Първият ден в детската градина

• 25 933
  • 264
  •   1
Отговори
# 75
И един въпрос: колко дни преди тръгването на детска започвате да правите изследванията? [/b]  Rolling Eyes

Изследванията стават готови за 5 работни дни.
Имай предвид това.

# 76
И един въпрос: колко дни преди тръгването на детска започвате да правите изследванията? [/b]  Rolling Eyes

Изследванията стават готови за 5 работни дни.
Имай предвид това.

Благодаря ти.   bouquet
Всичко съм забравила, егати.  Embarassed
Значи другата седмица ще действаме по въпроса.

# 77
Джу, вземаш направления за кръв, урина и изследване за чревни паразити. ЛЛ знае какво точно ще ти трябва.
Отиваш някъде и след 5 работни дни са готови.

Аз ще ги правя в Кандиларов. Работят в събота, ще работят и на 06.09., което ме устройва.
Днес ми дадоха 3 контейнерчета - 2 за фекални проби и 1 за урина. Дадоха също и стъклото с лепка за дупето.
Много ме зарадваха, иначе това стъкло къде ли щях да го търся.
С готовия материал отивам там, бодват ми детето и готово. Резултатите могат да се видят и он-лайн.

# 78
Джу, вземаш направления за кръв, урина и изследване за чревни паразити. ЛЛ знае какво точно ще ти трябва.
Отиваш някъде и след 5 работни дни са готови.

Аз ще ги правя в Кандиларов. Работят в събота, ще работят и на 06.09., което ме устройва.
Днес ми дадоха 3 контейнерчета - 2 за фекални проби и 1 за урина. Дадоха също и стъклото с лепка за дупето.
Много ме зарадваха, иначе това стъкло къде ли щях да го търся.
С готовия материал отивам там, бодват ми детето и готово. Резултатите могат да се видят и он-лайн.

Пак благодаря.  Hug
Ама не е ли задължително да е в ХЕИ?  newsm78
Защото ако не е, аз направо ще си викна Цибалаб вкъщи, да свършим всичко на веднъж и да не мъкна детето насам- натам.

# 79
Не е задължително.
Викни си Цибалаб у дома и готово.
Искат просто изследвания за кръв, урина и чревни паразити.

Информация, относно необходимите медицински изследвания за постъпване в детска градина, съгласно изискванията на Наредба №3/2007г. на МЗ:

1. Еднократен отрицателен резултат от изследване за патогенни чревни бактерии и чревни паразити, извършено не по-рано от 15 дни преди постъпване на детето в детската градина;

2. Изследвания на кръв и урина, извършени в едноседмичен срок преди постъпване на детето в детската градина;

3. Медицинска бележка от личния лекар за липсата на контакт със заразно болен, издадена не по-рано от 3 дни преди постъпване на детето в детската градина.

# 80
Много ми помогна, златна си.   Hug  bouquet

# 81
  • София
А да попитам - носите ли цветя за госпожите в първия ден?  newsm78

Аз съм малко разочарована, защото в нашата градина нито имаше родителска среща за приетите в първа група деца, нито някой ти казва нещо. Не знам например дали от понеделник няма да са смесени групи все още, кои ще са им госпожите, в кое помещение ще бъдат и други такива подробности. Досега съм се обаждала 3 пъти  по телефона и трите пъти информацията, която ми дадоха е различна.

# 82
  • Пловдив
И аз се учудвам за какъв депозит говорите??? ShockedПак ли някаква разлика има м/у София и др. градове или...

А по повод на цветята  bouquet защо не!Ако така го чувстваш и ти идва отвътре-подари!Аз взех за 8-ми март,напр.

А иначе и ние плакахме,но сравнително лесно привикна.Даже сега вс.вечер казва,че мн. обича да ходи на градинка! Peace

# 83
  • Kyustendil
Благодаря ти Sourcherry, мнението ти ме окуражи.  bouquet
Аз да допълня, че трябва да се занесе и здравния картон в детската градина, така че ако е в ЛЛ трябва да си го вземете.

# 84
Ние вече го минахме първият ден.При постъпването беше такава олелия пред вратата ,че той се чудеше какво става.Бяха се подготвили много добре.Имаше балони,на всяко дете подарък книжка и пъзел.Децата останаха очаровани.Следобяд като го взех беше много весел.Това обаче първите 2 дни,сега реве и не иска да ходи при децата-явно усети какво става вече WhistlingПонеже целият цирк ми е познат от яслата ще стискам 1-2 седмици още положението.Дано се адаптира по бързо,че сутрин ми се къса сърцето с тоя плач.

Всички носеха цвета за учителката и за директорката Peace

# 85
  • Разград
Включвам се в темичката и аз  Peace. Днес беше нашият първи ден в ДГ. В петък бях оставила по-вечето неща и днес по-бързо успях да се измъкна. Тръгвайки по коридора вече се чуваха и двамата да нареждат мамааааааа, татиииииииии, бабааааааа. Към обяд ще се обадя да проверя удържат ли фронта госпожите. Не са се делили въобще и незнам как ще свикнат, дано поне като са двама да им е по-лесна адаптацията. Цветя носихме за двете госпожи и лелката, останаха много доволни   bouquet. Книжки си взеха да им четяла госпожата. Успях да сдържа сълзите си, което учуди и мен самата  Wink

# 86
Днес беше и нашият първи ден в градинска група, толкова тъжен беше милият, че едва и аз не заплаках. След цял месец в къщи, така е... явно пак ще има период на адаптация  Sad

# 87
На нас ни предстои първият ден в ДГ.

Ходим по малко в двора да свикваме, но не иска да влиза вътре в сградата все още.

Много ми се иска адаптацията да е лесна и детето да е щастливо!

Успех на всички дечковци Simple Smile

# 88
И на нас ни предстои на 9.09 да тръгнем на градина. Днес занесохме изследванията и видяхме стаята  - чисто новичка  и  просторна . Все още не знаем кои ще са госпожите - дано да са мили и търпеливи  Praynig . Директорката каза - " Не "препоръчвам" , а "задължавам" детето да не се взима по-рано от първия ден" , което според мен е доста стресиращо за дете , което не е ходило на ясла и не се е отделяло от мама или баба.
Успех на всички дечица и мами!

# 89
И на нас ни предстои на 9.09 да тръгнем на градина. Днес занесохме изследванията и видяхме стаята  - чисто новичка  и  просторна . Все още не знаем кои ще са госпожите - дано да са мили и търпеливи  Praynig . Директорката каза - " Не "препоръчвам" , а "задължавам" детето да не се взима по-рано от първия ден" , което според мен е доста стресиращо за дете , което не е ходило на ясла и не се е отделяло от мама или баба.
Успех на всички дечица и мами!

Това е жестоко и е поредната глупост на нашата система - на учителките да им е по лесно.

Общи условия

Активация на акаунт