Кухните - 33-та тема

• 79 354
  • 745
  •   1
Отговори
# 345
МДФ - в много фирми и лично съм виждала се драска много лесно, направо повърхността ако се удари с нещо и се отчупва отгоре,
ПДЧ - има гланцирани, за тях нямам наблюдения, само съм виждала няма голям избор на цветове , но незнам дали ще е хубаво , МДФ стои красиво , но пък е по опасно и е скъпо разбира се , ако имате наблюдения моля кажете

# 346
Здравейте! Аз още си чакам кухнята, която ще е черно с червено. Не сме решили още какъв ще е ламинатът - бял или черен. Дайте мнение.  bouquet

Сдобий се и със стабилна прахосмучка ако не обичаш мръсотия. Черното като подова настилка не води до нищо добро според мен  Naughty

# 347
  • Стара Загора
Здравейте! Аз още си чакам кухнята, която ще е черно с червено. Не сме решили още какъв ще е ламинатът - бял или черен. Дайте мнение.  bouquet

Сдобий се и със стабилна прахосмучка ако не обичаш мръсотия. Черното като подова настилка не води до нищо добро според мен  Naughty

Не, че на светлия паркет не личат боклучетата  Mr. Green Но поне омразния прах не се вижда от километър.
Наистина черното не е за препоръчване, но защо пък бяло  newsm78
Доста странен избор за черно-червена кухня  Mr. Green

# 348
Не, че на светлия паркет не личат боклучетата  Mr. Green Но поне омразния прах не се вижда от километър.
Наистина черното не е за препоръчване, но защо пък бяло  newsm78
Доста странен избор за черно-червена кухня  Mr. Green

Да добавя само: свойство на мръсотията е именно това, че тя е бяла когато е на черен фон, и черна - когато е на бял  Rolling Eyes

За избора черно-червено точно онзи ден моите дърводелци споменаха, че било голяма мода, ще чакаме да видим резултата.

И като споменах моите дърводелци... похвалих ги че върви всичко по план, и стана тя: на горното ниво имам 4 объркани шкафа  #Puppy dog е, няма как ще чакам още. Междувременно, нека се похваля с напредък (плот и гръб):

# 349
  • Стара Загора
nenuTo, а майсторите казаха ли, че модата на черно-червената кухня включва бял под/паркет  Joy Joy Joy

# 350
nenuTo, а майсторите казаха ли, че модата на черно-червената кухня включва бял под/паркет  Joy Joy Joy

Ще се консултирам пак,  Joy

Сега сериозно. Слагането на трети цвят според мен ще утежни ситуацията. Черното пък освен споменатите недостатъци, ще "затвори" помещението, а и друго за което съм много против е че ще стане много тъмно за работна площ, освен ако не го компенсираш с по-силно осветление. А червен под?

# 351
  • Стара Загора

Ще се консултирам пак,  Joy

Сега сериозно. Слагането на трети цвят според мен ще утежни ситуацията. Черното пък освен споменатите недостатъци, ще "затвори" помещението, а и друго за което съм много против е че ще стане много тъмно за работна площ, освен ако не го компенсираш с по-силно осветление. А червен под?

Съгласна съм с теб. Червен под е малко силно за моите цветови усещания, но определено би станало различно от стандартните кухни   bouquet
Ако е малка кухня, с долен ред в черно и горен в червено - един червен терикот в тон с вратичките ще отвори помещението. И задължителен акцент в осветлението. Поне така си го представям.
Добра идея  Grinning

# 352
Благодаря Ви коментарите и предложенията. Дано стане това, което си мисля. Досега, което сме гледали като ламинат специално, всичко е с някакъв оттенък. Като стане готова ще ви я покажа.

# 353
Да си изкажа мъката - сложихме от малките плочици 10/10 см. Тук отчитам 2 грешки:
1) продават ги на нещо като панА, отделните плочици  са залепени с нещо на
определено разстояние за широки фуги. Майсторът ни пита да ли да ги махне, така че фугите да бъдат по-тесни, но му отказахме, за да не си играе. Оказа се, че именно зарада това, че са съединени, не можело да се наместят правилно и фугите са станали неравни, плочиците изглеждат разместени.
2) фугиращата смес се оказа по-тъмна от плочките, което въобще не ми харесва. Толкова ми се развали настроението  Cry Така и много повече си личи, че фугите не са с еднаква дебелина и не са на перпендикулярни една на друга.
Момичета, лесно ли се маха фугинът? Майсторът ни настоява, че като изсъхне, цжетът ще избледнее, но не вярвам да е толкова, колкото ми се иска. Това основно ме интересува, може ли да се смени само фугинът и как става?
Надявам се да получа отговор, а и дано съм дала добър пример какво не трябва да се прави с малките кухненски плочици Simple Smile

# 354
krasimilo, разбирам мъката ти. Аз също харесвам плочиците 10х10. Майсторът от началото се знаеше, че ще е баща ми - той като любител вече има 2-3 бани завършени + 7-8 подови настилки. Та той отказа да лепи 10х10 именно защото са голяма играчка. Случайно намерих от паната, за които споменаваш, ето как изглеждат: http://picasaweb.google.com/100038728314587470886/MyKitchen#5517578863635857250 (тук са две плочки).
Завършеният вариант е този: http://picasaweb.google.com/100038728314587470886/MyKitchen#5517242627318695522

По върпоса с фугата - наистина изсветляват когато изсъхнат. Аз примерно исках тъмна фуга, за да се акцентира върху това че са малки. Не се вижда но цветът е карамелен. Не знам как се маха фугата, дано някой друг ти помогне с идея, но ако ти се случи пак,  капни няколко капки от сместа за фуга върху плочката и след ден виж как е станал цвета, така ще избегнеш ефекта на изненадата. Успех, чакам да видя резултата с нетърпение, тъй като много ми харесва такъв тип гръб, а мамите тук рядко представят тези варианти  Peace

П.С. Поправка: моите не са на пано (не съм прочела правилно). Моите дефакто са с издълбана фуга, така че плочка 31 х 31 да изглежда като 9 плочки 10х10 с по 5 мм фуга

# 355
nenuTo, мерси за съвета и подкрепата   bouquet. Това с пробата наистина е добър съвет Simple Smile
По магазините имаше и такива плочки, които имитираха малки плочици, за съжаление
не се досетих, че може да са по-практични. А и сега ще падне голямо чистене, но не го обмислих навреме.
Все пак скоро ще кача снимки Simple Smile) Не е чак толкова зле.

# 356
извинявайте, че нахълтвам така във темата, но искам да попитам тези, които имат смесител за кухня от този вид:

http://www.stroi.bg/p/art0000199-smesitel-stoqsht-vidima-sevalight.html

дали е удобен когато се наложи да се мият тави и тенджери?
и дали някой има отзиви за мивка Бланко с микролен?

Благодаря

# 357
# 358
Ще стане хубаво, не се притеснявай  Hug Ще просветлее.

# 359
това ми прилича на недобре изсъхнала фуга. значи като изсъхне ще си стане еднакво светло навсякъде. ако не - може да се повтори тънко отгоре за поправка на цвета. стъргането е кофти работа, защото фугинът се води висококачествен цимент и ще е трудно, а пък фугите са много... Sad

Общи условия

Активация на акаунт