Ваксини - Дискусия за вредата от тях (тема 11)

• 37 661
  • 745
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Честно казано, стана ми много гадно! Много харесвах този певец и Куин въобще. Това е тинейджърствто ми.

# 406
  • Пловдив
Взех бележка за училище от ЛЛ! С триста зора...  ooooh!

ЛЛ написа: "с неуточнен имунизационен статус"... Mr. Green

# 407
Явно някой следи постовете ми изкъсо. Благодаря за честта Mr. Green
И да се повторя, но по-цивилизовано Wink: Въобще не ни интересува мен и мъжа ми кой какви въпроси ще задава в училището на дъщеря ми относно липсващите й ваксини!

# 408
  • Пловдив
Мече, и аз имам такива съмнения.Mr. Green
И затова и пиша..... Wink

# 409
Бенджи, защо не смените ЛЛ на детето??
Знае, че се готвите за комисия.., точно какви здравословни проблеми има то, и продължава да настоява и да ви създава проблеми..  Confused
Направо можеш да подадеш оплакване за него към районните здравни служби.

Не си задължена да излагаш лични (медицински) данни. Ако те питат в училище - отложени са по здравословни причини. Нищо не подписвай.
Ако искат официален отказ, нека да ти предложат официален документ за информирано съгласие, на който да се подпишеш, че си информирана и отказваш.
Убедена съм, че при тази здравно-профилактична карта мед. сестрата ще те вика за въпроси. Не се поставяй в неизгодно положение, тяхната служба също информира РИОКОЗ.

Знам, че сме в правото си, но тази система може да съсипе хиляди човешки нерви, животи.. и пр.
Да травмира децата ни, да заклейми семействата ни...

По-добре е да се запазим каквито сме.
Поне докато не станем готови и не спечлим тази битка.

# 410
  • Пловдив
Мулти, нямам сигурен ЛЛ, за да рискувам и да сменя настоящия... ooooh!

ЛЛ оформя документите ни за Комисията, тя помогна много за каката, надявам се да стане така и с Малчо...За което й благодаря!   bouquet

Но един път каже едно -друг път - друго....доста е непостоянна...Мед сестрата при ЛЛ е по -твърдо ЗА ваксините... Wink Всъщност, няма кой знае какви здравословни проблеми, имаше АД /последните обриви бяха преди десетина месеца/ Ако сега имаше някакви обриви, щяхме много лесно да се справим със ситуацията...  Wink Предпочитам да ни е трудно, отколкото да се мъчи детето...радвам се, че вече е добре и се надявам повече да не се появяват обривите...
Нямам никакво намерение да пробвам дали АД "се е отключил", наистина, от ваксина, като продължа с имунизициите... Mr. Green

А не искам да сменям ЛЛ така на "сляпо", щот изобщо не мога да бъда сигурна на кой ще попадна...При нашата специално идват деца, които искат да минат на Комисия, а предишните им ЛЛ не са искали да оформят документите им, и тя ги праща...И минават почти всички... Wink

С училището на този етап смятам, че няма да имаме проблеми: говорих със сестрата, казах, че се готвим за Комисия, дадох бележката и копие от имуниз. паспорт и й обърнах внимание даже, че липсват последните ваксини... Wink Тя самата, каза, че имаме време до края на годината за слагане/не-слагане/освобождаване от ваксини...Но след това, ако дойдат РИОКОЗ /а те минавали/ на проверка и попаднат на нашите документи... Thinking

А и нали не мога да я сменя преди декември?! До тогава, ако не успеем официално да се освободим, имам някакви варианти, доста несигурни, но все пак нали трябва всичко да се опита...

Мече, а при вас как е?
Нъл детето "има" всички ваксини, как така поименно няма да са включени?
Това в училище ли? Или за детските/помощта за първолаци?
Тук не искат поименно всички ваксини, само "пълен имунен статус"...

Последна редакция: сб, 18 сеп 2010, 00:29 от *Бенджи*

# 411
Бенджи, дано сестрата наистина да си струва.
Аз не бих имала доверие точно този ЛЛ да подготви документите в дотстъчно добър вид, за да убеди комисята. Такава една докторица смених, въпреки че беше много старателна /половината квартал е при нея/. При всички реакции от ваксини отказа да ми подготви документите за комисия. Щерка ми е недоносена и е осовбодена от коклюш изобщо, но още след раждането. За другите ваксинации точно тази ЛЛ имаше данни и изглежда не е подавала инфо за реакции до РИОКОЗ. Нейсе, смених я.

Да, до края на декемри няма начин да я смените. Жалко ще е, ако не направи всичко възможно за да подготви добре документите..

# 412
  • Пловдив
Комисията е на 30.09. Така че, ще знаем дали ще останем при нея или ще се местим декември...

# 413
При нас излизат автоматично на самия лист. То при всички е така, но не е проблем в листа да пише "пълен имунизационен статус". Само че аз не искам! На голямото ми липсват мисля три до момента - ДТК, полио, манту. След Нова Година, докогато е срокът, очаквам въпроси. Е, и? Какво? Да не би да ми спрат детето от училище Grinning Ще сложа ваксини когато ми подпишат официален документ, че абсолютно нищо няма да му стане от ваксината, нито при слагането, нито вбъдеще! Аз съм в правото си да искам гаранции, които те не могат да ми дадат. Като искат да бърникат из тялото и здравето му, това е положението!

Разбира се това няма да го казвам, защото не бих се учудила някой умник да се наеме да подпише такъв документ.

Мъжът ми не се пали толкова. "Стига си се вайкала с тези ваксини, остави на мен, ако искаш. Нека някой дойде да ми каже нещо..." Confused

# 414
Здравейте, момичета.

За пръв път се включвам в темичката ви и не съм много осведомена, като повечето от вас.
За това и искам да попитам нещо.

Дъщеря ми се роди почти два месеца по-рано, 1440 гр. Все още е в болница, вече почти три месеца.
Предстои ни изписване, но искат да я задържат още 1-2 дни, за да й сложат ваксината срещу хепатит.
Аз не искам тази ваксина да бъде слагана и то сега. Четох наредбата, там пише, че при деца родени под 1500 гр. ваксинирането се отлага до 6 месечна възраст.
Какво трябва да направя, за да не й се слагат ваксини до тогава?
Трябва ли някакво разрешение, изобщо как се процедира?

Благодаря ви предварително!  Hug  bouquet

# 415
Либи, първо честито бебе! Пожелавам ти от сърце трудното вече да е зад гърба ви и оттук насетне да се радвате на много щастливи мигове заедно.

По същество - предполагам, че един документ, подписан от теб и съпруга ти, в който се позоваваш на наредбата и отлагаш за момента имунизациите, представен възможно най-скоро, ще свърши работа. Също така говори директно с някой от неонатолозите, по възможност някой от ръководителите, на когото да обясниш, че за момента искате да отложите ваксината.
Може и личният лекар на детето, ако се съгласи, също да подпише документа.
Поне аз така бих постъпила. Но важното е ясно и категорично да заявиш позицията си. Ако съпругът ти е с теб, ще имате още по-голяма тежест. И това трябва да стане веднага! Не отлагайте, за да не я сложат без да разберете!

# 416
Либи, честито ти бебче! Да ви е живо и здраво!
Може ли да те запитам: а когато навърши 6 месеца, ще я ваксинираш ли или ще се информираш до тогава и после ще решиш?

# 417
Благодаря ви  Hug
Аз точно това направих - разпечатах си наредбата и след малко отивам към болницата, за да говоря с тях.
Да видим какво ще стане. Тя в момента е 2240 гр., вчера отново й правиха кръвопреливане (за 6-ти път). Видях в наредбата, че и кръвопреливането е посочено като противопоказание за имунизация.

Колкото до това дали ще слагаме по принцип някакви ваксини - да ви кажа право, нямам представа. Аз не съм изцяло противник на ваксините, но и както казах не съм напълно запозната с цялата информация по този въпрос, за това и не мога да имам категорично мнение. Ще се образовам повече и ще видим. Принципно не съм привърженик на крайностите, но зависи от обстоятелствата и информацията.

г-жа Претенция - кое е правилно според теб?

Хубав ден от мен на всички!
Дано да имам успех в болницата  Praynig

# 418
Успех с лекарите.
Според всички (поне така мисля), които пишат тук, най-правилното ще бъде да се информирате подробно в семейството и тогава да вземете решение. Имате най-малко шест месеца за това.
 Hug

# 419
  • Дивия Северозапад
Либи, да ви е живо и здраво бебето!
На моето бебе не сложиха ваксини в родилното, тъй като се водеше с фалшива диагноза, която предполага отлагане на ваксините. Така ги отървахме ваксините. А при вас нещата са сериозни според мен, защото детето е родено доста по-рано. Информирай се, но не ваксинирай!

Последна редакция: сб, 18 сеп 2010, 20:10 от Петлето

Общи условия

Активация на акаунт