Кухните - 33-та тема

• 79 235
  • 745
  •   1
Отговори
# 525
По принцип можеш да му сложиш и двете неща. На мен в кухнята ми е така. Отваря се и нормално, и по начина по който си показала.  Peace

# 526
Сложи му допълнително да се отваря и така. Все пак кухнята понякога има нужда от по-интензивно проветряване, независимо че се ползва аспиратор. И при мен кухненския прозорец се отваря и на двете посоки, това не оскъпява дограмата кой знае колко.

# 527
Привет на всички!
Скоро ми предстои да поръчвам кухна и след дълго,ама много дълго търсене и ровене,съвсем случайно пападнах тук  Hug!
Прегледах само текущата темичка,но май открих това,което ми трябваше  Peace!Преди няколко стренички една от вас показа тази кухня:
Невероятно много ми харесва!Много моля,ако е на някого от вас,да ми споделите от какъм материал е-МДФ,ПДЧ,масив и как точно се води този цвят  Praynig
Както и фирмата,коята я е изработила!Благодаря ви,ще ви следя!Доста полезни съвети давате,момичета  Peace

# 528
Светъл дъб е цветът най вероятно.Вратичките са изработени от Фолиран МДФ а корпусът от ПДЧ плоскости.

# 529
Не е ли неудобно котлоните да са до мивката ? Гледам , че повечето готови кухни са така  newsm78

# 530
На готовите кухни размерите им са до  2.80 метра най големите.И да искат да ги отдалечат нямат кой знае накъде да го направят.За мен е по добре да са отдалечени понеже едно е да имаш плот само от едната страна, друго е да имаш такъв и от двете.Ако маястото е малко, то тогава е неизбежно съседството им.

# 531
hrisi74, кухнята е моя. Корпус-ПДЧ, вратички- постформинг, а цвета  се водеше дъб някакъв, не помня точно какъв. Правена е преди 5/6 години от Бургаска фирма, а вратичките фирмата поръча от Чехия или Полша/по онова време нямаше предлагане на такива в БГ-поне ние не открихме/. За щастие сега вече има доста фирми които ги предлагат, има много цветове и модели. Материала е здрав, много устойчив, почиства се лесно и със всичко–дори само с влажен парцал. Основната причина да се спра на тях е, че не е нужно кантиране. Разлепените кантове /особено около фурната/ бяха масов проблем при приятелите ни с почти нови кухни. Ако имаш други въпроси пиши ми на ЛС

Не е ли неудобно котлоните да са до мивката ? Гледам , че повечето готови кухни са така  newsm78

Според мен е неудобно, ще пръска вода по котлоните. При възможност е добре да се предвиди  плот м/у двете, където да нарежеш измитите вече продукти преди да ги сготвиш. В моя случай има достатъчно разстояние.

# 532

На готовите кухни размерите им са до  2.80 метра най големите.И да искат да ги отдалечат нямат кой знае накъде да го направят.За мен е по добре да са отдалечени понеже едно е да имаш плот само от едната страна, друго е да имаш такъв и от двете.Ако маястото е малко, то тогава е неизбежно съседството им.

Не е точно така и аз нямам кой знае колко място, но не бих си сложила котлоните до мивката. Най-малко понякога като миеш особенно по-големи неща пръска вода или от готвеното пръска  ooooh!

# 533
  • София
Моята кухня изглежда подобно като тази на снимката, изработена е вратички от масив - естествен дъб, корпус - ПДЧ. На живо е невероятно красива. Фирмата, която ми я направи, участва всяка година на Стройко, аз също от там ги видях, казва се "Албида", дизайнерката Албена е една от най-талантливити, които срещнах, а преди нея исках оферти от още 6 фирми. Затова я препоръчвам! За изложението обикновено правят отстъпка, което на мен ми спести 350 лв. Точни са.

# 534
  • София
РРР може ли да споделиш горе.-долу колко ти излезе кухнята и за колко метра. Аз също много искам да е масив, но цените засега ме спират окончателно да реша. Със сигурност ще проверяв офертата на стройкото в такъв случай.

# 535
  • София
Излезе 3900 лв без монтажа, забравих той колко беше, но ако не се лъжа - 300 лв. Кухнята ми е Г-образна, 4,30 м, горните шкафове са почти до тавана, оставихме към 10 см отгоре, имам и корниз с лунички най-отгоре.
Това са цени от април миналата година, уточнявам.
Аз бях решила да я правя от МДФ, но цената беше съвсем малко по-ниска, може би с 500 лв, а с около 300 лв по-малко щеше да струва, ако я бях направила от бук, но дизайнерката ме посъветва да я направя от дъб, по-красиво било. Добре, че я послушах.
Фирмата изработва и интериорни врати от дъб, видях ги по-късно в офиса им на ул. Цар Борис І... Скъпи са, нооо.... абе с виждане става... Simple Smile
Иначе на Стройко-то те участват с една лилава кухня, също от дърво, ако не са я продали де... Simple Smile

# 536
  • София
 Супер ми звучи офертата, а това преди колко години? Защото и аз досега от МДФ съм искала оферти, но цената от дъб беше почти двойна на едното място... А иначе размерите са ми горе-долу като твоите. Ох нямам търпение да дойде стройкото в такъв случай, а къде мога да ги намеря преди Стройкото евентуално?

# 537
zllate,РРР,благодаря ви за отговорите!
Просто се влюбих в тази кухня  Embarassed Даже съм си я сложила като тапет на компа  Mr. Green!
РРР,би ли снимала и твоята кухня да я видя  Praynig!

П.П.Много се коментира кухнята на Гретел,но немога да я видя!Като цъкна на линка и ми се отваря камо някаква схема!Гретел,моля пусни пак актуален линк  Praynig

# 538
Здравейте Wink Първо благодаря за отговорите Wink Имам още един въпрос- какъв обезмаслител ползвате за МДФ? И от къде мога да го купя? Лека вечер   bouquet

# 539
zllate,РРР,благодаря ви за отговорите!
Просто се влюбих в тази кухня  Embarassed Даже съм си я сложила като тапет на компа  Mr. Green!
РРР,би ли снимала и твоята кухня да я видя  Praynig!

П.П.Много се коментира кухнята на Гретел,но немога да я видя!Като цъкна на линка и ми се отваря камо някаква схема!Гретел,моля пусни пак актуален линк  Praynig
Кухнята на Гретел е наистина страхотна. Тя ми е една от фаворитите тук в темичката. Гретел, покажи я пак, моля те и аз. Hug

И за да не е само спам, вчера ми дойде мивката за моята кухня  Mr. Green След 20-тина дни трябва да започне монтажа и на самата кухня. Вече броя дните, честно казано. Такъв мерак няма никъде  Flushed

Общи условия

Активация на акаунт