Кухните - 33-та тема

• 79 260
  • 745
  •   1
Отговори
# 105
отваря се по-лесно, но не и сама...  май без дръжки няма да стане. Thinking

# 106
Мерси, Pav1, ще прегледам старата тема.
Kimbolina, питам точно за тези фирми- "Линеа Стар", "Класик" и "Ралица", защото в момента съм изолирала тотално моите " интериорни дизайнери" от процеса по закупуване на материали, поръчката на мебели. Имаме договорка да изпълнят авторски надзор по проекта- техни майстори да боядисват, да ми поставят настилките и окачените тавани. В началото, когато трябваше да се избират настилки, гранитогрес, плочки за банята и да реша къде ще ми правят кухнята и други мебели, които са по проект, моите хубостници ми набутваха оферти на фирми, с които те работят и съответно давали най-добри цени.  Аз очаквах, че цените няма да са кой знае колко добри и може да решат и от там да ме пооскубят. Когато видях офертите ми призля- излезна, че са доста лакоми. Аз отидох сам самичка без тези лешояди и си поисках алтернативни оферти и то все от големи фирми- за паркета, за плочките в баните, гранитогреса в коридора- само да поясня: за абсолютно същите серии плочки и гранитогрес, като тези, които избрах в магазина, с който работи интериорното студио. И познайте- купих си желаните от мен материали на 3-но по-ниска цена. Затова сега обикалям за кухни сама- понеже цените, които "Чучулайн" и "Шик" ми дадоха чрез посредничество на моите любими дизайнери са меко казано безбожни. Цената на "Чучулайн" е 17 560 лв., а тази на "Шик"- същата сумичка, но в евро. Когато отидох сама в "Линеа Стар", "Класик" и "Ралица" бях убедена, че ще получа по-добри предложения- излезнах права. Засега съм получила само оферта от "Линеа Стар"- скоро и от другите 2 мебелни къщи ще имам резултати. "Линеа Стар" ми предлагат да изработят кухнята за 10 000, а 16 000 ще ми излезне, ако избера при тях италианска на "Арекс". Това е причината да търся мнения само за тези 3 фирми, защото със сигурност ще избирам някоя измежду тях. Още веднъж моля да ме извините, защото с моите лични драми май разводних темата, но ми е трудно да проумея как има хора, които мислят, че могат да злоупотребяват най-нагло с доверието и търпението на клиентите си.

# 107
Моля Ви препоръчайте ми фирма/ майстор от Варна за мебели- спалня, коридор, кухня.Пишете на лични

# 108
Здравейте, може ли да ме насочите за избор на котлони. Искам да си избера от големите 60 см.
спрях се на няколко модела моля за омощ при избора
http://www.techno-mix.com/PLOTOVE-ZA-VGRAJDANE/STYKLOKERAMICHNI/ … KRO-632-TD-Z.html

http://www.techno-mix.com/PLOTOVE-ZA-VGRAJDANE/STYKLOKERAMICHNI/ … KRO-642-TO-B.html

http://www.techno-mix.com/PLOTOVE-ZA-VGRAJDANE/STYKLOKERAMICHNI/ … -651-RK-11-E.html

Мисля си че три зони са удобни за ползване и по практични от четири. Моля дамите които ползват такива котлони да ме посъветват, какво да си взема.
Какво ви е мнението за уредите на Сименс, от магазина ми ги препоръчаха пред аристон / това се отнася само за котлоните/.
Днес трябва да ги поръчам исе чудя какво да правя!?!?

# 109
Днес трябва да ги поръчам исе чудя какво да правя!?!?
Аз такиъв голям плот бих си купила само защото би изглеждал по-добре върху 60см фурна, но ако трябва да избирам между тези, бих избрала Сименс.

# 110
консултанта ми обясни, че сименс са произведени в Германия, а аристон не им е силата в "готвенето"

# 111
  • София
amalia_sz взимай Сименса без много да го мислиш  Peace

# 112
PAV1, прочетох старата тема за механизмите за горни шкафчета, но ми остана следния въпрос. Ако използвам този механизъм за клапващи врати /отваряне нагоре/ необходимо ли е да има дръжка на вратичката или само с бутане с ръка навътре вратичката сама се отваря /изхвърля нагоре/?
Да,ще трябва дръжка /ми то си е показана на смиката/!

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=504867.msg15680220#msg15680220

Ето с двигател - не е необходима дръжка:

# 113
Здравейте, момичета,
бях се спряла на една фирма за мебели, но днес, като ходих да доуточнявам цвета с ужас установих, че на всички мостри между вратичките има фуга 5-6мм, обясниха ми, че това било стандартна процедура и било нормално да я има #Crazy За мен обаче е втрещяващо, то през този процеп ще си виждам етикетите на бурсанчетата Mr. Green...има ли ги тези фуги и при вас, става дума за вратички от МДФ

# 114
Цитат
Моята фурна е високо - долният й ръб е на нивото на плота и нямам монтирана такава решетка. Самата фурна си има шлиц отгоре над вратата и така се охлажда. Вече 3 години не съм имала проблеми.
оооо, супер, дай Боже и  при мен да е така с новата фурна. Благодаря ти  много за споделения опит! А може ли да напишеш каква марка е фурната ти.

# 115
  • София
Страхотна, поздравление! А масата и столчетата от къде са?  newsm78

# 116
Здравейте, момичета,
бях се спряла на една фирма за мебели, но днес, като ходих да доуточнявам цвета с ужас установих, че на всички мостри между вратичките има фуга 5-6мм, обясниха ми, че това било стандартна процедура и било нормално да я има #Crazy За мен обаче е втрещяващо, то през този процеп ще си виждам етикетите на бурсанчетата Mr. Green...има ли ги тези фуги и при вас, става дума за вратички от МДФ

По 2-3 мм са при ПДЧ, но предполагам, че и при МДФ е същото.. не виждам защо да има разлика.

# 117
Фугите не трябва да са повече от три милиметра.При МДФ-а не могат да са по малки от три понеже е малко по дебел материала от ПДЧ-то и с тях се избягва протриването на лака от търкане в съседна вратичка.Фуга от по 5-6 мм ми се вижда работа на пишман майстор.Умната с избора на изпълнителя  Wink

# 118
Благодаря, веднага ще се пренасоча!

# 119
Страхотна, поздравление! А масата и столчетата от къде са?  newsm78

Столовете са от Никром Мебел, дала съм линк преди две страници. Масата - конструкцията я прави мъжа ми /занимава се с железа/, а плота ми го достави мебелната фирма, която ми прави цялостно обзавеждане. Никъде не намерих размера, който ми беше необходим, затова влязох в такова приключение, но стана добре.

Общи условия

Активация на акаунт