Поредната битово-роднинска

• 9 991
  • 172
  •   1
Отговори
# 30
3 пъти прочетох изторията,но вярвайте ми нищо не разбрах  newsm78. Кой на кого,защо,какви пари,какви кЮфтаци,кВи 5 лева  ooooh!. Ако авторката се опита по четливо да напише какво се е случило,може би ще успеем да се включим с мнение и то адекватно.

# 31
  • София
И накрая не били компютри, а компоти, филмът не бил шведски, а съветски и не сексуален, а социален...

# 32
Начи  Grinning, бащата предлага да направят кръщене в неговия ресторант и да поканят кумовете за кръстници. /идеята е да изгладят отношенията деца-родители/ Междувременно  авторката, без да знае за каква е идеята на родителя , кани 30 човека и си прави организация за кръщене.
В последния момент таткото , разбирайки какво е организирала дъщеря му се ядосва и казва , че идеята му не е разбрана, че той няма да вози кръстниците с колата, защото те не гоканят Joy, че няма да пече кюфтета, а ще е гост, че приятелката на сина му няма да присъства, щото не е никаква и  т.н т.н
И аз го четох 3 пъти Mr. Green

# 33
Мерси за превода  Grinning

# 34
  • София
Ами бащата явно си е правил сметката, че ще се съберат в тесен кръг само родители и кръстници, а не, че ще трябва да посреща 30 гости в заведението си и да им готви на всички вместо да празнува и той. Едно е да почерпиш 7-8 човека, друго е 30 все пак.

# 35
3 пъти прочетох изторията,но вярвайте ми нищо не разбрах  newsm78. Кой на кого,защо,какви пари,какви кЮфтаци,кВи 5 лева  ooooh!. Ако авторката се опита по четливо да напише какво се е случило,може би ще успеем да се включим с мнение и то адекватно.

четете бе хора. Аз схванах проблема от първи прочит. Наистина е написано "с краката", но пък да е чак толкова неразбираемо...не, не е.

До авторката: сега ще си "платиш" за изманипулирването на съпруга и другият път ще знаеш как да защитаваш интересите си.

# 36
  • Варна
Ами бащата явно си е правил сметката, че ще се съберат в тесен кръг само родители и кръстници, а не, че ще трябва да посреща 30 гости в заведението си и да им готви на всички вместо да празнува и той. Едно е да почерпиш 7-8 човека, друго е 30 все пак.
Ми да е казал какво има предвид, що си е мълчал?
Според мен се е изказал прибързано, сигурно е бил и леко подпил, а после е съжалил за щедростта си.
Не ги разбирам аз такива родители и това си е.

# 37
  • София
Ох, най-после зацепих! ooooh!
Проблемът е родителите, не с кумовете!
И като съдя по начина, по който пише авторката, че така и говори, ясно защо не се е разбрала с тях!

# 38
Aвторката:
Намерете пари отнякъде (не от родителите) и си направете кръщенето според собствените си финансови възможности.
Родителите ги поканете като гости, да си дойдат с подаръка, да хапнат, пийнат и да си тръгнат.
Кръстниците и да не ги искате, вече сте ги поканили.
Порасни и не разчитай толкова на мама и тате. Аз ако съм на теб ще ме държи много дълго и  сериозно бих преосмислила отношението си към тях (и собственото си поведение).
Пък ако съм на мястото на мъжа ти... Няма да ти казвам какво ще стане и с теб и с родителите ти.   Close

Последна редакция: пн, 09 авг 2010, 16:39 от Клото

# 39
Е, след всички преводи на написаното и изказани мнения, с повечето от които съм склона да се съглася, се втрещих все пак, че има списък с разходи за бензин и ток ooooh!

# 40
Аз съм руса и не зацепвам съвсем, но "Който плаща, той поръчва музиката".

# 41
Оф, много е сложно при вас християните!  Laughing

# 42
Вече ще се замисляш повече и ще обръщаш внимание на мнението на съпруга ти, а не да го играеш обаятелната манипулаторка.  Wink

# 43
  • София
Абе каквото и да говорите, няма абсолютно нищо нормално в това:

че им дължим 4000 лв., които са похарчили за нас (беше ми показан списък, включващ суми за разходи като бензин до вкъщи, за да ни вземат на гости (общо 6 пъти), подаръци на децата, сметка ток за престоите ни в къщата им и т.н.

Вие представяте ли си всеки път, когато детето ви дойде на гости да го изпратите, па да седнете, па да извадите калема и да пишете, пишете колко сте се охарчили горките, да посрещнете собственото си дете в дома си.

Иначе не разбрах защо трябва да се разваля цялата организация по кръщенето - да се смени ресторанта и толкова.

# 44
  • София
Оф, много е сложно при вас християните!  Laughing

Аз затова още не съм направила кръщене!
Майка ми е навита да плати гощавката, ама само ако го кръстя в католическата.
Мъжа ми не му се плаща в православна, въпреки че той се кръсти в такава.
И сега чакаме да построят арменската. Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт