Кухните - 33-та тема

• 79 251
  • 745
  •   1
Отговори
# 90
  • Банкя
Да попитам тези с повече опит, такова разположение на котлоните над пералнята би ли създало някакъв проблем или е съвсем нормално? Понеже ми предстои правене на нова кухня и по точно ще е кухненски бокс, а това ми пасва най много от идеите, които до сега имам и за това се чудих дали да го направя така или да мисля по други варианти.
При нас е така - двойка котлони над пералня за вграждане. Котлоните бяха от най-плоските възможни отдолу и разстоянието до пералнята е 3-4см. Не съм имала проблем вече 3 години. Peace

doiche Моята фурна е високо - долният й ръб е на нивото на плота и нямам монтирана такава решетка. Самата фурна си има шлиц отгоре над вратата и така се охлажда. Вече 3 години не съм имала проблеми.

Гретел Кухнята ти е страхотна! Поздравления! Чакам да се разпишеш и в другата тема. Wink Hug

benitta На мен ми допада 4-ят вариант. Grinning

# 91
  • на пряката в пряката
Гретел,

от къде са столовете в хубавата ти кухня? Със здраве и усмивка да си я ползваш  Peace

# 92
Гретел,
от къде са столовете в хубавата ти кухня? Със здраве и усмивка да си я ползваш  Peace

Никром Мебел

# 93
  • на пряката в пряката
Благодаря Гретел, ще ги посетя Simple Smile

# 94
  • София
Здравейте,може да е обсъждано много пъти,но нещо не мога да открия с търсачката мнения за Еником-М,специално относно проектирането и изработката на кухни.Нещо не ми създадоха добро впечатление на първите срещи и ми насаждаха ,че нищо не схващам и постоянно оспорваха,това което искам.Едва ли не се оказа абсурдно да искам крачетата на кухнята да са 10 см,задължително трябва да са на 15см или ако изобщо се навият да ги направят на 10см веднага ми слагат процент на оскъпяване заради нестандартен размер. Казват ми да си избера цвят на ПДЧ,без да уточняват дали има разлика в цените,избирам  аз цвят и чак на следващата среща изниква, че точно този цвят бил от по-скъпите  Rolling Eyes.
Някой може ли да изкаже впечатления от Еником относно проектите им за кухни. А от Хоп Мебели- за кухни дали има някакви отзиви?

# 95
Може да са ти 10 см. крачетата на кухнята и това не я оскъпява според моя мебелист  Heart Eyes

# 96
Кое се води "обърнат гръб" за кухня?

Сигурна съм, че е коментирано, но не успявам да намеря.

# 97
Момичета, имам спешен въпрос. Става въпрос за горните кухненски шкафове - ще бъдат два хоризонтални по 40 см височина всеки и около 800 см широки. Какъв механизъм за отваряне да избера, защото от мебелната къща ми казаха, че механизма за едновременното отваряне на двете вратички нагоре не ставал за тази височина на вратичките???? При това положение искат двата хоризонтални шкафа да се отварят по отделно и  да сложим блум-система на по-горните и да са без дръжки, а на долните - с дръжки. Въпроса ми е ще ми бъде ли удобно отварянето на по-горните шкафове, при положение, че стават доста на високо? Някой ползвал ли е този механизъм за едновременно отваряне на двете вратички нагоре за по-нестандартни размери на вратичката?
Въобще някой по-запознат ако може да ми обясни различните видове механизми за горни вратички и кога е добре да се ползват? Да уточня, че в единия шкаф имам и сушилник за чинии и чаши... Освен това кога е необходимо да се слагат дръжки и кога могат да се пропуснат? Горните ми шкафове ще са МДФ лак, ще остават ли пръсти и петна ако липсва дръжка при отваряне с блум???
Помогнете, нищо не разбирам от тези механизми, а трябва да избера нещо, но и да е удобно все пак...

# 98
benitta аз бих избрала третия вариант. Според мен масата няма да ти пречи толкова.
Освен това, така ти се получава своеобразен триъгълник между хладилника мивката и масата, когато я ползваш, като плот.
Според мен първите два варианта са малко притеснени.
На мен разстоянието между фурната и острова ми е 100см., а от другата страна до колоната 85см.
Сега, когато вече ползвам кухнята не ми се вижда много. Достатъчно е. По малко ми би било притеснено.
http://geruniums.snimka.bg/properties/apartament.463458.18133496.big

Mr. Green Да, третия вариант е най-добре, това беше и първосигналното ми подреждане на нещата. Обаче се замислих къде да сложа телевизорче, а също и дали ще ми е удобно да минавам с дрехите за пране в завой  Blush И тръгнах да търся други варианти Blush
Kaртинките малко лъжат , според мен при 3-я вариант ще имаш твърде малко пространство около вратите , ако се замислиш човек ако седне близо до входа на кухнята вратата няма да може да се отваря . Затова според мен вариант 4 е по-скоро удачен , малко стеснява откъм шкафовете , все някак си ще го измислите като се стигне до там  Simple Smile

# 99
Не мога да не се похваля - кухнята ми пристигна  Heart Eyes много си я харесвам, точно това което очаквах е.

За да се включа и аз: Изработката ми излезе 4000 лв, това включва шкафовете, като вратичките са дъб, а съндъците са от фурнир и ламинат, без плот, тъй като ще го поръчаме на друга фирма (ще бъде от гранит). Проекта ни направиха от мебели Хера Варна, но се оказа, че този профил на вратичките го правят в Трявна, мисля че фирмата се казва Меридиан.

http://picasaweb.google.com/100038728314587470886/MyKitchen#5491868418683261730

Много бях доволна от Хера, тъй като ходихме няколко пъти за проект (снимките са именно техния проект), доизкусурявахме, дискутирахме а момчето казваше + и - за всяко нещо. След 2 месеца проектиране поръчахме, дойдоха хората от Трявна, взеха си размери и казаха: "1 месец ще ни е нужен, кухничката не е малка", и така и стана - с 2-3 дни закъснение, вчера си я получихме  Sunglasses. Вторник ще монтират долното ниво, след това ще поръчаме плот,  и след това иде ред на горното ниво. От Хера се съгласиха на тази разпокъсана процедура, което също много ни улесни.

Не знам дали не се дължи на прекалено голямата ми радост от това, че си имам кухничка, но наистина момчетата добре си свършиха работата, всичко си дойде в комплект, а майсторите дори са си направили дупките за болтовете, с които е съединят шкафовете, и процедурата по монтаж ще им отнеме минимално време. Късмет дами, дано на тези които им предстои направа на кухня да имат късмет като моя, а аз ще чакам да гледам резултати и дано скоро да мога да покажа готово творение Simple Smile Praynig

# 100
Здравейте момичета,

Не знам дали тук е мястото за моите въпроси или трябва да постна тема, но имам нужда от съвет. В момента обзавеждаме апартамента си и сме до под кривата круша, понеже имах неблагоразумието да заплатя за услугата "интериорен дизайн ", но ... да не изпадам в подробности. Сега обикалям фирми и събирам оферти за изработване на кухня по моя проект. Бях в следните фирми: "Евромебел", "Ралица", "Класик" и "Линеа Стар". Досега съм получила оферта само от "Линеа Стар", които ми предлагат 2 варианта- кухня, направена от тях, а другото им предложение е за италианска кухня "Arrex" (модел "Cannela"). И двете опции ме устройват като цена, даже мисля да поръчам италианската кухня, ако приема офертата на тази фирма. Затова питанките са ми следните: дали някой тук се е възползвал от услугите на "Линеа Стар", а също дали знае нещо за "Arrex", какъв клас са те в Италия.
Бих се радвала, ако получа отзиви и за "Ралица" и "Класик"- ако има доволни от тях, да споделят опит и мнение. Благодаря предварително и  се извинявам, ако въпросите ми не са на място.

# 101
Момичета, имам спешен въпрос. Става въпрос за горните кухненски шкафове - ще бъдат два хоризонтални по 40 см височина всеки и около 800 см широки. Какъв механизъм за отваряне да избера, защото от мебелната къща ми казаха, че механизма за едновременното отваряне на двете вратички нагоре не ставал за тази височина на вратичките???? При това положение искат двата хоризонтални шкафа да се отварят по отделно и  да сложим блум-система на по-горните и да са без дръжки, а на долните - с дръжки. Въпроса ми е ще ми бъде ли удобно отварянето на по-горните шкафове, при положение, че стават доста на високо? Някой ползвал ли е този механизъм за едновременно отваряне на двете вратички нагоре за по-нестандартни размери на вратичката?
Въобще някой по-запознат ако може да ми обясни различните видове механизми за горни вратички и кога е добре да се ползват? Да уточня, че в единия шкаф имам и сушилник за чинии и чаши... Освен това кога е необходимо да се слагат дръжки и кога могат да се пропуснат? Горните ми шкафове ще са МДФ лак, ще остават ли пръсти и петна ако липсва дръжка при отваряне с блум???
Помогнете, нищо не разбирам от тези механизми, а трябва да избера нещо, но и да е удобно все пак...

ето отговор : http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=504867.msg15680220#msg15680220

# 102
  • София
Sapfira 1 преди няколко месеца минах през този ад  Mr. Green, да обикалям фирмите и да търся мнения. Минах през всички фирми които си описала + АЛНО, НеоСет, и още няколко вече не помня. Накрая бях луднала от проучване цени и т.н.
Ето и една от темите с питането ми
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=466832.0

За Ралица има доста положителни коментари, за тази фирма също от една приятелка и след това във форума две доста положителни мнения които се припокриваха с това на приятелката ми
http://chuchuline.com/
Ралица и Чучулайн са ми фаворити и ако не беяе фирмата ни с дограмата която прави и мебели щях да се спра на една от двете фирми.
Класик се отказах , защото мострите им имаха доста кусури , а и с една приятелка обикаляхме заедно и за две различни по размери и то доста кухни с едни и същи неща ни искаха почти една цена  #Crazy
Линея Стар има хубави неща ама никакви отзиви и не ми се рискуваше  Mr. Green

# 103
PAV1, мерси ще погледна и тази тема, дано ми се изяснят нещата с тези механизми.... newsm78

# 104
PAV1, прочетох старата тема за механизмите за горни шкафчета, но ми остана следния въпрос. Ако използвам този механизъм за клапващи врати /отваряне нагоре/ необходимо ли е да има дръжка на вратичката или само с бутане с ръка навътре вратичката сама се отваря /изхвърля нагоре/?

Общи условия

Активация на акаунт