Кухните - 33-та тема

• 79 362
  • 745
  •   1
Отговори
# 330
да е от МДФ това лаковото покритие , знам че бързо се чупи , но .-...., също така има и едни лъскави плоскости , имате ли информация за вида на плоскостите и качеството ?
kler,
Лака ако е керамичен е много здраво като покритие.

http://field.dibla.com/index.php?topic=6159.msg46075#msg46075

Плоскостите,които са "лъскави" са по-меки /покритие/ и е необходимо кантиране.

http://www.mebel-dekor.com/index.php?option=com_phocagallery& … id=3&Itemid=4

# 331
  • Ямбол
здравейте, ние вече поръчахме кухнята и моята фурна ще е до хладилника, който е за вграждане, но казаха, че печката няма да нагрява. Купихме си фурнаhttp://www.technopolis.bg/b2c/catalog/productdetailFromOutside/( … ;detailScenario=, микровеле  http://www.technopolis.bg/b2c/catalog/productdetailFromOutside/( … p;detailScenario=на АЕГ и хладилник на електролукс. Сега сме в голяма дилема за аспиратора, харесахме тук един на Гери http://www.gerry-asp.com/2009/stenni.html, ама и парите му са хубави не знам дали ще дърпа добре и дали е шумен, на вас как ви се струва?

# 332
да е от МДФ това лаковото покритие , знам че бързо се чупи , но .-...., също така има и едни лъскави плоскости , имате ли информация за вида на плоскостите и качеството ?
kler,
Лака ако е керамичен е много здраво като покритие.

Плоскостите,които са "лъскави" са по-меки /покритие/ и е необходимо кантиране.

Как така са "по-меки"?! Кое им е по-мекото?
Тук стана някаква тотална обърквация на материалите ми се струва, дайте да изясним.
Има ПДЧ с гланцово покритие. Не е по-меко от другото, цената му е близка на лакиран мдф и понеже е ПДЧ е необходимо кантиране.
Визията му е по-лоша от тази на лакиран МДФ, особено на големи повърхности се вижда неравността на плочите, но за по-малки елементи като вратички на шкафове например става.

# 333
Харесвам много тези гланцирани плоскости, и тъй като скоро ни предстои да правим кухня искам горния ред шкфчета (вратички) да бъде от такъв материал. А дали ще е ПДЧ или МДФ не съм мислила сериозно и не съм проучила въпроса.

# 334
  • София
Може ли върху залепени плочки,които са на цялата стена зад сегашните ни кухненски шкафове да се сложи по някакъв начин друг гръб или трябва да къртим плочките и да го слагаме само него върху стената?

# 335
Ние сложихме направ в/у плочките и това е по-добрия вариант, защото при нас така беше изравнена стената.

# 336
Може ли върху залепени плочки,които са на цялата стена зад сегашните ни кухненски шкафове да се сложи по някакъв начин друг гръб или трябва да къртим плочките и да го слагаме само него върху стената?

Замери разстоянието което ти е в момента между задния край на мивката и плочките.Ако е поне 3.5 сантиметра нямаш проблем.Един сантиметър е дебел "гърбът" а има водобранна лайсна 1.5 сантиметра (задължително трябва да остане и малко отстояние между мивката и водобрана за монтажа а и за естетика)

# 337
  • Някъде на път....
krastavichka, ще чакаме снимки! Кога ще ви е готова кухнята?  Simple Smile

# 338
може без проблем  Laughing

# 339
  • Ямбол
krastavichka, ще чакаме снимки! Кога ще ви е готова кухнята?  Simple Smile
За съжаление чак другия месец,иначе  дано да е за показване Laughing

# 340
  • София
Мерси за отговорите!По принцип плочките са хубави и на не повече от 4-5 години,но има 2-3 олющени.Освен това са особен оранжев цвят,а кухнята ни мисля да я правим в сиво и зелено(евентуално)  Simple Smile Някои от тях обаче са релефни с фигури по тях и не знам дали ще стане да се слага нещо друго отгоре Thinking
Замерването нещо не разбрах къде да го направя  Blush В момента изглежда ето така   ooooh! Мивката и долните шкафове са в трагично състояние,нямам и почти никакъв плот  Sad

# 341
Мерси за отговорите!По принцип плочките са хубави и на не повече от 4-5 години,но има 2-3 олющени.Освен това са особен оранжев цвят,а кухнята ни мисля да я правим в сиво и зелено(евентуално)  Simple Smile Някои от тях обаче са релефни с фигури по тях и не знам дали ще стане да се слага нещо друго отгоре Thinking
Замерването нещо не разбрах къде да го направя  Blush В момента изглежда ето така   ooooh! Мивката и долните шкафове са в трагично състояние,нямам и почти никакъв плот  Sad

При положение че плочките са и на двете стени ( Г разположени) много трудно могат да се прикрият от всички гледни точки и най вероятно все от някъде ще се виждат.Тъй като нямаш плот а плочки за мивка няма как да замериш това което бях ти описал, при теб в момента то просто не съществува Simple Smile
Поръчваш си съвсем нова кухня сега, за да стане както си я представяш направи нещата както трябва (изкъртете ги) и се радвай на новата придобивка в цялата и красота без преправянки по нея Peace

# 342
+1 за изкъртването , като се прави нещо ново нека бъде открай до край както трябва , иначе се получават кръпки и след време пак
ще се наложи да се кърпи .

# 343
Здравейте! Аз още си чакам кухнята, която ще е черно с червено. Не сме решили още какъв ще е ламинатът - бял или черен. Дайте мнение.  bouquet

# 344
За да е в тон с "траура" предлагам черен ламинат , бялото го предпочитат като цвят за таван а и за под ще се "цапа повече"  . Не знам защо е ограничението бял или черен да не би и телевизорът да е черно-бял  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт