365
  • Варна
*Dessy Повечето изказали се в темата са подходили към теб добронамерено. Нищо, че ти не харесваш съветите и определенията им. Момичетата се опитват да ти покажат много от грешките ти, да ти дадат безпристрастен поглед отстрани. На всички, освен на теб, ни е ясно, че тази история няма да завърши добре и че докато не се откажеш от надеждата, че ще успееш да "придърпаш" пишман таткото към себе си само ще страдаш. Защо само ти не можеш да го асимилираш? Нима не виждаш в каква унизителна позиция те поставя твоя "любим"? Ако те обича истински, както си мислиш, дали би ти причинявал това?
Помисли сериозно върху всичко изписано в темата, има много точни и верни неща.

# 366
Не исках да квалифицирам авторката, обаче ме издразни, по принцип избягвам да съдя другите.
Дразни ме с това, че е нагла въобще да си задава такива въпроси. Нали уж била поела цялата отговорност и знаела какво я очаква, когато роди детето? Какво търси под вола теле?!
Ми дразни ме, бе!Няма да я милосвам!Щото не ми е мила и не я съжалявах хич, щото сама си го е направила, но съчувствам на горкото дете, че е попаднало в тази ситуация без да иска, без да е виновно, а дори няма и представа!Какво да я жаля!?Тя да не е пожалила някого?!Че и на майката на човека ще казва!Ми ако не знае жената и получи удар, или пък нещо се случи? Ами, ако пък знае и наистина не иска да има общо с това дете? Е, какво?!А?
Тъй, че можете да определяте като груба и каквато си искате, но следя темата от самото начало и все повече ми се затвърждава мнението за задните помисли на авторката.
Но животът си е нейн, тъй че да се оправя, както знае. Ако й е хубаво да си стои тука и да благодари на онези, които я съжаляват и да се сърди и фръцка на такива като мен. Слабо ме вълнува, аз нямам деца от чужди мъже, че и умишлено създадени!И да, сигурна съм, че и моят мъж, колкото и да е смотан на моменти, няма да ме изостави, ако някоя реши да му ражда деца. И аз бих му помогнала да издържа детето си. Въпрос н авъзпитание и отговорност. Като не си е държал човечетата, където трябва, ще си носи отговорност. Няма даже д аму се разсърдя и няма да имам нищо против детето. И само защото аз не съм му родила дете, не значи че ще ме остави заради някоя, която ме е изпреварила, че и ще я запознава с родата хахахахаха!!!!!

Не става въпрос за милостване, всеки има право да живее както иска, форума е за да си изказваме мненията и да споделяме опит, уви по често се получават нападки, обвинения, епитети...

# 367
нападките, обвиненията и епитетите са си изказване на мнение  hahaha

# 368

Ок. но защо толкова грубо.

# 369
Ми дразни ме, бе!Няма да я милосвам!Щото не ми е мила и не я съжалявах хич, щото сама си го е направила, но съчувствам на горкото дете, че е попаднало в тази ситуация без да иска, без да е виновно, а дори няма и представа!
Какво да я жаля!?Тя да не е пожалила някого?!Че и на майката на човека ще казва!Ми ако не знае жената и получи удар, или пък нещо се случи? Ами, ако пък знае и наистина не иска да има общо с това дете? Е, какво?!А?

Така като гледам, се намират и други като мен, в чиито очи авторката е просто жалка...
Колкото и да повтаряш, че искаш да запознеш детето с баба, за да няма "твоята съдба", единствената ти цел е тя да се умили и да ти помогне да спечлиш плужека.
Ти самa го каза, вкопчила си се в него като питбул, и като многоо, много глупав питбул, ако питаш мен.
Ако не беше детето, щях да те посъветва да продължаваш по същия начин да с еунижаваш, защото го заслужаваш, но ако се имаш за толкова съвестна майка ПРЕСТАНИ.   Peace
Пак да се върна на бабата. Тя със сигурност знае, а ти продължаваш да си вярваш, че като й кажеш ще заживеете щастливо, а законна съпруга ще е аут.  Whistling
Бабата може и да приеме детето, но щом до сега не го е направила, няма да стане.
Ти не си част от това семейство, сама си с детето, и заради теб и то никога няма да е.
Баща му не се държи като такъв, а ти очакваш родата да ти помогне!?
Смях голям.  Laughing

# 370

Анджък! Аз изказах едно доста по-миролюбиво мнение, в началото на темата, но виждам, че авторката се е запънала яко да се запознава с бабата, ама какво ще постигне? Ще видят, че е по-красива от жената ли?!
Ми ако дойде някоя да се запознава с моята свекърва, колкото и да не се обичаме, гаранция ви давам, че не само ще бъде натирена, ами и сина й ще бъде. За детето не знам как ще реагира, но предполагам, че и то ще изпадне в немилост.
Такива като Деска, много семейства са катурнали, колкото и да отрича тя че нямала намерение да го дели тоя мъж от жена му.

# 371
Не само това - те са личната интерпретация на този, който ги чете: за едни може да са нападки, а за други - не. Освен това, авторката непрекъснато повтаря (явно има нужда да си повярва), че само задава въпрос за някакво право (сякаш форумът е инстанция, която го решава) и че е готова да прочете каквото и да било мнение. Това освобождава пишещите от скрупули, как да се изразяват и решава да са свободни в изказа, защото Dessy предварително им е заявила, че я интересуват най-различни становища (да разбираме, не само нейното).

# 372
  • София
Проблемът на Деси ще се реши от само себе си в момента, в който спре да си ляга с гусина.
Издръжката ще си й я присъди съда, а льольото ще спре да се появява в живота им.
Ама явно му е златен.

# 373
Не знам, дали са само мои наблюдения, но това, което забелязвам в постингите на авторката е че не говори почти изобщо за детето си освен само по отношение на биологичния му баща. За това дете, какво е добро за него, как би му се отразила цялата тази история сякаш не се споменава - в центъра на всички събития е този величав мъж, за който все пише тя...

# 374
Завела съм делото Ментова.Чакам дата за заседанието.

завела си дело, продължаваш да спиш с него и после се чудиш защото той така, пък тя - иначе, а бабата - трето ...
кой беше писал, че се заслужавате?

Добър въпрос, дано получи отговор.
има да си мечтая, авторката дотолкова не е наясно с положението, че ако не беше смешно, щеше да е трагично

Общи условия

Активация на акаунт