Кухните - 33-та тема

• 79 366
  • 745
  •   1
Отговори
# 315
  • Пловдив
Здравейте,имаме следния проблем в кухнята-който ни създава проблем с комшиите:преди 3 г.правихме основен ремонт на кухнята,преди това нямахме аспиратор,при ремонта сложихме такъв,и го свързахме към коминното тяло,защото котлона е точно до комина.Но оттогава комшията от третия етаж,а ние сме на първия все се кара че сме му опушвали от нашия аспиратор неговия апартамент,най-вече като правим скара,или пържим нещо.Преместихме тръбата на аспиратора в друга дупка ,уж в отдушника,пак мрънка.
Апартамента ни е панелка,кухнята е тип бокс-малка,нямаме тераса,коминното тяло по принцип си имаше отвор,в който може да се сложи печка на въглища и дърва,следователно ни би трябвало от този отвор да се опушва апартамента му,но той казва иначе.с него не може да се спори,защото е леко чалнат вече,налита дори на бой.
къде си свързвате вие вашите аспиратори?

# 316
Апартамента ни е панелка,кухнята е тип бокс-малка,нямаме тераса,коминното тяло по принцип си имаше отвор,в който може да се сложи печка на въглища и дърва,следователно ни би трябвало от този отвор да се опушва апартамента му,но той казва иначе.с него не може да се спори,защото е леко чалнат вече,налита дори на бой.
къде си свързвате вие вашите аспиратори?

Това е слабо място на панелките, комините така са направени, че е напълно възможно да го опушвате. Не, че имате вина за това. При нас вървяха страхотни скандали между съседи, на третия етаж палят печка, а на петия над тях става невъзможно да се диша. Там живееше семейство с малко детенце, жената зимата беше принудена да отваря прозорци, за да не се издушат. Комшията отдолу пък казваше, че той на ток не може да се топли и не е виновен, че комините не са направени както трябва. Изнесоха се от петия етаж, те бяха на квартира. Освен някак общо да се опитатае, не знам възможно ли е, да замажете някъде или не знам, не съм специалист, но вероятно има такива, за да оправите проблема. Да, хич не е приятно......

# 317
.... аспиратор,при ремонта сложихме такъв,и го свързахме към коминното тяло,защото котлона е точно до комина.Но оттогава комшията от третия етаж,а ние сме на първия все се кара че сме му опушвали от нашия аспиратор неговия апартамент,най-вече като правим скара,или пържим нещо.Преместихме тръбата на аспиратора в друга дупка ,уж в отдушника,пак мрънка.....къде си свързвате вие вашите аспиратори?

niko11,
Ето пълно и нагледно/схема/ обяснено за комини и отдушници:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=439532.msg13873727#msg13873727

"Няма проблем да се свърже аспиратор към комина на етажа. Не е редно да се включва
аспиратор директно към общия комин.
 Недопустимо е да се свързва аспиратор към отдушника за баните
(тоалетните)."

Последна редакция: сб, 11 сеп 2010, 17:47 от Анонимен

# 318
  • Банкя

Недопустимо е да се свързва аспиратор към отдушника за баните
(тоалетните)."

Това ми хареса. Peace
При нас е точно така - изводът за аспиратор на съседа под нас е предвиден към отдушника на неговата, нашата и горните 2 бани. ooooh!
Не пропускаме да разберем, какво готвят. Rolling Eyes

Купихме си по-мощен вентилатор за банята, с клапа, скъп - засега е по-добре от предните, които имахме, но пък не може да работи през целия ден...

# 319
Моля за мнения - по проект котлоните са до страницата на колоната, е има 15 см шкафче за бутилки, но то си е нищо. Притеснява ме дали като се готви няма да пръска върху страницата и да се повреди. Може би трябва да се сложи гръб и там, но тогава дебелината на гърба ще се вижда отпред на самата колона и ми се струва, че ще е грозно. Аспираторът достатъчен ли ще е да засмуква и пръските при пържене например, мазните капки със сигурност ще съсипят ПДЧ-то на страницата. Моля тези с подобно разположение да споделят. Какво разстояние до страницата ще е достатъчно, за да не почиствам след всяко включване на котлона?

# 320
Здравейте,предстои ми обзавеждане на кухня и бих искала да попитам дали някоя от вас си е сложила фурната до хладилника.Иска ми се да е на нивото на очите,но единствения възможен вариант за това е непосредствено до хладилника.Дали ще създаде проблеми.Благодаря предварително.

# 321
Аз да питам само- ако си правя барбекюто на балкона/не е остъклен/, щото си нямам дворче, няма ли пак да мирише на съседите!?
Или чичкото под нас, сяда да си прави зимнината - 3 чувала- в чушкопека на балкона, па не ще и една ракиика да почерпи...

Не бих рискувала да сложа фурната до хладилника - от топлината и изпаренията може да се появят проблеми, а за бърсането и чистотата не ми се мисли!
В краен случай бих ги преградила с нещо.

# 322
Здравейте,предстои ми обзавеждане на кухня и бих искала да попитам дали някоя от вас си е сложила фурната до хладилника.Иска ми се да е на нивото на очите,но единствения възможен вариант за това е непосредствено до хладилника.Дали ще създаде проблеми.Благодаря предварително.

Моята е до хладилника вече 3-та година. Няма никакъв проблем. Хладилника ни е свободностоящ и между двата уреда има само 1 дъска.

# 323
Затова си направих по-нисък плот само от едната страна на кухнята. Тя е на Г.
На мен ми е много неудобно плота да ми е висок.
Здравей, Зорита! Имаш ли снимки на кухнята? На мен ми трябва мивката да ми е по-висока, за да не се изгърбвам като я ползвам, а плота да е малко по-нисък за рязане. Още не съм решила окончателно как ще бъде и ще съм ти благодарна ако имаш възможност да пуснеш снимки! Нашата кухня също ще е Г-образна.

Последна редакция: нд, 12 сеп 2010, 17:14 от Бремелинка

# 324
  • София
  Интересно ми е дали тези плотове могат да се ползват за плот за кухня?
  http://www.vialparket.com/articles.php?ArticleGroupID=7

Цитат
КЛИНОЗЪБНОСЪЕДИНЕНИ ПЛОТОВЕ ОТ МАСИВНА ДЪРВЕСИНА
ПРОИЗВЕДЕНИ ОТ “КОРКОС” ООД, ГР. СЛИВЕН

# 325
Може - ако не миеш и ако не готвиш в кухнята. Simple Smile Това си е дърво, което не е водоустойчиво, нито пък термоустойчиво. То си пише - стъпала са. Не е никак подходящо за работен кухненски плот.

# 326
  • София
  Добре нали има дървени плотове, ако се мине с определени масла? Както паркета ми в момента например?

# 327
Здравейте, тези дни ходихме в Ралица, направиха ни проект и чакаме цени, дизайнерката не беше много пълна с идей, по скоро всичко ние си казахме какво как да е , но съм си харесала чарно бяла кухня, долу черните горе белите, но си мисля, да е от МДФ , това лаковото покритие , знам че бързо се чупи , но .-...., също така има и едни лъскави плоскости, имате ли информация за вида на плоскостите и качеството ?

# 328
  Добре нали има дървени плотове, ако се мине с определени масла? Както паркета ми в момента например?
Не е добра идея дърво за кухненски плот. Колкото и добре да е импрегниран. Нито е устойчиво, нито е хигиенично.

# 329
Здравейте, тези дни ходихме в Ралица, направиха ни проект и чакаме цени, дизайнерката не беше много пълна с идей, по скоро всичко ние си казахме какво как да е , но съм си харесала чарно бяла кухня, долу черните горе белите, но си мисля, да е от МДФ , това лаковото покритие , знам че бързо се чупи , но .-...., също така има и едни лъскави плоскости, имате ли информация за вида на плоскостите и качеството ?
Какво значи бързо се "чупи"?
Лъскавите плоскости са ПДЧ най-вероятно. Може би ако дадеш повече инфо може да се предположи по-точно.

Общи условия

Активация на акаунт