Ваксини - Дискусия за вредата от тях (тема 11)

• 37 689
  • 745
  •   1
Отговори
# 420
Успех с лекарите.
Според всички (поне така мисля), които пишат тук, най-правилното ще бъде да се информирате подробно в семейството и тогава да вземете решение. Имате най-малко шест месеца за това.
 Hug
Peace

# 421
...
Да, до края на декемри няма начин да я смените. ...

Мисля,че има някаква вратичка-с персонална молба до РЗОК,ако ви е на голям зор,измисляш някакви причини ( не съм 100 % сигурна,но преди години беше така).
Дано си минете комисия,щото наистина е голям зор. лекар ми е разказвал как се застъпва за пациентче  с левкемия ( в ремисия) ,родителите чакат отвън,онези от комисията дори не пожелали да ги видят.Хем не могат да гарантират,че няма да се обостри заболяването,хем не им пук от никъде. Буквояди  #Cussing out

# 422
Момичета, аз отново съм объркана.
Лекарката каза, че ще се съобразят изцяло с моето желание, не могат насила да ни принудят.
Но ми каза, че тези две ваксини са практически безвредни (едната била синтетична, тази за хепатит) и според нея е престъпление да са положили такива големи усилия, за да я спасят, а сега да рискуваме да лепне някаква такава банална инфекция, при положение, че ваксините нямали противопоказания.
Каза също, че в епикризата ще ми напишат отлагане на всички останали ваксини.

Аз не знам какво да правя.
Страхувам се както от ваксините, така и от вероятността да пострада заради липсата им.  ooooh! Weary

# 423
Ако ваксините са толкова безвредни, както са ти казали нямаше да я има тази тема тук. Няма безвредна ваксина. Точно от противохепатнитната малкия се разболя. Не се води по акъла на лекарите. Аз бих отказала без въобще да се замислям, защото съм се информирала и стигнах до извода, че ваксините не създават имунитет срещу съответната болест.

# 424
Точно противохепатитната при новородените е една от най-опасните... Скоро във фейса имаше снимки на новородени след хепатитната инжекция....ад...

Друго!!! При кръвопреливането - особено както във вашия случай не е било само едно, само Господ знае какви антитела са вкарана в детето, може не само да не сработят с ваксината, но и да предизвикат някакъв странен автоимунен отговор при детето. Смятам, че в момента имунната система на бебето е достатъчно натоварена да се справя с чуждата кръв, за да се бори и с ваксина. Да не говорим за антибиотиците, които най-вероятно са му слагани. Една ваксина в момента допълнително ще натовари имунитета, може да доведе и до алергия ( в "леките" случаи).

Прочети листовката на ваксина срещу В, там фигурират немалко противопоказания!
http://www.medicine.bg/public/listovka/21045d.pdf това е листовката на "новия" енжерикс, без живак уж. (Да вметна, че инактивацията на причинителя се осъществява посредством метали и отрови като цяло - как иначе ще "умъртвиш" един жив вирус или микроб). Прочети внимателно раздел 4.8 и точката преди него.
И тогава решете. (Направи ми впечатление, че една от страничните реакции, макар и рядка, е кръвно автоимунно заболяване....)

Спирам до тук. Мислете.

# 425
Либи, да кажа и аз от опит-противохепатитната ваксина не е безвредна.Другата ваксина, за която те е навивала, сигурно е Пентаксим- една също много "приятна" ваксина.
Не им се връзвай-информирай се, пуснете си тестове да видиш дали сте носители на хепатит Б, ако искаш. Но поне спазете законовото 6-месечно отлагане при преждевременно родените бебчета, защото то едва ли е случайно.
 Тъжно е, че самите лекари не са запознати с противопоказанията и изискванията за ваксиниране, та се налага майките да ги образоват  ooooh!.

# 426
Либи - няма да давам съвети, само малко за размисъл: ако са чак толкова безвредни при новородени, защо законът пише 6месеца,за преждевременно родено, в ред държави Хеп. Б не се слага изобщо, или имунизационният календар започва след еди/кой си месец на детето (тук 3 ти). НА синът ми му сложиха хеп. Б и вдигна Т, на 3 месеца. Първа ваксина му беше. Послушай дамите , които са ти казали, прочете малко, много, достатъчно, за да вземете някакво решение. 

А кой знае какви са й доводите на лекарката.........

# 427
Но ми каза, че тези две ваксини са практически безвредни (едната била синтетична, тази за хепатит) и според нея е престъпление да са положили такива големи усилия, за да я спасят, а сега да рискуваме да лепне някаква такава банална инфекция, при положение, че ваксините нямали противопоказания.
"Практически безвредната" противохепатитна ваксина, която "няма противопоказания", вкара малкото ми момченце в болница на 6-седмична възраст. Лекарите бяха категорични, че ваксината изобщо няма връзка - чисто и просто съвпадение (!). Другата ваксина - БЦЖ е световно компрометирана и разбира се, в някои държави се слага след навършване на определен брой месеци.
Хепатит Б и туберкулоза не са банални инфекции. Макар и опасни, се иска повече от неваксиниране, за да се разболее човек от тези болести.

# 428
Да се ваксинира недоносено дете преди коригирана възраст е изключително опасно!
Нямаше да го има това законово отлагане, ако не криеше рискове.

Ваксината за хеп. Б съдържа ГМО - пише си го в листовката - и се приематова доста тежко от организма, независимо колко пречистена се води. Мечето е право, живак има - използва се в процеса на производството. Но не се вписва в листовките, защото се води "безопасно" количество. Живак в безопасно количество няма, той се натрупва в организма и практически за един живот не може да бъде изчистен.

Колко е безмислена за едно малко дете хепатитната ваксина вече сме го коментирали - според епидемиологията тази болест се предава по кръвен и по полов път. Как да може да се зарази то?! В общи линии искат да си вържат гащите в случаи на кръвопреливане, но в случая на Либи вече е късно, след толкова преливания...

БЦЖ е една от живите ваксини, много тежка и със спорна ефективност.
Достатъчно говори факта, че в белите страни тази ваксина я няма в имунизационния календар.

# 429
Чета ви и се чудя какво означава "пълен имунизационен статус"?  Thinking Всички ваксини ли!?  newsm78  А пълен зъбен статус означава ли, че имате всички зъби?  Mr. Green  Ако им трябваше пълен зъбен статус, за да ходи детето на училище, дали ако му падне зъб ще ми спрат детето от образование...  Whistling

# 430
  • Пловдив
А "неуточнен имунизационен статус" ?   Thinking

# 431
Момичета, безкрайно ви благодаря за информацията и подкрепата.
Ние в крайна сметка написахме една декларация със съпруга ми, че отказваме да бъдат сложени ваксините. Отидох в отделението с идеята да се разправям, но попаднах на друг дежурен лекар в неонатологията (прекрасен лекар и човек - д-р Праматарова). Тя само ме изгледа странно и каза - разбира се, че няма да я ваксинираме, кой ви каза това?
Каза, че са обсъждали с останалите лекари и категорично са стигнали до решението, че моето бебе не може и не трябва да бъде ваксинирано, още повече като се има предвид през какви трудности премина.

Другата лекарка явно на своя глава е взела това решение и се опита да ми промие мозъка, така лекичко и без да иска.  #Cussing out

Нямам думи.

В крайна сметка ваксините ще бъдат отложени до коригирана възраст 6 месеца и това ще го пише в епикризата.
А дали ще слагаме ваксини по принцип, мисля да решим след като прочетем малко повече.

# 432
Здравейте.
 Искам и аз да се включа в темата. Опитах се да прочета много от нещата, които сте дискутирали, но неуспях всичко, така че моля да ме извините ако ви връщам към неща които вече са дискутирани.
Имам бебе на 4 месеца и ни предстоят много ваксини които не ми се иска да слагаме. Почетох много информация за вредата от ваксините, гледах клипчета и съм убедена, че ваксините не помагат а само вредят и че най добрият начин да се засили имунитета е чрез природосъобразни средства. НО въпреки всичко което изчетох и убежденията ми има моменти, в които малко се разколебавам от решението си. Баща ми е лекар и ми казва да ги слагам, защото примерно полиомиелита бил много опасно заболяване и няма да мога да си опазя детето. Днес бях и при педиатъра ни и тя каза същото, че ваксините са важни че това е риск, да си помислиме и че трябва да се бият всички ваксини. Убеждава ме че ако не слагаме ваксини няма да ни приемат на детска градина, училище или пък ако ходим в чужбина няма да ни пуснат с неваксинирано дете. Каза ми да ида в здравна каса да им кажа че неискам ваксина и да ни пратят на комисия за да ни отложат. Много съм объркана. Въпреки, че осъзнавам че производителите на ваксините правят пари насаждайки ни страхове от болести за да си пробутат ваксините, без да мислят това че има родители които страдат заради урежданията от ваксините. Аз като дете се разболях след БЦЖ ваксината от пневмония.
Кажете ми вие който направихте избор да не ваксинирате, как се справихте с институциите детска градина, училище? Има ли вариянт да се откажат ваксините и детето да си ходи на градина? Как опазвате децата си от болестите срещу които не сте ваксинирали като например детски паралич  и тетанус?

# 433
... Как опазвате децата си от болестите срещу които не сте ваксинирали като например детски паралич  и тетанус?

Ти как се пазиш от тетанус?  Grinning

# 434
  • в матрицата
Здравейте.
 Искам и аз да се включа в темата. Опитах се да прочета много от нещата, които сте дискутирали, но неуспях всичко, така че моля да ме извините ако ви връщам към неща които вече са дискутирани.
Имам бебе на 4 месеца и ни предстоят много ваксини които не ми се иска да слагаме. Почетох много информация за вредата от ваксините, гледах клипчета и съм убедена, че ваксините не помагат а само вредят и че най добрият начин да се засили имунитета е чрез природосъобразни средства. НО въпреки всичко което изчетох и убежденията ми има моменти, в които малко се разколебавам от решението си. Баща ми е лекар и ми казва да ги слагам, защото примерно полиомиелита бил много опасно заболяване и няма да мога да си опазя детето. Днес бях и при педиатъра ни и тя каза същото, че ваксините са важни че това е риск, да си помислиме и че трябва да се бият всички ваксини. Убеждава ме че ако не слагаме ваксини няма да ни приемат на детска градина, училище или пък ако ходим в чужбина няма да ни пуснат с неваксинирано дете. Каза ми да ида в здравна каса да им кажа че неискам ваксина и да ни пратят на комисия за да ни отложат. Много съм объркана. Въпреки, че осъзнавам че производителите на ваксините правят пари насаждайки ни страхове от болести за да си пробутат ваксините, без да мислят това че има родители които страдат заради урежданията от ваксините. Аз като дете се разболях след БЦЖ ваксината от пневмония.
Кажете ми вие който направихте избор да не ваксинирате, как се справихте с институциите детска градина, училище? Има ли вариянт да се откажат ваксините и детето да си ходи на градина? Как опазвате децата си от болестите срещу които не сте ваксинирали като например детски паралич  и тетанус?
КАЛИОПА, изборът е много труден- факт. Но аз не съм се колебала, нито за миг не съм си и помисляла, че вакснита може да ме предпази от нещо, но няма нищо по-логично от отва лекар, а пък в случая - баща ти, да ти говори колко е сдтрашен полиомепитът, хепатита и т.н. мой личен съвет - купи си книгата на д-р Александтр Коток " Ваксните, въпроси иотговри за мислещеи родители" , прочетия, и може да обориш баща ти., а и всеки вдин лекар след това.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт