Кухните - 33-та тема

• 79 979
  • 745
  •   1
Отговори
# 375
Може да си сложиш машина за мелене на отпадъци, да си отцеждаш плодове и зеленчуци, малки съдове и прибори.

# 376
  • Банкя
kimbolina Винаги съм смятала, че малките допълнителни корита са за прибори. Thinking

Аз бих си сложила мелницата за отпадъци на голямото корито, защото при измиването/изплакването на големите съдове падат повече отпадъци. Peace

# 377
  • София
Аз бих си сложила мелницата за отпадъци на голямото корито, защото при измиването/изплакването на големите съдове падат повече отпадъци. Peace

Да на голямото съм предвидила мелница, плодовете мога да ги сложа и на тази гладката страна. Чакам и други отзиви  Peace, макар, че и да не ми трябва всички модели са с такова малко.

# 378
  • София
МДФ - в много фирми и лично съм виждала се драска много лесно, направо повърхността ако се удари с нещо и се отчупва отгоре,
ПДЧ - има гланцирани, за тях нямам наблюдения, само съм виждала няма голям избор на цветове , но незнам дали ще е хубаво , МДФ стои красиво , но пък е по опасно и е скъпо разбира се , ако имате наблюдения моля кажете
Включвам се и аз в тази тема с кухните  Simple Smile.
kler, съвсем точно си забелязала - МДФ се драска. За вратички за долен ред шкафове не е подходящо, ако има малки деца. С ключове или метални предмети, ако се натисне по повърхността се надрасква. А ПДЧ гланц е добър вариант - не се драска и е по-евтино. 
Относно почистването - ПДЧ гланц се поддържа уникално лесно дори и само с влажно микрофибърно парцалче. Мръсотията не попива така както в грапавините на някои видове ПДЧ.

Не че съм кой знае какъв капацитет, но мъжът ми се занимава с мебели и през годините чувах какво и как се получава с някои марки механизми, уреди и т.н. Не видях нито на първа страница, нито някъде другаде имена и/или линкове към някои известни европейски производители на механизми. Не е моя работа да им правя реклама  Wink, но сякаш не съществуват за четящите тук.

Видях на предни страници, че някой много се вълнуваше от плот стъкло за гръб. Много е красиво, но уви има голям риск стъклото да се спука дори и да не е с газов котлон - слагам такава снимка. http://borislavka72.snimka.bg/properties/s-mebeli.534929.20663144

# 379
  • Стара Загора
borislavka72, а как се кантира ПДЧ гланц. Ако фирмата не разполага с добра кантираща машина, какво би се получило  newsm78
Моята кухня е с ПДЧ Еггер, но не съм особенно доволна от кантовката  Mr. Green

# 380
  • София
Renate_R, какво му е на канта ти? Ако е спестено и са ти сложили тънък, си е гадно, остри ръбове и т.н. Ама то не може човек всичко да знае и предварително да пита какъв кант като дебелина са предвидили за вратичките на кухнята му. Ако има шлюпки около канта ти оцветени с фулмастер - проблемът е в режещата машина (или в нискокачествено ПДЧ), а не в канта. Но на EGGER ПДЧ-то си е добро.
За ПДЧ-то гланц естествено си има и гланц кант. Уви машината е важна, но обикновено проблемът е в задмашинното устройство - т.е. работниците. Най-важно според мен си остава - избора на фирма да е по-препоръка.

# 381
  • Пловдив
...

Не че съм кой знае какъв капацитет, но мъжът ми се занимава с мебели и през годините чувах какво и как се получава с някои марки механизми, уреди и т.н. Не видях нито на първа страница, нито някъде другаде имена и/или линкове към някои известни европейски производители на механизми. Не е моя работа да им правя реклама  Wink, но сякаш не съществуват за четящите тук.
...

За мен специално инфо за механизмите ще ми е много полезно  Blush
Ако има някаква причина да не се публикува тук, ще помоля за информацията на лични Mr. Green Peace

# 382
  • Стара Загора
borislavka72, канта ми не е от тънките, сварнително гладък е, но както казваш отстрани около канта има отлюспени парченца от ПДЧ-то. Може би проблема е в режещата машина или в задмашинното устройство, но съм виждала много по-добър кант.
Сравнително доволна съм от майстора, препоръчаха ми го и изпълни проекта на кухнята много добре. Постарали са се страните с отлюспеното ПДЧ да сложат отвътре, но мен пак ме дразни.
Сега трябва да поръчвам шафове за спалнята и много се колебая какъв материал да избера и коя фирма. Знам ли дали няма да попадна на по-лошо изпълнение  newsm78
Много ми се иска вратичките на шкафовете в спалнята да направя ПДЧ гланц, но незнам дали ще го направят добре  Laughing

# 383
  • Стара Загора
borislavka72, моля те препоръчай ми / може и на лични / гардеробни механизми - лостове, механизъм за панталони, за колани и т.н
Ще бъда благодарна   bouquet

# 384
  • София
Не знам има ли причина да не се публикува инфо за механизмите newsm78. Само от няколко месеца съм във форума, преди години имах лошо мнение, а сега го преоткрих  Grinning.

Фирма МАЕТ - Представител и вносител на GRASS, DRESSELHAUS, GAMET, ZOBAL, HUWIL, PEKA, PÖTTKER, WIDMER, POZZOLI. Нямат си сайт, а някаква информация в каталог http://www.bulfurniture.com/php/firm_profiles.html?fid=7&tp_id=60&id=44.
Имат изложбена зала с монтирани механизми на площ 300 кв.м.  на Сребърна №3-9. Хубаво е човек да види, да пипне. Имат и страхотни дръжки, но малко скъпички.

Renate_R, отиди и разгледай механизмите там на място. Като си поръчваш мебелите, ще кажеш на майсторите какви механизми си харесваш и така.
Знам, че не е хубаво да пиша лошо за другите фирми, ама не мога да се въздържа. Недей само да поръчваш в Перфект мебел. Политиката им е да крадат хубави визуализиции, грабват окото, рекламират се яко. Много се разраснаха напоследък, но качеството на работа цъ-цъ. Недовършено, претупано. То това се вижда по къщите на хората.

# 385
  • Sofia
Разгеле и ние си поръчахме новата кухня най- накрая. След месец се надявам да се хваля със снимки.

# 386
Много бих искала да публикувам проекта на моята кухня, в който съм влюбена, и който е готов от много дълго време, но все още чака своята реализация. Надявам се, че ще ви хареса, и че в скоро време нещата при мен ще се нормализират и ще видя най-после крайния резултат.
http://www.studio-l-design.com/interior_design_kuhnia_BG.html

# 387
  • София
Уникална е!  newsm10  Пожелавам ти скорошна реализация на проекта!

# 388
Много е красива! Ще имаш ли миялна?

# 389
  • София
Много бих искала да публикувам проекта на моята кухня, в който съм влюбена, и който е готов от много дълго време, но все още чака своята реализация. Надявам се, че ще ви хареса, и че в скоро време нещата при мен ще се нормализират и ще видя най-после крайния резултат.
http://www.studio-l-design.com/interior_design_kuhnia_BG.html

Кухнята е много хубава, аз съм виждала проекта в руски сайт за интериор.

Последна редакция: пн, 20 сеп 2010, 11:14 от kimbolina

Общи условия

Активация на акаунт